icon

Prečo je také ťažké odísť od muža?

Včera o 19:07

Zaujíma ma táto otázka prečo majú ženy také ťažké odísť od muža?
Moja sestra, majú s mužom 3 deti, bývajú vo veľkom dome v meste. Finančne majú všetko, nič im nechýba, môžu si dovoliť čo len chcú, dovolenky, výlety, deti značkové oblečenie, nové mobily, vysoké vreckové, drahé školy. Na druhej strane jej manželstvo je v troskách.
Muž si ju neváži, doma ani prstom nepohne, nadáva na ňu, hádajú sa skoro denno denne. Po nociach plače do vankúša. Ale neodíde lebo sama by to nezvládla s deťmi hlavne finančne.
Mám veľa kamaratiek, jedna má 2 deti a muž chodí do krčmy, opije sa a potom ju aj zbije. No neodíde. Ďalšia 3 deti, muž je neverný, no tiež neodíde lebo ako by to sama dala s deťmi.
Všetci tvrdia že radšej ostanú s mužom len aby mali deti zázemie a stabilitu, lebo teraz majú peniaze vďaka mužovi a môžu si dovoliť všetko. No keby žena odišla s deťmi do podnájmu, už len ten podnájom je ťažké si nájsť pre matku s deťmi a ešte ťažšie sama platiť všetko. A nie každá má rodičov kam by mohli odísť.
Ja toto chápem čo mi hovoria, no je mi to veľmi ľúto že musia takéto veci prežívať v manželstve len preto lebo by to sami s deťmi nedali. A čo tie deti nepoznaci ich to do budúcna?

Strana
z2
anonym_e0b56d
Dnes o 04:18
@dadis

@anonym_e0b56d Ved hypoteka.. teraz sa sa vziat az do 70tky.. ja som odisla s dvoma detmi do najmu, tam som bola 3 roky, teraz byvam v spolocnom 4i byte z manzelstva, pretoze cakame na bsm sud, ale hypoteku splacam a planujem vyplatit byvaleho. Ci budem mat o tych par rokov dost penazi uvidim 😅, lebo po rozvode ponuku odmietol, ale stale budem mat moznost pribrat si k aktualnej hypoteke dalsiu. Jasne, ze sud, pravnick su velke polozky, ale ked kacaju les, lietaju triesky. Ja som ho vyplatit chcela uz pred 3 rokmi, ale zial, s nim dohoda rozumna nie je mozna.. s tym nespravim nic. Ale odist sa da.. vzdy..takmer (ak je zena na opatrovatelskom alebo id, tak vtedy len s pomocou rodiny)

Tak vsetko zavisi od prijmov. My nename vysoke aby smd si obaja brali dalsie hypo. Muz na to aby mi tych 50-60tis. vyplatil z domu ( v ktorom on chce zostat, ja nie). A ha tuez velmi nemam plat na to aby som si zobrala uver na 150tis. Mne by mozno vyslo do 60tis. Aj to do 70tky budem splacat po 400e. A co s tym ? Garzonku pre 3 deti ? Neviem fakt ako to riesia ostatni. Ti ktori maju kam ist ( mali svoj byt pred svadbou, zdedili, maju kopec penazi atd.) Tak take zeny odchadzaju. Take ktore proste nemaju peniaze tak take neodchadzaju. Mozno v krizovej situacii zivotohrozujucej ano, do azylaku a tak. Ale kym nejde o zivot a obaja rodicia su normalni "len" sa uz nelubia, tak nepojde zena s detmi azylaku.

anonym_e0b56d
Dnes o 04:21
@anonym_236688

@anonym_e0b56d tak na koniku ma kazda druha investicky byt 🙂

@anonym_236688 Vsak to, potom sa lahko vravi " ja by som buchla dverami a uz by ma nebolo" . Ano ? Vazne ? A kam by si tak sla ? Sa furt pousmejem nad takymi radami.

anonym_e0b56d
Dnes o 04:22
@anonym_afb836

Ja som neodišla, vyhodila som jeho. A priamo aj s kuframi jeho vtedy ešte vydatej milenke pred dvere 😀! Ostala som sama, bez práce a dve malé deti. Prvý rok bol ťažký. Nájsť pracu, zosúladiť sa časovo. Pomohla mi akurát mama ale viac menej s deťmi nie finančne. Mala som veľmi dobrého právnika, komplet zariadenie bytu ostalo, dala som mu len osobne veci. Auto som mala svoje a výživné začal platit dobrovoľne hneď ako odišiel. Nehovorím že to bolo ľahké ale ten pocit slobody za to stal 🙂.

