Prečo sú dnešné ženy považované za lenivé?
Všetko za ne musia robiť muži. Sú neschopné a vo všetkom sa spoliehajú len na nich. Podľa mňa je chyba v tom, že ich mamy ich dostatočne nenaučili usilovnosti.
@sense v tom pripade nevidim dovod preco by som mal stahovat nabytok vylucne ja.
@anonym_autor napríklad nábytok nechávam na mojho manzela. Uz som poprosila o pomoc aj našich spoločných známych s nábytkom. Pomôcť mozem aj ja, ale skor by som tam len prekážala. Takze ja skôr popratam ten neporiadok po alebo navarím nejake jedlo poprípade pojdem robit nieco iné 🤷♀️
@sense v tom pripade nevidim dovod preco by som mal stahovat nabytok vylucne ja.
@anonym_autor si predstav, keď som sa sťahovala, aj ja som nosila veci. Väčšinu nábytku som vynisela sama na prvé poschodie a aj si ho zmontovala ( okrem gauča a postele-to by sám nedal nikto). Ale to skôr preto, že som vtedy nemala toho správneho muža pri sebe.
@anonym_7d3a15 máš vôbec muža?
@terezka1947 mám priateľa, nie sme manželia.
@anonym_autor vy chlapi ste moc tolerantní
Sa vám čudujem
@anonym_a9aa18 ak si tam deti tam potom toho uz vela nenavyberas. Co ako to myslis?
A zaujímavé je ze, keď sú financie 50/50 to už je neschopnosť muža ale keď žena ma viac urobiť ako 50 percent to nieje neschopnosť ženy ale nebyť otrokom
@anonym_autor skor naopak. Single zena je vacsinou sebestacna a usilovna, zato single muz je vacsinou neambiciozny nevyzrety chlapec. Lenivu zenu som v mojej generacii nevidela. Ale tak u gen z mi pripada, ze vsetci si myslia, ze im budu pecene holuby same padat do huby. Muzi aj zeny.
@anonym_autor a co sa stane ak muz navari, operie, povysava, nakupi? To nie su len zenske roboty a nikde nie je napisane, ze to musia robit len zeny. Vsade ma byt delba prace, jedno spravi jeden, druhe druhy. Ked chlapa bavi varenie a zenu nie, tak preco by nenavaril? Ked zena varit nevie a vie to muz, tak nech vari. Ona mozno lepsie zehli ako on.
A zas netrep, ze nabytok stahujes kazdu chvilu, ani vodovod netreba opravovat kazdu sobotu ako (minimalne) kazdu sobotu treba povysavat. Aj gumy na autach sa menia len 2x v roku a aj to staci auto do servisu odviezt a kym to spravia mozes popijat kavu. Zas az tolko tych "typicky muzskych" prac nie je aby chlap kvoli tomu nemohol obsluzit pracku a umyvacku, lebo je uz pretazeny.
@terezka1947 mám priateľa, nie sme manželia.
@anonym_7d3a15 a čo potom robí on?
@anonym_autor Otvor si tu tému vztahy a rodinné problémy a zistíš, že o neschopnosti ženského pohlavia by sa tu fakt dalo polemizovať....ale chápem, je potrebné rozvíriť diskusiu...
@wolf_ inac povedane, co si si vybral to mas :D
@anonym_autor jednak výber a jednak aj ne/úprimné správanie/vyjadrovanie aj toho muža v rannom vzťahu. Totižto verím tomu, že ak by muž s takými názormi ich prezentoval narovinu hneď od začiatku, tak by sa tie "lenivé ženy" vyselektovali aj samé 😉
@anonym_7d3a15 a čo potom robí on?
@terezka1947 on sa stará o svoj byt, o svoje autá, o chalupu, o svoje poistky, o svoju domácnosť. Sme dve samostatné subjekty. Tri dni sme u neho, tri dni u mňa a jeden deň je každý sám.
