icon

Ktoré mesto na strednom Slovensku je pre vás ideálne?

1. máj 2026

Ahojte .V ktorom meste na strednom Slovensku by ste chceli žiť ak by ste mali tú možnosť a v ktorom nie a prečo ?ďakujem za odpovede

nelca84
2. máj 2026
@sara07

@nelca84 tak to si viem vyfiltrovat aj ja
si ma fakt pobavila, väčšina je to len tzv zbieranie životopisov 😂😂
opakujuce sa firmy ktore stale hladaju zamestnancov lebo je tam tako božské pracovne prostredie že až 😂😂

@sara07 je tam lidl, je tam merkury, pivovar, papierne, vyrobne podniky, su tam skoly, zdravotnictvo... naozaj siroke spektrum zamestnavatelov, vsetko su to podla teba len zberaci zivotopisov?

nelca84
2. máj 2026
@sara07

@nelca84 tak asi prečo, ja viem tiež o 10 pracovnych miest že zoberu aj dnes okamžite ale za 1000€ taka buzeracia a pracovny čas že si to môžu nechat
nie je praca ako praca

@sara07 a aku pracu hladas?

anonym_292f9f
Autor odpoveď zmazal
anonym_6ad096
2. máj 2026
@anonym_autor

Myslím že práveže Zvolen sa za posledné roky vyšvihol a čo sa týka práce je ju tam ľahšie zohnať ako v BB

@anonym_autor urcite Zvolen alebo BB. Teda zijem tu 😄. Ale byvala som uz aj kade tade inde aj v ZA, aj v BR. Este Brezno bolo fajn, male mestecko, vsetko pokope blizko, nemocnica, hypermarkety, krasna priroda Nizkych Tatier blizko. Teraz zijem v dedine blizko ZV aj BB. Mam radsej BB. V BB vyborne varia, tam chodime na rande, mm tam pracuje. Na namesti super atmosfera, ZV taky nudny, obycajny.

marsmykkok
2. máj 2026
@anonym_292f9f
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_292f9f áno tá infraštruktúra je bieda fakt, vlastne tá železničná trať južná sa rozpadá, letisko nula bodov, pričom napríklad z Bratislavy má lietať sa do Prahy čo je kúsok a prečo by nemohla byť linka napríklad Sliač-Praha? Len to by muselo byť letisko nie iba vojenské čo bežným občanom prináša akurát tak riziko v prípade konfliktu že budú prvý na muške, na východe majú 2 letiská funkčné, na západe rovnako a tu sme odrezaný od sveta aj letecky aj po železnici... Toto je hlavný dôvod-tá infraštruktúra keby raz predávam nehnuteľnosť kde bývam novú určite nekúpim v tomto kraji.

sara07
2. máj 2026
@nelca84

@sara07 je tam lidl, je tam merkury, pivovar, papierne, vyrobne podniky, su tam skoly, zdravotnictvo... naozaj siroke spektrum zamestnavatelov, vsetko su to podla teba len zberaci zivotopisov?

@nelca84 merkury 😂😂😂 neprejde mesiac aby nehladali znova
pivovar nie som chlap
vyrobne podniky . chod sa postavit k tým linkam tu a potom si povieme
ja viem že existuje profesia
s tebou sa zbytočne bavit 😂😂😂 jasne do galvanickej dielne sa ti potrhaju za 1200€ robit v hrubom , kronspan detto ,

anonym_6ad096
2. máj 2026
@anonym_autor

Mne práveže na BB vadia tie kopce všade 🤣

@anonym_autor tak potom Zvolen, ale chces priamo v meste, alebo na sidlisku, alebo na dedine v okoli?

nelca84
2. máj 2026
@sara07

pivovar nie som chlap
s tebou sa zbytočne bavit 😂😂😂 jasne do galvanickej dielne sa ti potrhaju za 1200€ robit v hrubom , kronspan detto ,

@sara07 ved sa ta pytam aku pracu hladas, ja to nemam odkial vediet, ale predpokladam, ze nie si zdravotnik ani ucitelka

marsmykkok
2. máj 2026
@sara07

pivovar nie som chlap

@sara07 áno, napríklad upratovačku do Merkury hľadajú nonstop, mám filter na nejaké skrátené úväzky na Profesii a toto je tam nonstop. Zjavne je tam nejaký problém.
Lidl má 3 predajne v BB takže vždy niekde niekoho potrebujú ale majú aj svoje kritériá teda nie každý sa dostane na pohovor a ak áno na pohovor pozvú napríklad 20 ľudí a zoberú jedného... Teda šanca sa tam zamestnať veľmi malá.
A Lunter, TBB a také to je klasika, robiť 3 zmeny, víkendy, sviatky za minimálku a v nevhodných podmienkach... Však koľko je aj Ukrajincov teraz v BB a zjavne ani tí im tam nevydržia, proste to sú práce s podmienkami ako niekde v Číne, makaj za piatich v nevhodných pracovných podmienkach či cez víkend alebo v noci a zarob minimálku.