@anonym_afb836 No tak ty si napr. ostala v tom byte. Muz Ta vyplatil ? Ci ako ste to doriesili ? Byt bol len tvoj ?

dadis
Dnes o 04:33
@anonym_e0b56d

Tak vsetko zavisi od prijmov. My nename vysoke aby smd si obaja brali dalsie hypo. Muz na to aby mi tych 50-60tis. vyplatil z domu ( v ktorom on chce zostat, ja nie). A ha tuez velmi nemam plat na to aby som si zobrala uver na 150tis. Mne by mozno vyslo do 60tis. Aj to do 70tky budem splacat po 400e. A co s tym ? Garzonku pre 3 deti ? Neviem fakt ako to riesia ostatni. Ti ktori maju kam ist ( mali svoj byt pred svadbou, zdedili, maju kopec penazi atd.) Tak take zeny odchadzaju. Take ktore proste nemaju peniaze tak take neodchadzaju. Mozno v krizovej situacii zivotohrozujucej ano, do azylaku a tak. Ale kym nejde o zivot a obaja rodicia su normalni "len" sa uz nelubia, tak nepojde zena s detmi azylaku.

@anonym_e0b56d Treba hlasat lepsiu pracu. Ja mam dve prace. Nic rozumnejsie ti poradit neviem... ale ked uz mate nejaky majetok v bsm, treba ho predat a rozdelit sa, vzdy je na com stavat... a potom len sa obrcat.. ja som v casse, ked malo moje manzelstvo krizu mala horsi plat ako moj ex, ale snazila som sa a som s platom teraz uplne inde, zaroven mam druhu pracu. Nie, vobec to nie je jednoduche, ale ani nemozne..

lessiie
Dnes o 05:08
@tenerifka

financne negramotne, nesamostatne, bez pracovnych navykov, bez ambicii, a najlepsie 3 x vzdy po 3 roky na rodicovskej.....

@tenerifka ale nie sme všetky v jednom.vreci však? Bola som aj 3x3 roky na materskej 😆😅

natalka13
Dnes o 05:16
@anonym_e0b56d

@anonym_236688 Vsak to, potom sa lahko vravi " ja by som buchla dverami a uz by ma nebolo" . Ano ? Vazne ? A kam by si tak sla ? Sa furt pousmejem nad takymi radami.

@anonym_e0b56d a co by robili keby muz poziadal o rozvod? Museli by tiez riesit byvanie.

dadis
Dnes o 05:29
@lessiie

@tenerifka ale nie sme všetky v jednom.vreci však? Bola som aj 3x3 roky na materskej 😆😅

@lessiie Nerob si z takych reci nic.. ja som bola 6 rokov doma, nikdy som nenadcasovala a nehanbim sa za to, ved som si sunky nevalala a co som investovala do deti, sa mi teraz vracia.

anonym_57be9d
Dnes o 05:37
@anonym_1e8aa3

Keď čítam takéto témy, som na seba hrdá, ako to všetko zvládam, sama BEZ nejakého muža - kúpila som si veľký 2-izbový byt v širšom centre Bratislavy, chodím riadne do práce, plat mám síce skromnejší, 1200 € v čistom, ale bez problémov z toho zaplatím úver, všetky poplatky okolo bytu, môžem si kúpiť, čo potrebujem a ešte aj dosť ušetrím. A hlavne, mám doma úplný pokoj a to je dnes najväčšia cennosť. Prísť z práce a nemusieť sa báť, že bude na mňa muž hulákať, prečo som prišla tak neskoro (chodím z práce až o 17.30), kde má večeru, prečo nie je upratané, riešiť problémy s deckami a podobné hovadiny. Vôbec nechápem ženy, ktoré sa radšej nechajú otĺkať a okrikovať, len aby mohli využívať mužove peniaze a kupovať si drahé zbytočnosti, lebo sa im nechce chodiť do práce alebo zarobia tak málo, že by z toho neprežili. Nuž ale, je to ich voľba.

