icon

My krásne ženy a výzvy v očiach mužov a žien

21. júl 2026

Asi ma tu veľa z vás ukameňuje, ale poviem vám. Áno, považujem sa za veľmi krásnu ženu a dokonca si myslím, že patrím medzi tie najkrajšie, aké poznám.A samozrejme nie je to namyslenosť, len sebavedomie a úprimnosť. Práve preto si myslím, že my veľmi krásne ženy to máne v mnohých oblastiach života ťažšie, než si väčšina ľudí myslí. Najväčší problém? Samozrejme že muži. Veľa mužov vás neberie ako človeka, ale ako trofej či nejakú výzvu. Mnohí si myslia, že ak ste pekná, automaticky musíte byť povrchná, namyslená, alebo že určite máte desiatky milencov. Ďalší si zase vôbec netrúfnu osloviť vás, pretože sú presvedčení, že nemajú šancu. A potom sú tu takí, ktorí sa tvária úprimne, ale po čase zistíte, že ich od začiatku zaujímal len váš vzhľad. Nájsť partnera, ktorý vás chce pre charakter, hodnoty a osobnosť, je podľa mňa oveľa ťažšie. Neustále si kladiete otázku, či by o vás mal záujem aj vtedy, keby ste nevyzerali tak, ako vyzeráte. Ani vo vzťahu to nemusí byť jednoduché. Niektorí partneri bývajú viac žiarliví, vadí im, že sa na vás muži pozerajú, že vás oslovujú, alebo vám píšu. A pritom vy za pozornosť okolia často vôbec nemôžete.
Aj obyčajné oblečenie je problém. Keď si oblečiem šaty, alebo niečo viac ženské, hneď som vraj vyzývavá, alebo sa chcem predvádzať. Akoby vzhľad krásnej ženy bol neustále verejnou témou. A potom práca.. Keď je pekná žena úspešná alebo na vedúcej pozícii, vždy sa nájde niekto, kto naznačí, že jej pomohol vzhľad. Akoby bolo nemožné byť zároveň atraktívna aj schopná. Áno, krása môže priniesť aj výhody, ale prináša aj neustále hodnotenie, predsudky, závisť a pochybnosti o úmysloch ľudí okolo vás. Naozaj si ešte stále myslíte, že byť veľmi krásna žena znamená mať život jednoduchší? Alebo je to len výhoda, ktorú vy zvonka nechápete?

kristina2412
21. júl 2026

Autorka ja Ti naozaj z celého srdca prajem, aby tieto prízemné problémy boli ešte dlho dlho jedinými, ktoré musíš riešiť. Som o tri roky staršia ako ty, ale žijem zrejme v nejakom paralelnom svete, kde ženy v tomto veku neriešia primárne svoj vzhľad , ale aj diagnózy, často fatálne , seba, svojich detí , starajú sa o rodičov, starých rodičov, mnohé sú samoživiteľky, rozvedené, niektoré aj vdovy. Nabudúce, keď budeš mať pocit " problémov " radím prechádzku okolo NOU a potom možno prestaneš riešiť s prepáčením sprostosti a začneš byť vďačná za to, čo ti život dáva...

anonym_09e6d1
Včera o 05:43
@beata_k

@moonlight1210 Ja som to citala cele. Ale jej zmyslanie je uuuplne pokryvene. Jej skoda nieco vysvetlovat. A ty sa tiez zdrz reci na slovakov a slovenky. Kopat do vlastneho naroda je tiez take...inteligentne.

@beata_k prečo kopanie do vlastného národa? Treba si priznať nahlas ako to je. Nie pokrytecky chlácholiť a zatvárať oči pred realitou. Ináč sa to nikdy nezmení.

anonym_dc0f3b
Včera o 05:58
@demodun

Nuž máš to ťažké.
No tu ti veľmi nepomôžeme, môžeme ti akurát ponúknuť Unbelhofena, ten je zatiaľ voľný. Hádam by sa obetoval 🤔

@demodun
Alebo Milanka🙂
@milan2711

beata_k
Včera o 05:58
@anonym_09e6d1

@beata_k prečo kopanie do vlastného národa? Treba si priznať nahlas ako to je. Nie pokrytecky chlácholiť a zatvárať oči pred realitou. Ináč sa to nikdy nezmení.

