Prečo sú dnes tetovania také populárne?
Prečo sú podľa Vás tetovania dnes tak populárne, vzhľadom na to, že miera tohto fenoménu je viditeľne čoraz väčšia?
@anonym_0814aa Ak si doktorka, tak isto vieš o zdravotných rizikách tetovania. Viac o tom napr. tu: https://lekar.sk/rozhovor-s-koznou-lekarkou-tet...
@anonym_e814ae hej? No nehovor. Ja som už stará korčuľa, a nikto mi za sociku nekázal ako sa mam obliekať, správať, aky účes mam mat. Tak si nevymyslaj. Práve naopak, to v tejto dobe chodia mládež v rovnakom oblečení, rovnaké účesy, vyzerajú ako trtkovia. Česť výnimkám.
@anonym_c4e0ef nuž,ja som stará korčuľa tiež a dobre si pamätám,aké príkazy boli v škole ohľadne dĺžky vlasov pre chalanov,aj to si pamätám,ako nám na intráku robili raziu a pobrali rifle....
@anonym_autor Lebo ľudia sú opice, radi opakujú a potrebujú patriť do stáda
@anonym_ae204e ja mam niekoľko tetovani, ver, že posledné čo by som chcela je patriť do stáda, aspoň nie do toho ľudského...tetovania mam pre seba
@jankar1995 uhm, kamarat sedi v top manazmente jednej z najvacsich firiem na sk a je potetovany od krku az po paty, doslova 😃 jedine, co nema potetovane, je hlava, krk a dlane. Ja som tiez potetovana, viditelne podla toho ako sa mi chce, nikto s tym nema problem. Este aj piercingy mam 😃 Takze mozno ak nechces pracovat v banke za prepazkou za 1000€ brutto, tak sa nedavaj tetovat. Na lepsich poziciach hodnotia tvoje schopnosti, nie nejake obrazky 🤭
@sissy27 A teraz tú o červenej čiapočke
@hviezdicka002 lenze tieto historicke tetovania vzdy oznacovali prislusnost k skupine (tlupe, kmenu, neskor nabozenstvu) cize boli funkcne na to aby sa vedelo ze kto ta tebou stoji, odkial ides a co od teba cakat a aby ta vlastny spoznali
Dnes je to uplny opak, dnes je to pokus o odlisenie sa, individualitu co prameni z krizy jednotlivca co zlyhava v zraku spolocnosti na roznych frontoch ( peniaze, stastie, kariera atd) tak sa podvedome snazi utiect a vyclenit z masy lebo zapracovat na sebe a tak sa odlisit proste neda lebo na to nema, ale nakreslit si na seba vykricnik ze POZOR JA SOM UCTIHODNA INDIVIDUALITA UPLNE INA AKO NESCHOPNA MASA.
@martinmmartin Podľa tejto logiky môžeme povedať, že každý človek bez tetovania sa bojí vyjadriť svoju identitu a potrebuje zapadnúť do davu. Znie to hlúpo? Presne tak hlúpo znie aj tvoja "analýza", len z opačnej strany.
@sissy27 A teraz tú o červenej čiapočke
@jankar1995 co sa ti na tom zda nerealne? Jeho “monterky” su oblek. Krk, hlavu a dlane potetovane nema, takze v pracovnom nie je nic vidno 😃 moje tetovania su tiez na miestach, ktore mozem zakryt alebo nemusim, ako sa mi chce, piercingy mam jemne, decentne. A nie, naozaj to nikomu nevadi 🤷♀️
Nenavidim tetovania na ľuďoch, hrozný gýč tie čierne roky, nohy.Este ked chlap ma čert to ber, ale zeny .. hm, pomyslím si svoje.A staré zeny po 45-50 tke su doslova na smiech, stará mladou chcela byt.Nastastie nemám takych ludi v mojom okoli
Ja skusim vazne zamyslenie.
Ludia prechadzaju krizov aku ludstvo nevidelo . Nieje hlad, nieje vojna, nieje kazdodenny strach o prezitie . Tak sa ludstvo moc zamysla ale vzhladom na to ze ludia su vacsinou nastaveny evolucne na" prezit do rana" tak su uplne strateny, psychyka nefunguje (neviem byt stastny) Neviem co zo sebou, nedokazem povedat co naozaj chcem atd .
