icon

Prečo majú byť ženy stále chudé?

Dnes o 15:15

Ahojte tak sa zamýšlam že vlastne prečo musí byť každá žena chudá ? My sme v rodine síce z toho chudšieho rodu vždy som mala 178 CM a 53 kg ale dosť som chodila po psychiatriach kôli detstvu a pribrala som na 139 kg. Momentálne som celkom stabilizovaná, som na materskej ale nedarí sa mi nijako chudnúť,proste potrebujem sa starať o dieťa, v noci ledva spim ,varím manželovi starám sa o domácnosť a jednoducho by som si musela strážiť každú kalóriu čo prijmem už som raz chudla z takej váhy a schudla som na 68 lenže behom dvoch rokov som to mala naspäť a proste nebaví ma stále len si všetko odopierať a pozerať sa na to ako každý okolo mňa môže všetko zjesť kamoška aj sestra jedia denne aj 3 Milky čokolády, chrumky, tyčinky čipsy koláče a veľké porcie jedál a kokos nič a ja ? Len zjem jogurt navyše v kalorickych tabuľkách a už idem hore na druhý deň sa vážim a už hore 3 deka ...veľmi ma to trápi pretože áno vidím ako vyzerám a sa hanbím ale nejde to proste ...

Strana
z2
anonym_96249a
Dnes o 15:18

Kde je vôľa, tam je cesta.

Chudé ženy nevládnu svetu, len je to proste krajšie.

wade
Dnes o 15:19

Svetu vladnu stari chlapi

viestta
Dnes o 15:19
@wade

Svetu vladnu stari chlapi

@wade a niektori su aj tlsti

anonym_da365e
Dnes o 15:22

Chlap ma mat 2 metre, urasteny, svalnaty, balit, robit v zahranici v 2 pracach, podnikatel, 4 firmy, zarabat, platit dovolenky, prepisovat na nu domy, stedry, starat sa o domacnost, starat sa o deti. Zena bude zena v domacnosti, ma pravo nepracovat cely zivot, porodit dnes tak 1 dieta a smie mat 140kg. 🙂 Trosku velmi easy a jednostranne, ci? 🙂

anonym_1d997e
Dnes o 15:27
@anonym_da365e

Chlap ma mat 2 metre, urasteny, svalnaty, balit, robit v zahranici v 2 pracach, podnikatel, 4 firmy, zarabat, platit dovolenky, prepisovat na nu domy, stedry, starat sa o domacnost, starat sa o deti. Zena bude zena v domacnosti, ma pravo nepracovat cely zivot, porodit dnes tak 1 dieta a smie mat 140kg. 🙂 Trosku velmi easy a jednostranne, ci? 🙂

@anonym_da365e 2 úplne extrémy, koľko takých mužov a takých žien reálne poznáš? Ak na teba ženy kladú takéto očakávania, lovíš v zlých vodách.

anonym_da365e
Dnes o 15:29
@anonym_1d997e

@anonym_da365e 2 úplne extrémy, koľko takých mužov a takých žien reálne poznáš? Ak na teba ženy kladú takéto očakávania, lovíš v zlých vodách.

@anonym_1d997e Kolko diskusii je tu, ze zena trocha vacsia od kybla, co ma 1,6m povie, ze to nie je chlap podla nej, ak nema aspon 1,9m (ten s 1,83 cm a je vyssi o 23cm je "nizky" ) . Alebo ze ona v v zivote nic nikdy nic platit nebude, to je pod jej uroven, na to ma chlapa. 🙂

anonym_1875cd
Dnes o 15:32

Svetu voadnu obstatozni chlapi… vo veku ked uz zubata po nich siaha, ale ani cert ich nechce 🤷‍♀️tvoja vaha je tvoj najmensi problem… len pri vahe je najviac vidiet vysledky. Ked poriesis vsetko ostatne aj vaha pojde dole …

januska12323
Dnes o 15:33

@anonym_autor nepriberieš z jedného jogurtu ale z celkového životného štýlu. Berieš lieky - môžu držať váhu, málo spíš, hýbeš sa len v domácnosti, nemáš prehľad čo zješ, možno máš aj iné choroby, ktoré si ešte nezistila.
Neber ako cieľ schudnúť ale byť zdravšia pre seba a pre rodinu. Naopak byť chudá neznamená hneď zdravá a šťastná.