@anonym_09e6d1 Pane boze a ktory narod je taky super dokonaly, prajny, tolerantny? Kazdy jeden na planete, vsak? Boze ja milujem taky nazor, ze kazda ina trava je zelensia nez ta nasa.

anonym_09e6d1
Včera o 06:00
@beata_k

@anonym_09e6d1 Pane boze a ktory narod je taky super dokonaly, prajny, tolerantny? Kazdy jeden na planete, vsak? Boze ja milujem taky nazor, ze kazda ina trava je zelensia nez ta nasa.

@beata_k predstav si, že sú aj národy, ktoré sa usmievajú, sú prajné a pozitívne naladené 😉 Si asi ešte nevyšla z rodnej dediny, keď toto nevieš. Ja mám s čim porovnávať a veruže rozdiely sú a veľké.

anonym_c11737
Včera o 06:04
@anonym_09e6d1

@beata_k predstav si, že sú aj národy, ktoré sa usmievajú, sú prajné a pozitívne naladené 😉 Si asi ešte nevyšla z rodnej dediny, keď toto nevieš. Ja mám s čim porovnávať a veruže rozdiely sú a veľké.

@anonym_09e6d1 ale prestaň prosím ťa, nikdy nie je celý národ topka medzi národmi, všade sa nájdu tupci a čuduj sa svete, tiež mám s čím porovnávať. Všade som našla aj neusmievavé, neprajné a negatívne naladené jedince.
Aj sem sa prišli vyventilovať hejterky, to neznamená, že čo Slovák to hejter, to je predsa blbosť.

beata_k
Včera o 06:05
@anonym_09e6d1

@anonym_09e6d1 Praaaveze som vysla. Ziadna krajina nie je tak idylicky dokonala. Vies, co by sa tu malo zmenit? Stadovite verklikovanie dookola,aky sme my narod.
Skoda reci s tebou, odstahuj sa. V zasade ta tu nepotrebujeme. Ak zostavas, tak ticho suchaj nohami a usmievaj sa, tak ako to vidis u inych narodov. Aky paradox vsak? Nadavat aky sme neprajni a pritom do mna ryjes ze ini su prajni. 😆

anonym_2dc17a
Včera o 06:10

@anonym_autor Totálna zmes hlúposti. V mladosti som tiež patrila medzi krajšie ženy a môžem povedať, ze to bola výhoda. Záujem mužov bol, ale bolo ho treba aj využiť a dobre, rozumne si vybrať. Výber bol vsak oveľa lepší proces ako ked si nie príliš pekná spolužiačka vzala svojho jediného záujemcu.
A v práci to sice pomohlo, ale oveľa viac mi pomohli vedomosti a následne získané kontakty. Kvoli peknej tvári a stihlemu telu ma nikto v praci nedržal. A teraz, pred 50, mi to je a myslim, že aj každému, úplne jedno. Sú dôležitejšie vecí.

demodun
Včera o 06:10
@anonym_dc0f3b

@demodun
Alebo Milanka🙂
@milan2711

@anonym_dc0f3b tak tohto ešte nepoznám. Musela som si ho nájsť. To aj tomuto máme hľadať frajerku?

bratislava28
Včera o 06:25
@anonym_b82350

@anonym_bb51db áno, už som objavila tento zázrak. Len škoda, že nie skôr. Najlepšie investované peniaze 😄

@anonym_b82350 ahoj, čo je to ten zázrak IPL? Potrebujem aj ja 😅

beronsche
Včera o 06:32
@anonym_17808b

@beronsche Tie co poznam v takom veku po detoch pribrali, a prestali sa o seba starat. Alebo aj ked sa o seba staraju, maju uz vrasky a ten vek tam proste vidiet, nie su uz krasne ako mlade zeny.

