icon

Ktoré mesto na strednom Slovensku je pre vás ideálne?

1. máj 2026

Ahojte .V ktorom meste na strednom Slovensku by ste chceli žiť ak by ste mali tú možnosť a v ktorom nie a prečo ?ďakujem za odpovede

autor
Včera o 05:38
@anonym_c1b53b

@anonym_autor Presne, len sa vyhrabat z Hustaku na hlavne namestie. A potom aj zo sidliska zase kopec na namestie. Foncorda kopec za kopcom. K Nemocnici...kopcisko za kopciskom. Spania Dolina je krasna.
Zvolen so Sliacom na blizku tiez ziadna vyhra. Vyzera to asi pre mna na Zilinu, ale tam je taka divna mikroklima.

Aka je tam mikroklíma?

anonym_c1b53b
Včera o 05:51
@anonym_autor

Aka je tam mikroklíma?

@anonym_autor Stale zamracene, malo svetla.

autor
Včera o 05:56
@anonym_c1b53b

@anonym_autor Stale zamracene, malo svetla.

Och to nieje premna 😂ja mám radšej slnko, denné svetlo

sara07
Včera o 06:42
@aviemja

@sara07 to pochopí len ten kto to zažil 😉

@aviemja ja som to zažila na vikend a bohate mi stačilo, to nie je o tom že niekto zveličuje a nemá čo robit ... to bolo všade či sekier a vraj aj zlatak
a uplne ma fascinuje ako jedny vzorky su udajne v norme a iné nie
a totálne ma fascinuje ako merač kvality ovzdušia je pri tej reštike - neviem si spomenut nazov - pri parku pri europe - čiže totálne mimo aby chudatko nič nezaznamenala náhodou
a v lete to hučanie, v určitych intervaloch na depku tak jedine

sara07
Včera o 06:43
@anonym_autor

Aka je tam mikroklíma?

@anonym_autor zvolen časté hmly , jedno ake obdobie
a nie raz vo zvolene zatiahnute hmla ešte o 11 a v bb slnko

sara07
Včera o 06:45
@anonym_fbb6a7

@sara07 no, ale to píšeš o Sekieri a vo ZV je aj Podborová, Zlatý potok, Západ. Alebo Balkán, ale tam by som nešla. 🙂 Na Sekier bol vždy problém s Bučinou.

@anonym_fbb6a7 ano to je pravda
viem kolko a ako bolo prach v byte ked som bola mala, to bola moja starost , a viem kolko je ho teraz u mamy , to nie je o autach alebo kureni a neviem čoho - ale ourady budu tvrdit že vraj všetko v poriadku, asi som ja alebo my "blbí" no a vymyšlame si

sara07
Včera o 06:46
@anonym_autor

Ja byvam na strednom Slovensku už v treťom meste 😂a kopce som zažila len v BB .Myslím to tak že napríklad chodiť tu pešo s kočíkom je "úžasné"🤣

@anonym_autor tak to je uplne masaker 😂 to ideš v predklone a tak ideš s nim do kopca 😂😂

aviemja
Včera o 06:48
@sara07

@anonym_autor tak to je uplne masaker 😂 to ideš v predklone a tak ideš s nim do kopca 😂😂

@sara07 čo by ste robili v Štiavnici 😂 mna bolí chrbát na rovine 😂😂😂

sara07
Včera o 06:50
@aviemja

@sara07 čo by ste robili v Štiavnici 😂 mna bolí chrbát na rovine 😂😂😂

@aviemja tak tam ideš v sakra hlbokom záklone
ale tá nejak stratila to svoje čaro ako ked to bolo pred 30 rokmi, vtedy som bola do nej totálne zamilovana, teraz mi tam osobne vadí tie nové veci postavené, pamiatkarov ignoruju až ma pri srdci bolelo

aviemja
Včera o 06:56
@sara07

@aviemja tak tam ideš v sakra hlbokom záklone
ale tá nejak stratila to svoje čaro ako ked to bolo pred 30 rokmi, vtedy som bola do nej totálne zamilovana, teraz mi tam osobne vadí tie nové veci postavené, pamiatkarov ignoruju až ma pri srdci bolelo

@sara07 tu za zmenilo toho tolko, ze kto moze uteka 😂😂😂

autor
Včera o 07:04
@sara07

@anonym_autor zvolen časté hmly , jedno ake obdobie
a nie raz vo zvolene zatiahnute hmla ešte o 11 a v bb slnko

Áno to som zažila hlavne rána na začiatku jesene akoby bolo rozliate mlieko

autor
Včera o 07:06
@sara07

Ani nehovor 🤣tak ako som si myslela že mám kondíciu som sa rýchlo vyviedla z omylu a keď som šla dole kopcom nedajbože voľnejšie držať kočík 😂

anonym_76a437
Včera o 07:12

Zila som v Martine aj Ziline aj na Kysuciach, ku Kysuciam sa nevyjadrujem🤣, v MT skapal pes, teraz je to trosku lepsie, ZA ma vsetko co k zivotu potrebujem 🙂 BB by som akceptovala, inak uz ziadne mesto na strednom Slovensku

sara07
Včera o 08:10
@anonym_autor

Ani nehovor 🤣tak ako som si myslela že mám kondíciu som sa rýchlo vyviedla z omylu a keď som šla dole kopcom nedajbože voľnejšie držať kočík 😂

