icon

Kto je skutočne extrovertka a prečo?

8. máj 2026

Ahojte... v poslednom čase mám pocit, akoby sa roztrhlo vrece s extrovertmi. Ale kto je vlastne extrovertka?
Je to žena, ktorá sa postaví doprostred davu cudzích ľudí, nazve ich priateľmi a začne sa hlasno smiať?.. Alebo je to len afektovanosť?
Je to tá, ktorá na Vianoce rozposiela desiatkam ľudí obrázky a priania?..
Alebo je to iba trápna potreba pripomenúť sa?
Je extrovertka tá, ktorá pozve na svadbu 100 hostí a potom to päť rokov spláca?
Alebo je to len nerozumnosť zabalená do veľkého divného gesta?
Je extrovertkou žena, ktorá je stále sama len preto, že v každom veľkom kolektíve hľadá niekoho "lepšieho a lepšieho"?..
Alebo je to obyčajná hlúposť a neschopnosť vážiť si človeka?
Je extrovertkou tá, ktorá si myslí, že jej rady na modrom koníku zachránia svet?.
Alebo je to len spasiteľský komplex?
Je extrovertkou tá, ktorá neustále organizuje stretávky, žúrky a skupiny?
Alebo je za tým iba potreba byť zaujímavá a neprehliadnuteľná?
Je extrovertkou žena, ktorá si každú chvíľu fotí život na sociálne siete, akoby bez publika ani neexistoval?.. Alebo je to len strach zostať sama so sebou?
Je extrovertkou tá, ktorá potrebuje mať stále okolo seba hluk, ľudí a ruch, lebo ticho ju znervózňuje?.. Alebo práve v tichu začína počuť vlastné prázdno?
Je extrovertkou žena, ktorá každého objíma, každému tyká a po piatich minútach tvrdí, že "miluje ich"?... Alebo je to len povrchnosť prezlečená za srdečnosť?
A tak rozmýšľam… nie je dnes slovo "extrovert" často len peknejší názov pre potrebu pozornosti, neustáleho potvrdzovania si vlastnej hodnoty a strachu byť chvíľu sama?
Pretože skutočne silný človek možno nepotrebuje hlučný dav okolo seba, aby cítil, že existuje. Čo vy na to?

anonym_af99fa
8. máj 2026

Ja som pre zmenu ambivert. Mám rada ľudí, pracujem s nimi ale zároveň ich neznášam vo svojej podstate a som rada aj sama. Tak si vyber. 😁

anonym_857b99
8. máj 2026

My sme sa učili zjednodušene tak, že extrovert je človek, ktorý svoje sociálne baterky najradšej dobíja v spoločnosti iných ľudí,... ale celá povaha človeka sa skladá z mnohých ďalších vlastností a svet nie je čiernobiely, extrovert nemusí byť hlučný a stredobodom pozornosti a introvert nemusí byť tichá myška, ktorá má problém hovoriť pred ľuďmi, ako to majú často ľudia zaškatuľkované a väčšina z nás sa nachádza niekde na širokom spektre týchto dvoch čŕt... inak, ja mám skôr opačný pocit, že väčšina ľudí sa dnes označuje skôr za introvertov, viac sa izolujú, menej si púšťajú ľudí k telu, nekamošia sa v práci, nekamošia sa so susedmi, nezdieľajú nič zo svojho súkromia...

autor
8. máj 2026
@anonym_857b99

My sme sa učili zjednodušene tak, že extrovert je človek, ktorý svoje sociálne baterky najradšej dobíja v spoločnosti iných ľudí,... ale celá povaha človeka sa skladá z mnohých ďalších vlastností a svet nie je čiernobiely, extrovert nemusí byť hlučný a stredobodom pozornosti a introvert nemusí byť tichá myška, ktorá má problém hovoriť pred ľuďmi, ako to majú často ľudia zaškatuľkované a väčšina z nás sa nachádza niekde na širokom spektre týchto dvoch čŕt... inak, ja mám skôr opačný pocit, že väčšina ľudí sa dnes označuje skôr za introvertov, viac sa izolujú, menej si púšťajú ľudí k telu, nekamošia sa v práci, nekamošia sa so susedmi, nezdieľajú nič zo svojho súkromia...