Mame do toho tlaky co vyplnuju toto prazdno - musis vystudovat, potom bude dobre, musis mat deti potom bude dobre, musis mat prachy potom bude dobre a zatial nasa spolocnost je jedno velke mravenisko kde na jedincovi naozaj moc nic nezavisi. Ludia co vystuduju nieco co mali cely zivot ako mrkvu pred nosom zistuju ze je to uplna zbytocnost, ludia podvedome ( neprizna to nikto) zistuju ze ich vlastna rodina ziadne terno nieje, proste skryta kriza jedincov ktoru kazdy skryva lebo treba mat fasadu gakaktickeho uspechu.
Galakticky uspech ale ma jeden z miliona a ostatny keby zajtra zmizli na jupiter nic moc sa(globalne)
nedeje
Tak potrebujes pocit ze ty si ten vynimocny, a ze ty sa odlisujes od mravceka a ze ty si nejakym spisobom vynimka a ze tvoj zivot je iny
Ako to dosiahnut? But makat na sebe a fakt to dosishnut alebo cestou lahsieho odporu- najreslim si na seba nieco co je iba ore mna a bum hned som unikat ktory bude straaasne dolezity niekedy urcite.....
@martinmmartin ja tetovanie nemám. Ale skôr sa zamýšľam a čo je zle na tom, že ľudia chcú byť dôležití a vynimoční? Každý z nás je predsa výnimočný. Problém je, že stále počúvame, že nie sme. Že sme neschopni alebo vynimoční sme len ak máme toto a tamto.
Prečo sa stále porovnávame s dobou, kde život bol len živorenie a prežívanie? Áno ľudia to zvládli, žili ale fakt to chceme, vážne máš pocit, že to bolo fajn?
Každý je na svete krátko, svet okolo nás je krásny a dokonalý, ale my sa máme cítiť nedolezito?
Ja osobne mám na ľuďoch tetovania rada, každé tetovanie niečo znamená, každé tetovanie niečo vyjadruje. Ja chcem poznať človeka, chcem poznať jeho dôvody prečo tetovanie ma a čo jeho tetovanie znamená.
@anonym_autor Ja stale nepochopim, ako si moze niekto dat dobrovolne vpichovat do koze farbivo=chemicke latky. Ved to rozumny clovek toto nemize robit. Ved kazdy aj s priemernym vzdelanim predsa vie, ze to telu prirodzene vobec nie je, netusi ako zareaguje na to jeho imunitny system, lymfaticky system. Nechapem, ja to skratka nechapem. Ale tak ano, mame tu fajciarov, alkoholikov. Len teda nikotin a alkohol su prudko navykove latky, takze tam ide potom po nejakom case uz o zavislost, takze ra to nuti davat su to do tela. Ale farbiva navykove nie su a aj tak si ten bordel ( samozrejme regulovany, limitovany prislusnymi organmi) ludia trepu do koze. Mimo moj pochop. A druha vec, vobec ale vobec sa mi tetovanie nepaci. Najkrajsia je podla mna prirodzena pokozka bez farbenia.
Neviem , je mi to jedno , ži a nechaj žiť.... Ja nemám ani jedno , môj chlap tiež nie, nám sa to nepáči, pritom 13rocna prišla raz s pokreslenym celým predlaktim, že sa v škole nudila ...
@martinmmartin ja tetovanie nemám. Ale skôr sa zamýšľam a čo je zle na tom, že ľudia chcú byť dôležití a vynimoční? Každý z nás je predsa výnimočný. Problém je, že stále počúvame, že nie sme. Že sme neschopni alebo vynimoční sme len ak máme toto a tamto.
Prečo sa stále porovnávame s dobou, kde život bol len živorenie a prežívanie? Áno ľudia to zvládli, žili ale fakt to chceme, vážne máš pocit, že to bolo fajn?
Každý je na svete krátko, svet okolo nás je krásny a dokonalý, ale my sa máme cítiť nedolezito?
Ja osobne mám na ľuďoch tetovania rada, každé tetovanie niečo znamená, každé tetovanie niečo vyjadruje. Ja chcem poznať človeka, chcem poznať jeho dôvody prečo tetovanie ma a čo jeho tetovanie znamená.