@anonym_autor 😂😂ano to si zase išla v záklene do zadu 😂 na vyrovnanie zátaže

btus
Včera o 08:25
@anonym_autor

Mne práveže na BB vadia tie kopce všade 🤣

@anonym_autor tak potom už len juh Slovenska, tam kopce nie sú. My milujeme hory, takže BB je ideálna. 🙂

autor
Včera o 09:34
@btus

@anonym_autor tak potom už len juh Slovenska, tam kopce nie sú. My milujeme hory, takže BB je ideálna. 🙂

Ja som z juhu a chýba mi to tam

autor
Včera o 09:35
@sara07

@anonym_autor 😂😂ano to si zase išla v záklene do zadu 😂 na vyrovnanie zátaže

Bystričania sú na to zvyknutý,taký ktorý sa tu narodili no ja nie a nie si zvyknúť

dollyzv
Včera o 09:39

Zvolen bol este pred par rokmi celkom pekne a udržiavané mesto…od korony to je skor ako mesto duchov, skapal tu pes..a pracovne príležitosti by som povedala ze tiež bieda..

anonym_37e887
Včera o 10:49
@sara07

@tonkoantonko tak tam je to ešte horšie , to je uplne hladove podzemie, nie hladova dolina

@sara07 presne tak, ale realita je taka, ze ja som tu v BB nevedela nic zohnat a sesterka v Lucenci zohnala robotu, len potom aj odisla, lebo nestihala rano alebo poobede vyberat deti zo skolky, skoly. Manzel pracuje tak nepravidelne, ze casto aj 3-4 dni z tyzdna je prec. A tiez tak za tisicku v hrubom, ale bola stastna, ze normalna robota a nie nejake call centra a predavanie produktov, poistenia atd.,...a tu v BB zdochol pes. Zvolen neviem, ale dochadzat do ZV uz s detmi pre mna aj tak nebude realne, ked budem hladat pracu. A presne tie platy, si rada, ked daju 1000 v hrubom.

marsmykkok
Včera o 10:57

Tak keby mám vyberať medzi Zvolenom a Banskou Bystricou určite Zvolen ale Západ nie Sekier. Bystrica všade hore kopcom, dole kopcom, práce je pomaly viac vo Zvolene, Zvolen je za mňa lepší. Potom smer juh teda Detva, Lučenec, Rimavská Sobota otras, rovnako Brezno nič moc, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica bieda s prácou. Ružomberok otras. Ak sa považuje za stred ešte Liptovský Mikuláš pre mňa by bol top ten, krásna príroda, blízko Tatier, dobré spojenie s Bratislavou, Košicami, Žilinou, keby sa raz sťahujem za mňa vyhrávala okolie Mikuláša.

nelca84
Včera o 11:14

Ja žijem v BB celý život a nepoznám človeka, čo by nemal/nenašiel prácu ked ju reálne hľadal.
A viem aj o firmách, ktoré majú problém obsadiť voľné miesta. Skôr to vidím na problém ponuky než dopytu. Každý chce robiť len administratívu na jednu zmenu.

sara07
Včera o 13:05
@nelca84

Ja žijem v BB celý život a nepoznám človeka, čo by nemal/nenašiel prácu ked ju reálne hľadal.
A viem aj o firmách, ktoré majú problém obsadiť voľné miesta. Skôr to vidím na problém ponuky než dopytu. Každý chce robiť len administratívu na jednu zmenu.

@nelca84 tak potom poprosím tie firmy aspon tri , neskutočne rada ich posuniem že hladaju ...

nelca84
Včera o 13:45
@sara07

@nelca84 tak potom poprosím tie firmy aspon tri , neskutočne rada ich posuniem že hladaju ...

@sara07 nechcem velmi menovat, ale vyfiltrovala som na profesii BB a len pracu na pracovisku, takze ziadny obchodni zastupcovia a pod. a ponuk je tam neurekom, ci uz vyroba, obchod, sluzby, skolstvo, zdravotnictvo...

https://www.profesia.sk/praca/okres-banska-byst...