@anonym_857b99 otvor si zoznamky, tam keby hľadáš mesiace na nikoho, kto sa označí introvertom ani nenarazíš. Vsetci práve opak.

midka
8. máj 2026

myslim, ze vsetko co si napisala - to su len " fejky" extrovertov, navyse mam pocit, ze napisane s mierne negativnym podtonom,,, ked si to po sebe precitac,,, nie je tam nic pozitivne smerom k nim......

autor
8. máj 2026
@midka

myslim, ze vsetko co si napisala - to su len " fejky" extrovertov, navyse mam pocit, ze napisane s mierne negativnym podtonom,,, ked si to po sebe precitac,,, nie je tam nic pozitivne smerom k nim......

@midka …a čo tam mám písať pozitívne? Veď ten príspevok je presne o tom, čo je v ňom napísané. Jednoducho si mnohé mýlite svoje "zaradenie" podľa konania a hodnôt. Ak pôjdem na koncert metalliky, neznamená to, že si musím dať čierne tričko, keď sa ku mne čierna nehodí. Dám si také, aby to nemenilo mňa. Ide o to spoznať sa v tom, a nie sa strápňovať.

anonym_eb6ee7
8. máj 2026

Ja som introvert, moj partner je introvert a aj vascina kolegov a znamych. Cim je clovek starsi, tym viac hlada pokoj, za dverami svojho domu. Na vyske som bola extrovert, milovala som ludi, stretavanie sa, chodila som na rozne akcie,… teraz ked mam ost do supermarketu a vidim tie tlacenice, mam nervy z toho😃

anonym_9cdec2
8. máj 2026
@anonym_autor

@midka …a čo tam mám písať pozitívne? Veď ten príspevok je presne o tom, čo je v ňom napísané. Jednoducho si mnohé mýlite svoje "zaradenie" podľa konania a hodnôt. Ak pôjdem na koncert metalliky, neznamená to, že si musím dať čierne tričko, keď sa ku mne čierna nehodí. Dám si také, aby to nemenilo mňa. Ide o to spoznať sa v tom, a nie sa strápňovať.

@anonym_autor tak definuj extroverta aby sme vedeli ci tam patrime alebo nie a nedopustali sme sa chybnej kategorizacie

anonym_49ddcf
8. máj 2026

Podla mna to moc hrotis. Myslim, ze vacsina ludi sama nevie, ci su introverti alebo extroverti. Nemyslim si, ze sa da tak lahko zaradit do nejakej skatulky. Ani to v podstate nepovazujem za potrebne riesit, ci je niekto introvert alebo extrovert. Ak uz teda mas potrebu riesit to z pohladu zoznamovania, tak tam bud si s clovekom sadnes alebo nie a postupom casu zistis, ci ti jeho tempo vyhovuje. Na zoznamkach sa aj tak kazdy snazi byt chrumkavejsi, nez je v skutocnosti, takze nejaka informacia v profile o tom, ze je extrovert alebo introvert by pre mna osobne nebola absolutne smerodajna.

krasneleto
8. máj 2026

@anonym_autor myslim, ze si extrovertku vlastne vykreslila ako uplne mimo osobu , ktora je vlastne iba povrchna a privelmi zovialna... ja som extrovert a 90% z toho, co si napisala sa ma absolutne netyka... pozvat napriklad 100 ludi na svadbu a potom splacat nema nic spolocne s extrovertnou povahou... ale teda idem bod po bode

- Je to žena, ktorá sa postaví doprostred davu cudzích ľudí, nazve ich priateľmi a začne sa hlasno smiať?.. vobec
Alebo je to len afektovanosť? vobec
J
e to tá, ktorá na Vianoce rozposiela desiatkam ľudí obrázky a priania?.. absolutne neznasam akekolvek priania cudzim ludom, sama take neposielam , random len tak, neznasam ked mi ludia, s ktorymi prehovorim raz za uhorsky rok nieco zelaju atd

Alebo je to iba trápna potreba pripomenúť sa? usiel mi kontext
Je extrovertka tá, ktorá pozve na svadbu 100 hostí a potom to päť rokov spláca? to je skor nerozumnost rozhodnutia a nema to nic spolocne s extrovertom

Alebo je to len nerozumnosť zabalená do veľkého divného gesta? to skor
Je extrovertkou žena, ktorá je stále sama len preto, že v každom veľkom kolektíve hľadá niekoho "lepšieho a lepšieho"?.. absolutne nie, clovek sa rozhoduje o tom, ci je sam , alebo obklopeny x ludmi, z uplne inych dovodov...

Alebo je to obyčajná hlúposť a neschopnosť vážiť si človeka? neviem z coho vychadzas
Je extrovertkou tá, ktorá si myslí, že jej rady na modrom koníku zachránia svet?.

