Kedy je žena v zrelom - strednom veku a kedy je už stará dievka?
Čaute všetci, otázočka do pléna. Kedy je žena v strednom veku? Kedy poviete, že ona je už v zrelom, strednom veku? A do kedy je ešte stará dievka? Lebo ja som stará dievka. Mám priateľa už xy rokov, ale neberieme sa. Čiže de facto som stará dievka. A on starý mládenec. A už sme zrejme v strednom veku. I keď mindestovo sme zastali na úrovni 28.
Stará dievka je žena od 40, bezdetná, bez manžela takže ano spĺňaš, a nieje ti to jedno či prečo to rozoberáš?
Stará dievka je žena od 40, bezdetná, bez manžela takže ano spĺňaš, a nieje ti to jedno či prečo to rozoberáš?
@zuzubb007 čiže dlhoročný partner sa neráta. Akonáhle mám nad 40 a nemám status vydatá, tak som stará dievka. Tak?
Stareho mládenca a starú dievku som vždy chápala tak, že sú to ľudia ktorí nenatrafili na nikoho koho by mohli mať radi a tak ostanú sami.
36 a stredný vek?? 😳 stredný vek považujem v dnešnej dobe tak 50 rokov …
teraz so to berie uplne inak
a vidím že slovensko sa zaseklo v dost vela veci v 18 storoči, zrovna som pisala do inej témy niečo podobne 😂
@sara07 to bolo za komunistov, ale po páde režimu do pár rokov došli aj na slovensko tie štýly že rozvody, neúplné rodiny, single ludia. Za komunistov sa tak do 20 obvykle zobrali, už v 22 mali deti, a väčšinou boli v manželstve. A po nežnej 89 zrazu všelijaké polosiroty, nevlastní bratia, neúplné rodiny, rozvody každú chvílu, že je viac rozvodov ako sobášov, ženy rodia v 40-ke. Úplne sa to poprehadzovalo.
36 a stredný vek?? 😳 stredný vek považujem v dnešnej dobe tak 50 rokov …
@anonym_63c92d stredný vek je že priemerný vek dožitia človeka a v strede toho 10 rokov.
Raz sa ma jedna stara babka pytala kedy chcem deti a ja ze asi v 23 po vysokej a ona ze to uz budem stara dievka. Tak moja mama tak mala prve dieta. Neviem teda, mala by som aj v 21, lenze partner to nechcel a sama by som si na to netrufla vtedy.
@ivik4 no mám 44,5 roka, čiže som v zrelom veku. Nemám muža, nemám deti. Čiže podľa vyššieho komentára som stará dievka.
@anonym_autor som presne v tvojom veku, a ty máš aspoň priatela, ja som v tomto veku takmer panic…
Raz sa ma jedna stara babka pytala kedy chcem deti a ja ze asi v 23 po vysokej a ona ze to uz budem stara dievka. Tak moja mama tak mala prve dieta. Neviem teda, mala by som aj v 21, lenze partner to nechcel a sama by som si na to netrufla vtedy.
@leidin to by mali tolerovať lebo školská dochádzka to skôr ani neumožňuje. Síce možno v mladosti babky to tak ešte nebolo ale už dobrých 50 rokov platí že základka 9 rokov, stredná 4 roky, vysoká 5 rokov a nastupuje sa v 6 rokoch do prvej triedy. Takže skôr ako 23 ani nepočneš, lebo logicky najprv úplne ukončiť školu, potom by mala ísť svadba, a už je jeseň, potom počať, potom 9 mesiacov, takže ak sa dieťa narodí vydatej žene tak najskôr v lete keď má 24. A to išla najrýchlejšie ako sa dá. Jedine že by zmaturovala, hneď svadba, potom počať tak by mohla ešte mať 19-20 a byť plnohodnotná vydatá mama.
@anonym_autor a ty keď máš frajíra nejsi stará dívka lebo máš, ja nemám ani to. Tak já som čo? Starý mládenec? Skôr ťuťmák a neschopák, alebo muž bez charizmy s osobného čara… Aj to má moderné názvy.
Moja teta ma 64r a nikdy nemala muža a deti ale nikdy sme jej nehovorili "stará dievka" proste z nejakého dôvodu je sama a nikto to nikdy neriešil. Taky pojem som už dlho nepočula 🙂
Uz je skoro rok 2026. To slovne spojenie mozes bez vycitiek uz vyradit zo slovnika
@anonym_autor ono je si e pekne, ze kazdy sa uzivi, ale ze niekto je tak divny typek, ze s nimym nedokaze vydrzat v pare je aj dnes dost signifika tne. Takze 30-rocna osoba pri ktorej je otazne ci vobec ma za sebou prvy sex, si aj dnes vysluzi tento titul a s 19. storocim to nic nema.
@anonym_7f8829 ináč toto je svätá pravda v rodine máme vyše 20r spolu iba ako partneri 2deti 18rocna a 13rocny,jej muž dostal infarkt bol v nemocnici a vtedy si uvedomili načo je im obyčajný papier do roka sa dal dokopy a bola svadba 😁 len kvôli papieru čo celý čas odmietali
@doda3103 aký bol dôvod toho uvedomenia?Ak vdovské je to smutné, na sirotské majú deti nárok.Len nezačínaj s tým, že jej nechceli povedať zdravotný stav môj :::muž:::bol 2x v nemocnici a nikto nepýtal odo mňa a obciansky
@sara07 to bolo za komunistov, ale po páde režimu do pár rokov došli aj na slovensko tie štýly že rozvody, neúplné rodiny, single ludia. Za komunistov sa tak do 20 obvykle zobrali, už v 22 mali deti, a väčšinou boli v manželstve. A po nežnej 89 zrazu všelijaké polosiroty, nevlastní bratia, neúplné rodiny, rozvody každú chvílu, že je viac rozvodov ako sobášov, ženy rodia v 40-ke. Úplne sa to poprehadzovalo.
