icon

Úvaha nad šetrením verzus míňaním peňazí. Kde je rovnováha?

20. nov 2025

Moja otázka podľa vás riešim len peniaze? Po dlhej dobe stretli sme sa s kamarátkou a boli sme na nákupoch a potom si sadnúť na kafe. Ona v každom obchode niečo si kúpila aj keď len maličkú blbosť že deti sa potešia. Ja som skôr pozerala porovnávala ceny a kúpila som knihy pre moje deturence. V kaviarni dala som si kávu a jeden zákusok k tomu, ona si dala za hodinu dve kávy a päť zákuskov. To len aby ste videli rozdiel medzi nami. Ona je taký typ čo rozhadzuje a ja som skôr šetrný typ.
Z vlastnej skúsenosti mala som obdobie že sme nemali peniaze, nemala som za čo kúpiť deťom jesť ani na suchý rožok, ex všetko prepil celý môj rodičak. To bol dôvod prečo som sa s ním rozišla a začiatky boli ťažké finančne.
Potom s terajším manželom keď sme si kúpili náš domček a prerábali sme, tiež sme boli natesno s peniazmi a boli sme mesiace v mínuse. Preto ja si strážim svoje peniaze a šetrím aby sme už neboli v takej situácii ako vtedy.
Lenže kamarátka má na mňa blbé reči že som drzgros a podobné lebo nekupim hneď všetko čo mi padne do oka. Ja chcem mať našetreny základ a chcem dopriať si deťom a našej rodine zážitky a podľa mňa na všetko treba peniaze. Plus škola bývanie strava všade treba peniaze.
Ona hovorí že ma rozoberali v jej robote a všetci sa na mne smejú že aká som. Dotklo sa ma to.

Strana
z2
zmrzlinka2021
20. nov 2025

Nie si škrob ale to porovnávanie cien je fakt divné. To robia ľudia čo majú finančné problémy. Veď ak sa ti konkrétna mikina páči v zare, to ako pozeráš všetky obchody, či majú tam rovnaké mikiny?

tatiana288
20. nov 2025

Dosť ťažko uveriteľné. 5 zákuskov, rozoberala ťa v jej práci a téma s finančným podtónom, ktorý tu už dnes bol "ostro sledovaný". Ak je to reálne, to čo si ona myslí o tvojom hospodárení je len a len jej problém. Hovorím to stále, ak sa v niečej spoločnosti necítime príjemne, nevyhľadávajme ju.

anonym_d1b768
20. nov 2025

@anonym_autor čo je koho do toho?😵‍💫 vôbec nič si z toho nerob….

autor
20. nov 2025
@zmrzlinka2021

Nie si škrob ale to porovnávanie cien je fakt divné. To robia ľudia čo majú finančné problémy. Veď ak sa ti konkrétna mikina páči v zare, to ako pozeráš všetky obchody, či majú tam rovnaké mikiny?

@zmrzlinka2021 Keď sa mi páči mikina a je drahá tak pozriem v inom obchode či není lacnejšie nemusí byť tá istá.

autor
20. nov 2025
@tatiana288

Dosť ťažko uveriteľné. 5 zákuskov, rozoberala ťa v jej práci a téma s finančným podtónom, ktorý tu už dnes bol "ostro sledovaný". Ak je to reálne, to čo si ona myslí o tvojom hospodárení je len a len jej problém. Hovorím to stále, ak sa v niečej spoločnosti necítime príjemne, nevyhľadávajme ju.

@tatiana288 Nesledujem čo iný píšu ja som tu teraz keďže teraz mám čas. A áno je to reálne ináč by som sa nepýtala, ide o odlišné názory a že to rozoberala v robote. Tie zákusky boli príklad no niektoré si zobrali z celého len to ako vidím.

danica2711
20. nov 2025

s takými kamarátmi už nepotrebuješ nepriateľov...

sevrin
20. nov 2025

"V kaviarni dala som si kávu a jeden zákusok k tomu, ona si dala za hodinu dve kávy a päť zákuskov."

Nie, ty si normálna, to len ona je pažravá.

mane01
21. nov 2025

@anonym_autor tomuto neverím… už to je divne, že kamoska si dala 5zakuskov na posedenie… ďalšie, keby ťa aj ohovárali s kolegyňami, určite by sa ti tým nechválila… dobrá blbosť toto…

unbeholfen
Včera o 21:11
@sevrin

"V kaviarni dala som si kávu a jeden zákusok k tomu, ona si dala za hodinu dve kávy a päť zákuskov."

Nie, ty si normálna, to len ona je pažravá.

@sevrin ceľkom ma to vystihuje, len tie kávy zmeňme na horúcu čokoládu a budem to celý ja 😁

sevrin
Včera o 21:13
@unbeholfen

@sevrin ceľkom ma to vystihuje, len tie kávy zmeňme na horúcu čokoládu a budem to celý ja 😁

@unbeholfen však si vypýtaj kontakt na jej kamarátku, môžete chodiť na zákusky spolu! 👍

Strana
z2