Prečo ľudom vadia bezdetní?
Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.
@ria_sprout Mne niekedy vadí to násilne pretláčanie tejto témy napríklad existenciou hotelov, ktoré zakazujú vstup deťom axsu len pre dospelých.
@pr85 preco by bezdetni nemohli mat svoje adults only priestory? Ja mam deti a tiez som si kolkokrat povedala, ze ked odrastu budem aj ja chodit iba do takych priestorov.
My sme mali aj svadbu bez deti a aj po vyse 20 rokoch to pokladam za super rozhodnutie.
@anonym_51eda2 môžem, ale nechcem. Rozdiel.
@anonym_autor prepac tvoja tema mi presne pride ako vyssie niekto pisal, ked prides na psickarske forum a napises, ze nechces psa.. OK, v poriadku nechces,, kazdemu je to uplne jedno, nechces deti, nemaj....ja zasnem kolko stran mam tato tema,,,, nechces - tak nemaj, stoj si za svojim, tetke,, babke,,vsetkym povedz, ze deti nechces a bodka a mas to vyriesene. Tvoje nechcenie fakt nikomu vobec nevadi a myslim, to uplne priatelsky.
Vyjadrím sa iba k tým hotelom, wtf 🙈 veď tých adult friendly hotelov je stále ako šafranu. Ak nemáš vyslovene ultra hyper super baby friendly hotel, tak aj ten zvyšok je minimálne priateľský k deťom, rodiny si majú z čoho vyberať až az. My sme sa vrátili (aj) z rodinného hotela a úprimne mi tikalo v oku celý čas, najmä keď sme boli aj s menšou na raňajkách či večeri, lebo išli sme na to miesto vyslovene kvôli mužovi (wellness, chcel si oddýchnuť) a staršiemu (animácie a atrakcie pre deti), ale menšia (necelých rok a pol) na také miesto proste nepatrí, a to ma môžete aj zjesť. Síce mali všetko pre naše pohodlie a potreby, lebo sa tak prezentujú aj tak fungujú (postieľka, obliečky, stolička, nočník atď.) ale to je aj tak čistý des s tak malými dieťaťom, ktoré ešte nie je vo veku, že extra poslúcha, rozhadzes mu režim, kašle ti na švédske stoly a ty sa môžeš postaviť na hlavu, keď nebude jesť, v čase večere umrncane a unavené a večne, večne v pohybe. A opakujem, boli sme v rodinnom hoteli a aj tak mi bolo blbo..ja som si "oddýchla" , ale tak ja mám deti, s týmto rátam. Ale netreba sa čudovat, že sú dospelí ľudia, ktorí si chcú ten wellnes, to dobré jedlo aj uziť bez sprievodných javov, ktoré produkujú deti, a na to sú úplne ideálne adult friendly hotely. Aj my sme ich kedysi navštevovali. Moji rodičia sú vyberajú vyslovene len takéto. Aj naša pediatrička. Vôbec sa im nečudujem.
@anonym_51eda2 môžem, ale nechcem. Rozdiel.
@anonym_autor a máš teda nejaký racionálny dôvod riešiť takéto veci v podstate na materskom fóre? Lebo keď si človek vyrovnaný , ktorý nemá deti a nechce , neviem prečo navštevuješ takéto platformy …aby si prišla dokázať čo že ? nemať deti je v poriadku ? Áno je to v poriadku. A preto tu je aj opak - my mamičky ktoré svoje deti milujú a sú pre nás všetko , pretože aspoň ja teda , sme sa dobrovoľne rozhodli mať dieťa a milovať ho ..tak aj vyzerá výchova aj náš život.
Sú ľudia ktorí dieťa neplánovali a majú a preto tá výchova vyzerá asi možno aj inak ako naša s manželom.
Potom sú tu ľudia ktorí túžia po dieťatku nedari sa im a ty sa vieš takýmito hlúposťami čo tu vypisuješ aj dotknúť a to dosť .
