Majú dnešné tridsiatničky majetok alebo nie?
Ahojte, som chlap. Bola tu téma o jednom.chalanovi co ma 30 rokov a nema peniaze, preto nemá ani ženu, rodinu. Mňa by zaujímalo ako sú na tom dnešné ženy? Lebo co poznám ženy, tak väčšinou majú presne to co on, to znamená veľké h... Niektoré 40, 50, ročne majú sotva 2 izbový byt aj to na okraji mesta,tak čo ste robili cely život? Dnešné 30ky len čakajú na chlapa ku ktorému sa nastahuju. O slobodných mamickach, čo bývajú s rodičmi ani nehovorím. Ešte k tým mamičkám, keď si vás chlap vezme na krk ako sa k vám správa? Lebo co som zažil, tak takú zenu si chlap nikdy nebude vážiť
@anonym_2ee504 ja mam svoj byt aj majetok, niesom sociálny prípad. Slobodne mamičky ma nezaujímajú, nech sa stará ten co im urobil decko
@anonym_autor keď ťa nezaujímajú, načo ich spomínaš v príspevku? 🤯
Z kategórie realita na Slovensku.. mám necelých 30, obaja sme do manželstva prišli s pár tisícami (rozumej pár, nie 15 každý), kúpili sme si byt na hypo (malý, žiadna novostavba) a pekne si ho splácame. Nemáme deti, nemáme investičné byty, zarábame priemerne. Samozrejme keby som bola sama bolo by to oveľa ťažšie mať sama vlastný byt. Ale snažila by som sa aby to tak bolo
To je nejaký nový trend, že sa tu posledné týždne všetko točí okolo majetku a zabezpečenia?
@anonym_5db3a0 že ty si to nedokázal, neznamená, že to nedokázali iní (iné). Zúfalý jebko od rozprávok 😆
@anonym_92cdf4 😄pozri, ja ti dokazovať nič nemusím. A ani veriť 😄tak ako ty mne. Minimalne slovník mám krajší 😄
No a nehanbím sa priznať, že som som dostala od rodičov k 30r. Oproti iným mladým ľuďom som to teda mala oveľa ľahšie, ako zacinst od nuly a napriek tomu uznam, že to nie je jednoduché byť mladý, chcieť rodinu, bývanie, že to mnohí majú veľmi ťažké. Čiže kľudne si nadávajú koľko chces.
...mňa by reálne zaujímalo, ako môže chcieť 30r.zena od 30r.muza vlastné bývanie, auto, kopu úspor. Kde ich má vziať? Dajme tomu vychádzame z toho, že je VS, skončí, nájde si prácu......aaaa?...ešte koľko potrebuje, aby mal u niektorých šancu?...lebo ja dúfam, že moje deti si nájdu seberovnych, kt.budú mať v hlave niečo, chuť do života a aj reálne očakávania.
....čo také mladé dievča akože ponúka tomu zabezpečenému chalanovi?iba to, že bude ochotná na neho pozrieť, keď jej zaplatí všetky botoxy, kabelky, či vyspí sa s ním?
...trošku málo, to sa potom nevolá vzťah, ale inak.
...mňa by reálne zaujímalo, ako môže chcieť 30r.zena od 30r.muza vlastné bývanie, auto, kopu úspor. Kde ich má vziať? Dajme tomu vychádzame z toho, že je VS, skončí, nájde si prácu......aaaa?...ešte koľko potrebuje, aby mal u niektorých šancu?...lebo ja dúfam, že moje deti si nájdu seberovnych, kt.budú mať v hlave niečo, chuť do života a aj reálne očakávania.
....čo také mladé dievča akože ponúka tomu zabezpečenému chalanovi?iba to, že bude ochotná na neho pozrieť, keď jej zaplatí všetky botoxy, kabelky, či vyspí sa s ním?
...trošku málo, to sa potom nevolá vzťah, ale inak.