@anonym_17808b to, že je vidieť vek, ešte neznamená, že žena nie je krásna..
Ty to vždy obrátiš na 20r verzus 40r.
To nie je súťaž.
Ty píšeš o kulte mladosti, my viaceré, že žena môže byť krásna, dokonca krajšia ako priemer aj v 40r. To ale neznamená, že vyzerá o 20rokov mladšie..
A ten vek neprezradis? Že je to tak do 25r?

anonym_58b712
Včera o 06:34

@anonym_autor krása je relatívny pojem ty si narcistka svojim spôsobom a nie sebavedomá a úprimná teda aspon za mňa ..Sklenařikova..tiež pekná žena, Pořzková detto..a inak obe mali škaredých partnerov...a mozno skôr toto nejdeš prekusnut,ze máš pocit ze maju o teba záujem len tí horší od teba....

sovica
Včera o 07:04
@bratislava28

@anonym_b82350 ahoj, čo je to ten zázrak IPL? Potrebujem aj ja 😅

@bratislava28 Intenzívne pulzné svetlo. Odstraňuje nežiadúce ochlpenie, pigmentové škvrny atď. Mrkni google😉

bratislava28
Včera o 07:07
@sovica

@bratislava28 Intenzívne pulzné svetlo. Odstraňuje nežiadúce ochlpenie, pigmentové škvrny atď. Mrkni google😉

@sovica 😘

aurora33
Včera o 07:10

@anonym_autor ja si myslím, že krásnym ženám sa žije ľahšie. Osobná skúsenosť 😉 len si treba nájsť skvelého neziarliveho a sebavedomého partnera.

anonym_69ca5c
Včera o 07:38

Autorka, ty si len namyslená. Sebavedomá? Nemyslím, sebavedomú ženu by nieco takéto nenapadlo riešiť. Alebo len troll, ktorý by si prial byť taký "neodolateľný".

anonym_dc0f3b
Včera o 07:40
@demodun

@anonym_dc0f3b tak tohto ešte nepoznám. Musela som si ho nájsť. To aj tomuto máme hľadať frajerku?

anonym_dc0f3b
Včera o 07:42
@demodun

anonym_09e6d1
Včera o 07:58
@beata_k

@anonym_09e6d1 Praaaveze som vysla. Ziadna krajina nie je tak idylicky dokonala. Vies, co by sa tu malo zmenit? Stadovite verklikovanie dookola,aky sme my narod.
Skoda reci s tebou, odstahuj sa. V zasade ta tu nepotrebujeme. Ak zostavas, tak ticho suchaj nohami a usmievaj sa, tak ako to vidis u inych narodov. Aky paradox vsak? Nadavat aky sme neprajni a pritom do mna ryjes ze ini su prajni. 😆

@beata_k ja do teba neryjem a nikde netvrdím, že sú dokonalé krajiny. Ach jo, čítanie s porozumením 🙈 Odsťahovaná som dávno😉, iný argument už.MK ani nepozná 😀

beata_k
Včera o 08:05
@anonym_09e6d1

@beata_k ja do teba neryjem a nikde netvrdím, že sú dokonalé krajiny. Ach jo, čítanie s porozumením 🙈 Odsťahovaná som dávno😉, iný argument už.MK ani nepozná 😀

@anonym_09e6d1 Ked si sa odstahovala tak tam aj ostan a nevyjadruj sa k mojej krajine. Dakujem

anonym_09e6d1
Včera o 08:09
@beata_k

@anonym_09e6d1 Ked si sa odstahovala tak tam aj ostan a nevyjadruj sa k mojej krajine. Dakujem