Máš tu ľudí ktorí prišli o dieťa potratili atď.
nájdi si nejakú platformu kde nájdeš svojich kamarátov rovnocenných rovesníkov ,alebo aj nerovesníkov , ktori zdieľajú rovnaké hodnoty pre život ako ty , lebo neviem načo je dobre takéto zbytočné témy zakladat.
Deti stale budu . Stale boli aj budu ludia ktori budu a nebudu rodicia.
Nezabúdaj na to, že aj ty si bola niekedy dieťa a možno brutálne uplakané rozmaznane a liezla si na nervy okoliu viac ako dost .
@anonym_autor a máš teda nejaký racionálny dôvod riešiť takéto veci v podstate na materskom fóre? Lebo keď si človek vyrovnaný , ktorý nemá deti a nechce , neviem prečo navštevuješ takéto platformy …aby si prišla dokázať čo že ? nemať deti je v poriadku ? Áno je to v poriadku. A preto tu je aj opak - my mamičky ktoré svoje deti milujú a sú pre nás všetko , pretože aspoň ja teda , sme sa dobrovoľne rozhodli mať dieťa a milovať ho ..tak aj vyzerá výchova aj náš život.
Sú ľudia ktorí dieťa neplánovali a majú a preto tá výchova vyzerá asi možno aj inak ako naša s manželom.
Potom sú tu ľudia ktorí túžia po dieťatku nedari sa im a ty sa vieš takýmito hlúposťami čo tu vypisuješ aj dotknúť a to dosť .
Máš tu ľudí ktorí prišli o dieťa potratili atď.
nájdi si nejakú platformu kde nájdeš svojich kamarátov rovnocenných rovesníkov ,alebo aj nerovesníkov , ktori zdieľajú rovnaké hodnoty pre život ako ty , lebo neviem načo je dobre takéto zbytočné témy zakladat.
Deti stale budu . Stale boli aj budu ludia ktori budu a nebudu rodicia.
Nezabúdaj na to, že aj ty si bola niekedy dieťa a možno brutálne uplakané rozmaznane a liezla si na nervy okoliu viac ako dost .
@anonym_51eda2 toto je fórum úplne pre každého so širokým spektrom tém
@anonym_51eda2 toto je fórum úplne pre každého so širokým spektrom tém
@anonym_autor ale riešiš témy ktoré sa ťa absolútne netýkajú …nemáš v podstate žiaden problém len nejakú vnútornú frustráciu že si myslíš že niekoho zaujíma že ty nemáš deti… absolútne nikoho to nezaujíma bejby🙏🏻ak niesi troll.
A ani netrápi …keby som ťa videla na ulici so synom si pre mňa obyčajná žena ktorá ide oproti absolútne ma nezaujímaš ako ani ktokoľvek iný koho nepoznám a ide oproti. A tak ťa bohužiaľ vníma každý kto ti ide oproti či s dieťaťom či bez a nepozná ťa
A takisto napríklad rezorty Adult only . Aj ked mam syna samozrejme že keď ideme dvaja na nejaký víkend alebo niečo podobné tak nepôjdem do detského rezortu čo tam budem robiť ? hrať sa v detskom kútiku? Tieto rezorty navštevujem ako matka a ako rodičia a tam kde nejdem s dieťaťom tak samozrejme že si dám vyslovene hotel pre dospelých alebo služby pre dospelých veď to logika už nepustí
@anonym_autor ale riešiš témy ktoré sa ťa absolútne netýkajú …nemáš v podstate žiaden problém len nejakú vnútornú frustráciu že si myslíš že niekoho zaujíma že ty nemáš deti… absolútne nikoho to nezaujíma bejby🙏🏻ak niesi troll.
A ani netrápi …keby som ťa videla na ulici so synom si pre mňa obyčajná žena ktorá ide oproti absolútne ma nezaujímaš ako ani ktokoľvek iný koho nepoznám a ide oproti. A tak ťa bohužiaľ vníma každý kto ti ide oproti či s dieťaťom či bez a nepozná ťa
@anonym_51eda2 a nevies co by som mala z toho trollovania? Proste v poslednej dobe pocuvam od rodiny kopec poznamok a na socialnych sietach milion postov o tom aka je nizka porodnost a vymierame, a samozrejme za to mozu zeny lebo si mozu vyberat co budu robit, ze si mozu vybrat ci mat dieta jedno, dve, 5 alebo ziadne.
