Nepríjemné situácie s bezdomovcami v meste. Čo robiť?
Ahojte, vo štvrtok sa mi stala nepríjemná situácia, ktorá mi stále vŕta v hlave. Mala som v meste nejaké vybavovačky a stretnutie, odkedy mám dcéru som dlho nebola tak na večer v meste, bolo cca 7 hodín keď som skončila, muž si musel zobrať auto v ten deň takže sme boli dohodnutí, že keď skončím zavolám mu a niekde ma vyzdvihne, takže som sa okolo siedmej vybrala cez taký okraj mesta okolo autobusovej stanice na miesto kde sme sa mali stretnúť. Jediná cesta ktorou som mohla ísť, ak som nechcela obchádzať polku mesta, čo by trvalo asi o 20 minút dlhšie, viedla cez takú uličku popri autobusovej stanici, pred uličkou má zastavili tri dievčatá asi 14-16 ročne, že či môžu prejsť so mnou lebo na konci to býva nepríjemné. Nemala som s tým problém, vyšli sme z uličky a tam stálo asi 5 bezdomovcov a jeden taký trpaslík, proste dospelý chlap ale malý. Začali po nás kričať hlavne teda ten trpaslík nech sa mu ideme pozrieť na k**** a že sme k**** a š***** a samé vulgarizmy, ten malý chlap išiel dosť dlho za nami...a stále vykrikoval, dievčatá sa potom odpojili do takého parku a ja som šla sama...aj keď som od neho bola vyššia a možno by som ho dokázala nejako spacifikovať...bolo to veľmi nepríjemné...stiahol sa až keď objavil po ceste inú skupinku dievčat a išiel za nimi.
A ja tak stále rozmýšľam...mne ako dospelej bolo z toho zle...čo sa dá robiť? Volať hneď policajtov? Keď takto človek ide za mnou? Úprimne som nemala chuť niečo mu hovoriť bolo vidieť že je napity... dievčatá hovorili že je to bežné, stoja tam každý deň a takto prenasledujú ľudí, sú vulgárni, hádžu po ľudoch veci, vraj sú tam aj často policajti, to sa ozaj nedá s tým niečo robiť? Ja sa nad tým stále zamýšľam odvtedy...že raz aj moja dcéra bude tadiaľ chodiť...
Volať ihneď mestskú políciu, prídu rýchlo a radi, žiadne výpovede sa nespisuju.
V takej ulicke,vzdy drz mobil v ruke a tvar sa,ze s niekym volas.Takyto si to hned rozmyslia a slzak je tiez na mieste ho mat vzdy pri sebe.
@anonym_autor vybrala by som si 20 minútovú obchádzku. A ináč, včera sme boli v KE, pri fontáne, na zmrzke a išli sme od Dómu sv.Alzbety po mlynskej domov...na každej lavičke skupina ožranov, pokrikovali tiež po nás, smrad neskutočný, všetko od moču, alkoholu, v tej horúčave...a nikto s tým nič nerobí. Je to jedno aj primátorovi, že mu takto robia reklamu na krásne Mesto kultúry aj policajtom...a kým mi nič neurobia, tak už aj mne. Toľko prebehnem. Len raz by ma napadli, asi by som to nenechala len pri policajtoch, ktorí tam mali zaparkované auto a len z auta pozerali, ale aj v telke.
Volať ihneď mestskú políciu, prídu rýchlo a radi, žiadne výpovede sa nespisuju.
@aurelia2000 Ak by hlasila vyslovene napadnutie, tak ano. Alebo ak by tasil vtaka.
Ja nosím obranný sprej a hneď by som ho použila.
Moja dcéra cca pred rokom čakala na zastávke na mňa. Bolo to v meste, ale stala tam sama…. Prišli k nej bezdomovci a pýtali od nej peniaze. Nastastie som sa práve blížila. Zastala som autom, dcéra nastúpila do auta celá roztrasena….tiez som sa vtedy zamýšľala, či jej kúpim kaser. Ak by v tom momente vybrala mobil, vzali by jej ho, nestihla by zavolať ani políciu. 🤷♀️ ale kaser je tuším až od 18rokov.