@anonym_1e8aa3 Teraz by splátka hypo 2 izbáku v BA v širšom centre bola skoro viac než celá tvoja výplata.

anonym_f9214e
Dnes o 06:12
@anonym_b748ff

@anonym_autor jasné že poznačí. Je to nezodpovednosť. Nerobím si deti s debilom ak ich bez debila nemôžem zabezpečiť.

@anonym_b748ff to čo za komentár? Hodný žiačky ZŠ🙈

anonym_dba9d3
Dnes o 06:13

@anonym_autor ano to bol aj moj pripad, trvalo mi to 10 rokov od prvej myslienky ze by som mala odist. Osobne poznam par zien co takto prezivaju. Asi ziadna si nechceme priznat ze to nevyslo, a je to hanba byt s hovadom tolko rokov a nechat sa ponizovat. Lebo kazdy kruti hlavou.druha skupinka neveri. Tu baby pisu tymto zenam hrozne veci. Ja som rozvedena a hoci som neverila financny standart mam uspokojivy samozrejme pol roka sme sa museli "liecit" u pschologa aj s dietatom lebo islo o psychicke zneuzivanie.

anonym_236dfd
Dnes o 06:21

@anonym_autor tie co tu utocite na bezdetne zeny, kto vam kazal si robil deti s debilom? Ved ked vidim ze ten muz nie je do zivota tak odidem. Necakam az kym mame 3 deti.. a tiez si neurobim dieta s niekym koho sotva poznam… ci to vsetci sa zazracne zmenili az po 20 rokoch? z vlastnej skusenosti zeny casto velmi dobre vedia aky muz cca je a aj tak ostavaju a potom sa len stazuju.

anjelicek26
Dnes o 06:26

Pozri vela zien nemysli vobec na seba a na buducnost, nechaju sa roky zivit, nechodia do prace, preberu vsetky povinnosti v domacnosti v style, ze ved on robi, ja som doma a deti, ono to funguje len do bodu, kym sa chlap - vyvrbi ako chuj, najde si milenku, ochorie, niekde zabije... tych moznosti je vcelku dost, aby pre mna takato lahkovaznost bola nepochopitelna. Uplatit viac ako 1-2 deti SAMA je narocne... zvladat vyberanie, vozenie, kruzky, ucenie po skole - mega narocne... kazda mama, co sa stara co i len o jedno dieta sama ide prve roky do kolien, pokial nema aspon aku taku pomoc rodiny... preto pocet deti musis vyrovnat svojim moznostiam a nielen tuzbe.

My mame 5 deti takze som presne ten pripad, ze si clovek povie, ze nezodpovedne kratkozrake... ale ja pracujem a vzdy som pracovala, doma vzdy bola len rok, zarobim rovnako ako moj muz, vedela by som zafinancovat zajtra prenajom velkeho domu a aj by sme jedli, aj by auto bolo, aj vsetko ostatne, ano nie luxus skakat meter tristo, nie kopa dovoleniek, ano casovo by to bolo totalne na limite zvladnutelnosti, ale zvladla by som to aj SAMA. Na tomto mne neskutocne zalezi, vzdy vediet, ze keby cokolvek, moje deti budu v pohode a vzdy mam moznost volby, keby sa stalo cokolvek.

terezia74
Dnes o 06:28
@anonym_236dfd

@anonym_autor tie co tu utocite na bezdetne zeny, kto vam kazal si robil deti s debilom? Ved ked vidim ze ten muz nie je do zivota tak odidem. Necakam az kym mame 3 deti.. a tiez si neurobim dieta s niekym koho sotva poznam… ci to vsetci sa zazracne zmenili az po 20 rokoch? z vlastnej skusenosti zeny casto velmi dobre vedia aky muz cca je a aj tak ostavaju a potom sa len stazuju.

