icon

Prírodná krása štyridsiatničky

22. nov 2025

Ako podľa vás vyzerá prirodzená krása u štyridsiatničky? Ako by ste opísali prirodzene krásnu ženu, jej vzhľad aj povahu?

Prosím, vyhnite sa odpovediam typu "vyzerá ako ja“ a podobným poznámkam.

Ďakujem.

anonym_fe5fc3
22. nov 2025
@anonym_045cdd

@anonym_fe5fc3 tak skôr od teba ti bolo blbe jej povedať, nech si to dá odrezať. Možno pozerala nechápavo preto, že nemás trochu chochmesu, že asi také veci nebudem niekomu komentovať. Či na tebe nie je čo komentovať ohľadom výzoru?

@anonym_045cdd pozri, poznáme sa od základnej, prešli sme si spolu všetkým a určite viem čo kedy povedať a hlavne si nepotrebujeme práškový cukor fúkať do zadkov

summer23456
Autor odpoveď zmazal
beronsche
22. nov 2025
@anonym_9122ac

@beronsche sú krásne aj styridsiatnicky, ale tie, ktoré majú na to čas a peniaze a investujú bohato do seba. Ja neviem, asi som v divnej bubline, ale čo boli krásne ženy v mladosti, teraz brutálne zvädli. Ono vidno na nich, že to boli kočky, mnohé majú dodnes výstavnú postavu, ale tá tvár sa proste prepadá. A nepomáha ani botox ani kys.hyaluronova. Aspoň mne nie, bola som už viackrát na týchto vyplniach a jednoducho, mne to niečo vylepsilo, ale inú časť tvare to negatívne ovplyvnilo. Tak som si povedala, že radšej ostanem špata, ale aspoň prirodzená.
Ale zasa samozrejme, sú aj styridsiatnicky príťažlivé vidím aj na sebe, keď muži obkukuju moju postavu, nie som slepá. Aby to nevyznelo vsetko ako kult mladosti, ako píšeš. Ešte v podstate 40 je ok, po 50 to pôjde rapídne z kopca, potom nám už ostane len vnútorná charizma, tak aspoň mame na čom pracovať.

@anonym_9122ac ale veď presne tak som to tým kultom mladosti myslela - tvár 40+ je "zvadnutá"v porovnaní s tvárou mladsej ženy, či už to bola presne tá žena predtým, či ina mladá.
Jednoducho to tak máme ako spoločnosť nastavené.

anonym_9931d5
22. nov 2025
@anonym_autor

@biba_18 vyzeras takto nejak?

@anonym_autor takto vyzerá asi tvoja matka. Bacha, gény 😄

drahomirrra
22. nov 2025

Stale ziadne fotky tych sexi mladic? Och, kolka skoda.

matkahelka
22. nov 2025

Nejako nerozumiem, preco sa v dnesnej dobe, kedy je esteticka medicina na vrchole, treba spoliehat na nestandardne, az luxusne starnutie. vsak kto chce silou-mocou prirodzene starnut a mat hlboke vrasky, padnute viecka, vejuce krky, sivu metlu na hlave, ok, ale kto nechce, dnes sa tomu da naozaj krasne pomoct a v niektorych pripadoch sa vek zeny extremne tazko odhaduje. ja okolo seba nemam ziadnu 40 +, dokonca ani 50+ ktora by mala hlboke vrasky, sivu metlu na hlave, vejuci krk, padnute viecka. mama mojej byvalej kolegyne si uz pred vyse 10 rokmi ako darcek na 50 vypytala blefaroplastiku. dnes je to zakrok taky bezny ako extrakcia osmicky. par kvapiek botoxu alebo KH neboli ani telo, ani penazenku a 5 rokov je hned fuc. lekarka mojho muza a mojej byvalej sefky ma sestricku, jednu krasnu zenu, vzdy je upravena, s dokonalou manikurou, jemne nalicena, ma sice par kg navyse, ale pristanu jej, ma vyborne zvoleny uces. odkedy tam chodime, sme si tak hovorili, ze okolo 55 moze mat. naposledy, ked som bola v estetickej klinike kam chodim, som ju tam stretla. s lekarkou sme sa potom zakecali a hovorim, ze dokelu, aj ja chcem pred 60 vyzerat ako ta pani a ona sa zasmiala, ze ta pani bude mat buduci rok 70. ostala som s otvorenymi ustami. je jasne, ze ma nejaky facelift, ale vsak to je fuk, vyzera uzasne. dnes je takych zien kvantum- poviete si, aka krasna pestovana 50-nicka a pokojne to moze byt zena o 10 a viac rokov starsia. dnes sa nastastie uz nemusia zeny spoliehat len na genetiku a modru niveu. alfa a omega je nemat chronicke ochorenie, nezit s nejakym debilom, co vyciciava energiu a sposobuje stresy. vrasky su nic, vraskam a padnutej kozi sa da dnes krasne pomoct.