anonym_1d997e
Dnes o 15:35
@anonym_da365e

@anonym_1d997e Kolko diskusii je tu, ze zena trocha vacsia od kybla, co ma 1,6m povie, ze to nie je chlap podla nej, ak nema aspon 1,9m (ten s 1,83 cm a je vyssi o 23cm je "nizky" ) . Alebo ze ona v v zivote nic nikdy nic platit nebude, to je pod jej uroven, na to ma chlapa. 🙂

@anonym_da365e O výške tu bola diskusia, kde mnoho žien písalo, že nižší muž by im nevadil alebo dokonca nižšieho muža majú. Áno, väčšine sa asi hlavne na prvý pohľad páčia vyšší muži, no do života si nevyberajú len podľa toho. A teda ženy, ktoré si nechávajú všetko platiť, či chcú byť ženami v domácnosti, aj keď ich muži tomu nemajú primeraný príjem, tu pravidelne schytavajú kritiku a ženy, ktorým všetko hradí muž sú tu rozhodne v diskusiách v menšine.

enmery
Dnes o 15:36

Máš nejaké vážne zdravotné objektívne problémy, kvôli ktorým nevieš schudnúť?Lebo pokiaľ nie, je to všetko len o prijme a výdaji. Úplne krásne to kedysi ukázala relácia Jste to, čo jíte. Možno si nejakú pozri na youtube. Ja som nedávno spevnila a schudla 10 kg, ale teda obezitu som nikdy nemala, a ver mi, ze vôbec som sa neobmedzovala, zjedla som aj knedľu. Na sladké ja vôbec nie som, to je možno moje šťastie. Preto hovorím fakt funguje len výdaj>príjem. Žiadne ťažké kosti a podobne hlúposti. Ak to nejde, možno by si mala zvážiť návštevu lekára a všetko skontrolovať a nechať si pomôcť odborníkom. Nie kvôli chudym ženám, ale obezita je fakt obrovský stres pre telo a psychiku nehovoriac. A ako čítam, Tvoja psychika uz trpí dosť.

lalala2020
Dnes o 15:39

Ja si myslím, že to chce len dobré návyky… a to sú také, ktoré má človek rád… môžeš začať citrónovou vodou ráno na lačno a o hodinu raňajky, mne to pomohlo, nečakaj hneď na výsledky, teš sa, že máš svoje rituály, zvyky, toto telo aj myseľ oceňuje… daj si čokoládu aj každý deň, ale stanov si primerané množstvo a vždy to isté! a určitý čas v dni, kedy si ju dáš

lindous
Dnes o 15:43

Ja by som sa obrátila tiež na odborníka, skontrolovať všetko po fyzickej stránke, vyhľadať dietológa, pomôcť s nastavením stravy a zvážiť aj tú psychickú stránku, každý deň sa vážiť a riešiť 30 gramov hore dole je kontraproduktívne a na pohode určite neprispieva, potom má človek pocit, že všetka snaha je už zbytočná a iba sa točí v kruhu...

sissy27
Dnes o 15:45

@anonym_autor nepostrehla som, ze by svetu vladli chude zeny. A nebudeme si klamat, 139kg osoba je sice atraktivna pre velmi uzky okruh ludi, ale najvacsi problem pri 139kg je tvoje vlastne zdravie. Klby, srdce, pecen atd - to vsetko potrebujes mat funkcne k tomu, aby si sa vedela postarat o dieta a aj seba, a tvoja hmotnost ti vyrazne ubera na kvalite aj dlzke zivota.
Starostlivost o dieta by nemala byt tvojou vyhovorkou preco “nemozes” schudnut, ale naopak, mala by to byt tvoja motivacia. Lebo ty ides tomu dietatu prikladom, ty mu vytvaras stravovacie navyky, tvoj zivotny styl bude nasledovat. Kto ho vezme na bicykel, plavat, korculovat, lyzovat, na vylet, ked nie ty?
Dietatu davas jest v pravidelnych intervaloch, tak ich dodrzuj rovnako. Vyberaj si co zjes, nie len nahadzat do seba rychlo nieco, zdrave a vyvazene jedla su vacsinou nenarocne na pripravu. Urcite vyhladaj odbornu pomoc ak to sama nezvladas, a neboj sa presunut cast starostlivosti o dieta a domacnost aj na partnera - aj dieta, aj domacnost su vase spolocne.