@anonym_236dfd mýliš sa, asi si neprežila na vlastnej koži. Veľa mužov nezvládne príchod dieťaťa, starostlivosť, zodpovednosť, obetovať čas, komfort, deliť sa zrazu so ženou o všetko a tu končí väčšina vzťahov.

anonym_74d0bf
Dnes o 06:44

Jasne, ze to deti poznaci .. su dve moznosti … bud zopakuju stereotyp z domu alebo v lepsom pripade budu mat presne opacne spravanie. Zeny ab ked v 21 storoci nie su vychovavane k samostatnosti …. Aspon nie vsetky … nie zabezpec sa a potom zakladaj rodinu, ale klofni chlap sa postara …. Hlupa matka, este hlupejsia Katka… za to, ze porodi dieta sa z blbca najuzasnejsi muz na svete nestane ….svoje percento alkoholikov, narcisov, putiek a zlatokopiek mala kazda generacia len teraz o nich vies vdaka netu viac. A bude ich pribudat … z nezdravej rodiny „normalny“ dospely nebude … len to sa prejavi az neskor - vsetci ti blbci boli raz deti a nepreskocilo im v dospelosti, vyformovala ich rodina. K tvojej sestre … je v podstate v naturaliach plateny personal od upratonia az po sex, ked si to uvedomi mozno sa s tym zmieri …. niektore zeny v sebe najdu silu odist, ine trpia ….kazda sa na to pozera inac a nie vsetky su ochotne ist nadoraz … tiez som popalene dieta, ale dom som si kupila este sama a nejak to dala aj ked potom 3 roky RD boli nemozne …

tenerifka
Dnes o 07:16
@lessiie

@lessiie nie, ale tie, ktore su tyrane, bite a ponizovane, tak vacsinou ten perfil naplñaju do bodky. Ak ma niekto normalneho muza, je to vyhra.....

tenerifka
Dnes o 07:19
@anjelicek26

Pozri vela zien nemysli vobec na seba a na buducnost, nechaju sa roky zivit, nechodia do prace, preberu vsetky povinnosti v domacnosti v style, ze ved on robi, ja som doma a deti, ono to funguje len do bodu, kym sa chlap - vyvrbi ako chuj, najde si milenku, ochorie, niekde zabije... tych moznosti je vcelku dost, aby pre mna takato lahkovaznost bola nepochopitelna. Uplatit viac ako 1-2 deti SAMA je narocne... zvladat vyberanie, vozenie, kruzky, ucenie po skole - mega narocne... kazda mama, co sa stara co i len o jedno dieta sama ide prve roky do kolien, pokial nema aspon aku taku pomoc rodiny... preto pocet deti musis vyrovnat svojim moznostiam a nielen tuzbe.

My mame 5 deti takze som presne ten pripad, ze si clovek povie, ze nezodpovedne kratkozrake... ale ja pracujem a vzdy som pracovala, doma vzdy bola len rok, zarobim rovnako ako moj muz, vedela by som zafinancovat zajtra prenajom velkeho domu a aj by sme jedli, aj by auto bolo, aj vsetko ostatne, ano nie luxus skakat meter tristo, nie kopa dovoleniek, ano casovo by to bolo totalne na limite zvladnutelnosti, ale zvladla by som to aj SAMA. Na tomto mne neskutocne zalezi, vzdy vediet, ze keby cokolvek, moje deti budu v pohode a vzdy mam moznost volby, keby sa stalo cokolvek.

@anjelicek26 este pripisem, ze prave to, ze muz vidi, ze je zena sebestscna, nie je na ñom zavisla, drzi toho muza v pozore vo vsetkych smeroch....

tiezjedna
Dnes o 07:47

Nemyslím si, že zostávajú kvôli deťom. Ale kvôli sebe. Deti sú väčšinou len chabá zámienka, bohužiaľ. Ak si žena váži sama seba a je schopná, tak sú naopak deti ten hnací motor, prečo odísť a riešiť problém.

dadis
Dnes o 07:51
@tenerifka

@anjelicek26 este pripisem, ze prave to, ze muz vidi, ze je zena sebestscna, nie je na ñom zavisla, drzi toho muza v pozore vo vsetkych smeroch....

@tenerifka Nemusi to byt pravda, niektori to tazko znasaju - moj ex mna a moju pracu znevazoval, pripisoval moje uspechy nahode, ako nic bez neho nezvladnem, aka som vo vsetkych smeroch nemozna... tazko sa potom hlada sila odist, ak niekto neustale devalvuje tvoju hodnotu (pricom to zakryva za dobre mienene rady 🙄) a sebavedomie mas na hodnote suteren.

Strana
z2