sara07
2. máj 2026
@nelca84

@sara07 ved sa ta pytam aku pracu hladas, ja to nemam odkial vediet, ale predpokladam, ze nie si zdravotnik ani ucitelka

@nelca84 opakovane ti píšem že viem že existuje profesia, portale s ponkou práce
čitat a google viem použivat
ak je podla teba v poriadku robit niekde rohožku za 1000€ ale s tým však pracu maš je to v pohode
čitanie s porozumenim ti asi schvalne dnes nejde

sara07
2. máj 2026
@marsmykkok

@sara07 áno, napríklad upratovačku do Merkury hľadajú nonstop, mám filter na nejaké skrátené úväzky na Profesii a toto je tam nonstop. Zjavne je tam nejaký problém.
Lidl má 3 predajne v BB takže vždy niekde niekoho potrebujú ale majú aj svoje kritériá teda nie každý sa dostane na pohovor a ak áno na pohovor pozvú napríklad 20 ľudí a zoberú jedného... Teda šanca sa tam zamestnať veľmi malá.
A Lunter, TBB a také to je klasika, robiť 3 zmeny, víkendy, sviatky za minimálku a v nevhodných podmienkach... Však koľko je aj Ukrajincov teraz v BB a zjavne ani tí im tam nevydržia, proste to sú práce s podmienkami ako niekde v Číne, makaj za piatich v nevhodných pracovných podmienkach či cez víkend alebo v noci a zarob minimálku.

@marsmykkok dik už som začinala byt zle na tom , snad to od teba nelca viac pochopi

nelca84
2. máj 2026
@sara07

@nelca84 opakovane ti píšem že viem že existuje profesia, portale s ponkou práce
čitat a google viem použivat
ak je podla teba v poriadku robit niekde rohožku za 1000€ ale s tým však pracu maš je to v pohode
čitanie s porozumenim ti asi schvalne dnes nejde

@sara07 nechces odpovedat, chapem, tak nepomozem

sara07
2. máj 2026
@nelca84

@sara07 nechces odpovedat, chapem, tak nepomozem

@nelca84 prečitaj si dva komentáre hore, píše baba to isté čo ja

sticker
nelca84
2. máj 2026
@sara07

@nelca84 prečitaj si dva komentáre hore, píše baba to isté čo ja

@sara07 ok, tak drzim palce

anonym_292f9f
Autor odpoveď zmazal
anonym_292f9f
2. máj 2026
@marsmykkok

@anonym_292f9f áno tá infraštruktúra je bieda fakt, vlastne tá železničná trať južná sa rozpadá, letisko nula bodov, pričom napríklad z Bratislavy má lietať sa do Prahy čo je kúsok a prečo by nemohla byť linka napríklad Sliač-Praha? Len to by muselo byť letisko nie iba vojenské čo bežným občanom prináša akurát tak riziko v prípade konfliktu že budú prvý na muške, na východe majú 2 letiská funkčné, na západe rovnako a tu sme odrezaný od sveta aj letecky aj po železnici... Toto je hlavný dôvod-tá infraštruktúra keby raz predávam nehnuteľnosť kde bývam novú určite nekúpim v tomto kraji.

@marsmykkok Študujem v Banskej Bystrici, tie spoje sú blbé. Chodím cez Bla bla car lebo na spoje sa nedá spoľahnúť.
Situáciu s pracovnými ponukami neviem posúdiť.
Moje rodné mesto je na tom ešte horšie ako Bystrica.

autor
2. máj 2026
@anonym_6ad096

@anonym_autor tak potom Zvolen, ale chces priamo v meste, alebo na sidlisku, alebo na dedine v okoli?

