Koľko vám trvá ranné chystanie sa do práce?
Žienky, prosím, povedzte mi, koľko vám priemerne trvá kým sa ráno vychystáte do práce, prípadne vaše 15+ pubertálne dcéry do školy?
Som taká neženská žena, nikdy som sa nemaľovala, čiže ja to mám tak, že 15-20 min mi stačí. Vstať, umyť sa, obliecť, prečesať vlasy, to je všetko, stihnem aj kávu. Moja dcéra je iná, chystá sa asi 1 hodinu, niekedy aj 1,5 hodiny. Niekedy si ráno umyje aj vlasy, ale ak si aj neumyje, prinajmensom si ich každé ráno fúka fúkacou kulmou. A potom si robi makeup. Niekedy má premyslené, čo si oblečie, niekedy sa aj niekoľko razy prezlieka. V podstate to neporovnavam, beriem, že koľko ľudí toľko chutí, ale príde mi, že my dve s dcérou sme extrémy 🙂 Ja v tom nedbaní. A dcéra naopak. Má jemné vlasy, chcela by mať husté dlhé, ale je to genetické, aj svokra má také jemné vlasy.
Tak si len pre upokojenie duše robím prehľad, ako to majú iné baby, koľko je slovenský priemer chystania? 🙂
@doriiis to je presne tak,ze zeny si myslia,ze vo vyrobe su len zeny za pasom,a okrem toho treba aj zasobovacov,majstrov a asistentov,alebo predakov a rozne ine aj technicke profesie,kazdy usek na svojho veduceho a je tam kopec veducich aj riaditelov je viac.Az po toho najväcsieho,najhlavnejsieho riaditela.
K tomu su tam rozne agenturi,co tiez tam musia mat svojich aj pracovnikov,majstrov,veducich a inych,a inych.Tych pozicii je strasne vela a vela po znamoati ich vedia aj vytvorit.
@anonym_3c52bb .. tu keď počujú slovo výroba, tak automaticky predpokladajú pás a zničených otrokov za ním. Tak darmo, nie každý môže byť administratívny pracovník. 🤷🏻♀️
@doriiis umrela by som, ze o 3 🙈 Ja vstavam 4.55 a je to pre mna zabijak. A posun casu na letny stale citim a nie a nie sa prestavit.
Vychystanie mi trva cca hodinu. Umyvam si rano vlasy, preto. Dcere to trva tak 40min.
@simsalabim ... Ja si to potom vynahradim v dni, keď vstávať nemusím. 😂
@anonym_c53dbe ... Ja strašne zerem, keď niekto zovseobecnuje lebo ,, u nás je to takto". Zato že u vás je to tak a ty si sa s ničím iným v živote nestretla neznamená, že inde to nie je inak.
@doriiis tak asi nerobila pre velikansku vyrobu,kde sa vyraba v milionoch ks,a teda od piky az po konec.Cize jedna vyroba robi toto,posle druhej,ta zase urobi toto,ta to posle tretej a az po konec.A tie vsetky vyroby maju svojich planovacov,co este aj tych je vela,lebo kazdy ma nastarosti iba urcity kusok.
@doriiis tak asi nerobila pre velikansku vyrobu,kde sa vyraba v milionoch ks,a teda od piky az po konec.Cize jedna vyroba robi toto,posle druhej,ta zase urobi toto,ta to posle tretej a az po konec.A tie vsetky vyroby maju svojich planovacov,co este aj tych je vela,lebo kazdy ma nastarosti iba urcity kusok.
@anonym_3c52bb ... Dobre.
@anonym_autor niekedy sa sprchujem rano, niekedy vecer, tak podla toho, ale aj bez tej sprchy by to za 20 minut nebolo a to nerobim nic specialne, umyjem si tvar a pletova voda to je 5 minut, make up 5 minut, zuby 5 minut, hrabanie v skrini a obliekanie 5 minut, kava 5 minut, cesanie 5 minut.
Vstavam o 3:00 a z domu odchádzam o 5:00.Rano stíham sprchu, kávu a nalíčiť sa. Medzitým si vypočujem svoje podcasty, keď treba dám prať, zapnem umývačku.
Neviem si predstaviť ráno bez ľadovej sprchy,kávy a ísť do roboty nenalíčená
@doriiis To musia mať susedia radosť, keď o 3 hod ráno perieš a dupoceš po byte 🙄
@alizea ... Bývam v rodinnom dome. 😄
@doriiis ja som cely tyzden vstavala o 4hod.To som zase muza na rannu odprevadzala,ja som mala 4dni volno a kym mi muz este zavolal o pol 6,ze dosiel ok do roboty tak este som si stihla chvilu pospat,kym som vystrojila ostatnych.A od piatka som uz mala svoje ranne.