@beata_k samozrejme, teta ako povieš, lebo som tu jediná odsťahovaná 😀Klasický pasívno agresívny lacný argumet, keď človek napíše pravdu. Maj sa fajn 😘

mala_arkana
Včera o 08:13
@beata_k

@beata_k Ako niekto, kto dlhodobo zije v zahranici (a prestriedala som niekolko krajin predtym, nez som sa usadila - mimo Slovenska som stravila vacsinu svojho dospeleho zivota) ti poviem k tomu tolko. Vela ludi robi chybu v dichotomii, ze Slovensko zle, vsade inde je vsetko najdokonalejsie na svete. Nie. Na Slovensku vela veci zufalo nefunguje. Zdravotnictvo, justicia, socialny system, korupcia, skolstvo, 3 dekady systematickeho rozoberania krajiny ludmi, ktorym sme na to najprv nevedomky na to dali prilezitost, potom sa rokmi tak sofistikovane zazrali do vsetkych statnych struktur, ze uz nie je cesta von. Vsetci o tom vieme.

V zahranici nie je vsetko dokonale, nie. Kazda krajina ma svoje problemy. Ale clovek ked ochorie, pride do cistej, modernej nemocnice, deti maju kvalitne vzdelavanie v modernej, vybavenej skole, na ceste autom si neuvalim naraznik, viem, ze sa mozem spolahnut na policiu a sudy, ak sa mi nieco stane, viem a vidim, kam inu moje dane, nielen, ze zarabam viac, ale mam aj nizsie zivotne naklady, nez by som mala v Bratislave, byvanie je dostupne a socialny system dostatocny na to, aby som mala dostojny zivot, keby som nahle prisla o pracu.

Takze nie, ze Slovensko plosne zle a zahranicie dokonale, takto to nikto nevnima, kto v zahranici dlhodobo zije. Iba taka ta pomyselna latka zivotnej urovne je na Slovensku stale o cosi hlbsie, nez na zapade Europy, a to je neodskriepitelny fakt.

A ano, odraza sa to v zmyslani, pristupe a spravani ludi.

ivana11155
Včera o 08:17
@tilly

nechápem úplne tie reči, že 39 ročné ženy nie sú krásne... toto sú ženy okolo 40tky. Podľa mňa strčia do vačku aj seba, keď mali 20.

@tilly ano, tie co si pridala foto su stale pekne ale je to naozaj relativne. Zober si taku Gabiku Marcinkovu, v 20tke krasna zena a teraz povedzme si uprimne nic moc a to sa o seba urcite ukazkovo stara.

K autorke: v 39 je vela zien, ktore vyborne vyzeraju a aj kopec takych ktore rodili a vypiplati deti, nie len slobodne co sa zaoberaju len sami sebou. Suhlasim s vyssie spomenutym, ze prelomovy vek co sa pleti a postavy tyka je 44-45r a hlavne u kazdej zeny je to ine. Napr. ja mam v okoli vela zien po 40tke co sa zmestia do 36. Dokonca aj ja sama a to mam 48r.

tilly
Včera o 08:24
@ivana11155

@tilly ano, tie co si pridala foto su stale pekne ale je to naozaj relativne. Zober si taku Gabiku Marcinkovu, v 20tke krasna zena a teraz povedzme si uprimne nic moc a to sa o seba urcite ukazkovo stara.

K autorke: v 39 je vela zien, ktore vyborne vyzeraju a aj kopec takych ktore rodili a vypiplati deti, nie len slobodne co sa zaoberaju len sami sebou. Suhlasim s vyssie spomenutym, ze prelomovy vek co sa pleti a postavy tyka je 44-45r a hlavne u kazdej zeny je to ine. Napr. ja mam v okoli vela zien po 40tke co sa zmestia do 36. Dokonca aj ja sama a to mam 48r.