@777januska777 lenze nieco si na seba nakreslit a citit sa vynimocne lebo sa na nic ine nezmozes je ubohost. Vynimocnost si treba odmkat a tvrdo zasluzit a na to vacsina mravcekov proste nikdy nema a mat nebude. Samozrejme ze sa ale tak chcu citit o tom sa nikto hadat nebude.
@anonym_0814aa Ak si doktorka, tak isto vieš o zdravotných rizikách tetovania. Viac o tom napr. tu: https://lekar.sk/rozhovor-s-koznou-lekarkou-tet...
@pr85 ak je niekto lekár,tak aj vie o rizikách iných úprav čo sú dnes ešte viac bežné ako tetovacky
Keď sú botoxoví,plastikoví, ženy vyzerajú ako z bordelu, dávaju na seba chemie, berú tisíc liekov a injekcii pre krásu alebo aj len tak🙂a všetci sú spoko a aké je to super
@777januska777 lenze nieco si na seba nakreslit a citit sa vynimocne lebo sa na nic ine nezmozes je ubohost. Vynimocnost si treba odmkat a tvrdo zasluzit a na to vacsina mravcekov proste nikdy nema a mat nebude. Samozrejme ze sa ale tak chcu citit o tom sa nikto hadat nebude.
@martinmmartin tak neviem či si sa niekedy bavil skutočne s ľuďmi, ale veľa ľudí aj keď nič nemá v skutočnosti prekonalo v živote oveľa viac ako ten čo niečo má.
Každý sa narodí do iného prostredia, každý sa narodí s inými možnosťami, genetikou a aj s iným IQ.
Kto som ja aby som určovala ľudom, že to že nič nemajú je ich neschopnosť? V skutočnosti mohli mať úplne inú štartovaciu čiaru. A to je často definované v tých tetovaniach, každé tetovanie ma svoj príbeh, ma svoj dôvod a svoje okolnosti.
A áno sme v pohľade na svet len zbytoční mravčekovia, ale v pohľade na konkrétny život sme osobnosti s vlastným životom a s vlastnými okolnosťami.
To neviem. U nás vo firme (banka) máme predpis, že zamestnanec nesmie mať žiadne viditeľné tetovanie, či už na centrále alebo na pobočke. Predtým som pracovala v IT firme, tam boli tetovania síce tolerované, ale iba do určitej miery (nie príliš veľké, nie kontroverzné, nie na hlave a krku). Takže ak niekto NECHCE pracovať v banke, NECHCE významnejšiu zamestnaneckú pozíciu v komerčnom sektore, nech sa potetuje od hlavy po päty kľudne. Mne sa tiež nepáčia výrazné tetovania.
@jankar1995 robim v it, a nikdy na ziadnom pohovore toto nik neriesi. A to som bola uz na oboch stranach pohovoru.. Ci decentne alebo cela koncatina.. Nikto nikde neriesil. A v banke som si tiez všimla ze slecna za ohradkou mala a nie raz...
Nenavidim tetovania na ľuďoch, hrozný gýč tie čierne roky, nohy.Este ked chlap ma čert to ber, ale zeny .. hm, pomyslím si svoje.A staré zeny po 45-50 tke su doslova na smiech, stará mladou chcela byt.Nastastie nemám takych ludi v mojom okoli
@anonym_2a24b8 Mne sa to nepáči ani na mužoch. Potetovani po celom tele, ruky, nohy, no hnus. Hlavne v lete na kúpalisku to vyzerá hrozne. Ale máš pravdu, potetované staršie ženy, no absolútny hnus.
@anonym_autor ja tetovanie mám, priateľ nie, nič mu to nehovorí. Prečo ho mám? Lebo som chcela a páči sa mi. Nič viac, nič menej. Nespájam si ho so žiadnymi skupinami ľudí
Keď sú botoxoví,plastikoví, ženy vyzerajú ako z bordelu, dávaju na seba chemie, berú tisíc liekov a injekcii pre krásu alebo aj len tak🙂a všetci sú spoko a aké je to super
@anonym_84fa7a Tak to sa mi tiež nepaci.
