icon

Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?

Včera o 07:44

Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?

Strana
z6
simsalabim
Včera o 14:13
@martinaju

@simsalabim nie nerobia sa len v pripade podozrenia. Robia sa bezne na ziadost tehotnej zeny aj bez podozrenia.
My sme nemali absolutne ziadne podozrenie ja som mala 25 rokov a aj tak sme si zaplatili trisomy complete. To iste pri druhom dietati aj ked sme mali spravenu genetiku paru a neboli sme nosicmi ziadneho ochorenia.

@martinaju a netreba za to vysetrenie platit, ked nie je na vysetrenie "dovod"?

viestta
Včera o 14:15
@martinaju

@simsalabim nie nerobia sa len v pripade podozrenia. Robia sa bezne na ziadost tehotnej zeny aj bez podozrenia.
My sme nemali absolutne ziadne podozrenie ja som mala 25 rokov a aj tak sme si zaplatili trisomy complete. To iste pri druhom dietati aj ked sme mali spravenu genetiku paru a neboli sme nosicmi ziadneho ochorenia.

@martinaju ked zaplatis spravia ich komukolvek, nerobia sa rutinne. Ak je podozrenie, tak spravia tiez, ale nie su povinne

viestta
Včera o 14:15
@simsalabim

@martinaju a netreba za to vysetrenie platit, ked nie je na vysetrenie "dovod"?

@simsalabim samozrejme treba ho zaplatit zo svojho, nejde to z verejneho ZP

simsalabim
Včera o 14:21
@viestta

@simsalabim samozrejme treba ho zaplatit zo svojho, nejde to z verejneho ZP

@viestta takze nie su pristupne kazdemu... a su ludia, ktori sa spolahnu na to, ze "vsetko vyzera byt v poriadku" a dalej nic neriesia, takze argumentovat tym, ze "sa to dalo zistit dopredu" sa mi nezda byt OK - nemyslim tym teba (a to vobec neobhajujem tohto "otecka" - i ked za mna ma bod k dobru tym, ze aspon prispieva vysokou sumou).

bielasovicka
Včera o 14:26

A ten nadpis, je naozaj od veci

doriiis
Včera o 14:28

A ktorá normálna žena by chcela chlapa, ktorý opustil vlastne dieťa? V živote nikdy

zuzana76
Včera o 15:00
@anonym_autor

Mnoho rodín sa rozpadne keď sa narodí postihnuté dieťa, nie som ani prvý a ani posledný . Odchádzame kvôli milenkám , nezvládame život v rodine a napriek tomu si mnohí založia ďalšie rodiny . O tom že sa nám narodí postihnuté dieťa sme nevedeli , všetko bolo v poriadku, aj testy aj ultrazvuky . Chcel som zdravého syna, chcel som potom začať znova a chlapca dať do ústavu ale manželka nechcela ani za svet, bolo kvôli tomu veľmi veľa hádok , nedorozumení až som sa zbalil a odišiel som . Peniaze som však vždy posielal . Ako bolo ženy ktorým to nevadilo , len to zas neboli až také ženy s ktorými by som si chcel založiť rodinu , no a táto jedna, z tej som bol zas ja doslovne paf a tá ma zas poslala do pečka.

@anonym_autor budes sa musiet uspokojit asi s takou, ktorej to bude jedno a ty z nej nebudes paf, lebo to bude jedno len zene bez chrbtovej kosti a bez rozumu.

martinaju
Včera o 15:31
@simsalabim

@viestta takze nie su pristupne kazdemu... a su ludia, ktori sa spolahnu na to, ze "vsetko vyzera byt v poriadku" a dalej nic neriesia, takze argumentovat tym, ze "sa to dalo zistit dopredu" sa mi nezda byt OK - nemyslim tym teba (a to vobec neobhajujem tohto "otecka" - i ked za mna ma bod k dobru tym, ze aspon prispieva vysokou sumou).