@unbeholfen pretože za komančov ta len tak lahko nerozviedli, mohol ta mlatit, chlastat, peniaze nedavat nevadi , rodina základ spoločnosti musi byt
mali sme taku susedu čo sa chodila polonaha skryvat kym zaspi , deti už vopred posielala ked vedela aky pride, nie nerozviedli ich , lebo pred komisiou sa kajal aky bude už dobry, sekal 3 m latinu a potom znova
nebolo lahke sa rozviest a dostat byt , aj v rodine boli snahy ,
nie dakujem každy ma narok na slobodu, normalny život ...
a ano chcela si byt družstevny bežny smrtelnik svadba, a ano ludia čo neboli v manželstve mali niekolkonasobne vyššie dane a to sa nikomu nechce platit
@unbeholfen pretože za komančov ta len tak lahko nerozviedli, mohol ta mlatit, chlastat, peniaze nedavat nevadi , rodina základ spoločnosti musi byt
mali sme taku susedu čo sa chodila polonaha skryvat kym zaspi , deti už vopred posielala ked vedela aky pride, nie nerozviedli ich , lebo pred komisiou sa kajal aky bude už dobry, sekal 3 m latinu a potom znova
nebolo lahke sa rozviest a dostat byt , aj v rodine boli snahy ,
nie dakujem každy ma narok na slobodu, normalny život ...
a ano chcela si byt družstevny bežny smrtelnik svadba, a ano ludia čo neboli v manželstve mali niekolkonasobne vyššie dane a to sa nikomu nechce platit
@sara07 v podstate situácia nútila byť ludí v statuse vydatá, ženatý… Lebo hneď po nežnej si už pamätám to čo som povedal. Viac je kadejakých rozvedených, neúplných rodín, ako tých klasických funkčných, a muži sú mládencami do smrti.
@anonym_autor ono je si e pekne, ze kazdy sa uzivi, ale ze niekto je tak divny typek, ze s nimym nedokaze vydrzat v pare je aj dnes dost signifika tne. Takze 30-rocna osoba pri ktorej je otazne ci vobec ma za sebou prvy sex, si aj dnes vysluzi tento titul a s 19. storocim to nic nema.
@anonym_07faf3 presne tak, len teraz nás už volajú lúzri, outsideri, ťuťmáci, a vtedy sme boli starí mládenci.
@sara07 v podstate situácia nútila byť ludí v statuse vydatá, ženatý… Lebo hneď po nežnej si už pamätám to čo som povedal. Viac je kadejakých rozvedených, neúplných rodín, ako tých klasických funkčných, a muži sú mládencami do smrti.
@unbeholfen každý má pravo byt čim chce byt
ak ti vadí ako ta označuju tak im to povedz alebo sa im vyhni, nerieš
a už ma neoznačuj
Ľudskú bytosť so všetkými jej vzácnymi a originálnymi vlastnosťami nie je možné zameniť za nejaký diskontne lacný, hlúpy status "stará dievka". Keby hoc aj bola sama celý život až do smrti, človek je dosť dobrý preto, že je, že žije. Aj ja som dosť dobrý, hodnotný jednoducho preto, že žijem, dýcham, že existujem a mám sa rád takého aký som. Majte radi samých seba bez podmienok. Ste viac, než lacné nálepky a označenie ako z Aliexpressu.
Ľudskú bytosť so všetkými jej vzácnymi a originálnymi vlastnosťami nie je možné zameniť za nejaký diskontne lacný, hlúpy status "stará dievka". Keby hoc aj bola sama celý život až do smrti, človek je dosť dobrý preto, že je, že žije. Aj ja som dosť dobrý, hodnotný jednoducho preto, že žijem, dýcham, že existujem a mám sa rád takého aký som. Majte radi samých seba bez podmienok. Ste viac, než lacné nálepky a označenie ako z Aliexpressu.
@tripetta povím ti tak. Nemali by hodnotiť človeka podľa počtu vzťahov. Keď nemal tak nemal. Vždy je raz niečo poprvé. Niekto v 15-ich, niekto v 50-ke, a niekto nikdy.
Stará dievka a starý mládenec boli kedysi "tituly " pre mladých ľudí, ktorí sa nevydali-neoženili do 25 roku života.Potom platili staromládeneckú a starodievockú daň až do sobáša.To nie je výmysel 😁Môj otec aj svokor sa ženili starší...doteraz spomínajú,že ju museli platiť

@anonym_autor mám po 40, som matka ale vydatá nie som. Určite by som v minulosti mala aj horšie tituly ako "stará dievka". Ale teda ani ten by sa mi nepáčil 😁.
Ak sa toto oslovenie v mojom okolí niekedy použije tak v súvislosti so ženou, ktorá je nepríjemná. Vtedy sa ten výraz "ohundraná stará dievka" myslí ako zhodnotenie psychického stavu. Aspoň my v okolí to tak máme. A vtedy sa to aplikuje aj na tridsiatničku aj na sedemdesiatničku.
Milú a aktívnu ženu by ma nikdy nenapadlo nazvať starou dievka bez ohľadu na vek.