icon

My krásne ženy a výzvy v očiach mužov a žien

21. júl 2026

Asi ma tu veľa z vás ukameňuje, ale poviem vám. Áno, považujem sa za veľmi krásnu ženu a dokonca si myslím, že patrím medzi tie najkrajšie, aké poznám.A samozrejme nie je to namyslenosť, len sebavedomie a úprimnosť. Práve preto si myslím, že my veľmi krásne ženy to máne v mnohých oblastiach života ťažšie, než si väčšina ľudí myslí. Najväčší problém? Samozrejme že muži. Veľa mužov vás neberie ako človeka, ale ako trofej či nejakú výzvu. Mnohí si myslia, že ak ste pekná, automaticky musíte byť povrchná, namyslená, alebo že určite máte desiatky milencov. Ďalší si zase vôbec netrúfnu osloviť vás, pretože sú presvedčení, že nemajú šancu. A potom sú tu takí, ktorí sa tvária úprimne, ale po čase zistíte, že ich od začiatku zaujímal len váš vzhľad. Nájsť partnera, ktorý vás chce pre charakter, hodnoty a osobnosť, je podľa mňa oveľa ťažšie. Neustále si kladiete otázku, či by o vás mal záujem aj vtedy, keby ste nevyzerali tak, ako vyzeráte. Ani vo vzťahu to nemusí byť jednoduché. Niektorí partneri bývajú viac žiarliví, vadí im, že sa na vás muži pozerajú, že vás oslovujú, alebo vám píšu. A pritom vy za pozornosť okolia často vôbec nemôžete.
Aj obyčajné oblečenie je problém. Keď si oblečiem šaty, alebo niečo viac ženské, hneď som vraj vyzývavá, alebo sa chcem predvádzať. Akoby vzhľad krásnej ženy bol neustále verejnou témou. A potom práca.. Keď je pekná žena úspešná alebo na vedúcej pozícii, vždy sa nájde niekto, kto naznačí, že jej pomohol vzhľad. Akoby bolo nemožné byť zároveň atraktívna aj schopná. Áno, krása môže priniesť aj výhody, ale prináša aj neustále hodnotenie, predsudky, závisť a pochybnosti o úmysloch ľudí okolo vás. Naozaj si ešte stále myslíte, že byť veľmi krásna žena znamená mať život jednoduchší? Alebo je to len výhoda, ktorú vy zvonka nechápete?

anonym_d4d7d9
21. júl 2026
@hefo

@anonym_17808b Hehe, ja autorke neberiem, že je krásna, to kľudne môže byť, a v 39-ke to ešte nie je zďaleka tak ťažké dosiahnuť (pri priaznivej genetike).

Ale tá namyslená papuľa, to tú krásu hneď zráža. Na to je aj citát v Biblii:
"Zlatá obrúčka v svinskom rypáku je pekná žena, ale bez jemnocitu." (Prís 11:22)

@hefo no áno
To je zadrhel, že môže pre niekoho byt pekná ale nie akurát pre tých co majú hlbšie hodnoty a charakter
Takže ako ich získať? pracovať na hodnotach a charaktere

autor
21. júl 2026
@hefo

@anonym_17808b Hehe, ja autorke neberiem, že je krásna, to kľudne môže byť, a v 39-ke to ešte nie je zďaleka tak ťažké dosiahnuť (pri priaznivej genetike).

Ale tá namyslená papuľa, to tú krásu hneď zráža. Na to je aj citát v Biblii:
"Zlatá obrúčka v svinskom rypáku je pekná žena, ale bez jemnocitu." (Prís 11:22)

@hefo Ty si chlap. Pozeral si poslednú ružu pre nevestu? Ktorá sa ti najviac pačila?

anonym_73fec3
21. júl 2026
@anonym_aeefb7

neustále vyzdvihuješ iba fyzický vzhľad, ale možno sa s tebou nedá o ničom rozprávať, možno máš hroznú povahu, alebo privysoké nároky, zrejme sa celý život cítiš ukrivdená, a je to z teba cítiť
v 39 rokoch o sebe vyhlasovať, že si veľmi krásna? asi aj trochu naivná, alebo už potrebuješ okuliare

@anonym_aeefb7 práve v takom veku sú ženy viac sexi, ako tie mladučké.

anonym_8e7c9c
21. júl 2026
@anonym_4fc347

@anonym_autor ... V 39 si single a nikto ťa nechce? Bez urážky, ale už asi niet šanca. V tom veku normálneho, nezadaneho chlapa nenájdeš. Hlavne ak ťa žiaden nechcel doteraz

@anonym_4fc347 ou,to zabolelo 👍😂

hefo
21. júl 2026
@anonym_autor

@hefo Ty si chlap. Pozeral si poslednú ružu pre nevestu? Ktorá sa ti najviac pačila?