@simsalabim no ale da lebo odbornik vie zistit aj na usg. A ked ma 700 eur na vyzivne tak mali aj peniaze na testy to ze sa spolieha niekto ze jemu sa to stat nemoze je smutne

simsalabim
Včera o 15:32
@martinaju

@simsalabim no ale da lebo odbornik vie zistit aj na usg. A ked ma 700 eur na vyzivne tak mali aj peniaze na testy to ze sa spolieha niekto ze jemu sa to stat nemoze je smutne

@martinaju no ver, ze sa na usg vzdy neda. Ale hadat sa mi fakt nechce a nakoniec, o tomto tato diskusia nie je.

viestta
Včera o 16:02
@bielasovicka

A ten nadpis, je naozaj od veci

@bielasovicka ten nadpis zmenil admin, povodne tam bolo nieco v zmysle Odmietla ma zena

minenkaa
Včera o 17:54
@lentilka209

Zeny, mozno ani vas muz by to nezvladol ...len o tom neviete, lebo máte zdrave deti a púšťate sa tu bezhlavo do autora ako osi.

@lentilka209 moj by to uplne isto na milión percent zvládol ,ja len na 50% ,ale určite by sa mi to dieta nehnusilo zobrat na ruky a pomáhať mu ,aby malo lepší zivot

martinaju
Včera o 18:19
@simsalabim

@martinaju no ver, ze sa na usg vzdy neda. Ale hadat sa mi fakt nechce a nakoniec, o tomto tato diskusia nie je.

@simsalabim zalezi od lekara moj nazor.

marca12
Včera o 18:22

@anonym_autor U mna by si tiez skoncil. Kde ma ta zena istotu,ze neopustis aj ju,ak ti zacne nove dieta liezt na nervy alebo ak ona ochorie,tiez ju opustis. Si nespolahlivy,povrchny chlap.

enmery
Včera o 18:22
@marca12

@anonym_autor U mna by si tiez skoncil. Kde ma ta zena istotu,ze neopustis aj ju,ak ti zacne nove dieta liezt na nervy alebo ak ona ochorie,tiez ju opustis. Si nespolahlivy,povrchny chlap.

@marca12 A čo by sa ešte len ostalo, ak by ťažko ochorel on....to by tu bolo kydania na ženy.

mamaaja82
Včera o 18:31

Necitam vsetko ale si uplny chudak a jedine co si zasluzis je naplutie do oci.Mna si moj muž zobral s autistickym synom v tej najhorsej forme ako si vies predstavit,ty si len parodia na muza.Baba dobre spravila,ze ta poslala do pecka,vedela preco to robi.Ty by si bol pritaz a nie opora v zivote.

anonym_06ce09
Včera o 18:32
@anonym_319387

DS je vidno na ultrazvuku a aj z testov. Rozhodli ste sa pravdepodobne spolu, že to dieťa si necháte. Takže ano ja by som tiež nechcela partnera, ktorý opusti ženu kvôli ochoreniu dieťaťa. Vieš, že je milion ochoreni ktore môžu nastať počas života alebo sa stane nehoda a dieta ostane na voziku? Hoci čo. Su autisticke deti. A to ma ta žena žiť s tým keď sa nedajbože niečo stane tak ty zas zdupkáš? Výživné wau super. Vieš, že o také dieťa je 24/7 starostlivosť už navždy? Ale ano chvala panu bohu že si odišiel a tvoje dieťa ma konečne otca! Klobúk dole pred chlapom čo ho vychováva aj keď biologicky nie je jeho.

@anonym_319387 nie vždy testy DS odhalia

anonym_319387
Včera o 18:38
@anonym_06ce09

@anonym_319387 nie vždy testy DS odhalia

@anonym_06ce09 prosim vas geneticke testy a amnio urcite ds odhalia. Bavime sa o platenych testoch. Skuseny lekar s dobrym vybavenim to vidi aj na sone. Niekto ide iba k svojmu gynekologovi ktory ma sono z pred 50 rokov (prosim neberte doslovne) a neriesi. Nepripusta si a hotovo. Potom su tu ze y ktory maju gynekologa so spickovou technikou a je aj dobry diagnostik a aj tak sa idu uistit este inam. Nie prete, ze maju podozrenie alebo by neverili svojmu lekrovi. Jednoducho pre istotu alebo preto, že su lekari ktory robia len sono a špecializuju sa na to a su v kontakte viac s pripadmi ze nieco nie je ok a zbada aj tu najmensiu odchylku. A ked to nahodou nevidi na sone tak urcite to zistia na testoch a nasledne amnio. Takze ano stat sa moze ale velmi zalezi kto povie ze to dietatko bude zdrave.

