Prečo je také ťažké odísť od muža?
Zaujíma ma táto otázka prečo majú ženy také ťažké odísť od muža?
Moja sestra, majú s mužom 3 deti, bývajú vo veľkom dome v meste. Finančne majú všetko, nič im nechýba, môžu si dovoliť čo len chcú, dovolenky, výlety, deti značkové oblečenie, nové mobily, vysoké vreckové, drahé školy. Na druhej strane jej manželstvo je v troskách.
Muž si ju neváži, doma ani prstom nepohne, nadáva na ňu, hádajú sa skoro denno denne. Po nociach plače do vankúša. Ale neodíde lebo sama by to nezvládla s deťmi hlavne finančne.
Mám veľa kamaratiek, jedna má 2 deti a muž chodí do krčmy, opije sa a potom ju aj zbije. No neodíde. Ďalšia 3 deti, muž je neverný, no tiež neodíde lebo ako by to sama dala s deťmi.
Všetci tvrdia že radšej ostanú s mužom len aby mali deti zázemie a stabilitu, lebo teraz majú peniaze vďaka mužovi a môžu si dovoliť všetko. No keby žena odišla s deťmi do podnájmu, už len ten podnájom je ťažké si nájsť pre matku s deťmi a ešte ťažšie sama platiť všetko. A nie každá má rodičov kam by mohli odísť.
Ja toto chápem čo mi hovoria, no je mi to veľmi ľúto že musia takéto veci prežívať v manželstve len preto lebo by to sami s deťmi nedali. A čo tie deti nepoznaci ich to do budúcna?
@anonym_autor jasné že poznačí. Je to nezodpovednosť. Nerobím si deti s debilom ak ich bez debila nemôžem zabezpečiť.
@anonym_autor tak jasne ze s 2+ detmi sa odchadza naozaj tazko
No ak zena nic nevlastni, nema kam ist.
Ak ma polku domu, predat a kupit mensi byt.
Na deti bude dostavat alimenty.
@anonym_autor pretože sú žiaľ hlúpe a spoliehali sa len na muža. Treba sa spoliehať v prvom rade na seba a šetriť si peniaze SAMA. Potom sa odchádza oveľa ľahšie.
Ja som odišla s 2 deťmi počas rodičovskej.
Ja napr. nikdy nepochopim, ako sa s takymi k...mi podari mat 3 deti.
@anonym_f7b2ec presne 😃😃😃
@anonym_f7b2ec Lebo su na prachy ... Lepsie sa place v mercedesi, nez v elektricke. Stale je tu sanca, ze po rozvode nieco vysudia z BSM, aj ked nikdy nepracovali.
@natalka13 Aj keď dom predajú a po vyplatení hypotéky si peniaze rozdelia z toho si byt nekúpi. A alimenty jej muž má známosti, vie vybaviť aby platil minimum na deti.
@natalka13 Aj keď dom predajú a po vyplatení hypotéky si peniaze rozdelia z toho si byt nekúpi. A alimenty jej muž má známosti, vie vybaviť aby platil minimum na deti.
@anonym_autor po akých znamostiach sa dá vybaviť aby platil minimum na alimenty?
@anonym_autor to je blbosť... o výške rozhoduje súd... ake známosti by musel mat... sudcu? 3 deti... a odišla som.. 🙂
@anonym_autor po akých znamostiach sa dá vybaviť aby platil minimum na alimenty?
@anonym_838310 To asi on vykrikuje zene, ked sa vyhraza rozvodom, a ona tomu uverila.
Sestra jednoducho odísť nechce. Má rada svoju zlatu klietku
Ak by chcela odísť, tak by odišla. Ale ako píšeš dom, dovolenky, mobily, výlety, značkové handry, kúpi si co chce. Od takého pohodlia sa ťažko odchdza
Bola sa poradiť s právnikom? Alebo sa len vyhovára zw by si jej muž vybavil nízke vyzicne?
Keď čítam takéto témy, som na seba hrdá, ako to všetko zvládam, sama BEZ nejakého muža - kúpila som si veľký 2-izbový byt v širšom centre Bratislavy, chodím riadne do práce, plat mám síce skromnejší, 1200 € v čistom, ale bez problémov z toho zaplatím úver, všetky poplatky okolo bytu, môžem si kúpiť, čo potrebujem a ešte aj dosť ušetrím. A hlavne, mám doma úplný pokoj a to je dnes najväčšia cennosť. Prísť z práce a nemusieť sa báť, že bude na mňa muž hulákať, prečo som prišla tak neskoro (chodím z práce až o 17.30), kde má večeru, prečo nie je upratané, riešiť problémy s deckami a podobné hovadiny. Vôbec nechápem ženy, ktoré sa radšej nechajú otĺkať a okrikovať, len aby mohli využívať mužove peniaze a kupovať si drahé zbytočnosti, lebo sa im nechce chodiť do práce alebo zarobia tak málo, že by z toho neprežili. Nuž ale, je to ich voľba.
