Manželka odišla, ale zostali nežné dotyky. Čo robiť?
S manželkou už spolu nežijeme.. Ona sa rozhodla odísť a keď sme sa o tom rozprávali, povedala mi, že sa ku mne nechce vrátiť.. Snažím sa to rešpektovať, aj keď to pre mňa nie je jednoduché. Lenže potom sa stretneme a za každým mám pocit, akoby sa na chvíľu vrátil čas. Sama ma chytí za ruku, oprie sa o mňa, pritúli sa ku mne… a keď sa lúčime, pobozká ma zásadne na pery. Presne tak, ako keď sme ešte boli spolu... Nie je to rýchla pusa na líce ani nejaké formálne gesto ale je v tom stále tá istá neha ako vtedy... Sex medzi nami už nie je a nežijemespolu , ale tie dotyky a bozky zostali.. Niekedy mám dokonca pocit, že keby nás niekto videl cudzí, vôbec by nepovedal, že sme davno od seba.A potom odíde a ja neviem, čo to vlastne znamená. Keď sa jej opýtam, či to medzi nami ešte niečo znamená, povie mi, že sa nechce vrátiť stretávame sa asi 3-4 x za týždeň, káva zmrzlina, spoločne chodíme behať a tursitiku. Tak neviem, či si mám vážiť tie chvíle, ktoré medzi nami ešte sú, alebo sa od nich radšej úplne odstrihnúť, pretože si tým len predlžujem nádej. ženy, ale aj chlapi ako by ste to čítali vy? Môže človek niekoho stále takto nežne bozkávať a dotýkať sa ho, keď už ho nechce späť do svojho života?
porozpravat sa ... ak povie razne nie-treba to utat na isty cas-inak budete stale v bludnom kruhu ... naco v sebe zivit nadej-ak z jej strany je to len nieco ako zvyk..zadne vratka...
Aby som to ešte trochu upresnil je to už približne 3 a pol roka. Nikdy som sa jej priamo nepýtal, či si počas toho času niekoho hľadala, alebo mala. Viem však, že je stále sama, aspoň podľa toho, čo vidím a čo o nej viem. Keď sa spolu dohodneme na stretnutí, nikdy sa nestalo, že by ho zrušila, alebo sa mu vyhýbala. A vlastne ani ja nemám chuť si niekoho hľadať. Mám síce profil na zoznamke, ale ten som si vytvoril pár týždňov po rozvode a odvtedy som sa tam prakticky ani nepozrel. Dokonca už ani neviem heslo. Asi som si ho vtedy vytvoril skôr preto, aby som mal pocit, že idem ďalej. Lenže v skutočnosti som asi nikdy úplne ďalej nešiel. A možno práve preto ma tie naše stretnutia stále tak berú.. Pretože keď sme spolu, na chvíľu je všetko také ako kedysi a rozprávame sa, smejeme sa, dotýka sa ma, aj ten bozk, či bozky… a potom sa každý vrátime do svojho života. A ja už vlastne neviem, či čakám na ňu, alebo čo..
Nikdy by som nedovolila, aby sa ma fyzicky dotýkal, a už vôbec nie bozkával exmanžel, ktorý sa sám rozhodol, že už mu nie som dosť dobrá na život a zvolil odchod.
Načo je to dobré? Opustí ťa, a pri každom stretnutí si do teba "kopne"?
@anonym_autor nie je v skutočnosti asexuál? Nemohla odísť aj kvôli tomu?
Prestala by som sa s ňou stretávať a posunula sa v živote ďalej. Nie je to podľa mňa fér, na jednej strane povedať nie vzťahu a na druhej tráviť čas a dávať bozky, ak viem, že nechcem ten vzťah znovu budovať a ten druhý má nádej a čaká ...
To nie je možné. Ešte aj do hlavičky príspevku použili fotografiu veľmi podobnú tej našej, ktorú tu máme. A dokonca aj tá podoba je neuveriteľne autentická.