@anonym_autor napríklad nábytok nechávam na mojho manzela. Uz som poprosila o pomoc aj našich spoločných známych s nábytkom. Pomôcť mozem aj ja, ale skor by som tam len prekážala. Takze ja skôr popratam ten neporiadok po alebo navarím nejake jedlo poprípade pojdem robit nieco iné 🤷♀️
@bessie12 a presne tak to ma byt ;) stastny to muz
@terezka1947 on sa stará o svoj byt, o svoje autá, o chalupu, o svoje poistky, o svoju domácnosť. Sme dve samostatné subjekty. Tri dni sme u neho, tri dni u mňa a jeden deň je každý sám.
@anonym_7d3a15 celkom divne. A trocha aj smutne
@anonym_7d3a15 tak vlastne ani nie ste pár,ste sebestačne jednotky. Čo nemusí byť automaticky zle....vyhovuje vám to...ok.
@anonym_7d3a15 celkom divne. A trocha aj smutne
@anonym_autor prečo smutné? Je to super. Nevylučujeme, že sa to časom nezmení, ale zatiaľ nám to takto vyhovuje. Je to fajn. A hlavne, sme samostatné jednotky, on neživí mňa, ja neživím jeho. Každý z nás vie variť, prať, žehliť, postarať sa o domácnosť.
Podla mna su brutalne lenivi muzi...totalne hnidy
@anonym_d36858 presne. Mám doma dve deti a chlapa ako násť ročného. Umy riad,umyje a viac nič. Povysávaj. Spraví, ale okolo toho drísty,že všetko u nás musí byť hneď 🥴 najlepšie doma ležať na gauči a byť na telefóne a sledovať seriál.
@bessie12 a presne tak to ma byt ;) stastny to muz
@anonym_autor ale uz som montovala nábytok. Stôl a stoličky. Koľko som pri tom nadávala 😂 nie, toto nie je pre mna. Ale ak nie je ina možnosť, tak nieco mensie by som zmontovala ako to bolo aj v tomto prípade. Ale inak ... radsej to necham na skúsených.
@anonym_autor jednak výber a jednak aj ne/úprimné správanie/vyjadrovanie aj toho muža v rannom vzťahu. Totižto verím tomu, že ak by muž s takými názormi ich prezentoval narovinu hneď od začiatku, tak by sa tie "lenivé ženy" vyselektovali aj samé 😉
@wolf_ samozrejme je to chyba chlapa, ako inac
A zaujímavé je ze, keď sú financie 50/50 to už je neschopnosť muža ale keď žena ma viac urobiť ako 50 percent to nieje neschopnosť ženy ale nebyť otrokom
@anonym_a9aa18 hovorim o zenach ktorym sa leni robit svojich “50” a je ich dnes veru dost.
@anonym_d36858 presne. Mám doma dve deti a chlapa ako násť ročného. Umy riad,umyje a viac nič. Povysávaj. Spraví, ale okolo toho drísty,že všetko u nás musí byť hneď 🥴 najlepšie doma ležať na gauči a byť na telefóne a sledovať seriál.
@anonym_09ea63 no vidis mam to doma uplne rovnako, lenze opacne
@anonym_a9aa18 ak si tam deti tam potom toho uz vela nenavyberas. Co ako to myslis?
@anonym_autor ako že nenavyberam? chces mi povedat že máš ženu mate deti a doma scroluje na gauči miesto fungovania?
@anonym_autor ako že nenavyberam? chces mi povedat že máš ženu mate deti a doma scroluje na gauči miesto fungovania?
@anonym_a9aa18 no ano, neni to snad jasne?
@anonym_autor zaplat z jej platu pomoc do domácnosti 😅 a keď nebude na to pošli ju na brigádu
Že sú niektoré nešikovne a potrebuju veeeeeeľa pomoci je jedna vec ale ked lenivé,to kks byť chlap už by letela ako handra
@anonym_autor to ty si taká hnida? Ja mám fest nervy z takých pomalých a lenivých ľudí, ktorí by boli radi,keby za nich ešte aj niekto dýchal.