Keď čítam takéto témy, som na seba hrdá, ako to všetko zvládam, sama BEZ nejakého muža - kúpila som si veľký 2-izbový byt v širšom centre Bratislavy, chodím riadne do práce, plat mám síce skromnejší, 1200 € v čistom, ale bez problémov z toho zaplatím úver, všetky poplatky okolo bytu, môžem si kúpiť, čo potrebujem a ešte aj dosť ušetrím. A hlavne, mám doma úplný pokoj a to je dnes najväčšia cennosť. Prísť z práce a nemusieť sa báť, že bude na mňa muž hulákať, prečo som prišla tak neskoro (chodím z práce až o 17.30), kde má večeru, prečo nie je upratané, riešiť problémy s deckami a podobné hovadiny. Vôbec nechápem ženy, ktoré sa radšej nechajú otĺkať a okrikovať, len aby mohli využívať mužove peniaze a kupovať si drahé zbytočnosti, lebo sa im nechce chodiť do práce alebo zarobia tak málo, že by z toho neprežili. Nuž ale, je to ich voľba.
@anonym_1e8aa3 A s kolkymi detmi si odisla?
@anonym_autor tak to dopadne, keď sa ženská spolieha na chlapa, ja som si vždy na seba zarobila, nikdy som sa na muža nespoliehala. Ešte aj na obdobie materskej som si šetrila dopredu. Nepotrebujem, aby si ma chlap vydrziaval… ale ani nenechám so sebou zametať… takže, keď boli pohodlne na sebe pracovať, tak teraz dopadli ako dopadli… ale nič nie je stratené, len je to určite ťažšie teraz … so záväzkami….
Lebo su take zeny, ktore sa tak boja samoty a zivota bez chlapa ze radsej suchaju nohami a nechajú na sebe drevo rúbať. Radsej peklo s niekym ako peklo v samote.
@anonym_1e8aa3 a máš deti? Lebo bez deti si kúpiť byt a osamostatniť sa je úplne prirodzené normálne elementarne a bežné.
@anonym_1e8aa3 a máš deti? Lebo bez deti si kúpiť byt a osamostatniť sa je úplne prirodzené normálne elementarne a bežné.
@anonym_838310 ta ma rada svoju samotu bez deti a muza.Takze toto zase bude opacny extrem.
No ked si tie zeny nevazia same seba,ako si ich moze vazit muz.A ano deti vsetko vidia a citia.Nenaucia sa prejavit city,budu chladne v dospelosti a to zase bude vadit polovickam.Aj tu citame mnohe take temy.Predaju stafetu,najdu si takeho isteho idiota ako bol otec a mnoho,mnoho dalsich veci,co a ako ich poznaci.
@natalka13 My mame dom na polovicu s muzom. Nas dom by sme predali v lokalite kde sme tak za cca 140, max. 150 000 €. Vyplatili by sme zvysnu hypo cca 36 000 €. Ostane nam zhruba 114 000 €. To ako si z toho dvaja zabezpecia samostatné byvanie ? Tak aby bolo vyhovujuce aj pre 3 deti ? Ved 114tis. to staci u nas tak na jeden 3izbak. Ale tym padom kde bude ten druhy z páru ? Alebo by vyslo z toho horko tazko pri velkom stasti na stare 2 garzonky v povodnom stave. To tam si mame striedat 3 deti ? V tych garzonkach ? Ono sa jednoducho povie odid. Ale kam ? My nemame take platy aby sme si pokupili len tak nehnutelnosti, ku rodicom sa tiez s 3 detmi nenasackujem do bytu. Muz detto. No proste neviem ako to iní davaju ale fakt je to tazke. Alebo potom splatit ten jeden jeden uver a zobrat dalsi a navysit. Ale tiez nam platy nedovolia to nejak extra navysit. Mozno na 50 000€. Aj to ak tak spolu keby sme brali hypo. To by sme mali 164tis. k disp. Ale zas, to je tak jeden stary maly 3izbak povodny a 1 mala skareda stara garzonka. Alebo 2izbak a garzonka v v lepsom stave. Neviem no, skratka u nás to vobec nie je jednoduche predat dom a kupit mensi byt.
@anonym_autor pretože sú žiaľ hlúpe a spoliehali sa len na muža. Treba sa spoliehať v prvom rade na seba a šetriť si peniaze SAMA. Potom sa odchádza oveľa ľahšie.
Ja som odišla s 2 deťmi počas rodičovskej.
@anonym_838310 A kam ak sa mozem spytat ? Dali Ti uver a kupila si si byt ?
financne negramotne, nesamostatne, bez pracovnych navykov, bez ambicii, a najlepsie 3 x vzdy po 3 roky na rodicovskej.....