@anonym_autor Nepozeral, také hovadiny už vôbec nie. A mám dojem, že tam až také pekné ženy nechodia aj tak.

moonlight1210
21. júl 2026
@beata_k

@moonlight1210 Ja som to citala cele. Ale jej zmyslanie je uuuplne pokryvene. Jej skoda nieco vysvetlovat. A ty sa tiez zdrz reci na slovakov a slovenky. Kopat do vlastneho naroda je tiez take...inteligentne.

@beata_k Je to cisty fakt. To nezmenis, nech mi to budes vycitat, kolko chces.

Slovaci neodpustaju nic, co sa vymyka nastavenemu standardu, kde skromnost hra u nas najvyssi prim.
Urob cokolvek, co sa da oznacit za neskromne (pochval sam seba) a automaticky zacnu hladat na tebe cokolvek, za co ta mozu "moralne" uzemnit a dokazat ti, ze si len nafukana nula (a je fuk, ci je to krasa, kariera, dosiahnuty majetok, uspesna firma, ... - pochvalis sama seba, tak pruser. Ty musis pockat, az ti to uznaju druhi. Potom mas pravo sa oficialne pochvalit. S obmedzeniami a skromne, samozrejme.).

A nehovor mi, ze to takto na Slovensku nie je.

Mame aj dobre vlastnosti, na ktore mozeme byt hrdi, a mame aj zle. A toto je jedna z tych zlych. Taka dost vyrazna.

tundra
21. júl 2026
@anonym_915ce3

Autorka nenapínaj nás a hoď fotku konečne

@anonym_915ce3 aby nenapinalo potom nas😂

anonym_6c403b
21. júl 2026

Necitala som komentare.
Ale toto je podla mna zly vyber partnera
Lebo sebavedomy psychicky vyrovnany partner nebude mat problem s extremnou ziarlivostou , s obliekanim a co ja viem com….

anonym_cfcc2c
21. júl 2026
@beronsche

Prešla som všetky príspevky a udiera mi do očí, že mnohé majú potrebu spochybňovať krásu autorky..
Prečo?
Čo, ak naozaj je krásavica, ktorej nie je rovno?
Je problémom to, že to o sebe takto anonymne napíše? Prečo?
Lebo žena sa ma podceňovať?

Teda nemyslím si, že je to nejaký extra handicap, byt krásnou.
Podľa mňa, ak má krásna žena problém so vzťahmi - či už pracovne, či súkromne, je možno na mieste zamyslieť sa nad správaním....
Nie zvaliť to na fyzicno a rochnit sa v sebaľútosti..

Ono, vo všeobecnosti žena musí v mnohych prác.oblastiach dokazovať omnoho viac, ako chlap, že je schopná..
Toto je žiaľ realita našej spoločnosti.. vždy bola, stále je a budúcnosť ukáže, či sa posunieme..
Zatiaľ, s nárastom popularity mizogynie a sexizmu medzi mladými, to velmi ružovo nevyzerá..

@beronsche je obyčajná stará dievka,ktorej tikajú biologické hodiny, celá veda... každá žena je krásna nechápem čo sa tu táto dáva na piedestál... takýchto je plný FB čo si myslia, že niet nad nich...denne desiatky fotiek z každého uhla a sú tak jedine na smiech

anonym_dc0f3b
21. júl 2026

A ja, že máš maximum 25-28.Vtedy su zeny najkrajsie , to by som uverila.A ty 39😁,žena vo veku, na prahu perimenopauzy, alebo už si?
Taku postavu ako ty, o niečo vyššia som mám aj ja, vymakanú ale nemám potrebu sa nadraďovať nad inými
Na tvojom mieste rozmýšľam prečo som stará dievka a nikto ma nechce… výzorom to nebude

anonym_c11737
21. júl 2026
@moonlight1210

Slovaci neodpustaju nic, co sa vymyka nastavenemu standardu, kde skromnost hra u nas najvyssi prim.
Urob cokolvek, co sa da oznacit za neskromne (pochval sam seba) a automaticky zacnu hladat na tebe cokolvek, za co ta mozu "moralne" uzemnit a dokazat ti, ze si len nafukana nula (a je fuk, ci je to krasa, kariera, dosiahnuty majetok, uspesna firma, ... - pochvalis sama seba, tak pruser. Ty musis pockat, az ti to uznaju druhi. Potom mas pravo sa oficialne pochvalit. S obmedzeniami a skromne, samozrejme.).