@ivana11155 áno. To mali byť príklady tých, či vyzerajú skvelo aj vo vyššom veku. Ukážka toho, aj 40tnicky môžu byť krásne. Určite sú aj tie, ktoré zrovna do krásy nestarnú, napriek snahe a starostlivosti. Tiež som ten prípad.

biba_18
Včera o 08:33
@tilly

@ivana11155 áno. To mali byť príklady tých, či vyzerajú skvelo aj vo vyššom veku. Ukážka toho, aj 40tnicky môžu byť krásne. Určite sú aj tie, ktoré zrovna do krásy nestarnú, napriek snahe a starostlivosti. Tiež som ten prípad.

@tilly ja tam ten "problém" v porovnaní 40 a 20 vidím v tom, že isteže, aj 40-ročné ženy sú krásne - ale vačšinou v porovnaní s rovesníčkami ...
ale krásna 40-ka vs krásna 20-ka ... no, neviem neviem ...

anonym_d4d7d9
Včera o 08:38
@moonlight1210

Inak celkom zaujimave sledovat tento fenomen v priamom prenose.

Ked nejaka zena napise “som krasna”.
Je to uplne neznama zena, bez fotky, bez adresy, dokonca sa jej ani neda napisat, lebo je anonym. Takze vlastne sa neda ani vnimat ako trebars hrozba, ci sokyna,…

A predsa tych par viet z uvodu doslova nastartovalo niektore zeny. Niektore az tak, ze sa predhanaju v zosmiesneni (niektore sofistikovanejsie, ine zial neohrabanejsie).

Zamysleli ste sa nad tym, preco sa to konkretne vas az tak dotklo, ze ste jej museli (volky- nevolky) napisat, ze nie je az taka pekna, ako si mysli?

Teraz odhliadnuc od toho, ze je pekna. Toto by sa dialo, aj keby niektora napisala “som mudra, som uspesna, mam doktorat, vybudovala som firmu,…”.

Rozmyslali ste, preco vas to nastarutje?

Co vam na tom vlastne tak velmi vadi?
Ak je vas zivot v rovnovahe, ste lubene, mate pokojny zivot, dosiahli ste, co ste planovali, vas muz vidi len vas, … kde je problem, ze toto pisete inej zene?

Co vam vlastne naozaj na tom vadi?

@moonlight1210 že pekná môže byt ale len pre niekoho a pre veľa ľudí nie
Myslieť si, že pre celý svet je pekná a preto má problémy je úplne mylné
Chce hodnoty charakter a takých akurát nevie osloviť,no to nieje problém krásy

beata_k
Včera o 08:50
@mala_arkana

@beata_k Ako niekto, kto dlhodobo zije v zahranici (a prestriedala som niekolko krajin predtym, nez som sa usadila - mimo Slovenska som stravila vacsinu svojho dospeleho zivota) ti poviem k tomu tolko. Vela ludi robi chybu v dichotomii, ze Slovensko zle, vsade inde je vsetko najdokonalejsie na svete. Nie. Na Slovensku vela veci zufalo nefunguje. Zdravotnictvo, justicia, socialny system, korupcia, skolstvo, 3 dekady systematickeho rozoberania krajiny ludmi, ktorym sme na to najprv nevedomky na to dali prilezitost, potom sa rokmi tak sofistikovane zazrali do vsetkych statnych struktur, ze uz nie je cesta von. Vsetci o tom vieme.

V zahranici nie je vsetko dokonale, nie. Kazda krajina ma svoje problemy. Ale clovek ked ochorie, pride do cistej, modernej nemocnice, deti maju kvalitne vzdelavanie v modernej, vybavenej skole, na ceste autom si neuvalim naraznik, viem, ze sa mozem spolahnut na policiu a sudy, ak sa mi nieco stane, viem a vidim, kam inu moje dane, nielen, ze zarabam viac, ale mam aj nizsie zivotne naklady, nez by som mala v Bratislave, byvanie je dostupne a socialny system dostatocny na to, aby som mala dostojny zivot, keby som nahle prisla o pracu.