@anonym_51eda2 a nevies co by som mala z toho trollovania? Proste v poslednej dobe pocuvam od rodiny kopec poznamok a na socialnych sietach milion postov o tom aka je nizka porodnost a vymierame, a samozrejme za to mozu zeny lebo si mozu vyberat co budu robit, ze si mozu vybrat ci mat dieta jedno, dve, 5 alebo ziadne.
@anonym_autor a maju pravdu, vymierame, nemozu skonstatovat?
@zuzana76 na zemi je 8 miliard ludi, to je vymieranie? To mam mat dieta aby tu trpelo nemoznostou kupit si byvanie, nastupom AI - nenajde si pracu, medzi premnozenymi indami a neprisposobivymi spoluobcanmi, v case vojen, atomoviek, jedovateho jedla plneho mikroplastov, otravenych ryba oceanov, znecisteneho vzduchu? To nie, radsej nech je tam kde je.
@zuzana76 nahradia nás inžinieri a inzinierky z Afriky 😈 alebo z iných krajín kde sa pravidelne rozmnožujú
@zuzana76 nahradia nás inžinieri a inzinierky z Afriky 😈 alebo z iných krajín kde sa pravidelne rozmnožujú
@anonym_e543cb Fico tu uz navozil kopec indov ale o tom je ticho, oni tu krasne znizia platy, su ochotni robit za menej nez my... a mimochodom "uzbekistan je brana do afganistanu" tak nejako? Divim sa ludom ktori chcu mat v tomto deti
@anonym_autor Ved nepocuvaj to . Si predstav ze my co mame jedno dieta (chcene) normalne z lasky chtice by sme rodili ako jablone kvoli tejto informacii. Aj na mna to je istym spsobom tlak a pocuvam napriklad kedy bude sestricka treba dopriat sestricku. Normalne poviem jasne raz bude a idem dalej a aj zabudnem. Musis jednym uchom dnu druhym von. Neber si to osobne. Povedz ked pride cas alebo pravdu. Ze chces dlho spat uzivat si mat pokoj
@anonym_autor Ved nepocuvaj to . Si predstav ze my co mame jedno dieta (chcene) normalne z lasky chtice by sme rodili ako jablone kvoli tejto informacii. Aj na mna to je istym spsobom tlak a pocuvam napriklad kedy bude sestricka treba dopriat sestricku. Normalne poviem jasne raz bude a idem dalej a aj zabudnem. Musis jednym uchom dnu druhym von. Neber si to osobne. Povedz ked pride cas alebo pravdu. Ze chces dlho spat uzivat si mat pokoj
@anonym_51eda2 ale ja nepozerám len na seba, že ja nechcem. Ako som spomínala vyššie, tu nie je žiadna perspektíva pre ďalšie generácie, všetko sa zničilo. Všetko je otrávené, len pre prospech horných 1% a veľkých firiem, zdravotníctvo nedostupné, drahé, jedlo nekvalitné, ryby plné olova, nie je dňa aby nesťahovali z trhu škodlivú kozmetiku, otrávená špinavá voda použitá pre chladiče procesorov na prevádzku AI, a na dôchodky vaše deti nebudú robiť iba dôchodcom, ale aj na dávky pre hromadu neprispôsobivých čo sa tu namnožia, to je podľa mňa ešte horšie.... Btw, nie, nevolím Republiku ani Smer, som volič PS, ale nemusím s nimi súhlasiť so všetkým.
Ahoj, naopak - vnímam ako bezdetným vadia deti a rodiny. Nie na MK. Tak naprieč životom. Smutné.