@anonym_autor Milujem tetovanua na chlapoch…Milujem, milujem…
@nikoletta1712 Fuj, keď má chlap celý rukáv, to je tak nechutné.
@nikoletta1712 Fuj, keď má chlap celý rukáv, to je tak nechutné.
@pr85 Mne sa to neskutočne páči!!!..
@sissy27 no neviem ja som Dr a nastastie vela takto potetovanych ludi resp kolegov nevidim co sa tyka nemocnice alebo aj v sukromnej sfere.Ja robim v sukromnej vo svojej ambulancii no ale hanbila by som sa ako pes takto vyzerat.A hned si pomyslim svoje o takych ludoch a musim sa velmi premahat ak s niekym takym pridem do styku napriklad aj s pacientmi..Muzi este ako tak ale zeny to ma velmi daleko aj od estetickeho citenia ked si toto so sebou urobia.Nejake nenapadne skryte nepoviem co ma pre nich symboliku ale cele ruky alebo nohy no velebnosti jdu blejt.A tak isto ani nijakym pravnikom by som sa nedala trebars zastupovat keby vidim ze je takto zohaveny.Tiez si pod tym predstavim hned ludi s malym iq alebo zo spodnej vrstvy.Nastastie takych ludi ani nemam okolo seba vela.Ani v rodine tomuto neholdujeme.Sesternica ma jedine male na zapasti ale to je nic to sa este da tolerovat ako tak
@anonym_0814aa nuz, ty si zivy priklad toho, ze VS a titul nie su znamkou ani rozumu, ani inteligencie, pani doktorka 😃 ja by som zas vyslovene nechcela, aby ma osetroval zadubeny lekar s predsudkami.
Inak teraz mi napadlo, dcerina byvala pediatricka bola tiez dost vyrazne potetovana a vidis, taky isty titul ma ako ty 😅
@pr85 Mne sa to neskutočne páči!!!..
@nikoletta1712 A čo konkrétne sa ti na potetovanom mužovi páči? Jedno tetovanie (malé alebo veľké?) alebo nebodaj viacero alebo celý rukáv?
@nikoletta1712 A čo konkrétne sa ti na potetovanom mužovi páči? Jedno tetovanie (malé alebo veľké?) alebo nebodaj viacero alebo celý rukáv?
@pr85 Kľudne aj celé telo, krk…Nemusí mu byť vidieť ani kúsok kože…Príde mi to také “ drsné”…Neviem to presne pomenovať…Jednoducho milujem na chlapoch tetovanie…
@anonym_autor tetovanie?moderné?
@pr85 Kľudne aj celé telo, krk…Nemusí mu byť vidieť ani kúsok kože…Príde mi to také “ drsné”…Neviem to presne pomenovať…Jednoducho milujem na chlapoch tetovanie…
@nikoletta1712 A páči sa ti Prof. Vladimír Franz? Ten má potetované celé telo.
Neviem si predstaviť bozkávať sa milovať sa s takýmto telom. Napriek tomu, že viem, že najdôlezitejší je charakter a dobré srdce
@anonym_0acda3 tito pani su psychicky chori. Rozhodne nie su normalni. Ten prvy je aspon inteligentny.
@anonym_c4e0ef vážne? a mohla si nosiť rifle, trička s nápisom alebo nalakované nechty? lebo my sme nemohli… 😏
@biba_18 áno mohla. Ty nie? Rifle som mala z tuzexu.

Možno snaha upútať na seba pozornosť, vyjadriť svoju nezávislosť, alebo je to teraz cool, alebo len podľahne módnemu trendu.
Iné je obliecť na seba niečo čo upúta pozornosť alebo vyjadrí rebelstvo, časom človek zmení svoj štýl a iné je si natrvalo zničiť svoje telo, pokožku.
A keď tetovanie vyjde z módy budú platiť ďalšie peniaze za odstránenie tetovania, alebo sa hanbiť a zakrývať ho.
@anonym_656ac2
"A keď tetovanie vyjde z módy budú platiť ďalšie peniaze za odstránenie tetovania, alebo sa hanbiť a zakrývať ho."
Sú to tvoje peniaze? Ako vieš,že sa budú hanbiť? A keby aj,nejako to vplýva na tvoj život?