Môžu rodičia ovplyvniť kvalitu života detí?
Dobre rano, pravidelne sú tu témy, ako rodicia majú dat toľko mladým tam, prispieť na toto, kúpiť mladým tamto.
Ak nedajú peniaze, veľakrát naozaj ten mladý človek žije ako chudák. Vidím to aj v okolí a aj tu na MK sa vkuse niekto na rodičov sťažuje a odvoláva.
Môžu za kvalitu života človeka v dospelosti rodicia?
@anonym_c0b6b0 to tiež nie je pravda ,staci sa pozriet na veľa rodín ako súrodenci žijú rozdielne životy
Rovnakí rodicia rovnaká výchova a uplne iné životy ,zas ti rodicia za veľa veci nemôžu ,čo sa deje v živote dospelého clovekan
@minenkaa vsak to sa nevylucuje
Ja som nenapisala ze kvalitne sa neda aj bez pozit.vplyvu rodicov,ci?kde si to,precitala? V mojej branzi si bud clovek najde bohateho partnera a ma sa dobre alebo ma nenormalne stastie alebo rodina vybudovala zazemie.nic take ze ked sa velmi snazim,tak sa mam lepsie ako ini...ked sa velmi snazim,ako tak prezijem.pritom rpbim pracu,ked mnkhych z vas ktori tu pisete taham z kase😀schvalne nejdem pisat co robim,ale napriklad taky ucitel.ci je to blbec alebo maka a snazi sa,vzdy dostane rovnake peniaze. Ucitelov ktorych poznam a su financne za vodoubsu len taki,ktorych rodicia financne potiahli
@minenkaa vsak to sa nevylucuje
Ja som nenapisala ze kvalitne sa neda aj bez pozit.vplyvu rodicov,ci?kde si to,precitala? V mojej branzi si bud clovek najde bohateho partnera a ma sa dobre alebo ma nenormalne stastie alebo rodina vybudovala zazemie.nic take ze ked sa velmi snazim,tak sa mam lepsie ako ini...ked sa velmi snazim,ako tak prezijem.pritom rpbim pracu,ked mnkhych z vas ktori tu pisete taham z kase😀schvalne nejdem pisat co robim,ale napriklad taky ucitel.ci je to blbec alebo maka a snazi sa,vzdy dostane rovnake peniaze. Ucitelov ktorych poznam a su financne za vodoubsu len taki,ktorych rodicia financne potiahli
@anonym_c0b6b0 akože taký učiteľ keď sa snaží sa ma dobre ,veď si dokáže keď chce zarobiť pekne prachy,
Veď nik bude nepíše,že človek ma mať len jednu prácu od do a sedieť a čakať,praveze človek keď chce tak to fest ide a je jedno z akej rodiny je
@anonym_c0b6b0 akože taký učiteľ keď sa snaží sa ma dobre ,veď si dokáže keď chce zarobiť pekne prachy,
Veď nik bude nepíše,že človek ma mať len jednu prácu od do a sedieť a čakať,praveze človek keď chce tak to fest ide a je jedno z akej rodiny je
@minenkaa aha,a uz to tu mame.tahat 2-3 praace,to je predsa riesenie!tomu sa hovori kvalita a wofk-life balance.aby som sa mala dobre,od vidim do nevidim makat a moje deti hlavne ze maju co potrebuju len nie.moju pozornost.ty si tak blba,sorry
@minenkaa aha,a uz to tu mame.tahat 2-3 praace,to je predsa riesenie!tomu sa hovori kvalita a wofk-life balance.aby som sa mala dobre,od vidim do nevidim makat a moje deti hlavne ze maju co potrebuju len nie.moju pozornost.ty si tak blba,sorry
@anonym_c0b6b0 nikde nič také nepíšem ,od nevidim do nevidim
Ty čo majú peniaze od rodičov nemusia makať,ale ti rodicia museli ,takže niekto na tie peniaze musel zamakať ,to nie je že padli z neba
Prepac ale ty si neskutočne blba s tymto názorom,čo máš
@anonym_c0b6b0 nikde nič také nepíšem ,od nevidim do nevidim
Ty čo majú peniaze od rodičov nemusia makať,ale ti rodicia museli ,takže niekto na tie peniaze musel zamakať ,to nie je že padli z neba
Prepac ale ty si neskutočne blba s tymto názorom,čo máš
@minenkaa a ty mas kolko zamestnani, ked tu trcis cele dni a rozdavas tie svoje rozumy?
