icon

Prečo niektoré ženy nechcú mať deti?

Dnes o 17:18

Ahojte, aky mate nazor na to, ze zeny nechcu mat deti? Mam v okoli vela znamych pred 40kou ktore deti nemaju, neriesia, partnerov nehladaju. Prosim neurazajte ma, ja sa ich to otvorene neopytam aby som im neublizila nahodou ale takto na fore chcem o tom podiskutovat

Strana
z3
anonym_ac36ec
Dnes o 17:20

nemusíš mať názor na všetko 😉 obzvlášť názor na život ľudí ktorý sa ťa netýka

simca115
Dnes o 17:20

@anonym_autor Je to ich vec a nikto by sa do toho nemal starať

katulienkax
Dnes o 17:21

@anonym_autor ako vies ze tie deti nikdy nechceli, mozno natrafili na samych kk…tov a uz maju taky vek ze ziial je neskoro, ale neznamena ze nikdy nechceli. Aj moja teta si nasla spravneho chlapa az v 38 a deti uz v tom veku nemali. Ale viem ze ona aby urcite bola chcela

hopatko
Dnes o 17:24

Neriesim to rovnako ako to, ci si niekto kupi psa, cervene auto alebo skinny jeansy. Kazdy ma na to vsetko svoje dovody.

reanda
Dnes o 17:25

keby sa mam rozhodovat rozumom, tiez by som deti nechcela.. je to kopa neprijemnosti, vychovavat deti v stale neslobodnej spolocnosti..

bomba36
Dnes o 17:26

Ako konkrétne sa ťa dotýka, že cudzie osoby nechcú mať deti? Svoje dôvody ti nikto vysvetľovať nemusí. Kedy sa konečne prestanete starať do ostatných?

wolf_
Dnes o 17:28

Nedá sa mať jednotný názor na veľkú skupinu ľudí, ktorá je plná individualít. Jediný všeobecný "názor" mám taký, že každý by mal žiť život aký chce, či už je to život s deťmi alebo bez nich - a nikoho iného do toho nič. A inak je to naozaj veľmi individuálne predsa. Niekto nemá deti lebo nemôže mať, iný lebo na to nemá/nemal vhodné podmienky (či už partnera, financie, zázemie, psychiku, .......), ďalší lebo to tak proste necíti a nechce deti, a ďalší má na to zas iný dôvod. Život vie byť naplnený a úplný aj bez detí. A to je úplne v poriadku. Za mňa je väčšia katastrofa ak má niekto deti bez vhodného finančného/IQ/EQ základu, bez zamyslenia sa prečo vlastne (prípadne len "lebo to tak predsa má byť") atď.

crazy_cat_lady
Dnes o 17:28

Kazdeho osobna vec, mat dieta nie je povinnost

enmery
Dnes o 17:30

Ja mám 40 a deti nechcem/nemám. Prečo? To sa nepytajú ani moji rodičia. Takéto veci sú intímne a patria do veľmi blízkej rodiny alebo max nejakej najbližšej kamarátke. Rodicia to rešpektujú. Ovplyvnilo ťa to nejako? No nie, asi ako mňa neovplyvní, že Zuzka chce detí 6.

anonym_b183b6
Dnes o 17:35

Tiež mám v okolí známych ktorí nemajú deti ale sú manželia. Ale je to ich čisto súkromná vec. Jednej sa nedarilo mať deti a trápila sa. Iná rodina obaja pracujú v školstve hovorila že to sú ich deti, ani cez letné prázdniny neboli "bez detí", pracovali v letných táboroch + robia doma doučovanie. Ďalšia hovorila, že do takejto zlej doby nechcú priviesť deti a cez voľný čas sa realizujú dobrovoľníčením.

martinkatinka
Dnes o 17:37

A ty si na to zvedava? Ved ked chces vediet, opytaj sa. Kazda moze mat iny dovod.

billy_jean
Dnes o 17:38

To je dnes automatický predpoklad, že každá žena musí chcieť mať deti? Ak ich nemá, prestáva byť vnímaná ako plnohodnotná? Veľkosť človeka sa meria počtom detí?

