Prečo ľudom vadia bezdetní?
Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.
@oskvarka Ja patrím určite medzi tých čo pregúľajú oči keď sú deti "detské/nechopné/roztatárené/hlučné/onálepkované diagnozou" etc etc.
Jednoducho deti prekážajú veľa ľudom ale nie je to o tom, že sú deti. Rovnako by prekážal taký otrasný aj dospelý človek alebo pre mňa za mňa aj zviera- krava/koza/koň.
Keby som bola v lietadle a hlučala tam krava/koň či mimozemsťan a búchala by mi do sedačky tak by ma srala rovnako ako dieťa.
Keby som bola vo vlaku a v rukách už držala 32kg tašku s ktorou sa snažím nejakým zázrakom zijsť schody, tak ma serie to spomalené dieťa a zas by mi bolo jedno, že či to je hendikepovaný dospelák, dúchodce,, spomalené dieťa alebo krava/koň či mimozemsťan.
Keby som bola v reštaurácií/wellnesse a prišla si trocha oddýchnuť z hektickej práce kde je furt nehorázny hluk a nepočujem tam ani vlastnú myšlienku, tak mi vadí keď dieťa/koň/dúchodce/mimozemsťan reve ako pavián a trieska do taniera lyžicou.
Keby som bola v bazéne a prišla si tam poriadne zaplávať, tak by mi tam vadil koň/dieťa/dúchodce aj mimozemsťan, ktorý tam špiecha vodu, skáče do nej a škrieka ako pavián, že ma to rozptyľuje od výkonu.
Keby som bola na svadbe a mala som prvý novomanželský tanec, tak by mi vadilo keby tam okolo mňa dupkal koň/dieťa/mimozemsťan, lebo je to môj tanec a moja svadba.
Keď si zaplatím koncert a predomnou stojí niekto kto má na rukách koňa/dieťa alebo mimozemsťana tak je mi to jedno, pointa je že zas zavadzá a xy ľudí kvôli nim nevidí.
Keď som vo fitku a lietajú tam deti lebo prišli s rodičmi, tak ma obťažujú rovnako ako by ma tam obťažoval koň/mimozemsťan alebo dúchodce, na ktorého treba dávať pozor, aby mu náhodou neprivalilo závažie nohu.
Nie je to o deťoch ,je to o tom že niekto/niečo znižuje komfort spolunažívania v tomto preplnenom svete.
A to je podľa mňa aj dôvod, prečo ľudí serie, keď má niekto detí ako maku. Prekážajú/spomaľujú/zavadzajú/hlučia ešte omnoho viac a tým si vyslúžia v spoločnosti nálepku socky lebo nie sú úplne prispôsobení davu, kde je väčšina ľudí v dospelom veku.
@anonym_e1cbbb ale inak ja to úplne chápem byť v blízkosti deti nie je vždy rozprávka ružovou záhradou nemusíme si tu klamať. Len to že každý raz bol dieťa. Ale napríklad keď idem s deťmi miestenky do tichej zóny vo vlaku si nekupujem 😉. Ale stretla som sa uz s tým že si ľudia čo nemusia decku spoločnosť kúpili miestenku do deckeho vagóna... Keďže ZSSK tundovoli všetko tak je to potom náročné a nie ja rozhodne nie som ten typ čo mám deti za stred vesmíru.
@oblecenie99 Ak niekto povie, ze ma deti napriek vsetkym nevyhodam, tazko moze tvrdit, ze ten, kto tie iste nevyhody vnima inak, sa len vyhovara. Niekto chce deti aj napriek minusom, niekto ich nechce prave kvoli nim. Oboje je normalne rozhodnutie.
@darmasiswa Tvrdím to isté. Kto nechce, tak nema kvôli nevýhodam (čo je v poriadku), a NIE kvôli tomu, že je málo vody či sucho a pod. Proste nechcú, lebo im lezú na nervy, majú svoj pokoj, atď. Atď. Keď som písala o vyhovorkach, narážala som na výhovorky tipu "svet je zlý, je náš už veľa a pod." Ako možno aj to je dôvod, ale vo väčšine prípadov primárne sotva. A budem sa opakovať, nevhovorim, že to je zle.
