icon

Prečo sú lekári hrubí voči mladým pacientom?

Včera o 11:57

Teda, ani neviem už, kto je mladý, doktor v nemocnici Ružinov posmešne povie že "Vaša snaha schudnúť nič neznamená, mladá dáma!" žene ktorá má 40 rokov,
zato neurologička
na Mickiewiczovej v UNB zase hovorí 27ročnej ževraj na antidepresíva ste priliš mladá, načo ich beriete, nepotrebujete ich...?

Akože, potrebujeme viac samovrážd medzi mladými, alebo o čo nám ide? Tá 27ročná mala násilných rodičov a skúšala sa zabiť už ako 15ročná,
ale múdra pani MUDr. povie,
že nie, lieky čo pomôžu musia počkať kým budeš na dôchodku, ak sa vôbec dožiješ...???

anonym_c6e6e8
Včera o 12:01

@anonym_autor ľudia su precitliveli.A koľko schudla tá žena?Snaha niekedy nestačí, ale aj niečo treba zmeniť.Aj mne povedal gynekológ, že som tlsta a mal pravdu.Mala som 41 r, ak by som sa nespamätala po 50 tme by som bola ešte tlstejsia

simsalabim

@anonym_autor neber si vsetko osobne… a ak ti to vadi, ohrad sa konkretnemu doktorovi priamo tam a namieste. S neprijemnymi ludmi sa stretnes vsade, takze je dobre sa naucit si to nepripustit alebo sa branit.

doriiis

Uz zase ty?

anonym_ff27c8
Včera o 12:08

@anonym_autor Ja som bol u mladeho urologa, ktory sa má po operácii snažil presvedčiť, že vraj PN nepotrebujem, lebo zákrok sa normálne vykonáva v lokálnej anesteze (ja som bol v CA). Ale vôbec nebol hrubý, práve naopak, veľmi milý. Nakoniec mi po viacnásobných urgenciach tu PNku vypísal.

januska12323
Včera o 12:13

Zase?

katica06
Včera o 12:17
@doriiis

Uz zase ty?

@doriiis zas

anonym_d2a6be
Včera o 12:27

Nechcem sa nikoho dotknúť, ale 40 ročná žena nie je žiadna mladá žaba, aby sme tu riešili hrubosť voči MLADÝM pacientom, to je normálne zrelá žena… a nuž ľudia sú rôzni, niekto ma viac empatie, niekto menej, vždy to tak bolo, vždy to tak bude, niekto je priamy, niekto to vie zaobaliť, niekto to potrebuje počuť tvrdo, aby sa prebral, niekto sa urazí na smrť… xy krát si to tu riešila, načo stále nová diskusia, zjavne ti to moc nepomáha a neprináša, keď s tým prídeš zase a zase

pr85
Včera o 12:40
@katica06

@doriiis zas

@katica06 Čo zas? Zmeškal som niečo?

enmery
Včera o 12:56

Ľudia, aj medzi lekármi sú neempatickí, hlúpi, leniví, arogantní presne ako v každom inom povolaní. Keď je na SK nepríjemná predavačka, tak čo. Potom stretnem 3 ďalšie milé a ochotné. Nič to nemá s povolaním, ani tvojim vekom.

anonym_22c54d
Včera o 13:54

Skús sa na to pozrieť z druhého uhla. Ak lekár vyčerpal všetky empatické možnosti namotivovať pacientku k chudnutiu a ona je pasívna, tak možno skúsil neempatickú cestu. A tá doktorka pri tej 27 ročnej možno nepriamo chcela povedať, že ak už 27 ročná si ničí zdravie antidepresívami, tak vo vyššom veku jej tie lieky spôsobia nežiadúcimi účinkami ešte viac zdravotných problémov. Tiež by som jej to priamo nepovedala, ale snažila sa ju motivovať k väčšej snahe sa tej chémii vyhnúť nejakým zázrakom. Možno to nebolo myslené tak zle ako to niekomu znelo. Ide o to ako to človek zoberie.

anonym_231c93
Včera o 14:03
@pr85

@katica06 Čo zas? Zmeškal som niečo?

@pr85 jedna nemenovaná sem dáva opakovane to iste

anonym_68a01e
Včera o 19:13
@anonym_c6e6e8

@anonym_autor ľudia su precitliveli.A koľko schudla tá žena?Snaha niekedy nestačí, ale aj niečo treba zmeniť.Aj mne povedal gynekológ, že som tlsta a mal pravdu.Mala som 41 r, ak by som sa nespamätala po 50 tme by som bola ešte tlstejsia

@anonym_c6e6e8 no da sa to povedat aj slusne, ked sme pritom.

anonym_272856
Včera o 19:20
@anonym_231c93

@pr85 jedna nemenovaná sem dáva opakovane to iste

@anonym_231c93 Prečo je nemenovaná? Veď je to Jožka, nie?
Ona ma obsesiu so zdravotnícickým personálom.