@anonym_838310 A kam ak sa mozem spytat ? Dali Ti uver a kupila si si byt ?
@anonym_e0b56d ja som si kúpila byt este za slobodna. Rozmýšľala som dopredu a nechcela som ho predať ani keď som sa vydala. Malý byt, ale sme tu šťastní a spokojní.
A vzdy tu citame tie iste omacky:on taky nebol,on aj pomahal,navaril,upratal.On bol ukazkovy manzel,dobry,mili a pod.Stale to iste ako cez kopirak.
@natalka13 My mame dom na polovicu s muzom. Nas dom by sme predali v lokalite kde sme tak za cca 140, max. 150 000 €. Vyplatili by sme zvysnu hypo cca 36 000 €. Ostane nam zhruba 114 000 €. To ako si z toho dvaja zabezpecia samostatné byvanie ? Tak aby bolo vyhovujuce aj pre 3 deti ? Ved 114tis. to staci u nas tak na jeden 3izbak. Ale tym padom kde bude ten druhy z páru ? Alebo by vyslo z toho horko tazko pri velkom stasti na stare 2 garzonky v povodnom stave. To tam si mame striedat 3 deti ? V tych garzonkach ? Ono sa jednoducho povie odid. Ale kam ? My nemame take platy aby sme si pokupili len tak nehnutelnosti, ku rodicom sa tiez s 3 detmi nenasackujem do bytu. Muz detto. No proste neviem ako to iní davaju ale fakt je to tazke. Alebo potom splatit ten jeden jeden uver a zobrat dalsi a navysit. Ale tiez nam platy nedovolia to nejak extra navysit. Mozno na 50 000€. Aj to ak tak spolu keby sme brali hypo. To by sme mali 164tis. k disp. Ale zas, to je tak jeden stary maly 3izbak povodny a 1 mala skareda stara garzonka. Alebo 2izbak a garzonka v v lepsom stave. Neviem no, skratka u nás to vobec nie je jednoduche predat dom a kupit mensi byt.
@anonym_e0b56d Ved hypoteka.. teraz sa sa vziat az do 70tky.. ja som odisla s dvoma detmi do najmu, tam som bola 3 roky, teraz byvam v spolocnom 4i byte z manzelstva, pretoze cakame na bsm sud, ale hypoteku splacam a planujem vyplatit byvaleho. Ci budem mat o tych par rokov dost penazi uvidim 😅, lebo po rozvode ponuku odmietol, ale stale budem mat moznost pribrat si k aktualnej hypoteke dalsiu. Jasne, ze sud, pravnick su velke polozky, ale ked kacaju les, lietaju triesky. Ja som ho vyplatit chcela uz pred 3 rokmi, ale zial, s nim dohoda rozumna nie je mozna.. s tym nespravim nic. Ale odist sa da.. vzdy..takmer (ak je zena na opatrovatelskom alebo id, tak vtedy len s pomocou rodiny)
Ved ale rozmyslaj pokial ju nebije alebo nie su tam take vacsie problemy tak si zeny 2x rozmysli ci pojde do podnajmu a okrem citovej deprivacie bude riesit aj financne problemy a vacsinou tych starosti by bolo ovela viac....Zeny to vacsinou riesia tak ze si najdu pocas manzelstva niekoho ineho a len presedlaju( nie vsetky ale deje sa to casto) pripadne ostavaju v citovo nefunkcnych manzelstvach a ziju taky stereotyp. Zivot nie je to romanticky film
@anonym_e0b56d tak na koniku ma kazda druha investicky byt 🙂
Ja som neodišla, vyhodila som jeho. A priamo aj s kuframi jeho vtedy ešte vydatej milenke pred dvere 😀! Ostala som sama, bez práce a dve malé deti. Prvý rok bol ťažký. Nájsť pracu, zosúladiť sa časovo. Pomohla mi akurát mama ale viac menej s deťmi nie finančne. Mala som veľmi dobrého právnika, komplet zariadenie bytu ostalo, dala som mu len osobne veci. Auto som mala svoje a výživné začal platit dobrovoľne hneď ako odišiel. Nehovorím že to bolo ľahké ale ten pocit slobody za to stal 🙂.
@anonym_838310 ta ma rada svoju samotu bez deti a muza.Takze toto zase bude opacny extrem.
No ked si tie zeny nevazia same seba,ako si ich moze vazit muz.A ano deti vsetko vidia a citia.Nenaucia sa prejavit city,budu chladne v dospelosti a to zase bude vadit polovickam.Aj tu citame mnohe take temy.Predaju stafetu,najdu si takeho isteho idiota ako bol otec a mnoho,mnoho dalsich veci,co a ako ich poznaci.
@anonym_db1045 byť single a bezdetná je extrém? Zaujímavé.

@anonym_autor a ty to.mas ako? Vsetko ok?