icon

My krásne ženy a výzvy v očiach mužov a žien

21. júl 2026

Asi ma tu veľa z vás ukameňuje, ale poviem vám. Áno, považujem sa za veľmi krásnu ženu a dokonca si myslím, že patrím medzi tie najkrajšie, aké poznám.A samozrejme nie je to namyslenosť, len sebavedomie a úprimnosť. Práve preto si myslím, že my veľmi krásne ženy to máne v mnohých oblastiach života ťažšie, než si väčšina ľudí myslí. Najväčší problém? Samozrejme že muži. Veľa mužov vás neberie ako človeka, ale ako trofej či nejakú výzvu. Mnohí si myslia, že ak ste pekná, automaticky musíte byť povrchná, namyslená, alebo že určite máte desiatky milencov. Ďalší si zase vôbec netrúfnu osloviť vás, pretože sú presvedčení, že nemajú šancu. A potom sú tu takí, ktorí sa tvária úprimne, ale po čase zistíte, že ich od začiatku zaujímal len váš vzhľad. Nájsť partnera, ktorý vás chce pre charakter, hodnoty a osobnosť, je podľa mňa oveľa ťažšie. Neustále si kladiete otázku, či by o vás mal záujem aj vtedy, keby ste nevyzerali tak, ako vyzeráte. Ani vo vzťahu to nemusí byť jednoduché. Niektorí partneri bývajú viac žiarliví, vadí im, že sa na vás muži pozerajú, že vás oslovujú, alebo vám píšu. A pritom vy za pozornosť okolia často vôbec nemôžete.
Aj obyčajné oblečenie je problém. Keď si oblečiem šaty, alebo niečo viac ženské, hneď som vraj vyzývavá, alebo sa chcem predvádzať. Akoby vzhľad krásnej ženy bol neustále verejnou témou. A potom práca.. Keď je pekná žena úspešná alebo na vedúcej pozícii, vždy sa nájde niekto, kto naznačí, že jej pomohol vzhľad. Akoby bolo nemožné byť zároveň atraktívna aj schopná. Áno, krása môže priniesť aj výhody, ale prináša aj neustále hodnotenie, predsudky, závisť a pochybnosti o úmysloch ľudí okolo vás. Naozaj si ešte stále myslíte, že byť veľmi krásna žena znamená mať život jednoduchší? Alebo je to len výhoda, ktorú vy zvonka nechápete?

anonym_17808b
21. júl 2026
@anonym_c11737

@anonym_17808b nie je veľkosť 36 ako veľkosť 36, veď každá značka má svoje rozmery a možno nenosí tričká, ale blúzky a košele. Ale veď aj obvod pod prsami môžete mať odlišný, aj chudé majú širší chrbát, niektoré úplne útly, to nemôžeš takto porovnávať.

@anonym_c11737 Tak ja mam utly chrbat. A zrejme aj autorka, ked vojde do 36. Ale ako som aj ja pisala asi nosi ine znacky. Len pri tom jej nezmysle ako pisala, ze v 39 je velmi krasna zena jedna z najkrajsich clovek uz hlada, ze aj v texte budu hluposti popisane.

biba_18
21. júl 2026
@beronsche

@biba_18 tak to neviem.. a to nevieš ani ty, ani žiadna z prispievateliek.
Vo všeobecnosti je môj prístup k modrokonikovskym príspevkom taký, že predpokladám, že autorka píše pravdu.
A na tomto základe buď konkretny príspevok ignorujem, alebo reagujem..

Presviedčať kohokoľvek, že sa mýli vo svojom popise situácie, s ktorou je uzrozumeny lepšie ako ja - pochopiteľne, hoci ja tak usudzujem len na základe svojho dojmu, o to nemám záujem.

@beronsche ale veď ti píšem čo píše - ona píše o tele...

beronsche
21. júl 2026
@anonym_17808b

@beronsche Neviem co tu tolko obhajujes autorku 😀. Nech ti clovek cokolvek napise, pises tu mena dalsich a dalsich zien 😀. Je proste fakt, ze zena v takom veku ako ma autorka ak o sebe napise, aka je krasna je to maximalme smiesne. Predstav si, ze by ti kolegyna v takom veku povedala- ja som tak krasna 😀. Nie nikto jej tu naivitu nezavidi. Ale keby o sebe pisala, ze je hrda na svoje deti, ze ma skveleho chlapa bolo by to v jej veku naozaj normalnejsie ako o sebe pisat ako Ivan z mrazika 😀.