@doriiis ja som cely tyzden vstavala o 4hod.To som zase muza na rannu odprevadzala,ja som mala 4dni volno a kym mi muz este zavolal o pol 6,ze dosiel ok do roboty tak este som si stihla chvilu pospat,kym som vystrojila ostatnych.A od piatka som uz mala svoje ranne.
@anonym_3c52bb ... Mne nevadí vstať ráno o 3:00.Mne robí problém ísť včas spat. 😂
A radšej vstanem ráno o tretej, odmakam celý deň a potom si užívam voľno, kým ostatní pracujú aj iné dni. Ja mám dnes nočnú a piatok. 😆 Čakajú na dva dni voľna. 💪🏻
@anonym_3c52bb ... Mne nevadí vstať ráno o 3:00.Mne robí problém ísť včas spat. 😂
A radšej vstanem ráno o tretej, odmakam celý deň a potom si užívam voľno, kým ostatní pracujú aj iné dni. Ja mám dnes nočnú a piatok. 😆 Čakajú na dva dni voľna. 💪🏻
@doriiis ved vidim,ze este nespis a za 3 a pol hod.vstavas.
Ale ja tiez tak spavam ked mam rannu,to zase cakam muza s poobednej a spat ideme tak po 12tej,pol 1 a o tej 4tej vstavam.
No drblo by ma mat iba ranne smeny.
@doriiis ved vidim,ze este nespis a za 3 a pol hod.vstavas.
Ale ja tiez tak spavam ked mam rannu,to zase cakam muza s poobednej a spat ideme tak po 12tej,pol 1 a o tej 4tej vstavam.
No drblo by ma mat iba ranne smeny.
@anonym_3c52bb ... Čítaj s porozumením a všetko. Ja som v práci, mám nočnú. Ja vstávam ráno každý 4.deň. Lebo len každý 4.den mám rannú.
@doriiis muz ma poslednu nocnu a ma uz 4dni volno zase on a mna zase cakaju 4nocne.Ale maly uz bude obleceny,budu ma uz cakat a pojdeme spolu pekne do skolky.
@anonym_3c52bb ... Čítaj s porozumením a všetko. Ja som v práci, mám nočnú. Ja vstávam ráno každý 4.deň. Lebo len každý 4.den mám rannú.
@doriiis ano citala som iba prvu vetu.Az potom ten zbytok.
@anonym_3c52bb ... No vidíš. Mňa by drblo zase robiť každý deň. 😂
@doriiis kedy si som robila 2ranne,2 nocne a 4dni volno tiez 12tky,jaj vtedy mi ten mesiac tak rychlo ubehol,ze som mala pocit,ze som viac doma ako v robote
@anonym_3c52bb ... Chvalabohu aj ja mám taký pocit. A v skutočnosti to tak aj je. 😄
@doriiis ze nech ma aj hoci kto nasral v robote za 4dni volna to preslo vsetko.
@anonym_autor Ja mam na ranne chystanie 40 minut, 4 minuty si pocvicim chrbat, robim vsetkym caj, jednu desiatu, namalujě sa, obleciem a s usmevom a rychlejsim krokom idem na autobus 😇.
Ja sa stihnem poumývať a dať dokopy za 20 minút. Maľujem sa jednoducho takže mi to bere minimum času.
@anonym_autor 3:30 vstávam, umyť zuby, tvár, obliecť sa, nakresliť tvár a 4:30 odchádzam z domu. Desiate sú prichystané v chladničke už od večera a mládež má na mobiloch budíky. Keď zaspíte, váš problém, mama ani tatko vám zadky voziť nebudú, máte nohy a autobus chodí každú chvíľu.
Ale keď sa vybičujem k max. výkonu, stihnem sa poľudštiť aj za 30 minút 🤣🤣🤣
Som ako tvoja dcera. Rano si musim umyvat a fukat vlasy, nakreslit si tvar,aby som mala nejake obocie a oci a nebali sa ma v praci. A musim sa naranajkovat. Tak 1,5h.pred odchodom potrebujem,aby som to vsetko v klude stihla. Ja zas obdivujem zeny,co su take pekne,ze sa len zobudia a mozu ist,to mne hrozi jedine po min.po 5 kozmetickych/chirurgickych upravach.
@anonym_autor 3:30 vstávam, umyť zuby, tvár, obliecť sa, nakresliť tvár a 4:30 odchádzam z domu. Desiate sú prichystané v chladničke už od večera a mládež má na mobiloch budíky. Keď zaspíte, váš problém, mama ani tatko vám zadky voziť nebudú, máte nohy a autobus chodí každú chvíľu.