Žila som celý život v byte som na to zvyknutá takže skôr sídlisko.Vo Zvolene som bývala v centre ale viem si to predstaviť na Západe

mmia96
2. máj 2026
@anonym_autor

Žila som celý život v byte som na to zvyknutá takže skôr sídlisko.Vo Zvolene som bývala v centre ale viem si to predstaviť na Západe

@anonym_autor na Zapáde je to super, celkovo Zvolen sa mi páči, až na časť Sekier, Zlatý potok a Balkán. Žijeme tu s manželom a psíkom a sme veľmi spokojní. Všetci píšu, že tu zdochol pes, mne to tak nepríde, ale zas ja nechodím na žiadne párty alebo do barov a podobne, z toho som už vyrástla 😀 mne stačia všetky tie obchody a služby čo sú tu v časti Západ, ja do centra ani veľmi nechodím, netreba, všetko máme tu. A príroda je tu tiež pekná, aj pekné prechádzky so psom. S parkovaním problém tiež nemáme. Ľudia v tejto časti sú tu tiež v pohode 🙂

anonym_6ad096
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ano na zapade je fajn

autor
2. máj 2026
@mmia96

@anonym_autor na Zapáde je to super, celkovo Zvolen sa mi páči, až na časť Sekier, Zlatý potok a Balkán. Žijeme tu s manželom a psíkom a sme veľmi spokojní. Všetci píšu, že tu zdochol pes, mne to tak nepríde, ale zas ja nechodím na žiadne párty alebo do barov a podobne, z toho som už vyrástla 😀 mne stačia všetky tie obchody a služby čo sú tu v časti Západ, ja do centra ani veľmi nechodím, netreba, všetko máme tu. A príroda je tu tiež pekná, aj pekné prechádzky so psom. S parkovaním problém tiež nemáme. Ľudia v tejto časti sú tu tiež v pohode 🙂

Ten Balkán ani neviem kde je .Opises mi to približne prosím ťa?

mmia96
2. máj 2026
@anonym_autor

Ten Balkán ani neviem kde je .Opises mi to približne prosím ťa?

@anonym_autor bytovky oproti Pustému hradu, respektíve pod, pri železničnej stanici, je tam aj cigánska osada.

anonym_776c81
2. máj 2026

@anonym_autor ja som spokojná z PP aj keď to už nieje stred ale narodila som sa vo Východnej ale som rada že sme odišli preč z tadiaľ Mikuláš je otras, najviac sa mi páči Žilina lebo ja som mestský človek potrebujem obchody život ale aj preto že som ešte mladá takže ja sa na to pozerám z inej stránky...aj v BB je dobré je tam Ministry kde chodíme z východu aj zo stredu ..

autor
2. máj 2026
@mmia96

@anonym_autor bytovky oproti Pustému hradu, respektíve pod, pri železničnej stanici, je tam aj cigánska osada.

Aha už viem

anonym_0ddf0e
3. máj 2026
@aviemja

Od BB dole nie 😂

@aviemja
A od BB hore to je výhra? 😉🫣

aviemja
3. máj 2026
@anonym_0ddf0e

@aviemja
A od BB hore to je výhra? 😉🫣

@anonym_0ddf0e Slovensko je výhra?

anonym_521af6
3. máj 2026

Liptovský Mikuláš❤️

marsmykkok
3. máj 2026
@mmia96

@mmia96 Nemyslím si že zdochol pes, skôr by som povedala že je malá ochota obyvateľov nejako žiť a potom aj ochota niečo robiť. Však je tu kino, divadlo čo je pre okresné mesto fakt výnimočné že má funkčné divadlo, na 1 mája bola tiež pekná akcia, viem že nejaké akcie sa robia aj v nedeľu v júni tuším korzá alebo tak, skôr je problém že proste nie je ochota tu platiť za vyžitie a teda nedá sa robiť všetko zadarmo...

anonym_0ddf0e
3. máj 2026
@anonym_521af6

Liptovský Mikuláš❤️

@anonym_521af6 No keď myslíš 😉

anonym_521af6
3. máj 2026
@anonym_0ddf0e

@anonym_521af6 No keď myslíš 😉

@anonym_0ddf0e nezijem tam 20rokov a chyba mi coraz viac.Leto na mare,sneh v zime.Prehovaram muza aby sme aspon chatu tam kupili aj deti ho lamu.Tak snad to vyjde.

anonym_c1b53b
3. máj 2026
@anonym_521af6

@anonym_0ddf0e nezijem tam 20rokov a chyba mi coraz viac.Leto na mare,sneh v zime.Prehovaram muza aby sme aspon chatu tam kupili aj deti ho lamu.Tak snad to vyjde.

@anonym_521af6 Na tej mare v ktorej uz ani nie je voda? Spomienkovy optimizmus asi.