Prečo ľudia stále hodnotia ostatných? Je to ich nespokojnosť?
Čaute baby, ja neviem, potrebujem sa asi len vyžalovať . Prečo majú ľudia stale potrebu hodnotiť druhých ľudí? Súvisí to s ich nespokojnosťou samých so sebou? Alwbo prečo? Podarilo sa mi pekne za poledný rok schudnúť (zo 40 na 34-36, kilovo islo dole 10kg). Stálo ma to veľa úsilia popri 4 malých deťoch, práci na plný úväzok, domácnosti. Proste som sa zaťala, upravila stravu, začala silovo cvičiť. Citím sa skvelo, zmizli mi niektoré zdravotné problémy, upravilo sa trávenie, cítim sa fakt výborne. Ľudia v mojom okolí si samozrejme zmenu všimli. Niektorí pochvália (nerobila som to pre chválu ale kvoli sebe) no v posledné mesiace sa najdu ľudia, co moje schudnutie priamo mne do očí alebo aj mužovi (neviem preco mu to hovoria) skritiziju. Ze ako to vyzeram, ze to ani pekne nie je, ze co seba robim, ci mi nesibe....je to rodina ale aj znami. Preco to robia? Teraz uz nechudnem, len udrzujem, ani stravu uz striktne neriesim (samozrejme neladujem do seba piate cez deviate). Preco ludom tak vadi, ked sa o seba niekto stara? Je mi z toho smutno.
@anonym_autor robis to pre seba, nie pre druhych. Nepripustaj si taketo komentare, nauc sa to filtrovat. Hlavne ty musis byt spokojna sama so sebou a to ako pises si, takze sa zbytocne nezatazuj hlupostami ;)
Na 34-36kg? Merias 130cm?
@aurelia2000 to mi prekliklo, myslela som konfekčnú veľkosť
Nemusí byť nutne za tým nespokojnosť, závisť ani neprajnosť. Mne sa za chudú postavu ušlo kopec nepríjemných rečí. Popravde, ani ja som so sebou nebola spokojná a nepáčilo sa mi,že vyzerám ako chrt. Mám tetu, ktorá na seba fakt zamakala, schudla zo 20 kíl a vyzerala vďaka schudnutiu, akoby sa liečila na nejakú vážnu chorobu a tvár a krk, no zostarla o 10 rokov minimálne. Tak nemala som voči nej žiadne poznámky-viem ako bolia, ale ani som nechválila. Načo klamať ..
@anonym_autor vždy si povedz, že to robíš pre seba, pre svojho muža, pre svoje deti - aby si bola zdravšia, lepšie sa cítila, viac sa vládala hýbať s deťmi alebo s mužom. Nerobíš to pre nejakú tetku či ujka, ktorí ti ani účty neplatia, ani do postele s nimi nelíhaš. A na sprostú poznámku im len odvrkni - najvyšší čas, aby ste aj vy začali so sebou niečo robiť, zle sa na vás pozerá a ešte horšie vás počúvať.
Ja ti len pogratulujem a poprajem, nech si šťastná ❤
@anonym_autor to tucni ludia chcu aby boli vsetci tucni. Kedze im tym davas priklad, ze to ide, a im sa nic so sebou robit nechce, tak jednoduchsie pre nich je zhovadit toho, co schudol.
Ja som si vsimla ze kritizuju najviac ludia kt. Sami vyzeraju jak keby ich z kosa vytiahli. Nespokojni sami zo seba tak si honkaju ego na druhych. Clovek spokojny sam so sebou to nepotrebuje, ja teda vôbec ,mne hodnotenie vzhladu inych nic nedava 😀
Nemusí byť nutne za tým nespokojnosť, závisť ani neprajnosť. Mne sa za chudú postavu ušlo kopec nepríjemných rečí. Popravde, ani ja som so sebou nebola spokojná a nepáčilo sa mi,že vyzerám ako chrt. Mám tetu, ktorá na seba fakt zamakala, schudla zo 20 kíl a vyzerala vďaka schudnutiu, akoby sa liečila na nejakú vážnu chorobu a tvár a krk, no zostarla o 10 rokov minimálne. Tak nemala som voči nej žiadne poznámky-viem ako bolia, ale ani som nechválila. Načo klamať ..
@anonym_d44adf viem co tym myslis. Takto som vyzerala ked som bola este slobodna a schudla som len tym ze som nejedla. Bola som ako vychrtlina, s kruhmi pod očami, bez energie, nevladala som nič. Vtedy som naozaj vyzerala choro. Teraz som ale na to isla inak. Strava plna bielkovin, silovym treningom sa mi vytvorili pekne ruky, ramena, nohy. Kilovo sa mi postava zmenila len o tych 10 kil, ale vzhladovo to vyzera na viac. Ale nie som vobec vychudnuta na kost.
@anonym_d44adf viem co tym myslis. Takto som vyzerala ked som bola este slobodna a schudla som len tym ze som nejedla. Bola som ako vychrtlina, s kruhmi pod očami, bez energie, nevladala som nič. Vtedy som naozaj vyzerala choro. Teraz som ale na to isla inak. Strava plna bielkovin, silovym treningom sa mi vytvorili pekne ruky, ramena, nohy. Kilovo sa mi postava zmenila len o tych 10 kil, ale vzhladovo to vyzera na viac. Ale nie som vobec vychudnuta na kost.
@anonym_autor Tak potom sa proste netráp, páčiš sa mužovi, sebe, cítiš sa dobre a druhí nech vyzerajú ako oni sami chcú.
10 kil z velkosti 40 urcite 34 neurobi
@anonym_autor cislo 34-36 je malo, nevidela som ta takze neviem posudit postavu. Stihla a vychudnuta je rozdiel. Stihla je super vychudnuta vyzera nezdravo. Nenechaj si pokazit radost, hlavne sa citis dobre fyzicky
@anonym_autor to máš akú váhu? 45?