@terezka1947 mas uplnu pravdu sama mam 24r syna a ten si zaraba brigadami, ale aj pomina kupil si auto, cestuje....zaplatil si vodicak. Na druhej strane este ma rok VS, potom praca....Ma priatelku ta je zabezpecena skrz rodicov inak sama zatial nic nedokazala, pisem zatial lebo ma 20 rokov.Tie zeny co tu pisu ze v 30tke mali byt alebo splatenu hypo zaujimalo by ma ci to zdedili alebo maju teraz 60+rokov a ziskali za ineho rezimu alebo zdedili pripadne im to kupili rodicia...lebo vychvaluje sa tu jedna radost
Mám 29, mám 2-izbový byt v BA na hypotéku s partnerom 50/50, kupovali sme ho spolu, keď sme mali 27. Našetrené mám, síce nie veľa, ale vystačí mi to, on má našetrené tiež dosť. O financiách rozhodujeme spolu. Vypracovali sme sa sami od nuly. Od rodičov sme nedostali ani cent. Tí žijú úplne inde. Verím, že do 40 budeme mať týmto spôsobom väčší byt / dom, alebo niečo. Makáme na sebe, obaja sme VŠ vzdelaní. Ja som učiteľka, ale makala som na sebe tak, aby aj ten plat bol mimo tabuliek a na takej škole aj učím, kde mám viac. Keď sme si spolu začali, obaja sme nemali nič, ale vedeli sme, čo chceme. No len keď niekto na to kašle, rozbíja peniaze na hlúposti, nech sa nečuduje, že má 30 a viac rokov a nemá nič.
@anonym_autor prečo by si chlap nemal vážiť slobodnú mamičku? Teba asi tiež nikto nechce co? Zakomplexovaný tupelko. Mám po 30 ale akurát tebe budem vešať na nos čo vlastním.
@anonym_2ee504 takže tvoj potenciálny partner musí mať byt a potom platiť, žiadne 50/50 🙂 a čo budeš robiť so svojím príjmom, odkladať do vankúša?
@anonym_84fdf5 aj môj muž vie uživiť našu rodinu a neexistuje u nás žiadne 50/50. To ale neznamená, že môj plat je moje vreckové a predr.em ho na kávach, nechtoch a kaderníkoch, prípadne si ho tajne odkladám pod vankúš. Znamená to hlavne, že sme si mohli dovoliť plné trvanie MD/RD so všetkými deťmi a znamená to, že peniaze máme spoločné. Takže nejdeme 50/50. Z peňazí, ktoré zarobíme financujeme život našej rodiny a tvoríme rezervu.
Mám 33, rozvedená, 2 deti, vlastný 3i byt, vlastne auto, priemernú prácu. Žiadna pôžička, úver ani nič podobne. Myslím že na tom niesom tak zle.
Múdra si ako Šalamúnova riť. Čo ty vieš, čím všetkým si prešli, prečo nemajú. A je majetok to jediné, za čím sa naháňať ? Niektorí majú kvalitnejší život aj bez majetkov než ty, čo len nariekaš a prskáš jedovaté sliny na MK.
Mám 33, rozvedená, 2 deti, vlastný 3i byt, vlastne auto, priemernú prácu. Žiadna pôžička, úver ani nič podobne. Myslím že na tom niesom tak zle.
@anonym_274f48 a ako si prišla k tomu vlastnému 3 izbovému bytu v tvojom veku bez hypo/úveru by bolo fajn napísať
Tak tu na koni ma kazda investicny byt, vystudovala dve VS. ALe v reali mas pravdu, maloktora zena ma nieco okrem deti.
@anonym_59783c Ja som opačný prípad, deti nemám, ale zato mám vlastný 2-izbový byt (66 m2) blízko AS Nivy v Bratislave. A na účte poriadny balík našetrených peňazí. 😀
@anonym_59783c Ja som opačný prípad, deti nemám, ale zato mám vlastný 2-izbový byt (66 m2) blízko AS Nivy v Bratislave. A na účte poriadny balík našetrených peňazí. 😀
@anonym_1159a1 ak máš hypo tak nemáš vlastný byt, iba si zadĺžená až po uši v banke. A deti nemáš, tak čo z toho že "máš" byt a peniaze keď si ich do hrobu nevezmeš a deťom neodovzdáš
@anonym_1159a1 ak máš hypo tak nemáš vlastný byt, iba si zadĺžená až po uši v banke. A deti nemáš, tak čo z toho že "máš" byt a peniaze keď si ich do hrobu nevezmeš a deťom neodovzdáš
@anonym_84fdf5 😀 Ale si ma rozosmiala, a "ďakujem" za vysvetlenie, no musím ťa opraviť, nie som "zadĺžená až po uši", zostatok úveru je už nízky, o pár rokov to splatím, a splátka 300 € mesačne ma ani nijako neobmedzuje, môžem si kupovať, čo chcem, a ešte aj dosť ušetrím. A že "čo mám z toho, že mám byt a peniaze" - to myslíš vážne ??? Snáď ti nebudem vysvetľovať, NAČO je človeku byt a peniaze. Spýtaj sa tých, čo sa tu chvascú, že majú našetrené tisíce € a k tomu dve investičné nehnuteľnosti, že načo im to je. A ešte dodám, že peniaze si nechcem "zobrať do hrobu", ale si ich UŽÍVAŤ počas života, a to aj robím 😝