anonym_0c0852
22. nov 2025

@anonym_autor Ja, ze chces nejake info o prirodnych produktoch pre tuto vekovu kategoriu 😅.
Inak za mna taka, co sa o seba stara, nie je prilois vymachlena, ma taku akurat postavu a je mila, prijemna a prirodzena, prosto je taka, aka je, nehra sa na nieco.

anonym_533795
22. nov 2025
@matkahelka

Nejako nerozumiem, preco sa v dnesnej dobe, kedy je esteticka medicina na vrchole, treba spoliehat na nestandardne, az luxusne starnutie. vsak kto chce silou-mocou prirodzene starnut a mat hlboke vrasky, padnute viecka, vejuce krky, sivu metlu na hlave, ok, ale kto nechce, dnes sa tomu da naozaj krasne pomoct a v niektorych pripadoch sa vek zeny extremne tazko odhaduje. ja okolo seba nemam ziadnu 40 +, dokonca ani 50+ ktora by mala hlboke vrasky, sivu metlu na hlave, vejuci krk, padnute viecka. mama mojej byvalej kolegyne si uz pred vyse 10 rokmi ako darcek na 50 vypytala blefaroplastiku. dnes je to zakrok taky bezny ako extrakcia osmicky. par kvapiek botoxu alebo KH neboli ani telo, ani penazenku a 5 rokov je hned fuc. lekarka mojho muza a mojej byvalej sefky ma sestricku, jednu krasnu zenu, vzdy je upravena, s dokonalou manikurou, jemne nalicena, ma sice par kg navyse, ale pristanu jej, ma vyborne zvoleny uces. odkedy tam chodime, sme si tak hovorili, ze okolo 55 moze mat. naposledy, ked som bola v estetickej klinike kam chodim, som ju tam stretla. s lekarkou sme sa potom zakecali a hovorim, ze dokelu, aj ja chcem pred 60 vyzerat ako ta pani a ona sa zasmiala, ze ta pani bude mat buduci rok 70. ostala som s otvorenymi ustami. je jasne, ze ma nejaky facelift, ale vsak to je fuk, vyzera uzasne. dnes je takych zien kvantum- poviete si, aka krasna pestovana 50-nicka a pokojne to moze byt zena o 10 a viac rokov starsia. dnes sa nastastie uz nemusia zeny spoliehat len na genetiku a modru niveu. alfa a omega je nemat chronicke ochorenie, nezit s nejakym debilom, co vyciciava energiu a sposobuje stresy. vrasky su nic, vraskam a padnutej kozi sa da dnes krasne pomoct.

@matkahelka Ale tie zakroky nestoja 10e, len obocie nakreslit stoji 300e, hovoris tu o par kvapkach kyseliny a botoxu, vieckach ako keby to boli 20e zakroky,co nebolia telo ani penazenku. A ty odkial vies,kolko ta zena zaraba,aky ma zivot a ci tak chce vyzerat? A mozno aj nechce,ale ma chore dieta/manzela/rodica, nema prijem,mozno ma sama zdrav.problemy,ktore ju stoja peniaze,mozno studuje,lebo chce lepsie platenu pracu. Nema kazda bohateho manzela,ktory jej dava vreckove,aby sa kazdy mesiac isla poupravit. Tak nehovorme tu o krasnych,dokonale upravenych zenach, po 40r.ktore si, ale tu krasu zaplatili. Zase sme pri tom,ze kto sa neponaprava na estetickej klinike,je v podstate zanedbana spata🙈