Moja dcéra cca pred rokom čakala na zastávke na mňa. Bolo to v meste, ale stala tam sama…. Prišli k nej bezdomovci a pýtali od nej peniaze. Nastastie som sa práve blížila. Zastala som autom, dcéra nastúpila do auta celá roztrasena….tiez som sa vtedy zamýšľala, či jej kúpim kaser. Ak by v tom momente vybrala mobil, vzali by jej ho, nestihla by zavolať ani políciu. 🤷♀️ ale kaser je tuším až od 18rokov.
@anonym_b705ed Kúp ho ty a daj jej ho.
Toto je u nás úplne bežne v Žiline :( žiaľ Bohu ja sa bojim sama chodiť večer niekde. Neskutočne vsla Cigánov bezdomovcov napitych sfetovanych.vzdy sa snažim byť doma pred tmou nejakou
Hneď zapojiť mestskú alebo štátnu políciu a otravovať starostu/primátora. Idú voľby, treba z toho ťažiť.
Toto je u nás úplne bežne v Žiline :( žiaľ Bohu ja sa bojim sama chodiť večer niekde. Neskutočne vsla Cigánov bezdomovcov napitych sfetovanych.vzdy sa snažim byť doma pred tmou nejakou
@anonym_a0456e no tak to neviem kde sa pohybuješ, ale ja som z centra Žiliny a je tu úplný pokoj, čo sa týka nejakého obťažovania bezdomovcami, Rómami a pod., práveže oproti iným veľkým mestám tu je po zotmení ako niekde na dedine.
@anonym_a0456e no tak to neviem kde sa pohybuješ, ale ja som z centra Žiliny a je tu úplný pokoj, čo sa týka nejakého obťažovania bezdomovcami, Rómami a pod., práveže oproti iným veľkým mestám tu je po zotmení ako niekde na dedine.
@anonym_da5285 tiež nechápem, ja som síce z dediny pri žiline, ale vždy keď som chodila domov z diskoték, aj sama o 4 ráno z Enjoyu na autobusku, tam som mala zaparkovane auto, alebo hocikde pre taxik, tak žiadny problem, nikto nikde, nikdy ma nikto neotravoval, možno na sidliskach sa toto deje, ale v centre sa mi nič podobné nikdy nestalo. A to som chodievala keď som bola mladšia takto z diskoték sama pravidelne, na diskotéky keď sme chodili 3 baby spolu, tak tiež nič, skôr chalani ožrati z barov a diskotek niečo zapískali a podobne, ale nič iné
@anonym_c88054 Neubránila by sa. Oveľa lepšie je, aby sa dcéra nevystavovala takýmto situáciám.
presne tak, vypisovať na úrady - idú predsa voľby. Ak teraz nedosiahneš svoje - po voĺbách sa na tvoje problémy každý zvysoka vys*rie na ´dalších pár rokov.
@anonym_c88054 Neubránila by sa. Oveľa lepšie je, aby sa dcéra nevystavovala takýmto situáciám.
@aurelia2000 Ubránila, treba dcéry učiť sebaobrane.
@anonym_c88054 Zle pouzity sprej na vacsiu skupinu nefunguje a eskaluje konflikt, jedneho budu stipat oci, zvysok partie sa jej pomsti. Zaklad je vyhybat sa problemovym zonam.
@aurelia2000 Ubránila, treba dcéry učiť sebaobrane.
@anonym_c88054 Neubrani sa, ked bude tych bezdakov viac. Jeden z pripravenym planom a zlym umyslom ju zneskodni odzadu, predsalen aj priemerny muz ma fyzicku prevahu nad priemernou zenou.