@aurelia2000 to mi prekliklo, myslela som konfekčnú veľkosť
@anonym_autor už som sa o teba bála, pri takej hmotnosti by si pri chôdzi hrkotala...
Ja to vidím na viacero možností.
Bud sú nespokojní sami so sebou a závidia, alebo si schudla príliš a boja sa o teba. Nemyslia to zle, ale možno to nevyzerá tak dobre, ako si ty myslíš. Ťažko hodnotiť, keď ťa nepoznáme.
Alebo si potrebujú len kopnúť
Mňa tiež kritizovali keď som schudla a áno vyzerala som hrozne, sama seba som sa ľakala v zrkadle. Cítila som sa skvelo. Ale sama sebe som sa nepáčila. Troška som pribrala a je pokoj. Neviem prečo hodnotia, ale nejako mi to nevadilo.
@anonym_autor môj názor je, že áno, kritizujú tí, ktorí sú nespokojní. či už so svojou postavou, so svojou prácou, so svojím životným partnerom, so svojím životom ako takým... človek spokojný - žije si svoj život, napĺňa svoje potreby a potreby svojich blízkych a dostáva sa mu naplnenia. človek nespokojný - hľadá problémy a chyby druhých, aby sám sebe ukázal, že sú ľudia na tom "horšie", hoci možno vôbec nie sú.
@anonym_autor nevyzeram choro, nechcem tu pridavat foto, ale fakt nie som vychudnutá. Sama sebe sa na fotkach pacim, aj muz mi zmenu pochvalil. Len mi povedal aby som uz dalej nechudla, ze takto staci. Aj pre mba je to takto ideal. Kondicku nam super, vladzem vsetko.
Len ja nepochopim to hodnotenie druhych. Tiez mam kamosku, ktora je pri sebe a nepoviem jej, ze je pribrata, mala by so sebou nieco robit. Je to jej vec. Ked by clovek obeznemu povedal, nech schudne, bol by to vrchol neslusnosti, netaktne. Clovek pri sebe uz chudemu povedat moze, tam sa to za netakt uz nepovazuje. V dnesnej dobe ked uz na skolach je vela obeznych deti alebo deti s nadvahou sa chudnutie alebo zdravy zivotny styl povazuje za rozmar a cloveka ludia este zhejtuju, ze sa mu podarilo schudnut. Minule mi svagor hovori, ze co chudnem, ze uz to pekne nie je. Vravim mu, no esteze sa nemusim pacit tebe, ale muzovi a on je nadseny. Prve co mi napadlo.
10 kil z velkosti 40 urcite 34 neurobi
@anonym_881a5a 34 mam take volnejsie veci vacsinou z hm ci zary, kde je vacsie cislovanie. Vacsinou je to velkost 36, ktora je pri mojej vyske 170 akurat.
@anonym_autor Ludom nevyhovies. Preto nikdy nic nerob kvoli druhym, rob to len kvoli sebe samej. Ja som bola vzdy chuducka, ako moja neboha babka. Kazdy jeden clen v rodine to neustale komentoval, ci som chora a ci nejem a bla bla. Musela som prestat so sportom zo dna na den lebo som mala zdravotne problemy. Sialene som pribrala hadam 20 kg. Zase vsetci komentovali, nejako ti chuti, ako si sa obalila, neplanujes dietu a pod. Zacala som mat problem so stitnou zlazou a dostala som mononukleozu tak som tych 20 kg zase schudla a komentare zacali od zaciatku a tak si zijem so 45 kg a je mi to uz naozaj jedno.
@anonym_autor podľa mňa vyzeráš vychudnutá. 45 kg je veľmi málo. Preto ta aj toľko hodnotia ti ľudia. Mne tiež tak chudi ľudia vyzerajú choro.
@anonym_autor podľa mňa vyzeráš vychudnutá. 45 kg je veľmi málo. Preto ta aj toľko hodnotia ti ľudia. Mne tiež tak chudi ľudia vyzerajú choro.
@anonym_95d66b ako vies, ze vazi 45kg? ci prehliadla som to?
@anonym_881a5a 34 mam take volnejsie veci vacsinou z hm ci zary, kde je vacsie cislovanie. Vacsinou je to velkost 36, ktora je pri mojej vyske 170 akurat.
@anonym_autor neber si to. Ak si sama spokojná aj tvoj muž, okolie si nevšímaj. Môžu byť zvyknutý na plnšie ženy a už sa im zdáš chudá. Ale to je jedno. Sama seba máš rada takúto, to je hlavné.
@anonym_95d66b nemam 45kg, nikde som to nepisala.
@anonym_autor zamyslela som sa nad tym, ze tym, ktori ta kritizuju, ani nenapadlo, cci nie si chora...
@anonym_autor zamyslela som sa nad tym, ze tym, ktori ta kritizuju, ani nenapadlo, cci nie si chora...
@eva8 preco by som mala byt chora. Vidia ma sportovat, chodit do prace, po vyletoch s detmi, doma stale nieco vypekam...preco schudnutie musi automaticky znamenat chorobu, nechapem
@eva8 preco by som mala byt chora. Vidia ma sportovat, chodit do prace, po vyletoch s detmi, doma stale nieco vypekam...preco schudnutie musi automaticky znamenat chorobu, nechapem
@anonym_autor nie, nie si chora. Narazala som na tych, ktori kritizovali tvoje schudnutie bez zamyslenia sa, preco si schudla. Ty sa citis fajn a to je dolezite. A pacis sa manzelovi a sama sebe. Ostatni ti mozu byt ukradnuti

Na 34-36kg? Merias 130cm?