dankabg
22. nov 2025
@anonym_9122ac

@anonym_autor ach, vyzerať po štyridsiatke, možno skôr po štyridsaťpäťke dobre, je fakt ťažké. Normálne som prekvapená, koľko krásnych žien v mladosti, je po štyridsiatke tak zvädnutých. Ovisnute kontúry, vrásky, nadváha... a potom si uvedomíte, že asi aj vy tak vyzeráte, i keď u seba to možno takto nevidite (ale vidia to ostatni). Dobre vyzerajú v tomto veku asi len ženy, čo na to majú čas a peniaze a venuju sa sebe dlhe roky. Ja mám mnohé, aj výborne zarábajúce kolegyne, ale času nazvyš nemajú a veru nie sú to už ani zďaleka tie krásky, čo boli napr.pred 10 rokmi.
No nič, nezmenila som sa s tým, že teraz by som mala aj peniaze aj viac času, keďže deti sú už relatívne samostatné, čo z toho, keď vek nevrátim a určite ho vidno (I keď všetci tvrdia, ako dobre vyzerám na svoj vek, sú to len reči). Už som vo veku, kedy pociťujem staré známe- zo zadu lýceum, spredu múzeum. Proste figuru si udržiavam v pohode, ale tá tvár... proste vidno, že nie som najčerstvejšia zelenina. Keď idem s dcérou, na prvý pohľad sme ako kamošky, keď sa priblížime, tak vidno, že matka s dcérou. A zmierujem sa s tým dosť ťažko, jednoducho ešte aj duchom som minimálne o 15 rokov mladšia, ako fyzicky. A uvedomujem si, že bude horšie (sorry, asi ma chytila depka z tejto témy 😉 )

@anonym_9122ac ako máloktorá baba si toto takto na plnú hubu uzná. Čo som si ja všimla. Extra krásne ženy znášajú starnutie ešte horšie, ako tie priemerné.

anonym_533795
22. nov 2025
@anonym_fe5fc3

@anonym_045cdd pozri, poznáme sa od základnej, prešli sme si spolu všetkým a určite viem čo kedy povedať a hlavne si nepotrebujeme práškový cukor fúkať do zadkov

@anonym_fe5fc3 Uplne chapem,preco sa na teba tak pozerala. Keby mi najlepsia kamoska povedala,nech si dam odrezat kozu z krku tak si tiez poviem,ci jej nesibe. Ty si rez co chces,ale preco by si mal niekto iny,zato,ze tebe sa to nepaci? Ci ta 💩,ze je ona spokojna s tym ako vyzera,aj ked sa nechce dat upravit?

mischy00
22. nov 2025

Nie je tema o prirodzenej kráse? Nie o botoxe a sem pichnúť, tam pichnúť.....pretože je potom nefer postaviť vedľa seba 2 takéto ženy. V podstate je nefer aj očakávať, ze každá žena bude krásna a bude jej iba na tomu záležať. Nie, svet je rozmanitý....vďaka bohu.

kofa77
22. nov 2025

Pichnut si botox mladost neprinesie, ani krajsiu plet. Je to o celkovom starani sa o seba, a to uz nieco stoji. Ano, je fajn ak si to moze dovolit, aj take su, ale velka cast je v 50 tke rada, ze je rada-deti na skole z jednej strany, starsi rodicia, o ktoryvh sa treba starst z druhej, muzovi tiez zacne zasibavat, do toho hormony. A slovenska zena ma casto samu seba na poslednom mieste.

larinka552
22. nov 2025

Nestava sa mi to casto, ze by som si povedala ze vyzera fakt dobre na svoj vek ale pozerala som Bez servitky a tam bola Alexandra Orviska, vek 42. A vtedy som si povedala, ze wau ta vyzera, tak dobre, ze aj mladsie by mohli zavidiet 😃
Ale napr. taka Sandra Bullock mi napadla alebo aj Kate Winslet.
Uplne opacne by som zaradila Madonnu.

anonym_b9ea0e
22. nov 2025
@larinka552

Nestava sa mi to casto, ze by som si povedala ze vyzera fakt dobre na svoj vek ale pozerala som Bez servitky a tam bola Alexandra Orviska, vek 42. A vtedy som si povedala, ze wau ta vyzera, tak dobre, ze aj mladsie by mohli zavidiet 😃
Ale napr. taka Sandra Bullock mi napadla alebo aj Kate Winslet.
Uplne opacne by som zaradila Madonnu.