Takze nie, ze Slovensko plosne zle a zahranicie dokonale, takto to nikto nevnima, kto v zahranici dlhodobo zije. Iba taka ta pomyselna latka zivotnej urovne je na Slovensku stale o cosi hlbsie, nez na zapade Europy, a to je neodskriepitelny fakt.

A ano, odraza sa to v zmyslani, pristupe a spravani ludi.

@mala_arkana Samozrejme, ze Slovensko ma vela chyb. Ale to maju aj ine krajiny. Zaklad pozitivneho myslenia nie je v kopani do vlastnych. To nic nevyriesi. Nemam chut tu pisat A4, no v nadavani na vlastnych mi pride ako uplne dno cloveka.

mala_arkana
Včera o 08:52
@beata_k

@mala_arkana Samozrejme, ze Slovensko ma vela chyb. Ale to maju aj ine krajiny. Zaklad pozitivneho myslenia nie je v kopani do vlastnych. To nic nevyriesi. Nemam chut tu pisat A4, no v nadavani na vlastnych mi pride ako uplne dno cloveka.

@beata_k Asi sme sa nepochopili. Ano, ine krajiny maju chyby. Ale napriek tomu je v inych krajinach objektivne lepsie, lebo tie chyby nie su take vyrazne, a tak velmi zasahujuce do zivota ludi, ako na Slovensku. A odraza sa to na spravani ludi.

Co je to nadavanie na vlastnych? Pretoze ked poviem, ze u Slovakov dominuje neprajnost, zavist, frustracia a taka vseobecna nasratost, nie je to nadavanie, skor konstatovanie reality. A vzhladom na stav Slovenska ako krajiny, sa Slovakom ani necudujem, sama by som nebola ina.

svetlonos
Včera o 08:55

@anonym_autor
Keby si bola naozaj taká sebavedomá a mala sebadôveru, nepísala by si takéto teatrálne výlevy.
Je to jednoduché - hľadaj v rovnakej lige, v akej si ty!
A myslíš pekne obmedzené. Aj tá menej krajšia žena má koľkokrát muža ziarluveho idiota.
A ani, tu pekní ľudia to majú jednoduchšie v práci, je to bežná prax. Pokial máš na pohovore dve ženy s rovnakými schopnosťami vyberu si v drvivej väčšine vždy tu reprezentatívnejšiu!
Pokiaľ sa chlap boji osloviť ženu kôli vzhľadu, nie je to vhodný partner, takže máš dokonalú selekciou.
A ty si ako nastavená ohľadom mužov?
Si schopná vybrať si charakter ego "alfa samca" bez mihnutia oka s maximálnou sebadôverou?
Tiež som často počúvala, že som krásna - aj od žien. Nikdy som s tým "problémy" nemala. Skôr som videla tú krásu trošku inakšie. Darmo je niekto na povrch "krásny" keď má iné charakterové vady. Nevyžaduje z neho žiadne svetlo, len tá povrchná chladná krása. A tá je o ničom. Aku ženu si vyberie rozumný chlap so srdcom? Nie tu super chladné krásnu modelku, ale tu, čo aj vnútorné vyžaruje krásu do okolia.
Ty máš iný problém, nie krásu.

beata_k
Včera o 08:55
@mala_arkana

@beata_k Asi sme sa nepochopili. Ano, ine krajiny maju chyby. Ale napriek tomu je v inych krajinach objektivne lepsie, lebo tie chyby nie su take vyrazne, a tak velmi zasahujuce do zivota ludi, ako na Slovensku. A odraza sa to na spravani ludi.

Co je to nadavanie na vlastnych? Pretoze ked poviem, ze u Slovakov dominuje neprajnost, zavist, frustracia a taka vseobecna nasratost, nie je to nadavanie, skor konstatovanie reality. A vzhladom na stav Slovenska ako krajiny, sa Slovakom ani necudujem, sama by som nebola ina.

@mala_arkana Mam iny nazor