ivik4
Dnes o 17:43

Pane boze furt dookola
Kazda zena ma pravo rozhodnut sa ci dieta chce alebo nie. Nik rozumny sa nebude do toho starat ci smiat. Respektuje to. Aspon ze sa osobne nestaras ...to je fajn. Teba to nijak neovplyvnuje

mmia96
Dnes o 17:44

Ja mám 30 a s manželom sme sa rozhodli, že deti mať nechceme a nebudeme. Vyhovuje nám život vo dvojici a páči sa nám to takto. Vidíme v tom viac pozitív ako negatív. Pre mňa nie je zmysel života mať deti. A je to takto úplne v poriadku. Nemám a nikdy som nemala také tie materinské pudy. Nerozplývam sa nad deťmi. Proste takto sa nám žije lepšie a cítime to tak obaja. Samozrejme, že ľudia okolo mňa to až tak nechápu a aj u doktorky stále počúvam kedy budem už mať deti. No nebudem a nechcem. Každého vec. Dieťa nie je povinnosť.

anonym_b452a9
Dnes o 17:45

Myslím si že žena bez detí a muža je rovnako šťastná ako tá čo má rodinu. Je to všetko o tom, čo naozaj chceš, bez ohľadu na spoločenské očakávania.

anonym_4e5f0a
Dnes o 17:47

@anonym_autor nechcu alebo nedokazu niest zodpovednost za iny zivot, vychovavat dieta by ich obtazovalo, mozno si uvedomuju, ze by to nezvladli, deti nemaju radi, chcu zit bezstarostne, chcu cas a financie investovat do niecoho ineho ( do seba, cestovania), nechcu sa vzdat svojho komfortu, chcu slobodu. Atd. Kazdopadne im to vyhovuje.

Dalsia skupina su zeny, ktore by deti chceli ale nepodarilo sa z financneho, zdravotneho hladiska alebo nenasli vhodneho partnera.

anonym_a04365
Dnes o 17:50

A preco ludia chcu deti? Ako logicky, su to len starosti, lezie to do penazi, musis sa im prisposobovat, zmenit cely zivot, kopa partnerstiev sa kvoli rozdielnym pohladom na vychovu a zanedbavaniu vztahu rozpadne...

Ja deti chcem a nemozem mat, ovela radsej by som bola, keby som ich nechcela. Menej by som sa trapila.

P.S. o nas si tiez vsetci myslia, ze nechceme, lebo im nevesiame na nos, ze sa marne snazime. Proste zijeme svoj zivot vo dvojici a vyhovuje nam to aj takto, neutapame sa v ziali, aki sme chudaci. Niektori mozno aj zavidia, ano, mame menej starosti a rozmanitejsi zivot.

anonym_4e5f0a
@mmia96

Ja mám 30 a s manželom sme sa rozhodli, že deti mať nechceme a nebudeme. Vyhovuje nám život vo dvojici a páči sa nám to takto. Vidíme v tom viac pozitív ako negatív. Pre mňa nie je zmysel života mať deti. A je to takto úplne v poriadku. Nemám a nikdy som nemala také tie materinské pudy. Nerozplývam sa nad deťmi. Proste takto sa nám žije lepšie a cítime to tak obaja. Samozrejme, že ľudia okolo mňa to až tak nechápu a aj u doktorky stále počúvam kedy budem už mať deti. No nebudem a nechcem. Každého vec. Dieťa nie je povinnosť.

@mmia96 a ake su tie pozitiva? Prezrad, ak to nie je tajomstvom.

liusa82

mne to problém nerobí ak sa ma pýtaju ešte sa aj zasmejem a poviem nechce sa mi starať som parádne pohodlná😁 ale ja nemám problem povedať otvorene každému aj ked sa pýtaju som taka povaha čo na srdci to aj na jazyku a ešte sa tomu aj zasmejem.Aj v rodine sú s tým ok našim je to jedno a to som jedináčik.Mamina mi sama povedala že by sa jej nechcelo naťahovať s vnúčatami už aj jej verim mňa samu mala neskoro teraz má už 71 rokov takže sme sa aj spoločne zasmiali.Ja rodičom zas môžem povedať všetko máme super vzťah nemám pred nimi nijaké tajnosti ani som nikdy nemala

anonym_11c97d
Dnes o 17:51

Za prvé, nie je to tvoja vec a za ďalšie, keď niektoré ženy nechcú deti tak to je preto, lebo nechcú prísť o samé seba, o svoj život .... chcú sa riadiť podľa seba. Dieťaťom sa zmení všetko, musíš sa mu prispôsobovať vo všetkom a stratis slobodu.