anonym_06ce09
Včera o 18:45
@anonym_319387

@anonym_06ce09 prosim vas geneticke testy a amnio urcite ds odhalia. Bavime sa o platenych testoch. Skuseny lekar s dobrym vybavenim to vidi aj na sone. Niekto ide iba k svojmu gynekologovi ktory ma sono z pred 50 rokov (prosim neberte doslovne) a neriesi. Nepripusta si a hotovo. Potom su tu ze y ktory maju gynekologa so spickovou technikou a je aj dobry diagnostik a aj tak sa idu uistit este inam. Nie prete, ze maju podozrenie alebo by neverili svojmu lekrovi. Jednoducho pre istotu alebo preto, že su lekari ktory robia len sono a špecializuju sa na to a su v kontakte viac s pripadmi ze nieco nie je ok a zbada aj tu najmensiu odchylku. A ked to nahodou nevidi na sone tak urcite to zistia na testoch a nasledne amnio. Takze ano stat sa moze ale velmi zalezi kto povie ze to dietatko bude zdrave.

@anonym_319387 len bežne sa všetkým ženám také testy nerobia

marci9
Včera o 18:45

Teba mali dať rodičia do ústavu, keď si sa narodil. Keď si si urobil decko a downovým syndrómom, bolo tvojou svätou povinnosťou sa o neho postarať. Ono sa na svet nepýtalo. Každý, kto sa rozhodne mať decko, musí počítať s tým, že sa môže narodiť postihnuté. A tej žene, ktorá ťa poslala do pi..., sa absolútne nečudujem. Asi si uvedomila, že sráča, ktorý ju opustí pri prvom probléme, nepotrebuje.

marca12
Včera o 19:48
@marci9

Teba mali dať rodičia do ústavu, keď si sa narodil. Keď si si urobil decko a downovým syndrómom, bolo tvojou svätou povinnosťou sa o neho postarať. Ono sa na svet nepýtalo. Každý, kto sa rozhodne mať decko, musí počítať s tým, že sa môže narodiť postihnuté. A tej žene, ktorá ťa poslala do pi..., sa absolútne nečudujem. Asi si uvedomila, že sráča, ktorý ju opustí pri prvom probléme, nepotrebuje.

@marci9 Ja este dokazem pochopit,ze to nezvladol a odisiel. Ale to,ze sa o dieta nestara,nezaujima,to je neodpustitelne.

anonym_1a56c1
Včera o 19:58

Pochybujem o pravdivosti príbehu (jednoduchý dôvod - neverím, že toto môže niekto myslieť vážne).
Ak je naaaaaahodou pravdivý, tak čo tak troška sebareflexie? Si srab, ktorý opustil ženu a dieťa len preto lebo nesplnalo tvoje predstavy. Nech sa prihlási žena, ktorá by šla do vzťahu s niekym, kto je taký bezcharakterný ako ty 👌
Chlap, ktorý opustí ženu s dieťaťom, predtým chce dieťa hodiť do ústavu, nepodieľa sa na výchove, netrávi s dietatom čas, je len obyčajná nula a hovno (a to som práve asi urazila hovno).

anonym_c149a6
Včera o 20:00

👍 palec hore že si to tu napísal na plnú hubu, bez nejakých prikrášlení. Ja by som tiež nechcela postihnuté dieťa a tiež by som ho dala pravdepodobne do ústavu.

laskavastriga
Včera o 20:05

@anonym_autor ona chápe, že nie každý muž je stavaný na to vychovávať postihnuté dieťa, a pochopila, že si to ty. Ale, ona ti predsa nemôže dať istotu, že ti porodí zdravé dieťa a dupľom, keď už dieťa s DS máš. Čo potom? Zase pôjdeš o dům dal a začneš nový život? Zišla z kratšej cesty a dobre urobila.

anonym_9a00a8
Včera o 20:10
@simsalabim

@martinaju
@simsalabim USG nedokáže diagnostikovať DS. Na USG by lekár mohol vidieť niektoré znaky a podľa toho mať podozrenie - napr. keď meria stehennú kosť. Ale ak je to na hranici, ako sme mali my, tak to nemusí byť podozrivé, najmä, ak je plod menšieho vzrastu. Nám tiež nezistili pred pôrodom z USG. Na testoch sme neboli, lebo nebolo podozrenie.