@anonym_17808b čo ja viem, či ju obhajujem..
Možno, na rozdiel od teba, nepredpokladám automaticky, že žena okolo 40-tky nemôže byť krásna..
Ja myslím, že môže - súmerna tvár, pekne, pestované vlasy, atletická postava - tá žena môže úplne pokojne na prahu 40-tky spĺňať všetky parametre potrebné na to, aby bola považovaná na nadštandardne krásnu..

Čo si myslím, že je autorkin problém, píšem v príspevku priamo adresovanom jej.

beronsche
21. júl 2026
@biba_18

@beronsche ale veď ti píšem čo píše - ona píše o tele...

@biba_18 veď to ale nijako nevycuje, že má aj krasnu tvár.
Mozno má.
Mozno nemá.
Každopádne, podľa mňa je problém niekde inde, ako v jej výzore.
Lenže tu sa to otočilo len na to, že ako si ona vôbec dovoli sa nazvať krásnou..
Ze žena v pokročilom veku (čo tu zaznelo) krásna byť nemôže..

anonym_17808b
21. júl 2026
@beronsche

@anonym_17808b čo ja viem, či ju obhajujem..
Možno, na rozdiel od teba, nepredpokladám automaticky, že žena okolo 40-tky nemôže byť krásna..
Ja myslím, že môže - súmerna tvár, pekne, pestované vlasy, atletická postava - tá žena môže úplne pokojne na prahu 40-tky spĺňať všetky parametre potrebné na to, aby bola považovaná na nadštandardne krásnu..

Čo si myslím, že je autorkin problém, píšem v príspevku priamo adresovanom jej.

@beronsche Ty si nepochopila hlavne podstatu. Smiesne je, ked 39 rocna zena sama o sebe pise, som velmi krasna zena 😀. Ako Ivanko z mrazika. Su zeny, ktore su naozaj krasne, myslim take okolo 20, mlade krasne zeny. Tym vacsinou ked das kompliment, tak skromne podakuju. A tu tato takmer 40tka napise o sebe aka je krasna 😀. Proste je smiesna. To male deticky o sebe rozpravaju, som krasna, som velky fesak. Ale nie zena v zrelom veku.

beronsche
21. júl 2026
@anonym_cfcc2c

@beronsche je obyčajná stará dievka,ktorej tikajú biologické hodiny, celá veda... každá žena je krásna nechápem čo sa tu táto dáva na piedestál... takýchto je plný FB čo si myslia, že niet nad nich...denne desiatky fotiek z každého uhla a sú tak jedine na smiech

@anonym_cfcc2c nie, žiaľ, každá žena krásna nie je - ak sa na to pozeráme prísne z hľadiska fyzickej krásy.
Aj to platí, aj keď berieme do úvahy, že krása je subjektívny postoj/ pocit.
Lenže fyzicno je len jedna časť príťažlivosti. Do hry vstupujú aj ďalšie faktory..

beronsche
21. júl 2026
@anonym_17808b

@beronsche Ty si nepochopila hlavne podstatu. Smiesne je, ked 39 rocna zena sama o sebe pise, som velmi krasna zena 😀. Ako Ivanko z mrazika. Su zeny, ktore su naozaj krasne, myslim take okolo 20, mlade krasne zeny. Tym vacsinou ked das kompliment, tak skromne podakuju. A tu tato takmer 40tka napise o sebe aka je krasna 😀. Proste je smiesna. To male deticky o sebe rozpravaju, som krasna, som velky fesak. Ale nie zena v zrelom veku.

@anonym_17808b ale pochopila. Aj v tom zmysle reagujem hneď na začiatku.
Plus, to, že ona to napíše anonymne na fóre, pre kontext, ešte neznamená, že to vykladá každému, kade chodí..
Ale možno aj vraví, len to my nevieme. 🤪

Leni pride smiešne, že sa to celé točí okolo toho, že jej musíme natrieť, ako je mimo, že čosi také o sebe povie.
Taká nehoráznosť..
A pritom by to mohlo byť o tom, skúsiť ju naviesť sa na svoje neúspechy pozrieť z iného uhla.
To prvé bude brať autorka ako útok, nad druhým sa možno zamysli..

anonym_b82350
21. júl 2026
@anonym_c11737

@anonym_b82350 sa tu stretnú fúzaté ženy, si tmavovlasá? S fúzami majú väčšinou problémy tmavovlásky alebo tie s hormonálnymi problémami.