@anonym_51eda2 ale ja nepozerám len na seba, že ja nechcem. Ako som spomínala vyššie, tu nie je žiadna perspektíva pre ďalšie generácie, všetko sa zničilo. Všetko je otrávené, len pre prospech horných 1% a veľkých firiem, zdravotníctvo nedostupné, drahé, jedlo nekvalitné, ryby plné olova, nie je dňa aby nesťahovali z trhu škodlivú kozmetiku, otrávená špinavá voda použitá pre chladiče procesorov na prevádzku AI, a na dôchodky vaše deti nebudú robiť iba dôchodcom, ale aj na dávky pre hromadu neprispôsobivých čo sa tu namnožia, to je podľa mňa ešte horšie.... Btw, nie, nevolím Republiku ani Smer, som volič PS, ale nemusím s nimi súhlasiť so všetkým.
@anonym_autor deti sa rodili počas svetových vojen počas najhorších období sveta.
Toto čo si vymenovala hore sú smutne fakty ale viacmenej iba zámienky prečo nemáť deti lebo ich v skutočnosti nechceš. Ak by si deti chcela tak pozeráš na najlepšie školstvo zdravotníctvo vo svete atď. nikdy nebude top.
@anonym_autor a aj na dobrovoľne bezdetných budú robiť, to treba dodať 😉 nuž áno, vytlačia nás iné národy, ale tak ich je viac, nás je menej. Neviem, ja nepoznám nikoho, kto by nemal deti preto, lebo so svetom je to celé na figu. To sa tak často prezentuje, ale skutočnosť je úplne jednoduchá: ja mám deti, napriek tomu, lebo deti som mať chcela. A ty nemáš, lebo ich nechceš mať, nie preto, lebo je to až také zle vo svete. Ale je to úplne v poriadku. Proste sme pohodlnejší, to je všetko. Zvyšok sú vyhovorky a zamienky.
Nemôžeš to dať na papier a spísať plusy a mínusy, toto takto nefunguje. Keby som to mala objektívne opísať, tak na strane mínusov by som mala viac ako na strane plusov 😅 no a napriek tomu tie deti mám. Dobrovoľne.
Jednoducho ignoruj tie reči. Mne sa minule podarilo nechtiac zavítať na FB do skupiny dobrovoľne bezdetných ľudí, a tam to bolo tiež zaujímavé... 😏 Kľudne by tu skupinu mohli premenovať na "nenávidíme parchantov a rodiny a hromadne sa utvrdzujem v tom,.prečo sme sa rozhodli správne". Celkom ma tie príspevky prekvapili, čakala som tam väčšiu prezentáciu vyrovnanosti so životom..
@anonym_autor deti sa rodili počas svetových vojen počas najhorších období sveta.
Toto čo si vymenovala hore sú smutne fakty ale viacmenej iba zámienky prečo nemáť deti lebo ich v skutočnosti nechceš. Ak by si deti chcela tak pozeráš na najlepšie školstvo zdravotníctvo vo svete atď. nikdy nebude top.
@anonym_51eda2 To, ze sa deti rodili aj pocas vojen, neznamena, ze mali dobry zivot. Prezivali hlad, strach, krutosti, bombardovanie a casto prisli o domov alebo rodicov. Ja by som svoje dieta vedome do takych podmienok priviest nechcela. To neznamena, ze niekto deti nechce. Len povazuje za dolezite aj to, aky zivot ich po narodeni caka
@anonym_autor a aj na dobrovoľne bezdetných budú robiť, to treba dodať 😉 nuž áno, vytlačia nás iné národy, ale tak ich je viac, nás je menej. Neviem, ja nepoznám nikoho, kto by nemal deti preto, lebo so svetom je to celé na figu. To sa tak často prezentuje, ale skutočnosť je úplne jednoduchá: ja mám deti, napriek tomu, lebo deti som mať chcela. A ty nemáš, lebo ich nechceš mať, nie preto, lebo je to až také zle vo svete. Ale je to úplne v poriadku. Proste sme pohodlnejší, to je všetko. Zvyšok sú vyhovorky a zamienky.
Nemôžeš to dať na papier a spísať plusy a mínusy, toto takto nefunguje. Keby som to mala objektívne opísať, tak na strane mínusov by som mala viac ako na strane plusov 😅 no a napriek tomu tie deti mám. Dobrovoľne.