@anonym_da5285 tiež nechápem, ja som síce z dediny pri žiline, ale vždy keď som chodila domov z diskoték, aj sama o 4 ráno z Enjoyu na autobusku, tam som mala zaparkovane auto, alebo hocikde pre taxik, tak žiadny problem, nikto nikde, nikdy ma nikto neotravoval, možno na sidliskach sa toto deje, ale v centre sa mi nič podobné nikdy nestalo. A to som chodievala keď som bola mladšia takto z diskoték sama pravidelne, na diskotéky keď sme chodili 3 baby spolu, tak tiež nič, skôr chalani ožrati z barov a diskotek niečo zapískali a podobne, ale nič iné
@anonym_7a7a0f to bolo pred 100 rokmi,oni opisujú,čo bolo teraz
@anonym_c88054 Neubrani sa, ked bude tych bezdakov viac. Jeden z pripravenym planom a zlym umyslom ju zneskodni odzadu, predsalen aj priemerny muz ma fyzicku prevahu nad priemernou zenou.
@patrike Tak ja ovládam bojové športy tak sa asi na to pozerám inak. Správne použitie obranného spreja je dôležité.
@anonym_da5285 fakt? Nebolo dna kedy som bola v ziline a nestretla skupinku podivnych bezdomovcov. Opiti romovia. Okolo stanice ani nehovorim. Naposledy v nedelu. Este som aj muzovi vravela ze sama by som ani krok nespravila ☹
S dcerou sme sa raz vybrali do kina. Az ma ruka bolela co mi ju tak drzala tiez sa bala.
V mirage raz nas tak jeden (bud napity alebo aj zdrogovany-proste ledva na nohach stal-Pohlad nepricetny) prenasledoval. No fakt pre mna otras.
@patrike Tak ja ovládam bojové športy tak sa asi na to pozerám inak. Správne použitie obranného spreja je dôležité.
@anonym_c88054 Partia Ciganov dobila na smrt majstra bojovych umeni kdesi pri Moldave, uz davno. Presila povedzme od 3ks vyssie = nemas sancu. To nie je film, kde na kladasa idu zaporaci po jednom.
@anonym_c88054 Partia Ciganov dobila na smrt majstra bojovych umeni kdesi pri Moldave, uz davno. Presila povedzme od 3ks vyssie = nemas sancu. To nie je film, kde na kladasa idu zaporaci po jednom.
@patrike Tak jedine potom už zbrojný preukaz.
presne tak, vypisovať na úrady - idú predsa voľby. Ak teraz nedosiahneš svoje - po voĺbách sa na tvoje problémy každý zvysoka vys*rie na ´dalších pár rokov.
@anonym_8c0a4b v Košiciach je to problém neriešiteľný. Cigáni na o chvíľu premnožia. Nikto s nimi nechce mať nič. A čo aj spravíš? Polisi sa prechádzajú po meste, ale nezabránia cigancatami aby ťa päťkrát pri prechádzke otravovali. Každý ruky preč, aby ich nebodaj nemusel riešiť, a už vôbec nie ich presťahovať inam. Škoda, že nemajú toľko v sebe, aby odtial vypadli do zahraničia. 🤮
@anonym_88962e no tak bezdomovci tu sú, aj Rómovia, aj opitý, aj kadečo, ako v každom meste, ale nerobia tu absolútne žiaden bordel, ani nikoho neobťažujú, okrem teda občas pýtania drobných, ale určite nie tak ako tu bolo opísané, protivný ožran sa nájde všade, na dedine tobôž, tu žijem už dosť dlho a absolútne sa tu nebojíme, keď odniekiaľ docestujeme a ideme domov už potme tak sa vždy smejem že vymreté úplne, naozaj ako na dedine. Mám toho precestovaného dosť, na Slovensku všetky väčšie mestá, tak viem porovnať.
@anonym_079ea1 ja tiež opisujem čo je teraz, keďže sa tu denne pohybujem.
@anonym_079ea1 no dovoľ, ja mám 25 rokov 😃😃😃 na diskotéky som chodila ešte 3 roky dozadu

Volat policiu, co ine ? Len sa priprav, ak to chces riesit, budes hodinu - dve vypovedat na obvodnom oddelen. V teple, bez klimy.