@anonym_84fdf5 😀 Ale si ma rozosmiala, a "ďakujem" za vysvetlenie, no musím ťa opraviť, nie som "zadĺžená až po uši", zostatok úveru je už nízky, o pár rokov to splatím, a splátka 300 € mesačne ma ani nijako neobmedzuje, môžem si kupovať, čo chcem, a ešte aj dosť ušetrím. A že "čo mám z toho, že mám byt a peniaze" - to myslíš vážne ??? Snáď ti nebudem vysvetľovať, NAČO je človeku byt a peniaze. Spýtaj sa tých, čo sa tu chvascú, že majú našetrené tisíce € a k tomu dve investičné nehnuteľnosti, že načo im to je. A ešte dodám, že peniaze si nechcem "zobrať do hrobu", ale si ich UŽÍVAŤ počas života, a to aj robím 😝
@anonym_1159a1 😀 ok teda, inak som muž nie žena a "chvasceš" sa majetkom práve aj ty
@anonym_1159a1 😀 ok teda, inak som muž nie žena a "chvasceš" sa majetkom práve aj ty
@anonym_84fdf5 Si zrejme jeden z tých, ktorému vadí, ak má žena vlastný majetok a peniaze a teda nie je odkázaná na muža a môže si žiť, ako chce 😉
@anonym_autor 36, VŠ a množstvo peňazí v doplnkovom vzdelaní, práca v zahraničí, kde platím nájom…na Slovensku mám vlastný malý byt, mám auto a som dobrá šoférka, vyšportovanú postavu a vyzerám celkovo celkom k svetu, mám dobrý vkus, zdravý životný štýl, viem variť, piecť, záhradkárčiť(vyrástla som na dedine, čiže komplet sa postarať o dom), veľa čítam, mám všeobecný prehľad…mám napriek veku vyššie nároky na muža, no žiaľ som magnet na typy ako chalanisko z tej témy, lebo sa im páči moja samostatnosť, ale takí ma nemajú prečo zaujať
@anonym_autor
Ja teda nepoznám ani jednu ženu, ktorá čaká, že sa nasťahuje k mužovi.
Ja som si prvý malý bratislavský byt kúpila počas VŠ vďaka práci popri škole. Školu som skončila, išla pracovať do zahraničia, byt bol v prenájme,plus mi zamestnávateľ z veľkej časti hradil ubytovanie, takže po pár rokoch bol bytík splatený. Keď som mala čerstvých 29, kúpila som na hypotéku druhý byt, tiež splácal nájomník, plus ja zo svojho platu. Stretla som manžela, ten mal svoj byt (manžel je starší). Spolu sme sa presťahovali tiež mimo SR, kúpili sme dom. Ten bude splatený do konca roka.
Takže máme 3 investičné byty a domy, v ktorom žijeme. Nič sme od nikoho nedostali, nič nezdedili, len proste makali.
Takže dá sa to, nerobme zo žien chuderky, ktoré sú odkázané na pánov tvorstva, lebo to tak rozhodne nie je. A nemám síce 30, ale o pár mesiacov 40.

@anonym_2ee504 takže tvoj potenciálny partner musí mať byt a potom platiť, žiadne 50/50 🙂 a čo budeš robiť so svojím príjmom, odkladať do vankúša?
@anonym_84fdf5 môj potencionálny partner je môj manžel, s ktorým mám aj dieťa, áno, môj plat ide do “vankúša” - platíme z neho potraviny, oblečenie, dokážem aj pekne odložiť, takže napr aj dovolenky atd. nemám problém toto celé zaplatiť - kľudne aj ako prekvapenie. Ale v časoch, keď som bola na RD bol môj príjem len ten smiešny príspevok, ktorý by nevyšiel ani na základne potraviny, na mesiac, tak ťažko by som mohla ísť s chlapom 50/50. Súčasne viem, že som mohla ísť do práce ale to som nechcela a našťastie ani nemusela, lebo som si nenašla idiota, s ktorým by som musela ísť 50/50 a mohla som si užiť dieťa a vidieť každý jeho pokrok. S manželom som od strednej školy, kedy som si isto nemohla dovoliť mu konkurovať a ísť 50/50, hoc som uňho bývala častejšie, než doma (je oddomňa o pár rokov starší). Preto je pre mňa dôležité, aby sa muž vedel postarať, súčasne sa viem ale postarať o mňa a o dieťa aj sama, keby to bolo nutné - nepotrebujem byť na chlapovi pricucnutá ako parazit, lebo bez neho by som neprežila. A viem, že každý to má inak, je to v poriadku, za mňa je toto najlepšia varianta vzťahu.