Ale keď sa vybičujem k max. výkonu, stihnem sa poľudštiť aj za 30 minút 🤣🤣🤣
@maja249 O 3.30 sa v posteli otočím na druhý bok a spím ešte 3 hodiny, kým ako-tak vládzem vstávať. Veď to je ešte hlboká noc !! Prácu, kvôli ktorej by som musela takto uprostred noci vstávať, by som nechcela, ani za žiadne peniaze.
@maja249 O 3.30 sa v posteli otočím na druhý bok a spím ešte 3 hodiny, kým ako-tak vládzem vstávať. Veď to je ešte hlboká noc !! Prácu, kvôli ktorej by som musela takto uprostred noci vstávať, by som nechcela, ani za žiadne peniaze.
@alizea je to len o zvyku. Zvykla som si na 3 zmeny, zvykla som si len na rannú a keď sa to tak vezme, pre mňa to má ešte 1 pozitívum: čím skôr, začnem, tým skôr skončím. Prácu mám hotovú, už som dávno doma a niekto zúfalým pohľadom posúva ručičky hodiniek ešte 3 hoďky, ešte 2, ešte hoďku.😉
Ako kedy. Ked sa rano sprchujem tak cca 45 minut potrebujem na sprchu,vlasy,namalovanie sa,obliect,vypit kavu,nasypat psovi granule. Ak sa rano nesprchujem tak to stiham za 25 minut. Dalo by sa aj rychlejsie,ale rano som spomalena.
15 min...nemalujem sa, cize rychla sprcha, zuby, obliect sa, vypit pohar vody, schytit kavu a ranajky a odchod... vsetko chystam vecer a poriadna sprcha je vzdy vecer a umyt vlasy je v mojom pripade hodina az dve je ich vela kucerave huste by som pol dna s mokrymi chodila... a dcera to odkukala takze jej to trva 20min lebo ranajkuje doma... ja teraz robim len z domu takze tie ranajky jem za kompom, ale ked som chodila do office som ich jedla v office za kompom... vlastne ja ked "zaspim" viem sediet v aute do 5minut lebo to skratim na zuby obliect sa a odchod😂
Nikdy nepochopím ako môže ísť žena ráno do práce do 10 minút po zobudení a bez makeupu. Keby som išla tak ja, vyzerala by som doslova ako strašidlo a celý deň by som sa cítila zle. Tú hodinku na úpravu si ráno vždy nájdem aj keby čo bolo.
Nikdy nepochopím ako môže ísť žena ráno do práce do 10 minút po zobudení a bez makeupu. Keby som išla tak ja, vyzerala by som doslova ako strašidlo a celý deň by som sa cítila zle. Tú hodinku na úpravu si ráno vždy nájdem aj keby čo bolo.
@dankamg2 tak ja zas chapem teba preco mas tu potrebu sa namalovat aj ja som kedysi mala...ale mam konecne plet cistu neflakatu bez kruhov pod ocami a obocie a mihalnice mam farbene cize ich nepotrebujem denne upravovat ...natriem spf niekde medzi dverami a mozem ist....a dokonca vlasy si necesem 😅 mam taky lvl kuceravosti ze to sa nema cesat inak by som.ich polamala
15 min...nemalujem sa, cize rychla sprcha, zuby, obliect sa, vypit pohar vody, schytit kavu a ranajky a odchod... vsetko chystam vecer a poriadna sprcha je vzdy vecer a umyt vlasy je v mojom pripade hodina az dve je ich vela kucerave huste by som pol dna s mokrymi chodila... a dcera to odkukala takze jej to trva 20min lebo ranajkuje doma... ja teraz robim len z domu takze tie ranajky jem za kompom, ale ked som chodila do office som ich jedla v office za kompom... vlastne ja ked "zaspim" viem sediet v aute do 5minut lebo to skratim na zuby obliect sa a odchod😂
@fairyy Sikulka 😁👍
@doriiis umrela by som, ze o 3 🙈 Ja vstavam 4.55 a je to pre mna zabijak. A posun casu na letny stale citim a nie a nie sa prestavit.
Vychystanie mi trva cca hodinu. Umyvam si rano vlasy, preto. Dcere to trva tak 40min.
@simsalabim som si myslela, ze len ja som cudna, ked aj mne ten prechod este stale robi problem...

@anonym_3c52bb neboj sa, viem veľmi dobre, o čom je plánovač výroby, lebo 3 mám vo svojom teame. a nie, ani jeden nerobí na zmeny. Na tie robí výroba, kvalita, máme údržbu na zmeny, nejaký CNCckári. Plánovač výroby chodí na 8 hodinové zmeny. A to je moja 5 výroba za moju 25r prax. Hovorím o white collars plánovačovi.
@anonym_c53dbe ... Ja strašne zerem, keď niekto zovseobecnuje lebo ,, u nás je to takto". Zato že u vás je to tak a ty si sa s ničím iným v živote nestretla neznamená, že inde to nie je inak.