dadis
Dnes o 15:48

@anonym_autor Kto nechce hlada dovody, kto chce, sposoby. Ze sa staras o dieta, domacnost a manzela na plny uvazok je tvoje vlastne rozhodnutie. Treba sa mat viac rada, dopriat si dobre kvalitne jedlo, vela oddychu (ak v noci nespis, lahni si poobede) a teda aj cvicenie. Nielen pre radost fyzicku, ale aj dusevnu. Jedine, co z tvojho prispevku citim, ze si sa posunula v prioritach na posledne miesto. Tak prehod z ruksaku svojich povinnosti nieco aj na pana manzela. Tvoje dieta potrebuje zdravu mamu - dnes, o 20 a aj o 40 rokov. Tak mysli na to, ze to robis pre seba a aj pre to dietatko, a ze sa zaradis na prve miesto svojich priorit. Lekar tiez nie je zle riesenie, ale si mlada, podla mna schudnes aj s primeranym deficitom (nie pod bazal, ale 200 pod bezny prijem), primeranym silovym treningom a zvysenym kazdodennym pohybom - prechadzky, bicykel a pod..verim, ze to zvladnes

dadis
Dnes o 15:51
@sissy27

@anonym_autor nepostrehla som, ze by svetu vladli chude zeny. A nebudeme si klamat, 139kg osoba je sice atraktivna pre velmi uzky okruh ludi, ale najvacsi problem pri 139kg je tvoje vlastne zdravie. Klby, srdce, pecen atd - to vsetko potrebujes mat funkcne k tomu, aby si sa vedela postarat o dieta a aj seba, a tvoja hmotnost ti vyrazne ubera na kvalite aj dlzke zivota.
Starostlivost o dieta by nemala byt tvojou vyhovorkou preco “nemozes” schudnut, ale naopak, mala by to byt tvoja motivacia. Lebo ty ides tomu dietatu prikladom, ty mu vytvaras stravovacie navyky, tvoj zivotny styl bude nasledovat. Kto ho vezme na bicykel, plavat, korculovat, lyzovat, na vylet, ked nie ty?
Dietatu davas jest v pravidelnych intervaloch, tak ich dodrzuj rovnako. Vyberaj si co zjes, nie len nahadzat do seba rychlo nieco, zdrave a vyvazene jedla su vacsinou nenarocne na pripravu. Urcite vyhladaj odbornu pomoc ak to sama nezvladas, a neboj sa presunut cast starostlivosti o dieta a domacnost aj na partnera - aj dieta, aj domacnost su vase spolocne.

@sissy27 Napisali sme to podobne 😅😊

amonet
Dnes o 15:53

chudnutie ma byt udrzatelne, nie ze prestanem sledovat a priberem na 130kg, byt chuda neni len krajsie ako tu niekto napisal. vahou trpia klby, vnutorne organy, stracas svalovu hmotu a urychlis osteoporozu. nauc sa jest tak aby si nemala potrebu dožierat sa 3milkami, to je tiez dobry zahul na telo

ivik4
Dnes o 15:57

To si len ty v tvojej hlave hovoris ze kazda musi byt chuda. To som si nevravela ja ani vtedy ked som mala anorexiu

anonym_5d6395
Dnes o 15:59
@anonym_da365e

@anonym_da365e Ty si strasne zakomplexovany. Autorka za to nemoze, ze ta ziadna nechce. Ani stihla, ani obezna... ale nie preto, ze nesplnas zenske narocne podmienky, ale ze si rozumovo jednoduchy a k tomu klbko komplexov a mindrakov.

anonym_da365e
Dnes o 16:04
@anonym_5d6395

@anonym_da365e Ty si strasne zakomplexovany. Autorka za to nemoze, ze ta ziadna nechce. Ani stihla, ani obezna... ale nie preto, ze nesplnas zenske narocne podmienky, ale ze si rozumovo jednoduchy a k tomu klbko komplexov a mindrakov.