@anonym_autor ciastocne ano, ale po 18 si človek ma budovat zivot sam, cize niekto to ma lahsie niekto tazsie
@minenkaa Presne tak.Mlady učiteľ aj s manželkou využili sabattical na jeden školský rok,sli za prácou do jednej zo severských krajín a pomaly dokončujú rodinný domček.Netvrdim,ze to mali a budú mať ľahké, ale na ulici nemusia ostať.Vzhladom na to,ze o.i.vyucuje anj, ešte si trochu pomôže aj doucovanim.Ina učiteľka, okrem toho,ze učí, chodí vypomáhať do penzionu známych.Je mladučká, učí 2.rok po ukončení VŠ, ale vzhľadom na to, že otec je na ID,mamka pracuje v zdravotníctve a má ešte mladšiu sestru,vie, že cesta nevedie tým smerom, že oducim si svoje, urobím prípravu a mám voľno.U rodičov neplatí stravu a bývanie,a tak sa snaží všetko odkladať,aby si mohla zabezpečiť bývanie
Čítam tu otázky ohľadom počtu zamestnaní, tak vážení, najmä tí, ktorí sa mi snažia nahovoriť,ze nic neviem o živote v súčasnosti,lebo som stará a som si mohla už nazhromaždit majetok,tak len toľko, že miesto zhromažďovania majetku som ako vdova s nezaopatrenym dieťaťom makala v dvoch prácach,aby môj syn mal všetko,co potreboval.Mimochodom,byt sme kupovali za trhovú cenu pred 20 rokmi a pôžička po smrti manžela sa tiež sama neplatila . Keď človek chce a musí,zatne zuby,aby sa zabezpečil.
Čítam tu otázky ohľadom počtu zamestnaní, tak vážení, najmä tí, ktorí sa mi snažia nahovoriť,ze nic neviem o živote v súčasnosti,lebo som stará a som si mohla už nazhromaždit majetok,tak len toľko, že miesto zhromažďovania majetku som ako vdova s nezaopatrenym dieťaťom makala v dvoch prácach,aby môj syn mal všetko,co potreboval.Mimochodom,byt sme kupovali za trhovú cenu pred 20 rokmi a pôžička po smrti manžela sa tiež sama neplatila . Keď človek chce a musí,zatne zuby,aby sa zabezpečil.
@anonym_0529ab no a poznam.matky s 3-4 malymu detmi,vdovy,a presne tak,makanie a starostlivost o deti zvacsuju stres,zo stresu choroby atd
@minenkaa Presne tak.Mlady učiteľ aj s manželkou využili sabattical na jeden školský rok,sli za prácou do jednej zo severských krajín a pomaly dokončujú rodinný domček.Netvrdim,ze to mali a budú mať ľahké, ale na ulici nemusia ostať.Vzhladom na to,ze o.i.vyucuje anj, ešte si trochu pomôže aj doucovanim.Ina učiteľka, okrem toho,ze učí, chodí vypomáhať do penzionu známych.Je mladučká, učí 2.rok po ukončení VŠ, ale vzhľadom na to, že otec je na ID,mamka pracuje v zdravotníctve a má ešte mladšiu sestru,vie, že cesta nevedie tým smerom, že oducim si svoje, urobím prípravu a mám voľno.U rodičov neplatí stravu a bývanie,a tak sa snaží všetko odkladať,aby si mohla zabezpečiť bývanie
@anonym_0529ab no vidis,v severakej krajine si zarobia ale tu nie.o com cely cas pisem?
@anonym_f17b32 teraz jedno lebo ho mám dobre zaplatené ,ale boli roky keď som mala aj tri
Ty máš koľko zamestnaní, keď tu rozdavas takéto bludy?
@minenkaa tak ty.mas jedno dobre zaplatene ale ucitelovi kazes najst si dalsie a idealne rovno 2 dalsie roboty
No comment,toto...