U žien nad 35 rokov sa už robí odber plodovej vody, ktorý už dokáže stanoviť, či sa vyskytol DS, ale tiež to nie je 100%. S určitosťou do dokáže zistiť len genetické vyšetrenie z krvi plodu, kde sa dá buď potvrdiť, alebo vylúčiť DS, prípadne iné generické poruchy. Ale to si už musí pacient hradiť sám.

anonym_319387
Dnes o 07:31
@anonym_9a00a8

@martinaju
@simsalabim USG nedokáže diagnostikovať DS. Na USG by lekár mohol vidieť niektoré znaky a podľa toho mať podozrenie - napr. keď meria stehennú kosť. Ale ak je to na hranici, ako sme mali my, tak to nemusí byť podozrivé, najmä, ak je plod menšieho vzrastu. Nám tiež nezistili pred pôrodom z USG. Na testoch sme neboli, lebo nebolo podozrenie.

U žien nad 35 rokov sa už robí odber plodovej vody, ktorý už dokáže stanoviť, či sa vyskytol DS, ale tiež to nie je 100%. S určitosťou do dokáže zistiť len genetické vyšetrenie z krvi plodu, kde sa dá buď potvrdiť, alebo vylúčiť DS, prípadne iné generické poruchy. Ale to si už musí pacient hradiť sám.

@anonym_9a00a8 znova mozne to zistit je. My sme tiez nemali ziadne podozrenie na nic a vlastne uz v 12tt sme si platili testy. Minimalne je tam 99,8% uspesnot testu.
My sme chodili na na usg do martina a povedal ze vidi take a take znaky a moze to byt toto a doporucjje trisomy nasledne si precital ze uz ich mame a teda ked su dobre je naozaj nepravdepodobne ze jeden znak co on vidi by mal potvrdil chorobu a ze je to 0 sanca. Ze ak by videl aspon dva znaky tak nas posle este na amnio. Prvy mal cysty v hlavicke ale tie cysty su bezne pokial su ttisomy ok a pokial nie su ine znaly nie en dovod na paniku. Takze zalezi asi od lekara, co povie. Poznam dalsiu osobu osobne ktora bola v nartine lebo mali jeden znak uplne hranicny s DS a aj tak im doporucil trisomy kedze v 12tt sa amnio este nerobi. Ja osobne keby aj nad trisomy nerozmyslam a lekar mi povie ze je nieco hranicne tak by som na tie testy 100% isla.

Tiez sme mali chore dieta nezlucitelne so zivotom a zistili to v 10tt co proste takto skoro mat take znaky daneho ochorenia vedeli ze dieta neprezije ani do 12tt a predsa sa ma genetik ked sme isli na genetiku par pytal z akeho dovodu som si nezaplatila trisomy aby vedeli povedat ci to bola nahoda/nejaka moja prekonana choroba alebo to bolo geneticke a kedze som si to nezaplatila tak mi nespravia genetiku kedze mam jedno zdrave dieta. Akurat ze ineho pohlavia. Takze bohuzial ocividne treba vzdy peniaze aby mal clovek istotu. Nasledne sme isli inam a genetiku nam spravili kedze tam bolo riziko ze to mohlo byt geneticke a toto ochorenie je napzaj raritne a vlastne sa deti nerodia a ked sa narodia po porode hned zomieraju.
Ja rozumiem ze to je dost peňazí a nie každý ma alebo je ochotný za to zaplatiť. Ale nebudeme tu tvrdiť, že sa to nedá zistiť lebo dá.
Tak isto jedna znama mala usg ok a predsa sa v 16tt rozhodla pre trisomy aj ked ju gynekologicka odhovarala ze naco ze ma vsetko ukazkove a ukazalo sa ze dieta ma ds a amnio to len potvrdila.

Strana
z6