minenkaa
Dnes o 17:54
@anonym_4e5f0a

@anonym_4e5f0a pozitivum je ich zivot taký pre aký sa rozhodli

Ja sa opýtam ake tam je to nepozitivum

tetapetra
Dnes o 17:55

Je to každého osobná vec. Nemusí sa ti to páči, stačí rešpektovať

anonym_a04365
Dnes o 17:56
@anonym_4e5f0a

@anonym_4e5f0a skusim ja. Nemusis sa nikomu prisposobovat, o nikoho sa starat, cez vikendy mozes spat do 13 alebo aj lezat a sexovat cely den. Po robote dojdes domov a mas volno, uz nemas dalsie povinnosti. Si panom svojho casu. Dovolenku si planujes kedy chces, nie kedy su skolske prazdniny. Nerozmyslas kam das dieta, ked chces mat cas pre seba. Plus ostane ti ovela viac penazi na seba - si uz to investujes do zdravia, krasy, cestovania... Chapem, ze nie kazdeho by toto naplnalo. Ale rovnako nie kazdeho naplna 24/7 zodpovednost a starostlivost o niekoho dalsieho, proste niektori ludia to v zivote nepotrebuju a nechcu 🤷🏻‍♀️

minenkaa
Dnes o 17:56

@anonym_autor a prečo niektoré zeny chcú deti

janinah
Dnes o 17:57

Za mna je to škoda,tí ludia nevedia,o co prichadzajú. Nikdy ich neobjime vlastne dieťa,neskôr vnúča. Samozrejme povedia,ze im to nechýba,jasné,co si nikdy nezazil,to ti nechyba. Celkom by ma zaujimalo ako planuju prežívať v starobe a to nemyslim financie ani starostlivost,ale co vlastne budu robiť cele dni,na co sa tesiť. Cim som starsia tym menej ma laka cestovanie,kavicky s kamoskami ci vylety. Vzdy sa vsakmtešim,ked sa stretneme s deťmi a s vnucatkami. Ale ako tu uz odznelo,zivoty cudzích ma nezaujimaju,ako sa zariadia,tak budu mať.

mmia96
Dnes o 18:00
@anonym_4e5f0a

@anonym_4e5f0a pozitíva už sú tu spomínané a súhlasím s nimi + jednoducho mám iné priority a ciele v živote než porodiť a starať sa o deti.

anonym_a04365
Dnes o 18:00
@janinah

Za mna je to škoda,tí ludia nevedia,o co prichadzajú. Nikdy ich neobjime vlastne dieťa,neskôr vnúča. Samozrejme povedia,ze im to nechýba,jasné,co si nikdy nezazil,to ti nechyba. Celkom by ma zaujimalo ako planuju prežívať v starobe a to nemyslim financie ani starostlivost,ale co vlastne budu robiť cele dni,na co sa tesiť. Cim som starsia tym menej ma laka cestovanie,kavicky s kamoskami ci vylety. Vzdy sa vsakmtešim,ked sa stretneme s deťmi a s vnucatkami. Ale ako tu uz odznelo,zivoty cudzích ma nezaujimaju,ako sa zariadia,tak budu mať.

@janinah vidis, moji rodicia ani nevedia, ze nejake deti maju. Obaja dochodcovia a aktivit maju az az, v ich kalendaroch by sme dostali ,,termin" najskor o mesiac 😉 kavicky, vylety aj cestovanie ich stale bavia, 67 a 70 rokov.

enmery
Dnes o 18:01
@janinah

@janinah Sestra ma deti a mame veľmi blízky vzťah. Ako podnikame veľa teraz spolu a niekedy sa s nimi učím, tak v starobe, ak sa jej vôbec dožijem, budú mať u mňa dvere otvorené ony alebo ich deti.

Mne zas pride smutné, keď niekto nechápu akú silu ma cestovať a co vsetko to človeku dáva. Ale je to každého vec. Takže zbytočne to komentovať.

anonym_478ce3
Dnes o 18:01

Ty nerozumieš, prečo nechcú niektoré ženy deti. Mňa by zaujímalo, prečo chceš deti ty? Prečo vlastne, ženy, chcete deti?

Je choré, že aj v dnešnej dobe sa vymyká normálnosti, keď žena nechce dieťa. Vyvediem ťa z omylu. Zmyslom života ženy, nie je porodiť dieťa a môžeš mi pred tvárou mávať Bibliou koľko chceš.

anonym_974446
Dnes o 18:02

To je otazka typu "preco vsetci ludia nemaju cervene auto?" XY pricin.

Strana
z3