Ja to vidim tak, ze jej zalezi na vasom vztahu, ale uz len v priatelskej rovine, nie partnerskej. Mat spriaznenu dusu a dobreho uprimneho priatela, s ktorym clovek rad travi cas a ma sa o com rozpravat, je vzacne v tomto case. Mozno nechce o to prist, len uz ta nechce ako partnera z nejakeho dovodu. Ale musi to vyhovovat obom. Ty sa musis rozhodnut, ci ti stoji za to travit s nou cas a nechat si ju vo svojom zivote ako priatelku, alebo ti to ublizuje. Vtedy to nechaj tak, bud uprimny k sebe aj k nej a posun sa dalej.
Ty si sa oklukou dostal presne tam, co kritizujem u zien, ktore si roky pestuju "kamarata" s tym, ze snad raz pocitia fyzicku pritazlivost. Tebe aj im radim to iste, prestat s dobrovolnym mucenim a tvdo oznamit : kamaratstvo ma nici, nebudeme sa stretavat. Tak si aj lepsie najdes novu partnerku.
Ja to vidim tak, ze jej zalezi na vasom vztahu, ale uz len v priatelskej rovine, nie partnerskej. Mat spriaznenu dusu a dobreho uprimneho priatela, s ktorym clovek rad travi cas a ma sa o com rozpravat, je vzacne v tomto case. Mozno nechce o to prist, len uz ta nechce ako partnera z nejakeho dovodu. Ale musi to vyhovovat obom. Ty sa musis rozhodnut, ci ti stoji za to travit s nou cas a nechat si ju vo svojom zivote ako priatelku, alebo ti to ublizuje. Vtedy to nechaj tak, bud uprimny k sebe aj k nej a posun sa dalej.
@anjelok Toto všetko viem.. Ale ak si niekoho celé roky milovala, čakala s ním dieťa a videla v tom človeku svoju budúcnosť, pretože vám to spolu dokonale fungovalo a vo všetkom ste si sadli… aká je potom šanca, že niekde nájdeš inú ženu, ktorá ti bude vyhovovať podobne, alebo dokonca ešte viac? A ešte k tomu bude rovnako krásna ako ona?
@anonym_autor to bude nejaka cudna podoba sadizmu. Netusim preco ta stale udrzuje na spagatiku. Bolo by rozumne to ukoncit, nech sa obaja posuniete.
@anjelok Toto všetko viem.. Ale ak si niekoho celé roky milovala, čakala s ním dieťa a videla v tom človeku svoju budúcnosť, pretože vám to spolu dokonale fungovalo a vo všetkom ste si sadli… aká je potom šanca, že niekde nájdeš inú ženu, ktorá ti bude vyhovovať podobne, alebo dokonca ešte viac? A ešte k tomu bude rovnako krásna ako ona?
@anonym_autor Volba je na tebe : trpiet dalsie roky a robit jej partaka na turistiku alebo sa k tomu postavit ako chlap, prestat fnukat, poslat ju tam, kde patri a najst si novu, este krajsiu.
@anonym_autor to bude nejaka cudna podoba sadizmu. Netusim preco ta stale udrzuje na spagatiku. Bolo by rozumne to ukoncit, nech sa obaja posuniete.
@anonym_10f65e Chybaju infomacie, kto od koho odisiel a preco.
@anonym_10f65e Chybaju infomacie, kto od koho odisiel a preco.
@patrike doslova hneď druhá veta v príspevku a vieš kto od koho odišiel ...