@anonym_c11737 áno, som tmavovlasa, tmavofuza s tmavým pigmentom. Nevyzerám ako typická Slovenka, že by som mala iné korene neviem ale proste som celkovo tmavší typ. A vždy som to práveže brala ako pozitívum. Až teda na tie tvrdé, čierne chlpy 🙄😄 Ale dnes sa už dá toho pohodlne zbaviť.

anonym_0f3a3e
21. júl 2026
@anonym_17808b

Ty si robis srandu, ale nie si vobec vtipna. Ano v 39 si tak oslnivo krasna, ze aj 20tky vsetky predbehnes svojou krasou 😀. A teraz tu o cervenej ciapocke. Spamataj sa, v 39 ziadna zena nie je taka prekrasna ako opisujes. Keby mas 20 rokov este ti verim, lebo v mladosti je vela zien krasnych. V 39 uz len naivna zena si takto o sebe namysla. V 39 mozes byt sympaticka, ale nie taka nadherna ako pises. V 39 by si uz mohla mat iny zmysel zivota, ako sa zaoberat tym aka si krasna a ake to mas tazke tym, ze si krasna 😀. Toto je dalsia top trollia tema.

@anonym_17808b prečo by žena v 40 rokoch nemohla byť krásna? Nerozumiem.. Aj 80 ročná žena môže byť krásna. Krása človeka nie je len vo vzhľade, ale hlavne z vyžarovania. Ja mám 50 a vyzerám lepšie ako, keď som mala 38 - 40. A to mám asi 10 kíl navyše.. (nie som tučná, len som bola chudá) Dokonca môj šéf 36 ročný mi dal poklonu k výzoru. A to teda, ja si myslím, že už som stará škebla, ale okolie mi zatiaľ ešte lichotí 😅

anonym_b4e395
21. júl 2026

@anonym_autor a si prirodzene krásna či umelina?

anonym_280ced
21. júl 2026

Mas 40tku za chvilu na krku,takze ti vrasky zacinaju vidiet,a taketo zeny to neznasaju takze botox,usta ala kacica.Myslis,ze muzi tuzia po takych starych umelych zenach ale kdeze kdeze.Uz davno si mala mat muza,pre ktoreho by si ano bola ta najkrajsia,najsexi zena na svete aj v 40tke,50kte,60kte.
Nuz ako hracka na pobavie si dobra,ale zit by s tebou nevedeli,ani zdielat postel kazdy den.
Rozmyslaj trosku preco je to tak,preco si stara dievka a nou aj zostanes.Neni to krasou,aj krasne zeny maju muzov,deti.Proste rodinu.

moonlight1210
21. júl 2026
@beata_k

@moonlight1210 Ale prosim ta, uuuplne vsade vo svete to tak je. Ale samozrejme so zmyslanim, ze vsade je trava zelensia sa ti necudujem. Nie, presviedcat ta nebudem...na tom sa zhodneme.

anonym_ac4b15
21. júl 2026

@autorka Možno tej krásne pripisuješ priveľký význam. Píšeš, že za svoj vzhľad vďačíš sebe a svojej disciplíne a zároveň ti vadí, že ťa muži nepočúvajú a chcú sa pozrieť na tvoj zadok alebo prsia. A neprezentuješ sa nimi? Nie je to to, čo "vystavuješ"? Ak ti veľmi na vzhľade záleží, ľudia okolo teba to vidia a priťahuješ také typy. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.

Vzhľad nie je všetko a podľa mňa by nemal byť na prvom mieste (ak teda nechceš priťahovať také typy aké opisuješ). Nie sme len chodiace schránky. Sme celý súbor, ktorý, áno, zahŕňa aj vhľad, no ten nemá vyššiu prioritu ako napríklad charizma alebo charakter.

Dám ti príklad. Moja mama má 55, konfekčnú veľkosť 46 - čiže áno, kilá navyše, pár šedín a nedokonalosti na pleti. A vieš čo? Stále priťahuje pozornosť mužov (cudzích, aj takých, čo ju poznajú roky). Pritom je to bežná žena, nechodí do fitka, neskrášľuje sa umelo (občas makeup, farba na prekrytie šedín, žiadne vyzývavé oblečenie - skôr naopak). Je prirodzená, vtipná, kamarátska (so ženami aj s mužmi) - má charizmu, ktorú si vo fitku nenacvičíš. S otcom je už viac ako 30 rokov a všetci okolo vidia, že pre iného oči nemá. Toľkokrát som počula komplimenty na jej nohy, otca chvália, akú má peknú ženu... 🙂 A on je na ňu pyšný. Ale nie preto, ako vyzerá, ale preto, aká je. Je to skvelá žena, pre ktorú vzhľad nikdy nebol prioritou a napriek tomu vo väčšine prípadov hravo zatieni mladšie kamarátky (ktoré sa možno až príliš okato snažia zapôsobiť vzhľadom). Ona sama by o sebe však nikdy nepovedala, že je krajšia, práveže má dosť komplexov.