@larinka552 Zazjimave ja som tam Orvisku videla a hovorím si ako zle vyzerá, hrozne plastikovo.

mirage
22. nov 2025
@matkahelka

@matkahelka hm.. ak by si robila v nejakej fabrike, ci beznej coop jednote ver, ze by si videla zeny s hlbokymi vraskami aj ovisnutym krkom.

beronsche
22. nov 2025

@larinka552 Sandra bullock už má zamrznuty výraz a divnu mimiku, rovnako ako Nicol Kidman, či Courteney Cox..
Tam sa o prirodzenej kráse hovoriť veru nedá, to je už krása z rúk chirurga.

jana_eyre_2
22. nov 2025

neviem ako by som opísala slovami.. asi že sympaticky, milo pôsobiaca, nenutena, neafektovana.. mohla by mať akékoľvek vlasy, akékoľvek oči, postavu, mohla by mať aj úpravy, ale peknost ženy je najmä v Tom ako pôsobí - proste tá sympatickost, mäkkosť, múdrosť..

summer23456
22. nov 2025
@beronsche

@larinka552 Sandra bullock už má zamrznuty výraz a divnu mimiku, rovnako ako Nicol Kidman, či Courteney Cox..
Tam sa o prirodzenej kráse hovoriť veru nedá, to je už krása z rúk chirurga.

@beronsche fakt aj Sandra bullock? Myslela som, že ona tomu neprepadla.

anonym_9122ac
22. nov 2025
@matkahelka

@matkahelka no žiaľ, nepomôže par kvapiek botoxu ani KH, aspoň nie každému. Ja tých kvapiek mam v sebe viac a pri botoxe sa mi síce krásne vyhladilo čelo, ale poklesli mi aj krásne viečka, takže som čakala, kedy výsledok odznie. KH mi spravila zázraky pri vyplnení kruhov pod očami, ale následne mi "stiekla" nižšie a usadila sa tam, kde nemá. A to som chodila na renomovanu kliniku a platila pekne palky. Ale toto nikto nepovie, lebo to neznie dobre. Blefaroplastiku dolných viečok som už dvakrát zrušila, lebo sa bojím, aby mi to nepokaslali, potom ako budem chodiť po svete.
Ale zasa je pravda, keď v tom vie niekto chodiť a ma skvelých lekárov, vie si pomôcť. Doktorka, čo mi tieto veci pichala, vyzerala úžasné, myslela som, že nejaká patdesiatnicka, a ona, ze ma 65 rokov, skoro som dopadla. Ale priznala lifting, blefaroplastiku a pravidelne miniinvazivne zákroky.
A máš pravdu, tá ktorá má doma idiota a buzerantskeho egoistu, môže sa aj na hlavu postaviť, vpíše sa jej ta znicenost do tváre.

anonym_f86f28
22. nov 2025

Tak tak, zabijak krásy a mladosti, aj zdravia a pre zenu ako jed, je aj zivot v nefunkcnom vztahu, s muzom ktorý ma zenu v pazi, či iné neresti, taka môže chodiť aj kazdy týždeň na kyselinu, botox, zákroky atd. ma to vryte v tvári a ten vyraz tvare je zmeneny, vyzera zvadnuto, utrápene aj keď vyhladená botoxom.Takze v prvom rade je spokojnost v živote

beronsche
22. nov 2025
@summer23456

@summer23456 v takom relatívne novom filme, čo tam hrá s davidom radcliffom, už vyzerá ako niekto iný, nie ona...
Taká neprirodzene "vyžehlena"..

anonym_fe5fc3
22. nov 2025

Každá jedna hollywoodská herečka a známa osobnosť má za sebou 150 zákrokov, my vidíme max tak vačšie pery a vtedy sme múdre🤣
Na youtobe sa vyjadrujú plastický chirurgovia, ešte pred kariérami majú za sebou úpravy sánok, lícnych kostí, v 30tke liftingy a potom keď už teda akože stárnu a kariéry majú v 40tkach za sebou tak vidíme nejaké tie vrásky, ale nemožeme sa porovnávať vekovo🙏🏼 práve asi každá sme na tom lepšie, nakoľko nemáme za sebou ten stresový život s opijátmi, alkoholom, liekmi, škandálmi.