Jednoducho ignoruj tie reči. Mne sa minule podarilo nechtiac zavítať na FB do skupiny dobrovoľne bezdetných ľudí, a tam to bolo tiež zaujímavé... 😏 Kľudne by tu skupinu mohli premenovať na "nenávidíme parchantov a rodiny a hromadne sa utvrdzujem v tom,.prečo sme sa rozhodli správne". Celkom ma tie príspevky prekvapili, čakala som tam väčšiu prezentáciu vyrovnanosti so životom..
@oblecenie99 Ak niekto povie, ze ma deti napriek vsetkym nevyhodam, tazko moze tvrdit, ze ten, kto tie iste nevyhody vnima inak, sa len vyhovara. Niekto chce deti aj napriek minusom, niekto ich nechce prave kvoli nim. Oboje je normalne rozhodnutie.
@anonym_51eda2 tieto reči, že deti sa rodili aj počas vojen...ano, rodili, lebo ženy boli často znasilnene, o ochrane pred počatím ani nepočuli...tie deti potom trpeli, hladovali, boli vrazdene, znasilnovane, ale mohli skončiť aj ako potrava pocas hladomoru...naozaj skvelý argument prečo mat deti...práve teraz konečne po mnohých rokoch sú ženy niečo viac ako chodiace vagíny a maternice...aj keď nie všade vo svete....ja som za to rada, a to píšem ako matka 3 deti a dcér....každý človek a každá žena má právo prežiť svoj život podľa seba, ak nikomu neublizuje svojim konaním...
@oblecenie99 takže tvoj názor je správnejší než môj? Vidíš mi do hlavy? Si si istá že máš 1000% jediný správny názor? 🙂
@anonym_b73a62 Neboj, uz to chapeme. Nie su ti nesympaticki pre ich charakter, ale preto, ze nezapadaju do tvojej predstavy normalnosti. A prave preto su predsudky pre spolocnost nebezpecne. Vedu k tomu, ze ludi posudzujeme podla nalepiek namiesto toho, aby sme ich hodnotili ako jednotlivcov 😅
@darmasiswa Veď si konečne nájdi chlapa a všetko bude OK. Dokedy chceš takto žiť? 😀
Neodsudzujem. Mam kamarátku v mojom veku (34) ktorá je zatial bezdetna. A ked vidím jej spôsob života vravím si ze dobre ze nema. Celkovo je velmi bezohladna a zameraná sama na seba. Na druhej strane mozno prave deti robia z ľudí v tomto smere menších egoistov, ked uz slnko nesvieti len pre nich 🙂
@darmasiswa Veď si konečne nájdi chlapa a všetko bude OK. Dokedy chceš takto žiť? 😀
@anonym_b73a62 Po toľkých komentároch o predsudkoch a nálepkovaní si nakoniec najviac nálepiek rozdala ty. 🤣 a zaklincujes, aj ked o o mne nevies vobec nic, ale uz vies, ci mam chlapa a co potrebujem k stastiu 🤣
@oblecenie99 takže tvoj názor je správnejší než môj? Vidíš mi do hlavy? Si si istá že máš 1000% jediný správny názor? 🙂
@anonym_autor ...a napísala som to kde? Ešte som tam dopísala vetu: ale je to úplne v poriadku. Vyššie som napísala komentár, kde chválim koncept adult friendly hotelov.
