Nezamestnateľný človek
Tí čo ma poznajú vedia a tí čo nie zhrniem v skratke. Som mentálne retardovaný, nechálavý, manták, mamľas, avšetko možné čo vystihuje nešikovného človeka. Vystriedal som cez 50 zamestnaní, lebo všade vydržím prvé týždne či mesiace (záleží ako dlho to toleruje kolektíve a šéfstvo). Nijak sa to nezlepšuje, zamestnávam sa znova a znova, a samozrejme znova a znova tie isté problémy. Takže v terajšej práci som tretí mesiac. Urobil som už kopu chýb, velakrát mi nadávali, boli zo mňa nanervy, ale dnes som urobil takú chybu že som na pár minút zdržal celú prevádzku. A už sa vedúci medzi sebou rozprávali že takýchto ludí sem radšej netreba. Takže zase som na hrane a asi na ako obvykle vyhodia.
No a teraz k veci. Keďže som nezamestnatelný, tak tadial cesta nevedie. Lenže zamestnanie je základné živobytie a keď to nieje tak nasleduje automaticky bezdomovectvo. Aj keď rodina je, ale nikto si nechce zavestiť na krk parazita. Takže vylučovacou metódou sa dostávame k tomu že mi hrozí bezdomovectvo tak sa poďme baviť o tom aké mám možnosti ako budúci bezdomovec.
Viem že existujú rôzne charity a noclahárne. Tie majú pravidlá že sa tam musia správať slušne a nesmú drogovať či byť pod vplyvom alkoholu. Paradoxne väčšina bezdomovcov má problém s alkohizmom, sú agresívni a hluční (určite ste videli ako sa zvyknú správať) s týmto ich obvykle do noclahárne nepustia. Ja však nealkoholizujem, nedrogujem, také hlučné agresívne správanie nemám v pohahe, takže ja by som bol v podstate slušný spolupracujúci bezdomovec. Šiel by som do všelijakých sociálnych projektov, potešil by som sa aj nejakej práci akú by zvládal. Tak ako poznáte nejakých sociálnych pracovníkov, alebo máte skúsenosti, vedomosti v dobrovolníctve zamerané na toto, ozvite sa.
@lucka_ke to je starobinec pri Váhu. To je taká novšia budova. Títo nemajú ani u agentúr ponuku, ani plagáty a banery. Ja obvykle zoberiem vždy robotu čo mi ponúknu keď mi zavolá agentúra, alebo vidím niekde na plagáte hneď tam volám. Ďakujem poinformujem sa. Robil som kedysi sanitára v nemocnici tam ma vyhodili cez skúšobnú že podla tej šéfky niesom vhodný na tú robotu. Tam boli také problémy že mal som zobrať pacienta k lekárovi, ten nás nechal čakať a potom na oddelení mi nadávali že prečo tak dlho som tam bol. Ja neviem tieto situácie riešieť.
@unbeholfen hľadajú momentálne 4 opatrovateľov, určite sa im ozvi, držím ti palce nech to bude dobrá práca pre teba
@unbeholfen lenže tebe tu radia do kolečka...máš dobrý ID k tomu pracuješ ale že prežerieš minimalne 1100 eur mesačne robota+ID tak my ti za to nemôžeme,mal by si byť pod neustálou kontrolou v nejakej DSS aj sme ti to radili lenže ty by si tam nevydržal ty proste potrebuješ len žrať mekáč bagety pizza a všetky zle hnusne veci ktoré ti prispievajú k morbídne obezite ved ty ani nevládzeš pracovať kôli tej obezite ...chlapče ty raz na to doplatíš a zomrieš v mladom veku na infarkt keď budeš takto pokračovať ...ale u teba aj dosť pochybili rodičia keď vedia že sa o seba nepostaráš tak ta mali dať do DSS navždy bohužiaľ...a neviem prečo píšeš stále dokolečka to isté už zopár rokov stále sme tu tie isté ženy a napíšeme ti to isté aj o 5-10 rokov
@barborienka2001 niekde písal že má ísť ku doktorovi tuším kvôli cukrovke či niečo také. Tak som zvedavá že či tam povie že furt len tlačí do hlavy a on sa nie raz priznal že nemôže za to že mu to chutí.
@barborienka2001 niekde písal že má ísť ku doktorovi tuším kvôli cukrovke či niečo také. Tak som zvedavá že či tam povie že furt len tlačí do hlavy a on sa nie raz priznal že nemôže za to že mu to chutí.