@wolf_ samozrejme je to chyba chlapa, ako inac
@anonym_autor prečo by to mala byť chyba chlapa? Prečo je potrebné tam zdôrazňovať pohlavie? Ak chcem od polovičky A a nechcem od polovičky B, tak je na mieste to otvorene komunikovať - čo mi síce nedá 100% istotu (lebo hej, ľudia - muži aj ženy - sa vedia pretvarovať a hrať rôzne "hry"), ale určite mi to dáva určitú % možnosť, že tým odradím toho, kto sa s tým nestotožňuje a/alebo si povieme veci dospelo na začiatku a dáme si bye, ak v tom nie sme kompatibilní. Platí to pre obe pohlavia.
@wolf_ Myslis ze sa zena realne ukaze v rannom obdobi vztahu???
@anonym_autor chlapi sa tiež vyfarbia dodatočne,denne to tu čítam
....a čo vlastne očakávame od chlapov? Aby vydávali,dali riad do umývačky a vybrali ho?akože to je fakt zaujímavé pre nich a nedivme sa,že sa im do toho nechce.....a povybavujenevza nich vserko ostatné chlapské 😎
Veď jasné,tieto maličkosti určite zvládnu....ale nechajme ich byť chlapmi....samé Z nich vychovávame deti.
Mne príde divné v manželstve si vymedzovať mužské a ženské práce a tváriť sa veľmi samostatne....prečo?ja viem existovať samostatne,aj som sebestacna-to isté manžel.
Ale sme manželia,dopĺňame sa. Ja mu uznam jeho podiel na domácnosti a on môj...ale prečo by som mala riešiť opravarov,či presúvanie skrine(čo nemám problém) a on variť,piecť,umývať riad(čo tiež vie urobiť)
Čiže ak som silná žena...tak budem mám prebrať mužské záležitosti a on bude stopkat ponožky,aby sme ukázali,že ....
@anonym_autor a co sa stane ak muz navari, operie, povysava, nakupi? To nie su len zenske roboty a nikde nie je napisane, ze to musia robit len zeny. Vsade ma byt delba prace, jedno spravi jeden, druhe druhy. Ked chlapa bavi varenie a zenu nie, tak preco by nenavaril? Ked zena varit nevie a vie to muz, tak nech vari. Ona mozno lepsie zehli ako on.
A zas netrep, ze nabytok stahujes kazdu chvilu, ani vodovod netreba opravovat kazdu sobotu ako (minimalne) kazdu sobotu treba povysavat. Aj gumy na autach sa menia len 2x v roku a aj to staci auto do servisu odviezt a kym to spravia mozes popijat kavu. Zas az tolko tych "typicky muzskych" prac nie je aby chlap kvoli tomu nemohol obsluzit pracku a umyvacku, lebo je uz pretazeny.
@viestta takmer vsetko z toho robim. Vlastne robim uplne vsetko okrem varenia a prania a aj to sa u nas vacsinou jedlo objednava.
@anonym_a9aa18 no ano, neni to snad jasne?
@anonym_autor no daj čo robíš doma ty a čo žena. Či máte deti, ako staré a koľko, či je ona doma alebo pracuje, akú prácu máš ty, akú ona, či máte dom, alebo byt, či sú aj nejaké domáce zvieratá. Ináč považujem túto tému len ako prostriedok na rozprúdenie diskusie

Ja mám vlastný byt bez hypo, dve autá, starala som sa ma o rekonštrukciu aj zariaďovanie, o všetko čo sa doma pokazí. Starám sa o autá, servisy, poistky, o dovolenky, itinerár a letenky, zarábam peniaze, upratujem, periem, varím, vybavujem lekárov. Riešim kontakt s inštitúciami, úradmi. O čo sa stará muž?
@anonym_7d3a15 máš vôbec muža?