@darmasiswa Tvrdím to isté. Kto nechce, tak nema kvôli nevýhodam (čo je v poriadku), a NIE kvôli tomu, že je málo vody či sucho a pod. Proste nechcú, lebo im lezú na nervy, majú svoj pokoj, atď. Atď. Keď som písala o vyhovorkach, narážala som na výhovorky tipu "svet je zlý, je náš už veľa a pod." Ako možno aj to je dôvod, ale vo väčšine prípadov primárne sotva. A budem sa opakovať, nevhovorim, že to je zle.
@oblecenie99 ty nehovor čo si druhí ľudia myslia, ty nemáš šajnu o ich dôvodoch! Kľudne môžu deti nechcieť kvôli suchu a nedostatku vody! Ty nemáš čo posudzovať aké môžu mať dôvody a aké nie. Zobuď sa.
@oblecenie99 ty nehovor čo si druhí ľudia myslia, ty nemáš šajnu o ich dôvodoch! Kľudne môžu deti nechcieť kvôli suchu a nedostatku vody! Ty nemáš čo posudzovať aké môžu mať dôvody a aké nie. Zobuď sa.
@anonym_autor Ty sa nehnevaj, ale čítaš po sebe? Už aj vcera som ťa vyzvala, kde som.pisala, čo si ty vyložila. Pôsobis ako totálne nevyrovná osoba. Ja som napísala, že vo väčšine prípadov deti nemáte, lebo proste nechcete. Lebo je tam.plno nevýhod, ktoré proste nechcete. Že je vám.lepsie bez detí. Chceš mať deti? Nechceš. Tak o čom táto téma je? Napísala som tiež, že je to UPLNE V PORIADKU, hocijaké dôvody na to máte. Je milión fór, skupín, kde môžeš o tejto téme diskutovať a kde dostaneš odpovede, ktoré ti budú vyhovovať.
@pr85 a mimochodom, mne sa nepáči ani kresťanstvo. Neviem čo z toho je horšie.
@anonym_autor Tak sa ti bude páčiť určite islam. Keďže budeme vymierat, bude treba odniekadial doviesť ľudí. A jediné krajiny, ktoré majú prírastok, sú moslimské. A predpokladám, že si žena, tak to určite pocítis. Ak sa ti nepáči kresťanstvo, tak dostaneš islam a jeho hodnotami a nebudeš ani môcť písať na toto fórum.
@anonym_autor Tak sa ti bude páčiť určite islam. Keďže budeme vymierat, bude treba odniekadial doviesť ľudí. A jediné krajiny, ktoré majú prírastok, sú moslimské. A predpokladám, že si žena, tak to určite pocítis. Ak sa ti nepáči kresťanstvo, tak dostaneš islam a jeho hodnotami a nebudeš ani môcť písať na toto fórum.
@pr85 ty nechápeš, že keď ovládnu Európu, už dávno budem voňat fialky zospodu 😂 jediný, kto si to odnesie, sú tvoje deti a mňa to netrápi vôbec
@oblecenie99 Ved sa vlastne zhodneme. Ja len tvrdim, ze nikto nemoze vediet, co je skutocny dovod niekoho ineho. A nech je akykolvek, je to jeho dovod a nam neprinalezi hodnotit, ci je lepsi alebo horsi.
@anonym_autor tak a uz vieme preco bezdetni teda vsetkym vadia
@zuzana76 lebo mi je jedno, čo bude s tvojim deckom, keď tu už nebudem/e?
@pr85 ty nechápeš, že keď ovládnu Európu, už dávno budem voňat fialky zospodu 😂 jediný, kto si to odnesie, sú tvoje deti a mňa to netrápi vôbec
@anonym_autor Nebuď si taká istá. Pokiaľ práve nemáš 80 rokov, a ak to ešte moz s zažiť aj ty. A tá výmena obyvateľstva pôjde rýchlo a brutálne.

@ria_sprout Mne niekedy vadí to násilne pretláčanie tejto témy napríklad existenciou hotelov, ktoré zakazujú vstup deťom axsu len pre dospelých.
@pr85 prečo veď je to práve že super že také miesta sú potom sú hotely určené pre rodiny s deťmi a tam vieš že budeš stretávať deti na každom kroku a ak to nechceš tak proste tam nepôjdeš... Rovnako ako sú priestory určené napríklad pre ženy len tak tam nepôjde muž alebo naopak. Prípadne nemôžeš si niekam doviesť psa a niekam nie. Veď od toho sú tie pravidlá niektoré miesta nie sú pre deti. Ani do kŕčmi deti nemajú chodiť a nie je to diskriminácia.