Mame aj dobre vlastnosti, na ktore mozeme byt hrdi, a mame aj zle. A toto je jedna z tych zlych. Taka dost vyrazna.

@moonlight1210 veď aj ty si slovenka. Aj ty nikomu nič neodpúšťaš? A samu seba nepochváliš, ale čakáš že na základe svojej skromnosti niekto iný vyzdvihne tvoje pozitíva?

beata_k
21. júl 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 Ale prosim ta, uuuplne vsade vo svete to tak je. Ale samozrejme so zmyslanim, ze vsade je trava zelensia sa ti necudujem. Nie, presviedcat ta nebudem...na tom sa zhodneme.

anonym_77ea10
21. júl 2026

Autorka, ale ono je krasna a "krasna". Mam znamu, tesne po 40, gro svojho zivota zasvatila svojmu vzhladu. Na prvu plastiku sla myslim hned v 18ich. Doteraz tych plastik a uprav ma nespocitatelne. Hadam 2 litre (a teraz myslim objmem, nie prachy) ma v prsiach. Ma jedno dieta, hned po porode isla sutazit na bikini fitness, aby sa dostala do formy. Na svoje povodne ja sedej mysky s vacsim nosom sa uz absolutne nepodoba. Cvici, dietuje, natahuje, vyplna.. Pracuje na sebe a mysli si aka je krasna. Dokonca by podla normy mala byt aj mudra - je vystudovana pravnicka, ma vlastny biznis. A tiez ma podobne pocity ako ty, ale s tym rozdielom, ze ona krasna nie je. Je sice teoreticky podla normy - vymakana, stihlunka, osi pas, velke prsia, velke pery. Ale zial je to chodiaca karikatura, ktora sa paci len urcitej casti muzskej populacie, ktora trpi asi nejakou uchylkou. Normalni sebavedomi chlapi si s takouto babou ani nezacnu, lebo tym ako velmi popiera samu seba a tym ako velmi sa snazi, dava jasne najavo, ze je stale ta zakomplexovana Kata ktoru bola cely zivot.. A so zakomplexovanostou si nikto zacinat nechce. Takze pozor na to - nie je krasa ako krasa a mozes si mysliet, ze si miss universe a pritom si ludia za tvojim chrbtom suskaju a zhrozene prevracaju ocami. A ano, tieto "krasne" baby pritahuju len specificky typ chalanov, ktori su ochotni s nimi byt.

anonym_f74411
21. júl 2026
@hefo

@anonym_f74411 "Som samostatná, pomerne dobre zarábajúca žena pracujúca na vyššej manažérskej pozícii."

To je práve vlastnosť, ktorá u mužov príliš atraktívna nie je. Na vyššiu manažérsku pozíciu treba mať široké lakte, a s tak dominantnou ženou by vydržali obvykle len takí, ktorých ona má za onucu.

Odstrašujúci príbeh tu: https://blog.idnes.cz/tomaskocar/rande-c-11-rom...

@hefovieš aký je to problém? Úspešná, dobre vyzerajúca žena je odpísaná, ja som hlavne do vyššieho manažmentu prišla pomerne rýchlo, už po 4r od ukončenia VŠ. Málokto zvládne pri sebe úspešnú, zarábajúcu a samostatnú ženu, ktorá ešte k tomu nevyzerá vôbec zle...

anonym_c2f5f6
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_c2f5f6 a čo je akože na tom? Áno v tej prvej je jeden komentár aj odomňa.

@anonym_autor Nie komentar. Cela tema.

biba_18
21. júl 2026
@beronsche

Prešla som všetky príspevky a udiera mi do očí, že mnohé majú potrebu spochybňovať krásu autorky..
Prečo?
Čo, ak naozaj je krásavica, ktorej nie je rovno?
Je problémom to, že to o sebe takto anonymne napíše? Prečo?
Lebo žena sa ma podceňovať?