Keď nás vo vonkajšom svete niečo dlhodobo a intenzívne irituje – napríklad to, ako sa ostatní starajú do životov bezdetných ľudí, málokedy ide len o samotný fakt, že ľudia sú klebetní. To, čo v skutočnosti prežívate, je únava z neustáleho tlaku na obhajobu vlastných hraníc. Dynamika, ktorá sa tu premieta, je vzorec hľadania spravodlivosti a logiky tam, kde žiadna nie je. Podráždenosť z toho, že „témou dňa“ je neustále niekoho osobná voľba, ukazuje na moment, kedy dovoľujete hlasom zvonku, aby narúšali váš vnútorný pokoj. Akoby ste podvedome čakali, že spoločnosť konečne dosiahne osvietenie, prestane klásť hlúpe otázky a vy si vtedy budete môcť vydýchnuť. Ľudia neprestanú riešiť životy iných. Je to lacný spôsob, ako si potvrdiť vlastné identity a rozhodnutia (či už správne, alebo nesprávne). Vaša energia však vyteká v momente, keď sa tieto diskusie snažíte vnútorne „vyriešiť“ alebo pochopiť ich zmysel. Nemá to zmysel. Skúste namiesto hľadania odpovede na otázku „Prečo to robia?“ zmeniť filter, cez ktorý tieto informácie prijímate. Keď nabudúce uvidíte takúto diskusiu, predstavte si ju ako šum v pozadí ako dážď za oknom. Nemusíte vybehnúť von a hnevať sa na kvapky, že padajú. Vašou úlohou je zostať v suchu. Skutočná sloboda neprichádza vtedy, keď ľudia stíchnu, ale vtedy, keď ich reči stratia moc nad vaším tlakom. Čo dôležitejšie vo svojom vlastnom živote momentálne prehliadate, keď vkladáte toľko mentálnej energie do snahy zmeniť alebo pochopiť obmedzenosť ostatných? Možno by stálo za to skúsiť menej riešiť, prečo niekto žije inak, a viac si všimnúť, čo v nás tá odlišnosť vyvoláva. Nie každá inakosť je útok. Niekedy je to len pripomienka, že existuje viac spôsobov, ako prežiť spokojný život.
@anonym_autor Neboj sa, Salimata zo Senegalu bude mať 10 deti, takže demografiu zachráni. Len nech tu potom bezdetní nezakladajú témy, že ako sa im nepáči islam, sami si vybrali aktívne oslabiť našu kultúru a podporiť cudziu.
@anonym_autor Neboj sa, Salimata zo Senegalu bude mať 10 deti, takže demografiu zachráni. Len nech tu potom bezdetní nezakladajú témy, že ako sa im nepáči islam, sami si vybrali aktívne oslabiť našu kultúru a podporiť cudziu.
@pr85 mne to už bude jedno, lebo v tom čase tu už nebudem, to skôr tvoje deti budú trpieť.
A mimochodom, som ľudská bytosť, žiaden živý inkubátor, ktorý má povinnosť rodiť.
@pr85 a mimochodom, mne sa nepáči ani kresťanstvo. Neviem čo z toho je horšie.

@anonym_e1cbbb ako ja to aj chápem ale keď sa dieťa udrie vo vlaku a dáma čo sedí vedľa teba povie tvojmu dieťaťu ak plače že "toto má byť čo ja tu nemienim počúvať tvoj plač. Už aj prestaň". A to dieťa sa rozplače ešte viac no tak to už nieje pregulanie očami a ako že aj to môže byť veľmi netaktne gulat očami. Pokojne ale si môžeš odsadnitnod tej kozy koňa a neviem čoho ..ako veď to aj prirodzene človek spraví ale pri deťoch mám pocit že očakávania sú že sa budú nechávať detinsky a ak sa tak chovajú že s tým rodičia niečo hneď urobia. Mala som sto chutí jej povedať že ani ja nemám chuť počúvať takéto reči ale keďže som vo verejnom dopravnom prostriedku tak som uprednostnila výhodu toho že sa dostanem z bodu a do bodu b ale tak zahryzla som si do jazyka. Ale samozrejme ja tiež pregulam.ocaminkednide niekto predomnou tou istou cestou a fajčí a ja musím to dýchať lebo veď idem po chodníku..alebo pobehnem a obidem ho.
@oskvarka Nuž, nie vždy sa dá niečo robiť, treba sa len zmieriť s osudom, nebyť vzťahovačný a zároveň si o sebe/svojich deťoch nemyslieť že sú stred vesmíru a všetko a všetci sa musia im prispôsobiť lebo majú na to majú právo...
... a je to jedno, či je to právo že deti sú detské, či kone sú konské, psy brešú, autá zavadzajú a cigy škodia.
(Čím nemyslím teba týmto príspevkom.)