@anonym_f1a26f sú rôzne diagnózy, niektorí ľudia za to nemôžu, môže to byť nedostatok hormónu, ktorý ti dáva signál sýtosti a to že nevie sám vyhľadať pomoc, tak asi potrebuje aby sa trošku rodina postarala a nie ho nechala samého napospas
@anonym_f1a26f áno aj v minulých diskusiách tu písal asi pred týždňom a tak škaredo napísal že on potrebuje žrať že jeho nič nezaujíma proste hrôza
@anonym_f1a26f sú rôzne diagnózy, niektorí ľudia za to nemôžu, môže to byť nedostatok hormónu, ktorý ti dáva signál sýtosti a to že nevie sám vyhľadať pomoc, tak asi potrebuje aby sa trošku rodina postarala a nie ho nechala samého napospas
@lucka_ke a áno rodina by ho nemala nechať len tak na pospas osudu lenže vieš má 40 rokov je morbídne obézny a keď su jeho rodičia starší už naňho nevládzu a on je určite aj agresívny keď nemá svoj McDonald viď jeho príspevok do diskusie a tam bol riadne agresívny ....
@anonym_8e4eec poznáš ho osobne?
@lucka_ke nie osobne nie ,ale píše tu už zopár rokov stále dostane nejaké rady a on ich ignoruje nastúpi do jednej práce tam chodí len do kantýny a nič iné jeho život len jesť a jesť ..už dokonca tu písali dvaja ľudia čo ho poznajú osobne a teda nič dobré naňho nepísali presne toto písali že je morbídne obézny a že chodí len do roboty aby mohol ísť do jedálne a stále len jesť a jesť jemu sa už pomoct nedá ...jemu by tu mali zakázať vstup ...na iných fórach ho už zablokovali lebo nemali naňho nervy a trpezlivosť keďže píše stále o tom istom už roky ...potom keď ho vyhodia je agresívny a takto dokolečka..... A prečo myslíš že na nikoho nereaguje keď mu napíše do očí pravdu ??? Lebo on len čaká aby našiel zase nejaké ženy ktorým môže písať tie svoje hlúposti a aj keď dostane rady tak ich má v päte ....
@lucka_ke on je to už roky a stále je to to isté dookola. On keby si aspoň priznal že nevie kedy má dosť tak dobre ale on sa tým ešte chváli že žerie. Že nevie prestať. Plno ľudí mu tu sa snažilo pomôcť ale komu niet rady tomu niet pomoci. A áno má autizmus ale kurník koľko ľudí má autizmus a normálne pracujú
@lucka_ke nie osobne nie ,ale píše tu už zopár rokov stále dostane nejaké rady a on ich ignoruje nastúpi do jednej práce tam chodí len do kantýny a nič iné jeho život len jesť a jesť ..už dokonca tu písali dvaja ľudia čo ho poznajú osobne a teda nič dobré naňho nepísali presne toto písali že je morbídne obézny a že chodí len do roboty aby mohol ísť do jedálne a stále len jesť a jesť jemu sa už pomoct nedá ...jemu by tu mali zakázať vstup ...na iných fórach ho už zablokovali lebo nemali naňho nervy a trpezlivosť keďže píše stále o tom istom už roky ...potom keď ho vyhodia je agresívny a takto dokolečka..... A prečo myslíš že na nikoho nereaguje keď mu napíše do očí pravdu ??? Lebo on len čaká aby našiel zase nejaké ženy ktorým môže písať tie svoje hlúposti a aj keď dostane rady tak ich má v päte ....
@anonym_8e4eec alebo píše preto, že je osamelý a potrebuje sociálny kontakt, veľa je preto, že mu to prináša upokojenie a uspokojenie, možno je to jeho jediné potešenie v živote, potrebuje pomoc? áno, potrebuje, ale na ulici ju nedostane a z ulice sa dá dostať len veľmi ťažko a nájsť si prácu je takmer nemožné

Tomi, ulica a bezdomovectvo určite nie, to si vyhoď z hlavy a ani nad tým nerozmýšľaj!!! Ty si šikovný chalan a určite sa pre teba niečo nájde. Neskúšal si smer zdravotníctvo? Mohol by si sa zamestnať v domove dôchodcov alebo v nemocnici, staral by si sa o starých ľudí - podávať im jedlo, pomáhať s hygienou, obliekaním, ... takých stále treba a hlavne silných mužov je nedostatok. Tam by si robil stále to isté dookola a ani to tempo nie je až také ako vo výrobe.
Pozri tu v Galante hľadajú do DSS https://www.profesia.sk/praca/senior-care-galan... a oni aj ponúkajú možnosť spraviť si opatrovateľský kurz s príspevkom zamestnávateľa
@lucka_ke to je starobinec pri Váhu. To je taká novšia budova. Títo nemajú ani u agentúr ponuku, ani plagáty a banery. Ja obvykle zoberiem vždy robotu čo mi ponúknu keď mi zavolá agentúra, alebo vidím niekde na plagáte hneď tam volám. Ďakujem poinformujem sa. Robil som kedysi sanitára v nemocnici tam ma vyhodili cez skúšobnú že podla tej šéfky niesom vhodný na tú robotu. Tam boli také problémy že mal som zobrať pacienta k lekárovi, ten nás nechal čakať a potom na oddelení mi nadávali že prečo tak dlho som tam bol. Ja neviem tieto situácie riešieť.