Buď takou ženou a možno začneš priťahovať normálnych mužov.

tilly
21. júl 2026

ako dobre, že nie som veľmi krásna žena, nemám tieto problémy 😀

rozculena
21. júl 2026
@tundra

@rozculena toto je o snehulienke a zrkadielku😜

@tundra šak áno,šak o snehulienke už stačilo

moonlight1210
21. júl 2026
@anonym_c11737

@moonlight1210 veď aj ty si slovenka. Aj ty nikomu nič neodpúšťaš? A samu seba nepochváliš, ale čakáš že na základe svojej skromnosti niekto iný vyzdvihne tvoje pozitíva?

@anonym_c11737 ano, som prilis o svojixh uspechoch nehovorit a radsej sa nechvalit (aj ked na otazku, akosa mame odpovedam obligatnym "dobre, dari sa").
Naco putat pozornost, ked si mozem odpustit zbytocne problemy s ludmi a ich nazorom, ze "travnik treba pokosit zarovno", aby niekto nahodou nemal traumu?

Ved sa pozri tv tejto diskusii - co tu diskutujuci primarne riesia? Dokazanie autorke, ze je domyslava. A to aj zeny.

Pritom realne tento jej problem maju aj krase zeny, aj trosku menej pekne zeny a kolkokrat aj iba priemerne pekne zeny (prekvapivo).

Ale nie, gro diskusie je v snahe dokazat autorke, ze je nula.

biba_18
21. júl 2026
@moonlight1210

@anonym_c11737 ano, som prilis o svojixh uspechoch nehovorit a radsej sa nechvalit (aj ked na otazku, akosa mame odpovedam obligatnym "dobre, dari sa").
Naco putat pozornost, ked si mozem odpustit zbytocne problemy s ludmi a ich nazorom, ze "travnik treba pokosit zarovno", aby niekto nahodou nemal traumu?

Ved sa pozri tv tejto diskusii - co tu diskutujuci primarne riesia? Dokazanie autorke, ze je domyslava. A to aj zeny.

Pritom realne tento jej problem maju aj krase zeny, aj trosku menej pekne zeny a kolkokrat aj iba priemerne pekne zeny (prekvapivo).

@moonlight1210 “ Pritom realne tento jej problem maju aj krase zeny, aj trosku menej pekne zeny a kolkokrat aj iba priemerne pekne zeny”
teda áno, za jej problémy nie je zodpovedný vzhľad…

moonlight1210
21. júl 2026
@biba_18

@moonlight1210 “ Pritom realne tento jej problem maju aj krase zeny, aj trosku menej pekne zeny a kolkokrat aj iba priemerne pekne zeny”
teda áno, za jej problémy nie je zodpovedný vzhľad…

@biba_18 nerozumiem.

beronsche
21. júl 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 úplne súhlasím!!!! Presne takto som to myslela!
Tymto si trafila klinec po hlavičke:
"Ved sa pozri tv tejto diskusii - co tu diskutujuci primarne riesia? Dokazanie autorke, ze je domyslava. A to aj zeny."
"Ale nie, gro diskusie je v snahe dokazat autorke, ze je nula."

anonym_dc7e12
21. júl 2026
@anonym_autor

Viem to práve preto, že mi to ľudia hovoria, a viem to aj preto, že to zrkadlo mám doma dostatočne veľké. Vo fitkách sa viem porovnávať s oveľa mladšími ženami aj so ženami v mojom veku. Skús sa v 39 rokoch narvať do veľkosti 36 s vyformovaným telom, pásom 59 cm pri výške 172 cm, váhou 55 kg a prirodzeným poprsím veľkosti C. K tomu vlastné ešte husté obočie a vlasy po pás. Nie je to len o čísle na váhe, alebo o veľkosti oblečenia. Je to kombinácia starostlivosti o seba, disciplíny a času, ktorý človek venuje svojmu telu.

@anonym_autor a tu je koreň “problému”. Ty si sa roky pestovala a snažila sa takto vyzerať, stálo ťa to kopec času a disciplíny a nakoniec sa ti to stalo bremenom. Tak prestaň chodiť do fitka, skráť si vlasy, nos dlhé a slušné šaty bez výstrihu a dlhé sukne. Prestaň sa maľovať. Nechaj viniknúť svoju prirodzenú krásu. Ktovie ako by si vyzerala bez makeupu a iných úprav. Lebo poznám ženu, ktorá vyzerá úplne všedne a nevýrazne, a keď sa raz namaľovala, bola taká krásavica, že som si nebola istá, či je to ona.
A toto nedokážeš, tak všetko je z tvojej strany iba falošné a pokrytecké. Ak to skutočne vnímaš ako problém, dá sa to veľmi ľahko zmeniť.