Teda nemyslím si, že je to nejaký extra handicap, byt krásnou.
Podľa mňa, ak má krásna žena problém so vzťahmi - či už pracovne, či súkromne, je možno na mieste zamyslieť sa nad správaním....
Nie zvaliť to na fyzicno a rochnit sa v sebaľútosti..

Ono, vo všeobecnosti žena musí v mnohych prác.oblastiach dokazovať omnoho viac, ako chlap, že je schopná..
Toto je žiaľ realita našej spoločnosti.. vždy bola, stále je a budúcnosť ukáže, či sa posunieme..
Zatiaľ, s nárastom popularity mizogynie a sexizmu medzi mladými, to velmi ružovo nevyzerá..

@beronsche ale ona nie je krásavica, tam je pes zakopaný... svoju krásu si vraj vydrela ... je štíhla, možno vyšportovaná.
ale nie je krásna ...
krásne v tvári sú aj tučné ženy ...
ona píše stále iba o tele ...

simca06022011
21. júl 2026
@moonlight1210

@moonlight1210 s tymto velmi nesuhlasim, aspon po profesijnej stranke.. lebo taaaak sa dokazu vsetci vychvalit do neba, ci na pohovoroch, ale aj v beznom zivote taky majstri, odbornici na kadeco... kazdy najmudrejsi, najsikovnejsi, najlepsi v obore, a ten a henten? ohovoria inych okamzite.. a skutek utek :DDD
ale ano, skormnost, najma u starsich je fakt na prvom meiste a neskutocne zle reaguju na samochvaly:D dokonca aj take, ze si poviem nahlas aka som bola sikovna dnes, tak toto pocula jedna osoba u nas doma, tak som bola zlincovana pomaly... a inak je to velmi, zle.. ak su deti v takomto prostredi, ze nepochvalit sa, nebyt na seba pysny, tak potom sa im tazsie bojuje s prekazkami, neveria si. Na druhej strane chvala za nic, ma opacny ucinok.

rozculena
21. júl 2026
@anonym_c11737

@anonym_edc676 prečo belohorcová? Čo je na belohorcovej krásne?

@anonym_c11737 šak nič,ona si to len myslí 😀

rozculena
21. júl 2026
@anonym_autor

Viem to práve preto, že mi to ľudia hovoria, a viem to aj preto, že to zrkadlo mám doma dostatočne veľké. Vo fitkách sa viem porovnávať s oveľa mladšími ženami aj so ženami v mojom veku. Skús sa v 39 rokoch narvať do veľkosti 36 s vyformovaným telom, pásom 59 cm pri výške 172 cm, váhou 55 kg a prirodzeným poprsím veľkosti C. K tomu vlastné ešte husté obočie a vlasy po pás. Nie je to len o čísle na váhe, alebo o veľkosti oblečenia. Je to kombinácia starostlivosti o seba, disciplíny a času, ktorý človek venuje svojmu telu.

@anonym_autor hej? Tak teraz tú o červenej čiapočke
TROLL

rozculena
21. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_autor normálna 40 ročná žena by nikdy nepovedala o sebe ze je veľmi krásna. Čiže ty normálna nemôžeš byť. Ach jaj 🙈

@bielasovicka a vôbec to ani nemusela písať žena😀

anonym_edc676
21. júl 2026
@anonym_c11737

@anonym_edc676 prečo belohorcová? Čo je na belohorcovej krásne?

@anonym_c11737 ona sa povazuje za krasnu - ved i autorka sa povazuje za krasnu, my nevieme ci v skutocnosti je

anonym_4914d1
21. júl 2026

Aké reakcie si tu čakala? Alebo vlastne, prečo si napísala tento článok? Tvoja dokonalosť tu nikoho neposadila na zadok. Nezabúdaj, že to najdôležitejšie sa do veľkosti 36 zmestiť nemusí. Napríklad zdravé sebavedomie, ktoré nepotrebuje potvrdenie od cudzích ľudí na internete.
Skutočná zrelosť je aj o tom, že žena nemá potrebu sa porovnávať s mladšími ženami. Zrelosť ženy a teda človeka ako takého, prichádza vtedy, keď žena získa vnútornú slobodu, radosť zo života, pokoj, charizmu a šarm...pretože jej sebavedomie nestojí na tom, či sa napasuje do veľkosti 36, ale na tom, aká je osobnosť.

