Keby ste zajtra umreli, bolo by vám to ľúto?
Ahojte, viem že trošku drsná otázka, ale keď život je tak ťažký. Od malička sa mi dejú samé zlé veci a nie nie som negatívna ale ozaj sa to nedá zvládať už všetko. A vy ste spokojní so svojím životom alebo keby ste zajtra umreli tak by ste boli aj radi?
@anonym_94e2c9
To nie je tak úplne pravda, keď ti jeden po druhom umrú členovia rodiny a aj manžel a všetci na nejaké vážne choroby tak to nie je vôbec super. Ale človek musí žiť ďalej
@anonym_autor mne rodicia umreli, s manzelom som sa rozviedla, sestra ma take vazne ochorenie, ze je invalid a uplne ju to zmenilo, nie je to uz ona. Ja napriek tomu mam pekny zivot, skvele deti, partnera, kamaratov, vela znamych. Mam 39 rokov, stale sa posuvam, profesne, odborne, vo volnocasovych aktivitach,cestujem, studujem, zijem na plno. Niekedy je toho na mna vela, ale ja som takto stastna. Mozno keby som nemala tolko aktivit, opustila by som sa a mala podobne myslienky o tom, aky mam tazky zivot. Niektore veci naozaj my neovplyvnime, ale mozme zmenit svoje nastavenie.
Nechcem umriet,radsej zit s kazdodennymi radostami i starostami,az ked budu deti zaopatrene a kazde si bude zit svoj stastny zivot,potom si poviem tak ucel splneni a mozme spolu odist hore,ja a muz spolu,spolocny posledny vydych..
Takto by som si to predstavovala,kedy by mi to uz luto nebolo.
@anonym_79d968 A teraz to prelož do slovenčiny🙈
@anonym_e93058 ze ked sa ti rodina bezne dozije 80tky, veris, ze i ty mas casu dost.
Potom vidis video, ako ta moze zabit obycajna tromboza do par sekund a zrazu si vazis vsetko, lebo si uvedomis, ze ten cas nemas nijak garantovany.
@anonym_94e2c9 prepáč, ale toto je taká hlúpa odpoveď, že až!
Ako si môžeš zariadiť život, keď nastanú situácie, ktoré nedokážeš ovplyvniť?
Príklad: mama má vážne ochorenie v terminálnom štádiu, otec alzheimera, tvoj brat je alkoholik, tvoj syn bude ťažký autista, ktorý potrebuje opateru 24/7 a manžel mal ťažkú nehodu, momentálne ležiaci v nemocnici a vieš, že ho o pár týždňov prepustia domov a ty ho budeš ešte aj kŕmiť a chodiť s ním na rehabilitácie. Toto bol len príklad, ako nie všetko ide tak, ako si predstavujeme. Tvoja veta o zariadení si života, je chujovina ako víno.
@anonym_7a4a5e
@anonym_c933ed
Okolnosti nevieme ovplyvniť ale vieme ovplyvniť kto sme
Skúsme ísť do krajín,kde dennodenne zažívajú násilie,kde zazivaju choroby,utrpenie
A tak ako sa nájdu tí co sa odpalia pre ich jedinú motivaciu ilúzie ,, vyššieho dobra,, tak sa nájdu aj tí co su radi, že môžu zažiť lúče svetla, podať chorému vodu, tešiť sa že môže vidieť zas toho túlavého psa s modrými očami, radosť, že si zaspieva svoju obľúbenú melódiu
Takže áno je to o človeku
@anonym_autor nuž, ja si vždy poviem, že vždy môže byť aj horšie
@anonym_autor mne rodicia umreli, s manzelom som sa rozviedla, sestra ma take vazne ochorenie, ze je invalid a uplne ju to zmenilo, nie je to uz ona. Ja napriek tomu mam pekny zivot, skvele deti, partnera, kamaratov, vela znamych. Mam 39 rokov, stale sa posuvam, profesne, odborne, vo volnocasovych aktivitach,cestujem, studujem, zijem na plno. Niekedy je toho na mna vela, ale ja som takto stastna. Mozno keby som nemala tolko aktivit, opustila by som sa a mala podobne myslienky o tom, aky mam tazky zivot. Niektore veci naozaj my neovplyvnime, ale mozme zmenit svoje nastavenie.
@lindusss2016 ahoj...prosím ťa...ako vieš toto všetko pospajat...rodina,kariéra,aktivita...počas dňa...ja to tak obdivujem na ľuďoch...
@anonym_94e2c9
To nie je tak úplne pravda, keď ti jeden po druhom umrú členovia rodiny a aj manžel a všetci na nejaké vážne choroby tak to nie je vôbec super. Ale človek musí žiť ďalej
@anonym_autor nehnevaj sa ale každému jednému človeku zomierajú blízki príbuzní...tomu neutecie nikto. Každý jeden toto zažíva.
Ja ešte ted nechcem umrieť, neviem si predstaviť aby ostal môj muž s deťmi sám☹ Chcem tu byť pre ne a podporovať ich a viesť ich k dobrým veciam. Bohužial ich otec nie je to príkladný otec takže určitě by som chcela žiť pokiaľ sa moje deti neosamostatnia a budú žiť štastný život.
@anonym_autor ja este musim 10 rokov vydrzat som jednorodic aby bol syn samostatny no a potom sa chcem venovat konecne sebe 😉
Bolo by mi ľúto mojich rodičov. Žiadny rodič by nemal prežiť svoje deti.
Bolo by mi ľúto, že tu nechávam svojho muža a nechávam na neho všetko, celú domácnosť, deti, psa, všetko o čo som sa starala, všetko by zostalo na ňom.
Bolo by mi ľúto detí, prišli by o matku.
Clovek sa ucucka, ze rodicia dosiahli 80.tky,tak aj ono dieta sa dozije, plus nieco navrch. Potom ti podbehne reelsko, ze pri krcakoch ti odtrhne tromb a je do minuty po tebe. Presne to som potrebovala vidiet😤 uz zijem s tym, ze kazdy den je DAR. ▪️
@anonym_79d968 že čo?
@anonym_autor nikdy som sa nezamýšľala nad takym primitivizmom. 🫣😵💫
@anonym_79d968 A teraz to prelož do slovenčiny🙈
@anonym_e93058 na porozumenie ti tvoje iqacko nestaci, skoda namahy... 🪲

@anonym_autor mne to moze byt jedno, ja by som uz mala svaty pokoj 😁 ...ale manzel by to mal s 3 detmi narocne, jemu by som chybala a aj detom, takze zatial sa umierat nechystam 😉