Alebo je to len spasiteľský komplex? ciastocne suhlasim, ale ten nevychadza z extrovertnosti, ale z prezitych traum a kludne ho moze mat aj introvert

Je extrovertkou tá, ktorá neustále organizuje stretávky, žúrky a skupiny? rozhodne suhlasim pokial ma zaroven organizacne schopnosti a potrebu nieco organizovat

Alebo je za tým iba potreba byť zaujímavá a neprehliadnuteľná? vobec

Je extrovertkou žena, ktorá si každú chvíľu fotí život na sociálne siete, akoby bez publika ani neexistoval?.. Alebo je to len strach zostať sama so sebou? absolutny blud, to co fotim a prezentujem je velmi mala cast a nepotrebujem ziadnu extra validaciu

Je extrovertkou tá, ktorá potrebuje mať stále okolo seba hluk, ľudí a ruch, lebo ticho ju znervózňuje?.. Alebo práve v tichu začína počuť vlastné prázdno? casto ma znervoznuje hluk , cize za mna nie... extrovert nerovna sa prazdna osoba

Je extrovertkou žena, ktorá každého objíma, každému tyká a po piatich minútach tvrdí, že "miluje ich"?... Alebo je to len povrchnosť prezlečená za srdečnosť?
ano aj... kazdemu tykam, nemilujem kazdeho a nie, srdecnost vychadza z toho kym som, nie z toho ci som ex alebo intro

A tak rozmýšľam… nie je dnes slovo "extrovert" často len peknejší názov pre potrebu pozornosti, neustáleho potvrdzovania si vlastnej hodnoty a strachu byť chvíľu sama?
odkial beries to, ze extrovert nema potrebu byt sam? ano, urcite je kontaktnejsi ako introvert, ale rozhodne ho tato veta za mna nedefinuje

Pretože skutočne silný človek možno nepotrebuje hlučný dav okolo seba, aby cítil, že existuje. Čo vy na to? myslim ze mas celkovo pomylene charakterove vlastnosti, soft a hard skills s extrovertom ako takym... a nie je extrovert a extrovert... to nie je jasne definovana medicinska diagnoza ako angina- vsetci plus minus rovnaky priebeh , rovnake atb a v rovnakom case fit...

minenkaa
8. máj 2026

Ja si myslím,že sa všetko zbytocne moc rozoberá a čo je pre jedného moc ,je pre druhého malo a netreba sa na všetko pozerať ,len svojou optikou

januska12323
8. máj 2026

Polovica tvojich otázok nemá s povahou nič spoločné.

midka
8. máj 2026
@krasneleto

@anonym_autor myslim, ze si extrovertku vlastne vykreslila ako uplne mimo osobu , ktora je vlastne iba povrchna a privelmi zovialna... ja som extrovert a 90% z toho, co si napisala sa ma absolutne netyka... pozvat napriklad 100 ludi na svadbu a potom splacat nema nic spolocne s extrovertnou povahou... ale teda idem bod po bode

- Je to žena, ktorá sa postaví doprostred davu cudzích ľudí, nazve ich priateľmi a začne sa hlasno smiať?.. vobec
Alebo je to len afektovanosť? vobec
J
e to tá, ktorá na Vianoce rozposiela desiatkam ľudí obrázky a priania?.. absolutne neznasam akekolvek priania cudzim ludom, sama take neposielam , random len tak, neznasam ked mi ludia, s ktorymi prehovorim raz za uhorsky rok nieco zelaju atd

Alebo je to iba trápna potreba pripomenúť sa? usiel mi kontext
Je extrovertka tá, ktorá pozve na svadbu 100 hostí a potom to päť rokov spláca? to je skor nerozumnost rozhodnutia a nema to nic spolocne s extrovertom

Alebo je to len nerozumnosť zabalená do veľkého divného gesta? to skor
Je extrovertkou žena, ktorá je stále sama len preto, že v každom veľkom kolektíve hľadá niekoho "lepšieho a lepšieho"?.. absolutne nie, clovek sa rozhoduje o tom, ci je sam , alebo obklopeny x ludmi, z uplne inych dovodov...

