Maskovanie vlastných nedostatkov
Vidíte to tak tiež, že keď niekto v diskusiách pri riešení problémov alebo v konfrontáciách, či už online alebo aj v realite, používa často frázy, ktorých príklady menujem nižšie, tak vlastne väčšinou má on sám problém so sebou?
Frázy typu: nevieš čítať medzi riadkami?, nevieš čítať s porozumením?, Keď niečo robíš používaj hlavu., chýba ti logické myslenie?, ty asi nemáš veľa inteligencie?, atď... Jednoducho frázy ktorými poukazuje jeden na druhého nedostatky.
Poukazuje na uvedené nedostatky toho druhého, nie svoje. Či myslíš že keď vieš identifikovať chybu druhého, musíš ju mať tiež? 🤷♀️ A tu na fóre teda vôbec nie je zriedkavé nájsť takých, čo im to tak trochu menej myslí, stačí sa začítať.
Áno, človek, ktorý často poukazuje IBA na chyby druhých často má problém sám so sebou, nenadarmo sa hovorí, že druhému smietku v oku vidí, sám sebe kôl nie a je psychologickým faktom, že na druhých nám často vadí práve to, čo nemáme radi sami na sebe a potláčame to.
Ale zrovna pri frázach, ktoré uvádzaš ako príklady tento pocit vôbec nemám. Čítať s porozumením a používať hlavu, keď niečo robíme naozaj treba. Tak isto, keď raz niekto napíše totálnu blbosť, tak mu nebudem prikyvovať akeď viem, že hovorí nezmysly, poukážem na to, že tomu chýba logika. Ak ti tieto veci hovoria ľudia často a nezávisle od seba, možno na tom niečo bude.
priznam sa ze frazu - ci nevie citat niekto s porozumenim som aj ja pouzila lebo pisem o "jablkach" a niekto ma oznacil a obvinil, ze som pisala o "hruskach" k tomu nic ine sa nedalo napisat v tej situacii. Ostatne vyroky nepouzivam, nevidim nato dovod urazat druhych.
Napíš konkretne aký ma problém človek so sebou
Lebo to môže písať hocikto
a nemusí mať žiadny problém sam so sebou ale môžu mať iní s nim problém
Takže moc s tým nesúhlasím co si napisal/a aj ked si to všímam
@anonym_autor nie nemyslim, ze maskuje vlastne nedostatky. Hlupakov je tu viac nez dost. A nie, nie som nestastna ani zakomplexovana.
@anonym_autor užívam si život bez toho, aby som sa zaoberala takýmito blbinkami, skús to tiež
Ten co zacina taketo hlbokomyselne diskusie asi tiez ma problem sam so sebou...
@viestta takže potvrdzuješ čo je písané vyššie? 😁
Áno, človek, ktorý často poukazuje IBA na chyby druhých často má problém sám so sebou, nenadarmo sa hovorí, že druhému smietku v oku vidí, sám sebe kôl nie a je psychologickým faktom, že na druhých nám často vadí práve to, čo nemáme radi sami na sebe a potláčame to.
Ale zrovna pri frázach, ktoré uvádzaš ako príklady tento pocit vôbec nemám. Čítať s porozumením a používať hlavu, keď niečo robíme naozaj treba. Tak isto, keď raz niekto napíše totálnu blbosť, tak mu nebudem prikyvovať akeď viem, že hovorí nezmysly, poukážem na to, že tomu chýba logika. Ak ti tieto veci hovoria ľudia často a nezávisle od seba, možno na tom niečo bude.
@anonym_0ce3c2 ja nevravím že tie frázy sú zlé alebo netreba myslieť... Tu ide o to že poukazujú na iného a namiesto tých fráz by možno bolo vhodné použiť niečo konštruktívne a zamerať sa skôr na riešenie problému...
@anonym_0ce3c2 ja nevravím že tie frázy sú zlé alebo netreba myslieť... Tu ide o to že poukazujú na iného a namiesto tých fráz by možno bolo vhodné použiť niečo konštruktívne a zamerať sa skôr na riešenie problému...
@anonym_autor napríklad? Lebo neraz som zažila, že konštruktívna debata sa jednoducho viesť nedala, keď sú argumenty druhej strany založené na nepravde alebo úplne postrádajú logiku. Keď je niekto naozaj hlupák alebo aspoň vystupuje hlúpo v debate, nebudem to cukrovať. Samozrejme, vyhýbam sa tomu, aby som niekoho urážala a hovorila veci typu, že moc intelektu nepobral. Ale jednoducho, keď niekto nečíta/nepočúva poriadne, vyťahuje iba tie informácie, ktoré sa mu hodia, pretáča napísané a fakty, či hovorí nezmysly, nevidím nič zlé na tom, keď človek na to poukáže a nič tým nemusí maskovať. Väčšinou to nie je hneď prvá vec, ktorá v diskusii padne. Samozrejme, sú aj situacie, kde ide jedna strana do takéhoto útoku v sebaobrane, lebo práve jej došli rozumné argumenty a nevie inak obhájiť svoj názor, ale to už treba naozaj posudzovať rozhovor od rozhovoru a objektívne sa pozrieť na obe strany.
Ešte dodám, že hovorím najmä o debatách s ľuďmi, ktorých reálne poznám a je medzi nami spor, ktorý vyriešiť musíme. Pri cudzích na diskusnom fóre nie je nič ľahšie ako hlúposti odignorovať, keďže sa ma to nijak nedotýka.
Prva co zareagovala je zrely priklad toho.. otras...
@anonym_autor a ty si nazorny priklad, je ti to jasne?
@viestta Mas ty doma zrkadlo?
@anonym_9a2736 a ty?
@viestta Dokazes sa este na seba pozerat, ako sa chovas? Ci uz si to nedokazs zdravo uvedomit?
Dokáže niekto založiť diskusiu neanonymne?

Ten co zacina taketo hlbokomyselne diskusie asi tiez ma problem sam so sebou...