@anonym_autor tak to ja netusim, ja vas nepoznam 🙂. Kazdopadne pre nu to asi take dokonale nebolo. Rozhodnutie je na tebe. Bud ostanete priatelia, alebo sa posunies bez nej a vytvoris priestor pre niekoho ineho. Vies ako sa hovori, zide z oci, zide z mysle 😉
@anonym_autor Chlape vzchop sa. To si 3,5r bez sexu v nadeji, ze sa vrati? 🤦♀️ Ona ta ma iba kym nestretne muza svojho zivota, ako vypln nudy a potom ta blokne. Utekaju ti najlepsie roky zivota, nadej, ze stretnes zenu pre svoj zivot. Pytas sa, ci taku zenu mozes stretnut - samozrejme a aj lepsiu. Staci tamtie dvere zatvorit. S kamosom sa rozisla priatelka/uz snubenica po 10 rokoch. Do dvoch rokoc sa ozenil a u maju aj babo. Stretol lasku svojho zivota a ten rozchod, hoci ho zlomil a riadne ho oplakal, tak bol podla neho to najlepsie, co ho mohlo (a malo) v zivote stretnut
Tak si to zhodnoť - čo chceš ty - ju.
Čo chce ona - nie teba.
Čo sa na tom zmení o ďalšie 2, 3, x rokov nič.
Čo chceš ty vidieť v stretnutiach a rozlúčkach s tebou - lásku, nehu, náklonnosť, nádej
Čo ona vidí v stretnutiach s tebou - niečo zásadne iné, presne neviem, ale pravdepodobne aj to nepekné, nepodarenú snahu o dieťa, zármutok, zlyhanie, ľútosť, beznádej, priateľstvo, minulosť.
Kto by mal toto Vaše nechodenie ukončiť. Ona si najskôr myslí, že ty. Lebo ona to už raz urobila rozvodom a ty si neodišiel. Odíď a zo vztýčenou hlavou.
Aj keby si jej teraz vyznal lásku, čo si myslíš, že sa zmení? Zavrela dvere. Už niet cesty späť.
Môžeš urobiť to, že sa jej spýtaš, či Ti ešte chce dať šancu a keď budeš počuť odpoveď, pochop to a povedz, že sa už neozveš a nech to pochopí, že je definitívny koniec.
Že máš iné plány ako sa do konca života nádejať, že sa k tebe vráti. Že ty chceš rodinu a ak ona ju s tebou nemôže a nechce mať, tak sa posnažíš ju získať s niekým iným. Mimochodom, nik nebude ako ona. Každá žena je jedinečná, tak ako ty. Neporovnávaj. Aj v nedokonalosti je tiež láska.
@anonym_autor mala ťa a asi stále ťa má rada, ale....rozumovo ťa už nechce....presne si uvedomuje dôvod rozchodu ten nepominul.....vie že s tebou by nebola šťastná, lebo vie čo jej vadilo/vadí a prečo bol rozchod.....má ťa ale stále rada, len ťa už nechce, nechce byť s tebou viac ako je teraz....aj preto to stretávanie.....
@anonym_autor Keby toto napísala žena, tak to ešte možno pochopím. Sme proste viac emocionálne založené. Ale muž, ktorý je 3 a pol roka po rozvode? Ty si dobrovoľný masochista? Vážne ju stále tak miluješ, že živíš v sebe falošnú nádej?
Na jednej strane chápem, že si zmätený, keď ti exmanželka hovorí, že vrátiť sa už k tebe nechce, ale svojim telom a správaním ti vysiela úplne opačný signál. Na druhej strane si hovorím, však si chlap a muži uprednostňujú racio pred emóciami.
Nikdy ti napadlo, aby si jej položil otázku, prečo to robí? Lebo normálne to rozhodne nie je. Je síce pekné, že ste sa nerozišli v zlom a ostali ste priatelia, ale jej správanie je veľmi divné. Aj to vaše stretávanie 3-4x do týždňa.