Alebo je to obyčajná hlúposť a neschopnosť vážiť si človeka? neviem z coho vychadzas

Alebo je to len spasiteľský komplex? ciastocne suhlasim, ale ten nevychadza z extrovertnosti, ale z prezitych traum a kludne ho moze mat aj introvert

Je extrovertkou tá, ktorá neustále organizuje stretávky, žúrky a skupiny? rozhodne suhlasim pokial ma zaroven organizacne schopnosti a potrebu nieco organizovat

Alebo je za tým iba potreba byť zaujímavá a neprehliadnuteľná? vobec

Je extrovertkou žena, ktorá si každú chvíľu fotí život na sociálne siete, akoby bez publika ani neexistoval?.. Alebo je to len strach zostať sama so sebou? absolutny blud, to co fotim a prezentujem je velmi mala cast a nepotrebujem ziadnu extra validaciu

Je extrovertkou tá, ktorá potrebuje mať stále okolo seba hluk, ľudí a ruch, lebo ticho ju znervózňuje?.. Alebo práve v tichu začína počuť vlastné prázdno? casto ma znervoznuje hluk , cize za mna nie... extrovert nerovna sa prazdna osoba

ano aj... kazdemu tykam, nemilujem kazdeho a nie, srdecnost vychadza z toho kym som, nie z toho ci som ex alebo intro

odkial beries to, ze extrovert nema potrebu byt sam? ano, urcite je kontaktnejsi ako introvert, ale rozhodne ho tato veta za mna nedefinuje

Pretože skutočne silný človek možno nepotrebuje hlučný dav okolo seba, aby cítil, že existuje. Čo vy na to? myslim ze mas celkovo pomylene charakterove vlastnosti, soft a hard skills s extrovertom ako takym... a nie je extrovert a extrovert... to nie je jasne definovana medicinska diagnoza ako angina- vsetci plus minus rovnaky priebeh , rovnake atb a v rovnakom case fit...

@krasneleto mam pocit, ze teraz si mi pozerala na monitor 🙂 🙂 presne som to mala rozpisane.... 🙂
@anonym_autor - to ze niekto si pozve 100 ludi na svadbu a potom 5 rokov splaca,, ,, je mozno len financna nerozvaznost, pripadne , nizky mesacny prijem, ale nic to nemeni na tom, ze dotycna naozaj moze mat tych ludi rada, citi sa dobre v ich spolocnosti, rada sa zabava,, rada postreta, tetky, bratrancov z celej rodiny a tesi sa na svadbu, fotky video, krasne saty,,, no hold pre nu je to velka vec a rada sa s tou energiou podeli,,,,, ale vzdy sa najdu, take, ktore ju oznacia namyslenu, pokrytecku, taku co sa rada ukazuje pred druhymi, ma potrebu byt zaujimava, pripadne, ze si ich zavolala len preto, aby vyzbierala do vienka,,, a este sa urcite najde zopar stavnatych privlastkov ,,, je to uhol optiky.... a tu zrejme mame odlisnu

krasneleto
8. máj 2026
@midka

@krasneleto mam pocit, ze teraz si mi pozerala na monitor 🙂 🙂 presne som to mala rozpisane.... 🙂
@anonym_autor - to ze niekto si pozve 100 ludi na svadbu a potom 5 rokov splaca,, ,, je mozno len financna nerozvaznost, pripadne , nizky mesacny prijem, ale nic to nemeni na tom, ze dotycna naozaj moze mat tych ludi rada, citi sa dobre v ich spolocnosti, rada sa zabava,, rada postreta, tetky, bratrancov z celej rodiny a tesi sa na svadbu, fotky video, krasne saty,,, no hold pre nu je to velka vec a rada sa s tou energiou podeli,,,,, ale vzdy sa najdu, take, ktore ju oznacia namyslenu, pokrytecku, taku co sa rada ukazuje pred druhymi, ma potrebu byt zaujimava, pripadne, ze si ich zavolala len preto, aby vyzbierala do vienka,,, a este sa urcite najde zopar stavnatych privlastkov ,,, je to uhol optiky.... a tu zrejme mame odlisnu

@midka asi ma autorka zlu skusenost s nejakou osobou a na zaklade toho definuje extrovertov

anonym_1bd2c0
8. máj 2026

Ja som introvert.. to co si pisala som necitala, lebo ma dlhe blabla texty nezaujimaju a unavuju 😅

autor
8. máj 2026
@krasneleto

@midka asi ma autorka zlu skusenost s nejakou osobou a na zaklade toho definuje extrovertov

@krasneleto nejedna sa o jedinú skúsenosť, ale celkový dlhodobejší pohlaď na okolie.