ivik4
21. júl 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 haha presne a este sme zistili ze 39rocna je vlastna stara mrochta ktora nemoze vopchat do vrecka tie dnesne 20rocne krasavice ktore bohuzial dnes vyzeraju VÄCSINA (nie vsetky ) ako tretia cenova lebo na seba kaslu. Uz len skocit do truhly. Amen

anonym_c11737
21. júl 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 klasicke modrokonove diskusie, vyroja sa hejterky a hejtuju. Ale nerobia to vsetky.

jeennyv
21. júl 2026

Ach jaj kolko ma autorka rokov, toto je taka tema, ako sa nastrocna pubertacka opytas, ked si chuda ako prutik, ze baby nie som tucna? 🤣🤣🤣 autorka chce pocut, ze je najlepsia, najkrajsia, ine superlativy, chyba nie je v nej atd…tak ano si vsetko naj bla bla bla spokojna…anonymny autor….keby bola taka hviezda uz tu snad vycapuje fotky….prd jej verim….

tilly
21. júl 2026

nechápem úplne tie reči, že 39 ročné ženy nie sú krásne... toto sú ženy okolo 40tky. Podľa mňa strčia do vačku aj seba, keď mali 20.

anonym_d4d7d9
21. júl 2026
@tilly

nechápem úplne tie reči, že 39 ročné ženy nie sú krásne... toto sú ženy okolo 40tky. Podľa mňa strčia do vačku aj seba, keď mali 20.

@tilly
Súhlasím úplne
Ale bude inde pes zakopaný, keď nemajú záujem o ňu muži akych by chcela ona

anonym_17808b
21. júl 2026
@tilly

@tilly A teraz sem daj fotky 20 rocnych zien. Snad je jasne, ze 20 rocne su krajsie. A po dalsie podla coho si sem tie akoze krasne zeny vyberala? Mozno tvoj nazor, ze vsetky co si sem capla su krasne. Ale urcite nie su vsetky krasne. A za dalsie myslis, ze niektora z nich by bola tak blba a pisala o sebe, ja som tak krasna zena 😀?

anonym_0de75b
21. júl 2026

Vau ake ste niektore, citite sa hned lepsie, ked napisete, ze urcite nie je krasna, je to uz stara vraskava skareda zena 😁 Asi je to tak - podla seba sudim teba

tilly
21. júl 2026
@anonym_17808b

@tilly A teraz sem daj fotky 20 rocnych zien. Snad je jasne, ze 20 rocne su krajsie. A po dalsie podla coho si sem tie akoze krasne zeny vyberala? Mozno tvoj nazor, ze vsetky co si sem capla su krasne. Ale urcite nie su vsetky krasne. A za dalsie myslis, ze niektora z nich by bola tak blba a pisala o sebe, ja som tak krasna zena 😀?

@anonym_17808b dala som do googlu herečky okolo 40 rokov a prvé, čo mi našlo, som sem dala... a fakt je, že tie ženy sú krajšie, ako 90% dnešných 20tok a niektoré z nich sú aj krajšie, ako keď ony mali 20. Dnes tých 20tok moc pekných nie je. Možno zendaya, ale ďalšiu z hlavy ani nevylovím.
a k poslednej vete. Neriešim autorkinu samochválu. Občas sa musí človek pochváliť sám, keď ho už nikto nepochváli.

anonym_dc7e12
21. júl 2026
@anonym_0f3a3e

@anonym_17808b prečo by žena v 40 rokoch nemohla byť krásna? Nerozumiem.. Aj 80 ročná žena môže byť krásna. Krása človeka nie je len vo vzhľade, ale hlavne z vyžarovania. Ja mám 50 a vyzerám lepšie ako, keď som mala 38 - 40. A to mám asi 10 kíl navyše.. (nie som tučná, len som bola chudá) Dokonca môj šéf 36 ročný mi dal poklonu k výzoru. A to teda, ja si myslím, že už som stará škebla, ale okolie mi zatiaľ ešte lichotí 😅

@anonym_0f3a3e baby neuverite, ale ja som cim som bola starsia, vyzerala krajsie 🤣🙈. Neviem cim to bolo, ale asi zle zvolenym ucesom v mladosti, nezenskym obliekanim, infantilnym spravanim…
Teraz sa mi vek odraza na pleti, vidiet ze uz nemam 20-30, ale nie som este na zahodenie 😁

beronsche
21. júl 2026
@anonym_17808b

@anonym_17808b koľko máš rokov,?
Tipujem ta tak do 30...