@anonym_c0b6b0 mala som aj tri ak,dobre citas ,zaťala som pár rokov zuby makala a šlo to a o tom ja píšem
@minenkaa ty si rob ako tebe vyhovuje ale nerad inym somariny
@anonym_autor samozrejme, ze rodina, vychova a prostredie z akeho dieta pochadza ho ovplyvnia na velmi dlho a niekedy aj na cely zivot. Nemyslim, ze je to v tom, kolko materialne tomu dietatu daju, teda ci mu kupia auto, prispeju na kupu bytu. Skor je to o tom, ako ho vedu, vychovavaju, a ako investuju do jeho vzdelania. Urcite veci sa dohanaju velmi tazko, ak je dieta primarne zanedbane v prvych rokoch, tazko naskoci do vlaku, kde zrazu bude aktivne, ctiziadostive, sportovo zalozene, pracovite, ak k tomu nebolo do malicka vedene. Bude sa mu to tazsie dohanat, resp. bude musiet samo na sebe ovela viac pracovat. Cize uz ta startovacia ciara je niekde inde ako u deti, ktore mali maximalne podnetne rodinne prostredie a dostali dobre vzdelanie. A povedzme si pravdu, ze to ide ruka v ruke aj s inteligenciou, podpriemerne inteligentnemu cloveku zijucemu v chudobe a majucemu malo podnetny zivot zalezi len na uspokojeni tych najzakladnejsich potrieb, teda byvanie, jedlo, zima - Maslowova pyramida. Cize ano, rodicia, rodina a vychova maju velky vplyv na kvalite zivota svojich deti.
@anonym_0529ab no a poznam.matky s 3-4 malymu detmi,vdovy,a presne tak,makanie a starostlivost o deti zvacsuju stres,zo stresu choroby atd
@anonym_c0b6b0 Áno,je to náročné, ale človek nemá na výber.
@anonym_0529ab no vidis,v severakej krajine si zarobia ale tu nie.o com cely cas pisem?
@anonym_c0b6b0 Ja som nikdy netvrdila, že mladí majú ustlané na ružiach, pokiaľ sa nenarodili so zlatou lyžičkou v puse.Faktom však je, že jeden sa k tomu postaví tak, že chce a dokáže to a druhý čaká od rodičov a pritom občas stačí rozumne plánovať a veľmi sa snažiť
A neni lepsia 1 praca s lepsim platom??Ja som rada,ze som rada a ked mam volno,chcem odpocivat a nie sa trepat do dalsej roboty alebo tahat nadcasy ako blazniva.
A neni lepsia 1 praca s lepsim platom??Ja som rada,ze som rada a ked mam volno,chcem odpocivat a nie sa trepat do dalsej roboty alebo tahat nadcasy ako blazniva.
@anonym_5a4e88 ano a nik netvrdí opak,len občas keď treba aby bolo lepšie tak netreba,len čakať
Sú napr ľudia čo z platu nezvládnu urcite prechodne obdobia
Podla mna rodicia mozu ovplyvnit vnimanie a nastavene dietata a jeho vztahy k financiam.
Ak ako rodicov dietatu dam uplne vsetko, co chce Len tak a nenaucim ho zodpovednosti za jeho rozhodnutia, tak mu moc do zivota nepomozem.
@anonym_5a4e88 ano a nik netvrdí opak,len občas keď treba aby bolo lepšie tak netreba,len čakať
Sú napr ľudia čo z platu nezvládnu urcite prechodne obdobia
@minenkaa tak ale potom im ani plat nevystaci,alebo resp.vystaci na mesiac a nic neodlozia.
@anonym_5a4e88 a koľko percent ľudí na Slovensku dokáže odložiť sumu,tak aby to stačilo na dajme tomu na dvojmesačné výdavky
@minenkaa dnes na ta3 dole pisali,ze polovicka slovakov ide na dovolenku,niektori bez poistenia.Tak ked idu na dovolenku,tak musia mat aj odlozene.
@anonym_5a4e88 neviem čo je ta3 a polovica nejde takže nemá peniaze
@minenkaa to je tv stanica,kde su stale spravy.
@anonym_5a4e88 tak preto to neviem správy a ešte to vysiela nejaka tv
@minenkaa tiez ma to prekvapilo,ale aj podla kazdorocnych rekordov,co ma BA letisko to mozne je.
@anonym_autor tak v prvom rade rodicia geneticky ovplyvnia svoje deti, potom uz zalezi v akoch prostredi ziju a su vychovovane, nemozes chciet od debilov a alkoholikov zazraky i ked sa uz stali...

Rodina a výchova má vplyv na celý tvoj život.