Vnímanie krásy vo veku tridsiatnikov: Minulosť vs. súčasnosť
Z detstva si pamätám, že tridsiatnici vyzerali veľmi staro. Obyčajne mali krátke vlasy a obliekali sa veľmi podivne, čo im ešte pridávalo na vizuálnom veku. Chlapi mali bokombrady a fúziky a umastený účes, ktorý ich tiež robil staršími. Keď sme boli my v tom veku, bola móda dlhých vlasov, prirodzenosti a krásy ženského tela. Muži boli mužní, chlapsky sa obliekali, boli oholení, alebo mali jemné strnisko, ktoré pôsobilo mužne.
A dnes? Ženy majú zničené vlasy, pokožku posiatu otrasnými tetovaniami, hrozné obočie , estetické úpravy ani nepočítam. A muži? Dlhé otrasné brady a podobné tetovania, ktoré podľa mňa vôbec nepôsobia esteticky. Dnes teda opäť tridsiatnici vyzerajú staro. Mne to už síce bude jedno, keďže generačne už budem za horizontom, ale každý deň čakám, kedy opäť príde tá opakujúca sa fáza, keď ľudia budú chcieť vyzerať krásne a mlado aj v tom najlepšom veku. Dočkám sa?
Ty vole. Mať tvoje problémy takto v pondelok ráno. Nájdi si koníček alebo povinnosti.
Koho zaujima tvoj nazor ? Ja mam tie otrasne tetovania a vyzeram o 10rokov mladsie nez som. Skus sa zmierit s tym ze kazdemu sa paci nieco ine
@anonym_autor súhlasím, aj keď na ženách mi vadí asi len ten kačací zobák, ale muži 30-nici dnes vyzerajú hrozne a staro s tými bradami, no je to hlavne z ich pohodlnosti
Tak mne sa nepacia brady u chlapov - vacsinou ich to robi starsimi - a a ni tetovanie (u kohokolvek). Ale to neznamena, ze to tak maju vsetci. Uniformita vzhladu tu bola za sociku, netreba ju naspat. Pokial to nie je vyslovene vulgarny look, nevadi mi to.
@anonym_autor myslim, ze hovoris cca o 80tych rokoch.
Na to ma kazdy svoj nazor. Ci vtedy 30-tnici vyzerali mlado.
Keď si mala ty 30, tak pre deti a tínedžerov si vyzerala staro a seniori nerozumeli tvojmu štýlu, nech si ty myslíš čokoľvek, spomienkový optimizmus funguje… a nie, nikdy sa nedočkáš, že svet sa bude točiť okolo tvojich preferencii a všetci sa prispôsobia tomu, čo sa páči tebe…
@anonym_autor
Myslim si, že najväčší problem je v tom, že vaša generácia ma tendenciu pozerať sa na svoju mladosť ako na niečo vzácne.. ale pre vas je dnesna doba upadok vkusu .. doba ide ďalej, a nikto sa nebude prispôsobovať tomu, čo sa páčilo vašej generacii... je to smiešne 😃 to isté je, ak v dnešnej dobe sa žije svetom technológií, vtedy to deti nepoznali, dnes je to ich svetom, a doba bude stále pokračovať, čiže nedá sa povedať, že vaša doba bola lepšia, ale poniektora vaša generácia zavidi aj to, že dnes sa nemusia plienky prať a vyvarať, že to máme jednoduchšie ako matky napriklad a vy sa len porovnavate a nevidela som to len raz .. co vsetko mame mi a vy ste nemali a vsetko ste zvládli ... OMG
Jedina cesta je zmieriť sa s tým, a možno o 30 rokov budeme rovnako nostalgický, ako teraz vy
@anonym_autor
No co uz si stara a ufrflana😉
To má každá jedna generácia pocit, že ich mladosť bola lepšía, krajšia, aj móda, všetko. Ohĺadom toho, čo je aktuálne trendy na mňa odvšadiaĺ vyskakuje, že sa vracia prirodzená krása. Žiadne kačacie zobáky, marfušovské obočko a dlhé, krikĺavé umelé pazúre.
@anonym_autor ja si pamatam, ked som bola decko, ze vojaci zvs boli pre mna velki chlapi, a dnes by to boli pre mna soplave deticky.
Inak a nie je ti jedno ako vyzeraju dnesne zeny a muzi? Ved ty si uzivaj svoj prirodzeny vzhlad a im dopraj to, co sa im paci.
@anonym_autor mne sa vobec nezdá, že 30-tnici vyzerajú staro.. práve naopak.
A hoci sama žiadne tetovania nemám, niektoré sa mi naozaj páčia. A iné zase abdolutne nie.
A brady? Áno, muž s upravenou bradou vyzerá často omnoho lepšie ako hladko oholeny.
Čo k tomu dodať? Jediné, ze koľko ľudí, toľko chutí...
Ale upútalo má, že keď si bol/a dieťa, muži nosili bokombrady atď.. už budeš mať dobrevvyše 60r, že?
Každá generácia má pocit ze ta ich je naj.
Úplne pocujem tu uskrirkanu vetu EJ ZA NASICH MLADYCH CIAS....😄
Zničené vlasy? Ja zničené vlasy nemám, ani hrozné obočie. Dokonca ani tetovanie nemám 🤦♀️
Ak mame v zivote tento jediny problem - nevyzerat starsie, je nam sveta zit! Ak je nieci jediny zivotny ciel vyzerat mladsie, tak ma dost biedny zivot a nahana sa za chimerou.
Moj manzel ma cely nas vztah bradu a jemu aj mne je fuk, ci si niekto na ulici mysli, ze s nou vyzera starsie.
Ja mam skor iny problem, trafit, kolko ma kto rokov 🤔🤣 mne sa osobne bradaci a fuzaci nepacia, ale, ak sa pacia oni sebe, tak nech si nechaju narast aj po pas. A baby? Tak tam je to tiez o tom istom, ak sa ako kacicka s obrovskymi kozami citi dobre, tak je to ok. Mne je tiez jedno, ci sa niekomu pacim, ci nie aj bez uprav a tetovani. Dnes je taka doba, tiez sa o par desatroci na tom len pousmejeme, tak ako sa teraz pousmievame na Tvojej dobe a Ty na predoslej.
Ved dnes sa ludia hraju na konikov,psikov a pod.Nic neni lepsie,nie??

ke to oyazka vkusu .... ze sa nieco nepaci tebe neznamena to,ze je to zle ... ano je vela plastik a tetovani a pohlavi... ale stale su aj normalny ... a dolezite je,ze dotycny clovek je spokojny ... predpokladam ze si vekom oolo 40- my sme mali vela punku.. kopa deto fajcilo . travu a aj ine drogy... ako pisem kazde obdobie malo dobre ale i toe zle stranky ... aj nasi rodicia nam vravelize ich casi boli lepsie ...