icon

Rodičovstvo očami otcov

lbica
5. jan 2026

Rodičovstvo nie je len téma pre mamy. Otcovia, slovo je na vás.
Aké je to byť otcom dnes: výzvy, radosti, pochybnosti.
ak máte chuť, zapojte sa do diskusie.

anonym_b68348
5. jan 2026

Ako hovori moj manzel (aktualne deti 6mes a 18mes):
"Ved to sa vlastne len clovek nejako snazi prezit ten den a caka na 19:00" 😃

anonym_cee7ea
5. jan 2026

@lbica náš známy tvrdí, že na deťoch je najkrajšia tá robota 😂😂😂

anonym_cee7ea
5. jan 2026
@anonym_b68348

Ako hovori moj manzel (aktualne deti 6mes a 18mes):
"Ved to sa vlastne len clovek nejako snazi prezit ten den a caka na 19:00" 😃

@anonym_b68348 no vy ste ti zbudovali dve detičky za sebou, tak sa odpovedi tvojho muža ani nedivím. Môj mal odstup päť rokov, tak to bolo o inom. S malým bábätkom nič moc, ako kočíkovať, prebaľovať, kúpať to áno, ale ináč, čo s tým? Už s takým, ktoré lozí, to je o inom, jašenie, naháňanie, špliechanie vo vani, v bazéne a od asi 2 rokov si to už totálne užíval - učil bicyklovať, plávať, korčuľovať, lyžovať, hry s loptou, púšťať šarkana. Potom je obdobie - puberta, že máš chuť to dieťa niekedy napchať do hniezda záchrany, ale našťastie ju nemali naraz. A potom hrdosť, keď dieťa dosiahne nejaký športový, alebo umelecký úspech, zmaturuje, slzy na promócii. Vnúčat sa môj ešte nedočkal, ale už teraz sa na ne teší, zatiaľ si požičiava deti z rodiny, od kamarátov a podobne, aby nevyšiel z cviku. Ale viem, že nie každý je tak zblbnutý do detí, no u mňa to bola podmienka, nemohla by som žiť s mužom, ktorý si deti nevšíma a obťažujú ho.

pr85
5. jan 2026

@lbica Mám dve deti a rodičovstvo si zatiaľ užívam (žena je so synom ešte v pôrodnici). No uvidíme, keď sa vráti, to začne práve peklo. 🙂

anonym_fb1519
5. jan 2026

Môj exmanžel nikdy nevedel, čo má s dcérou robiť. Nevedel a nechcel ju prebaliť, okúpať, nešiel ju sám kočíkovať, nevedel sa s ňou hrať. Stále čakal, až podrastie. No ako dcéra rástla, jeho rodičovské schopnosti a zručnosti stále neprichádzali. Dnes je už dospelá a vzťah s otcom nulový.
Môj druhý manžel si syna užíva od pôrodnice. Prebaľoval, uspával, kúpal, kočíkoval. Chodil s ním na ihriská, učil ho bicyklovať, korčuľovať, hrajú spoločenské hry, učia sa spolu, majú chlapské hodinky, kde má mamka zákaz vstupu 🤭 a aby som nezabudla, venuje sa aj mojej dcére. Je to od muža k mužovi.

arek00
5. jan 2026

Mam deti v striedavke, striedame kazdych 7 dni. Dve krasne dcerky, 7 a 13. Mladsia neskutocne zlato a starsia uz v puberte. Obe extra dobre deti. Varim z hrnca na tanier, vzdy cerstve jedlo, periem, upratujem, ucim sa s nimi, liecim ich ak su chore. Vytvoril som im domov, kde su obe stastne. Vladne u nas velmi dobra atmosfera. Rodicia mi nepomahaju vobec, ale zaujem maju a poriadny, len deti chcu byt stale so mnou. Ono je vlastne o nahode, ak je chlap sikovny a ma dobre deti ako ja, tak je vsetko brnkacka. Je to uzasne, ked doma vladne pokoj a klud...vsetko slape tak ako ma.

anonym_861c61
5. jan 2026
@pr85

@lbica Mám dve deti a rodičovstvo si zatiaľ užívam (žena je so synom ešte v pôrodnici). No uvidíme, keď sa vráti, to začne práve peklo. 🙂

@pr85 aké peklo? Že práve ty sa rúhaš 😀 proti božiemu daru

vkatush
5. jan 2026

Ja stále vravím, že môj manžel je lepší rodič ako ja. On sa pre našich chlapcov narodil (či teda oni pre neho 😂).
A áno, niekedy to je na slučku, ale nemenili by sme ani za nič.

anonym_877b25
5. jan 2026

Od roka som sla do prace aj ja,malemu bud isli zuby,alebo chytil virozu,uz sme sa na tom smiali.Lebo grcky,hnacky mal maly iba vtedy ked som ja bola na nocnej a muz vstaval o 4hod na rannu.Ale zvladal to vzdy lepsie ako ja,lebo aj tak by som grcala vedla maleho.Tak maly bol tak super,ze mna toho usetril a vyuzil muza.