@anonym_5d6395 pozri na gramatiku, to niekto jednoduchy nenapise a mindraky dnes letia, su sexy. 🙂

anonym_7cfff2
Dnes o 16:05

nie chude- ale zdravo vyzerajuce .. co obezita rozhodne nieje a ani vychudnutost ...

anonym_88d961
Dnes o 16:23

@anonym_autor drastickými diétami sa nechudne. A keď tak naberieš naspäť... Urob si jedálniček taký normálny čo zvládneš stále dodržiavať (žiadny extrém). Pohyb najviac pomáha. Na nete si nájdi cvičenia a cvič. Alebo rob rodinné prechádzky napr. do prírody. Mne sa nikdy nechcelo cvičiť ja schudnem keď chodím na prechádzky rýchlou chvodzou. Beh len občas nie pravidelne, pretože príliš zaťažuje kĺby.

anonym_d5db53
Dnes o 16:24

Napríklad nárazové testy bezpečnosti áut sa robia so štandardnými figurínami muž 175 cm a 77kg, žena 152 cm a 54 kg. U osôb výrazne prevyšujúcich tieto hmotnosti je riziko zranenia pri nehode omnoho vyššie.

anonym_827853
Dnes o 16:25

@anonym_autor baculata modelka Iskra Lawrence: chcem otvorene hovoriť o poruche príjmu potravy a telesnej dysmorfii. Myslím si, že to rezonuje s mnohými ľuďmi, ktorí si spočiatku mysleli, že všetky modelky sú sebavedomé alebo že všetky modelky si užívajú diéty a že sú nevyhnutné pre úspech. Myslím si, že moja kariéra a otvorenosť v tomto smere ukazuje, že na to, aby ste boli úspešní a aby ste si z modelingu vybudovali kariéru, nemusíte mať určitú veľkosť. Možno to nebolo jednoduché, ale myslím si, že som otvorila veľa dverí aj pre iných ľudí rôznych veľkostí, čo je jedna z najlepších vecí, ktoré som mohla so svojou platformou urobiť. Chcem, aby ľudia vedeli, že aj modelky sú ľudia a všetci zápasíme s tým, ako sa cítime.

EatingWell: Čo by ste si priali povedať svojmu mladšiemu ja o vnímaní tela?

Lawrence: Určite si želám, aby moje šťastie a úspech neboli určené mojou váhou alebo veľkosťou.
Aby ste boli milovaní, aby ste boli hodnotní bez ohľadu na to, ako vyzeráte. Myslím si, že je veľmi ťažké oddeliť vnímanie seba samého od vzhľadu a myslím si, že je naozaj dôležité, aby ste si nevážili seba alebo svoju hodnotu na základe vzhľadu. Aj keď je to v modelingovom priemysle dôležité, pretože ste často podľa neho posudzovaní, takto by ste nemali overovať, ako sa cítite. Bolo veľmi ťažké tieto dve veci oddeliť veľmi dlho a porovnávanie sa bolo niečo, čo som musela prestať robiť, najmä s inými ľuďmi v tomto odvetví. Ak som sa uchádzala o prácu a nedostala som ju, ale iná modelka áno, pozrela som sa na ňu a pomyslela som si: „Ach, je to preto, že je chudšia“ alebo „Ach, je to preto, že má hladšiu pleť.“ Myslím, že by som chcela, aby moje mladšie ja prestalo porovnávať a vedelo, že si zaslúži všetko bez toho, aby bola závislá od svojej veľkosti a váhy, a že sa jej darí skvele. Urobí zmenu a zanechá dojem a robí presne to, čo by mala robiť.

EatingWell: Čo pre vás znamená „zdravo sa stravovať“?

Lawrence: Určite to znamená byť oslobodený od strachu z jedla. Hovoríme o wellness a wellness je holistický, takže keď premýšľam o zdravom stravovaní, je to holistický pohľad na to, ako sa človek živí. Myslím si, že ide o pozitívny vzťah k jedlu, nebojíte sa jedla, viete si ho vychutnať a prináša vám toľko krásnych výhod, spomienok a spoločenských výhod vo vašom živote. Dokážete sa zobudiť a byť nadšení z toho, že sa každý deň živíte, skúšate nové veci s jedlom, zažívate a trávite s jedlom chvíle a máte to ako pozitívny aspekt svojho života.

EatingWell: Čo je jedna vec, ktorú si dúfate, že si vaši fanúšikovia z tohto rozhovoru odnesú?