danica2711
8. máj 2026

@anonym_autor všetky otázky, ktoré si napísala, sú hlúpe, vykonštruované, prehnané a sú s najväčšou pravdepodobnosťou výplodom šedej introvertnej myšky, závidiacej sebavedomej, otvorenej, úprimnej extrovertke jej radosť zo života

anonym_706fa6
8. máj 2026
@danica2711

@anonym_autor všetky otázky, ktoré si napísala, sú hlúpe, vykonštruované, prehnané a sú s najväčšou pravdepodobnosťou výplodom šedej introvertnej myšky, závidiacej sebavedomej, otvorenej, úprimnej extrovertke jej radosť zo života

@danica2711 introvert nemoze byt sebavedomy a spokojny so zivotom? Extrovert nemoze byt “nula”?

autor
8. máj 2026
@danica2711

@danica2711 budeme hádať, (sebavedomej, otvorenej, úprimnej extrovertke jej radosť zo života) si ty?

anonym_04b556
8. máj 2026

20 rokov som si myslela, že som extrovert. A potom som prestala piť alkohol 🙂

autor
8. máj 2026
@anonym_04b556

20 rokov som si myslela, že som extrovert. A potom som prestala piť alkohol 🙂

@anonym_04b556 myslíš že pri dnešnej drahote, toľko ludí alkohol piť začalo?

danica2711
8. máj 2026
@anonym_706fa6

@danica2711 introvert nemoze byt sebavedomy a spokojny so zivotom? Extrovert nemoze byt “nula”?

@anonym_706fa6 môže, ja som len vyjadrila svoj dojem z príspevku autorky

danica2711
8. máj 2026
@anonym_autor

@danica2711 budeme hádať, (sebavedomej, otvorenej, úprimnej extrovertke jej radosť zo života) si ty?

@anonym_autor áno, som extrovertka a teším sa zo života

anonym_4f4662
8. máj 2026

Ach toto škatuľkovanie. Škatuľky sú podľa mňa len extrémne príklady danej povahovej/osobnostnej črty a v praxi sa takmer nevyskytujú. Každý je zmesou mnohých "škatuliek" vo viacerých "škatuľkovacích" pohľadoch/smeroch/póloch.
A do všetkého sa môže pliesť ešte nejaká miera sociálnej fóbie. Na druhej strane čím je človek starší, tým viac ľudí mu môže liezť na nervy (lebo mal možnosť ich lepšie spoznať) a častejšie vyhľadáva svoj kľud.

krasneleto
8. máj 2026
@anonym_autor

@krasneleto nejedna sa o jedinú skúsenosť, ale celkový dlhodobejší pohlaď na okolie.

@anonym_autor a co ta vlastne trapi ? niecia radost zo zivota, svet gombicka, vsude zdejši štýl? nejako som nenavnimala, kde mas problem

aperolcek
8. máj 2026

Nemám rada ľudí, ktorí sa nevedia správať a vyžadujú neustálu validáciu okolia. Je mi jedno, pod aký názov sa zaraďujú. Napríklad len veľmi ťažko znášam priateľku mužovho kamaráta. Akoby žiarlila, keď sa rozprávame o niečom trochu duchaplnejšom (vtedy sa nevie normálne zapojiť do rozhovoru, lebo nie je schopná hlbšej myšlienky), okamžite musí "zakročiť" a nejako na seba strhnúť pozornosť. Hocijakým spôsobom. Ak tú pozornosť nedostane, začne plakať, hoci už má 30 rokov. Nakoľko sa chceme aj naďalej stretávať s mužovým kamarátom, túto osobu musíme strpieť, lebo je vždy s ním. Je to náročná skúška stoicizmu.

rozculena
8. máj 2026

@anonym_autor podľa wiki väčšina slovenskej populácie sú extroverti.
Tak neviem,prečo máš v poslednom čase pocit, akoby sa roztrhlo vrece s extrovertmi.

katkazatka
8. máj 2026

Tie definície čo si napísala, sú úplné šialenosti. To si odkiaľ zobrala?

wolf_
8. máj 2026

Som silný introvert a toto čo si napísala je za mňa blbosť. Resp. na rovnakej úrovni ako keď si niektorí extroverti predstavujú introverta výlučne ako hanblivého utlačeného blbečka 🫣😁

anonym_6ca209
Včera o 04:09

Extrovert môže byt aj muž, píšeš len o ženskom rode. Mne sa páčia pozitívne osoby. Hlavne ak viem s nimi viesť normálnu konverzaciu k veci.