anonym_17808b
21. júl 2026

Inak, este mi napadla jedna vec. Autorka tu pise o svojich velkych prirodzenych prsiach a tricku 36. Zeny je to realne? Mam velke prsia, a 36 mi je cez prsia vacsinou mala. Iba kvoli prsiam nosim 38. A to som inak stihla a ploche brucho. Nevymysla si autorka aj toto okrem tej velkej krasy v takmer v 40tke?

tundra
21. júl 2026
@rozculena

@anonym_autor hej? Tak teraz tú o červenej čiapočke
TROLL

@rozculena toto je o snehulienke a zrkadielku😜

anonym_c11737
21. júl 2026
@anonym_17808b

Inak, este mi napadla jedna vec. Autorka tu pise o svojich velkych prirodzenych prsiach a tricku 36. Zeny je to realne? Mam velke prsia, a 36 mi je cez prsia vacsinou mala. Iba kvoli prsiam nosim 38. A to som inak stihla a ploche brucho. Nevymysla si autorka aj toto okrem tej velkej krasy v takmer v 40tke?

@anonym_17808b keď je útlej postavy, môže sa zmestiť aj s prsiskami do 36. Ale zas vymakaná postava sú aj svaly a tie niečo pridajú na objeme chrbtového svalstva. Ale v princípe môže, píše o céčkach, to nie sú až také megaprsiská. A keď má obvod 70C, tak môže byť.

biba_18
21. júl 2026
@anonym_17808b

@anonym_17808b veľkosť košíka je rozdiel medzi obvodom pod prsiami a obvodom hrudníka cez prsia. teda áno, aj 36-ka môže mať prsia C ...
teda ak by to bola pravda čo píše, je úplne chudunká ...

anonym_17808b
21. júl 2026
@biba_18

@anonym_17808b veľkosť košíka je rozdiel medzi obvodom pod prsiami a obvodom hrudníka cez prsia. teda áno, aj 36-ka môže mať prsia C ...
teda ak by to bola pravda čo píše, je úplne chudunká ...

@anonym_c11737
@biba_18 Ja som uplne chuda a velke prsia a tie tricka cez prsia su mi vacsinou male, preto ma to zarazilo. No mozno kupuje elasticke tricka, alebo ine znacky ako ja 😀. Lebo trojky mam aj ja, a nevojdu vacsinou do 36 😀.

kiki68
21. júl 2026

Ja som tiez majitelka takeho tela aj po 40tke, tvar mam tiez zatial oki, ale cely zivot mi to skor prinasalo prave to, ze vela hlavne chlapov malo blbe poznamky, alebo nejaky start kocur sa hned zalizoval , ako nic o co by clovek mal zaujem. Ja som ale dost komplikovany tvor dusevne a teda vacsina tych ludi bola dost odstrasena ked sa so mnou zacali viac bavit. Vraj im prislo bizarne to, ze som pekna a tak komplikovana. Neriesila som, moj muz skocil na tu komplikovanost prave 😃

beronsche
21. júl 2026
@biba_18

@beronsche ale ona nie je krásavica, tam je pes zakopaný... svoju krásu si vraj vydrela ... je štíhla, možno vyšportovaná.
ale nie je krásna ...
krásne v tvári sú aj tučné ženy ...
ona píše stále iba o tele ...

@biba_18 tak to neviem.. a to nevieš ani ty, ani žiadna z prispievateliek.
Vo všeobecnosti je môj prístup k modrokonikovskym príspevkom taký, že predpokladám, že autorka píše pravdu.
A na tomto základe buď konkretny príspevok ignorujem, alebo reagujem..

Presviedčať kohokoľvek, že sa mýli vo svojom popise situácie, s ktorou je uzrozumeny lepšie ako ja - pochopiteľne, hoci ja tak usudzujem len na základe svojho dojmu, o to nemám záujem.

anonym_c11737
21. júl 2026
@anonym_17808b

@anonym_c11737
@biba_18 Ja som uplne chuda a velke prsia a tie tricka cez prsia su mi vacsinou male, preto ma to zarazilo. No mozno kupuje elasticke tricka, alebo ine znacky ako ja 😀. Lebo trojky mam aj ja, a nevojdu vacsinou do 36 😀.

@anonym_17808b nie je veľkosť 36 ako veľkosť 36, veď každá značka má svoje rozmery a možno nenosí tričká, ale blúzky a košele. Ale veď aj obvod pod prsami môžete mať odlišný, aj chudé majú širší chrbát, niektoré úplne útly, to nemôžeš takto porovnávať.