marsmykkok
Včera o 14:18
@nelca84

@nelca84 Tak zase voľné sú len také ako Lunter, TBB a podobné výroby na 3zmenku za minimálnu mzdu. A byty pomaly drahé ako v Bratislave a rovnako služby, reštaurácie. Naozaj je tu veľký nepomer v cenách a mzde, ceny fakt skoro ako v Bratislave a mzdy minimálne.
Vlaky nula bodov, žiaden priamy do Košíc, o Prahe nehovorím ani, do Bratislavy po tej rozbitej koľajnici 4 hodiny 200km. Letisko najbližšie Bratislava 200km.
Príroda nejaká je jediné plus, ale tak tá je inde aj krajšia napríklad Liptov, okolie Žiliny, Orava a podobne, teda nemôže to byť brané ako plus lebo je to podobné alebo lepšie aj na polke Slovenska.

btus
Včera o 14:43
@marsmykkok

Tak keby mám vyberať medzi Zvolenom a Banskou Bystricou určite Zvolen ale Západ nie Sekier. Bystrica všade hore kopcom, dole kopcom, práce je pomaly viac vo Zvolene, Zvolen je za mňa lepší. Potom smer juh teda Detva, Lučenec, Rimavská Sobota otras, rovnako Brezno nič moc, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica bieda s prácou. Ružomberok otras. Ak sa považuje za stred ešte Liptovský Mikuláš pre mňa by bol top ten, krásna príroda, blízko Tatier, dobré spojenie s Bratislavou, Košicami, Žilinou, keby sa raz sťahujem za mňa vyhrávala okolie Mikuláša.

@marsmykkok Mikláš - nie je robota, a ak aj áno, tak za minimálku. Všetko drahé, lebo tutistický raj. ☹ Ale Mikuláš dobrá voľba.

nelca84
Včera o 14:52
@marsmykkok

@nelca84 Tak zase voľné sú len také ako Lunter, TBB a podobné výroby na 3zmenku za minimálnu mzdu. A byty pomaly drahé ako v Bratislave a rovnako služby, reštaurácie. Naozaj je tu veľký nepomer v cenách a mzde, ceny fakt skoro ako v Bratislave a mzdy minimálne.
Vlaky nula bodov, žiaden priamy do Košíc, o Prahe nehovorím ani, do Bratislavy po tej rozbitej koľajnici 4 hodiny 200km. Letisko najbližšie Bratislava 200km.
Príroda nejaká je jediné plus, ale tak tá je inde aj krajšia napríklad Liptov, okolie Žiliny, Orava a podobne, teda nemôže to byť brané ako plus lebo je to podobné alebo lepšie aj na polke Slovenska.

@marsmykkok tak je to vec nazoru, ja mam pracu s ktorou som spokojna, manzel tiez nerobi za minimalku aj ked na dve zmeny, byvanie mame poriesene uz davno. Dopravu neriesim, kazdy mame vlastne auto. A blizkost prirody je pre nas dolezita, ja si neviem predstavit zit na rovine, kde nemas oko o co opriet 😉 Ale ano, ak prichadzas do BB batozkom na pleci, nemas co ponuknut a zacinas od nuly s minimalnou mzdou, tak to moze byt tazke. Ale v takomto pripade je to tazke asi vsade. Ja som presvedcena, ze prace v roznych odvetviach je tu dost, vid. link co som dala vyssie, skor je problem s tym, co ludia vedia ponuknut.

sara07
Včera o 14:54
@nelca84

@sara07 nechcem velmi menovat, ale vyfiltrovala som na profesii BB a len pracu na pracovisku, takze ziadny obchodni zastupcovia a pod. a ponuk je tam neurekom, ci uz vyroba, obchod, sluzby, skolstvo, zdravotnictvo...

https://www.profesia.sk/praca/okres-banska-byst...

@nelca84 tak to si viem vyfiltrovat aj ja
si ma fakt pobavila, väčšina je to len tzv zbieranie životopisov 😂😂
opakujuce sa firmy ktore stale hladaju zamestnancov lebo je tam tako božské pracovne prostredie že až 😂😂

sara07
Včera o 14:54
@marsmykkok

@marsmykkok uplny suhlas
ale tak nelca nikdy nepripusti že niečo nie je v poriadku , všetko ružove

nelca84
Včera o 14:58
@sara07

@marsmykkok uplny suhlas
ale tak nelca nikdy nepripusti že niečo nie je v poriadku , všetko ružove

@sara07 ako hovorim, je to vec nazoru, ja by som inde zit nechcela. Ved kazdy si musi najst to svoje miesto.
Hned na druhej strane toho linku je firma, ktora viem, ze ma realne problem obsadit miesta, nechcem menovat, lebo ide o informacie ziskane pocas mojej prace.

sara07
Včera o 15:01
@nelca84

@sara07 ako hovorim, je to vec nazoru, ja by som inde zit nechcela. Ved kazdy si musi najst to svoje miesto.
Hned na druhej strane toho linku je firma, ktora viem, ze ma realne problem obsadit miesta, nechcem menovat, lebo ide o informacie ziskane pocas mojej prace.

@nelca84 tak asi prečo, ja viem tiež o 10 pracovnych miest že zoberu aj dnes okamžite ale za 1000€ taka buzeracia a pracovny čas že si to môžu nechat
nie je praca ako praca