anonym_00613c
22. nov 2025

Mám 50 + nechávam si šedivé vlasy, líčim sa, obliekam sa mladistvo, som štíhla. Udržiavam telo i myseľ v kondičke.
No, ani mi nenapadne, aby som sa dala dogabať nejakými procedúrami, alebo plastickou operáciou. Na to sa mám príliš rada 🙂
Stále si hovorím, že nech som duševne a fyzicky zdravá, aby som sa mohla ešte dlho tešiť zo života.

summer23456
23. nov 2025
@anonym_fe5fc3

Každá jedna hollywoodská herečka a známa osobnosť má za sebou 150 zákrokov, my vidíme max tak vačšie pery a vtedy sme múdre🤣
Na youtobe sa vyjadrujú plastický chirurgovia, ešte pred kariérami majú za sebou úpravy sánok, lícnych kostí, v 30tke liftingy a potom keď už teda akože stárnu a kariéry majú v 40tkach za sebou tak vidíme nejaké tie vrásky, ale nemožeme sa porovnávať vekovo🙏🏼 práve asi každá sme na tom lepšie, nakoľko nemáme za sebou ten stresový život s opijátmi, alkoholom, liekmi, škandálmi.

@beronsche
@anonym_fe5fc3 ale tuším Júlia Roberts presadzuje prirodzene starnutie... Či už ani ona nie?

anonym_b9ea0e
23. nov 2025

No tak keď sa bavíme o prirodzenosti tak jednoznačne Salma Hayek. I keď ona je Latino a asi jedna z milióna čo dobre vyzerá aj “údajne” bez zákrokov. Minule som videla také videjko kde ukazovala že ma na boku hlavy šediny a že si to vždy zafarbí tmavohnedou špirálou a vlasy si stiahne do copa a má lifting.

enusamt
23. nov 2025
@summer23456

@summer23456 so Sandrou je to bohuzial pravda 🫤 moja naj herecka a posledne 2 - 3 filmy ani neviem o com boli, lebo sa na nic nedalo sustredit kvoli jej tvare.. normalne ma sokla 😐 kazdeho vec, upravy, ale ona ma fakt "zamrznutu" tvar..
Ale aj tak je naj 🙂

summer23456
23. nov 2025
@enusamt

@summer23456 so Sandrou je to bohuzial pravda 🫤 moja naj herecka a posledne 2 - 3 filmy ani neviem o com boli, lebo sa na nic nedalo sustredit kvoli jej tvare.. normalne ma sokla 😐 kazdeho vec, upravy, ale ona ma fakt "zamrznutu" tvar..
Ale aj tak je naj 🙂

@enusamt škoda, aj ja ju mám rada

anonym_9122ac
23. nov 2025
@anonym_b9ea0e

No tak keď sa bavíme o prirodzenosti tak jednoznačne Salma Hayek. I keď ona je Latino a asi jedna z milióna čo dobre vyzerá aj “údajne” bez zákrokov. Minule som videla také videjko kde ukazovala že ma na boku hlavy šediny a že si to vždy zafarbí tmavohnedou špirálou a vlasy si stiahne do copa a má lifting.

@anonym_b9ea0e fakt veríš, že Salma, žena, ktorá má multimilionara manžela, nemá žiadne zlepšenia? Jasne, ze ma a neprizná ich. Ani ja by som to nepriznala, načo. Ale všetko má spravené perfektne, nič neprehnala. Vyzerá úžasne. No kto z nás bežných smrteľníkov si to môže dovoliť? Aj keď dnes zaplatiť plastiku nie je nad možnosti obyčajných ľudí, predsa len kvality nejakého bratislavského plastického chirurga sa nedajú porovnať s tými v Holywoode. A tak ani nemôžeme čakať nejaký wow efekt a vyzerať pred šesťdesiatku ako Salma.

anonym_4dd56a
23. nov 2025

Tak niekedy ten botox skôr pridá na veku a vyzerá to dosť komicky. Myslela som, že sa bavíme o priemerných slovenských ženách. Ale z celebrít som bola naposledy v šoku, ako vyzerá Demi Moore, veľmi dobre spravená plastika.

biba_18
23. nov 2025

@anonym_4dd56a vážne? tie lícne kosti má strašné… tiež sa už na seba nepodobá…