Veľmi by pomohlo, keby si objasnil, prečo od teba odišla. Lebo takto môžeme len hádať, prečo sa správa tak, ako sa správa – z môjho pohľadu, veľmi divne, až absurdne. Buď ťa „používa“ ako prechodnú stanicu, aby nebola sama. Keďže ste sa rozišli „v dobrom“ si pre ňu známa a bezpečná zóna, tak si od teba berie partnerské benefity (pozornosť, blízkosť...), ale bez partnerských záväzkov. Alebo si len kompenzuje pocit viny za to, že od teba odišla. A preto sa snaží byť k tebe milá a nežná. Ona má v podstate teraz všetko, aj svoju slobodu, aj tvoju pozornosť. A ty máš z toho len zmätok v hlave a živíš v sebe nádej, že sa jedného dňa k tebe vráti. Tým, že sa stretávate 3-4x do týždňa, predlžuješ len svoje utrpenie. Jasne ti povedala, že vrátiť sa k tebe nechce. Zrejme má na to vážny dôvod. Neviem, možno je taká sebecká, že aj keď ťa už nechce ako partnera, tak nechce ani to, aby si si našiel novú partnerku ty. Ako dlho ste spolu žili? Snáď ju poznáš natoľko, aby si vedel vyhodnotiť jej správanie.
Z môjho pohľadu by si mal to časté stretávanie úplne stopnúť, alebo aspoň obmedziť na minimum (napr. 1x do mesiaca). Ty sa potrebuješ úplne odstrihnúť, aby tvoja hlava aj srdce pochopili, že je koniec. Ty si ten rozvod vôbec nespracoval. Minulosť treba uzavrieť, lebo ti to len zbytočne ubližuje, je pre teba ako taká železná guľa na nohe, ktorá ti nedovolí sa pohnúť ďalej. Proste, jedny dvere musíš zatvoriť, aby sa ti otvorili druhé. Ak to sám spracovať nevieš, tak si zaplať pár sedení u psychologičky, lebo s takýmto nastavením sa oberáš o peknú prítomnosť aj budúcnosť. Držím ti palce, aby si sa posunul ďalej🍀❤
@anonym_autor prečo ste sa rozviedli? Vtedy predsa musela povedat preco?
@anonym_autor mala ťa a asi stále ťa má rada, ale....rozumovo ťa už nechce....presne si uvedomuje dôvod rozchodu ten nepominul.....vie že s tebou by nebola šťastná, lebo vie čo jej vadilo/vadí a prečo bol rozchod.....má ťa ale stále rada, len ťa už nechce, nechce byť s tebou viac ako je teraz....aj preto to stretávanie.....
@mogaa nema ho rada, len rada manipuluje. Ona ho uz nechce, ale ani nechce aby ho mala ina, tak ho natahuje. Nechava si ho v zalohe. Ak by jej oznamil, ze ma znamoat, tak by sa naplno prejavila. V tom negativnom zmysle. To co ona robi nie je normalne.
@anonym_autor to ako s tým medvedíkom v kúte, nechcem ho ale nechcem ani aby sa s ním hrali iné deti, tak ho občas vytiahnem...a toto robí aj ona tebe, nechce ťa pustiť ale nechce s tebou ani byť
Nieste spolu ale stretávate sa 4 krát do týždňa.To je čudné .Príde mi to ako manipulácia z jej strany.Odstrihni sa od nej a začni žiť nový život.Uvidis jej reakciu.Mam stoho pocit že si steba robí zadné vrátka
@anonym_autor tvoja žena je mrcha! Odíde od teba a stretávate sa 3-4 x týždenne?! 🤦🏼♀️🤷🏼♀️ Načo? A tie dotyky a bozky a taaaak.... Iba tá naťahuje, kým si nájde "nového koreňa".
Nenechaj sa ňou balamutiť, môže tá takto naťahovať roky.
@anonym_autor akosi si zabudol na jeden dôležitý detail.. prečo ona nechce teba...? prečo sa s tebou rozišla?
@anonym_autor akosi si zabudol na jeden dôležitý detail.. prečo ona nechce teba...? prečo sa s tebou rozišla?
@morpheuss a keď ťa nechce, prečo sa s tebou stretáva? Vypĺňať si voľný čas? Ty nemáš v sebe trochu hrdosti? Obmedz stretávania na minimum, povedz, že tento týždeň nemôžeš prísť.Uvidis, ako zareaguje.

Že buď ťa má stále rada a chce byť s tebou alebo ťa len naťahuje a robí jej dobre, že ťa drží za gule.