Lawrence: Chcem, aby moji fanúšikovia alebo ktokoľvek [kto toto číta] vedeli, že sú dosť schopní, že aj keď môže byť ťažké prijať samých seba alebo akokoľvek vyzeráte, máte byť sami sebou a máte tu byť. Vaša veľkosť neurčuje vašu hodnotu a ste hodní jesť. Potrebujete jesť, musíte vyživovať svoje telo. Nebojte sa jedla a aj keď sa na svojej ceste nachádzate v naozaj ťažkej fáze, či už máte poruchu príjmu potravy alebo problémy s vnímaním svojho tela, zlepší sa to. Naďalej sa k sebe správajte láskavo a vyhľadajte pomoc alebo o ňu požiadajte. Neexistuje nesprávny spôsob, ako hovoriť o tom, ako sa cítite, pretože každý sa v určitom okamihu cítil, že na to nestačí, alebo mal problémy so svojím telom alebo [svojím vzťahom k] jedlu. Požiadať o pomoc je naozaj dôležité, pretože si tým nemusíte prejsť sami.

anonym_88d961
Dnes o 16:26
@anonym_da365e

@anonym_da365e odkiaľ vieš, že všetky ženy chcú len byť živené svojím chlapom?

anonym_827853
Dnes o 16:29

@anonym_autor baculata modelka Ashley Graham v jej podcaste Pretty Big Deal hovorila s Demi Lovato. Demi prezradila, ako jej porucha príjmu potravy viedla k predávkovaniu drogami a prečo už nie je ochotná zničiť si duševné zdravie, aby vyzerala určitým spôsobom.

Demi Lovato sa nikdy nebála hovoriť o svojich bojoch s duševným zdravím a vždy otvorene hovorila o svojich problémoch so závislosťou, sebapoškodzovaním, anorexiou a bulímiou.

Teraz sa otvorene vyjadrila k tomu, ako sa v roku 2018 pokúsila zotaviť z dlhoročnej poruchy príjmu potravy – a prečo už nie je ochotná zničiť si duševné zdravie, aby vyzerala určitým spôsobom.

anonym_827853
Dnes o 16:30

@anonym_autor bulímia a anorexia: Princezna Diana vstupovala do sídiel tajnej drogy. Hltavo jedla, potom v ústraní s jedlom vyvrátila všetku svoju bolesť a beznádej. Inokedy zase cítila odpor ku krajcu chleba alebo kúsku torty.
https://zivot.pluska.sk/soubiznis/princezna-dia...

anonym_827853
Dnes o 16:33

@anonym_autor baculata modelka Yumi Nu - dvadsaťšesťročná modelka, ktorá sa už dvakrát objavila v časopise SI Swimsuit, je najznámejšia vďaka svojej obálke SI Swimsuit z roku 2022, vďaka ktorej sa stala prvou plus-size modelkou ázijského pôvodu, ktorá sa objavila na tvári slávneho časopisu.

Keď sa Nu nevenuje modelingu, je speváčkou a skladateľkou. Svoje prvé EP vydala v roku 2019 a druhé s názvom Hajime v roku 2022.

Narodila sa japonského a holandského pôvodu a pravdepodobne ste už počuli o Nuinom strýkovi Stevovi Aokim. Nu má podpísanú zmluvu s jeho nahrávacou spoločnosťou Dim Mak Records a uvádza ho ako svojho hlavného vplyvu na ňu.

anonym_827853
Dnes o 16:36

@anonym_autor

anonym_827853
Dnes o 16:37

@anonym_autor

anonym_f2a056
Dnes o 16:37

@anonym_autor Uvedom si, že ako človek máš takú istú hodnotu, ako žena beznej váhy.Nezi s výčitkami alebo pocitom menejcennosti.Ina vec je zdravotná stránka obezity.Postupne,pomaly zmeň svoj životný štýl a stravovanie bez nejakého rátania kalórií a hladoviek.Zacni jesť pravidelne.Pi dostatočné množstvo tekutín, ktoré nie sú sladké.Prehodnot aj zloženie stravy.Nehladuj, ale v tvojom jedálničku nech prevláda zelenina a bielkoviny.Zabudni na sladkosti,nahrad ich rozumným množstvom ovocia alebo orechov . Pri terajšej váhe by možno fitko ešte nebol dobrý nápad, ale dlhšie prechádzky aj s dieťatkom by bolo spojením príjemného s užitočným.Dolezite je ,aby si nečakala výsledky zo dňa na deň a nechcela byť modelkou.Daj si reálne ciele a teš sa aj z malej zmeny.Drzim palce.

Strana
z2