Partner neustále pozerá po iných ženách. Čo robiť?
Ahojte. Idem si k Vám po radu,alebo skôr sa opýtať ako to vidíte vy. Mám partnera už 13 rokov,máme syna...
Viem.,že ma má rád...rád ma objíma,hladí,pusinkuje...robí pre mňa /nás naozaj čo je v jeho silách...
Len...strašne mi vadí,že furt pokukuje po iných ženách. Nevadí mi ak si pozrie niekoho ,že je pekná,alebo má dobrý zadok a tak . To je normálne,aj ja sa pozriem ak je niekto pekný. Ale on vyhĺadáva pohĺady,akoby chcel tej druhej ukázať,že sa mu páči. Stáva sa to aj vtedy,keď tam sme s ním. A mne je to strašne nepríjemné,už nerada s ním chodím medzi ĺudí,alebo radšej idem vopred alebo zaostávam. Je to pre mňa veĺmi ponižujúce. Už som mu to aj vravela,ale popiera to.
On by chcel aby som sa viac túlila,aby som mu ukazovala ,že ho mám rada. Ale kvôly tomuto jeho správaniu neviem byť taká. Každú jednu dovolenku mi takto pokazil. Neviem si predstaviť ,že sedíme,on pokukuje po inej žene a ja sa mám potom na neho lepiť...
Aj teraz sme sa vracali z dovolenky a vedĺa neho v lietadle,vedĺa v rade sedela jedna baba v našom veku. A on furt pokukoval vedĺa,to vidím aj keby nechcem . Strašne mi to bolo nepríjemné.
Ale možno to je normálne vo vzťahoch a len ja som precitlivená 🙈🙃
asi by som sa neudržala a jednu mu pleskla po pysku. Za mňa poriadna urážka.
Aj mu to povieš? alebo si ticho.
U mňa by už bol aj rozvod na stole.
@anonym_autor neutesuj sa, nie, nie je to normalne. Asi by si ho mala v takej situacii strapnit. Tej zene v lietadle si mala povedat, dobry den, toto je moj muz miso a ocumuje kazdu babu, nic si z toho nerobte🤣
asi by som sa neudržala a jednu mu pleskla po pysku. Za mňa poriadna urážka.
Aj mu to povieš? alebo si ticho.
U mňa by už bol aj rozvod na stole.
@anonym_4e6c8d pred rokom po dovolenke som mu povedala,že všetky naše dovolenky pokazí týmto. Potom sa čuduje,že za ním nejdem sa objímať a tak. Vtavel,že on nepokukuje. Je to taká blbá situácia,lebo na 100 percent nemôžem tvrdiť ,keď neviem jeho úmysel. Lebo má vždy nejakú výhovorku,len pozeral von oknom,len pozeral čo má na nohe.....
@anonym_autor neutesuj sa, nie, nie je to normalne. Asi by si ho mala v takej situacii strapnit. Tej zene v lietadle si mala povedat, dobry den, toto je moj muz miso a ocumuje kazdu babu, nic si z toho nerobte🤣
@anonym_996748 to je dobré😅. Ale na 100 percent ani ja neviem,či to je naozaj tak. Keďže sa radšej odvrátim,alebo sa rozprávam so synom.
Diskretne sa pozriet, to je ok. Ale ocividne ocumovat ine zeny do takej miery, ze si to vsimne partnerka, navyse v jej pritomnosti, este aj potom co sa ona vyjadrila ze jej to vadi, je naozaj za ciarou
@anonym_b66482 aj ja to tak cítim. Ďakujem
@anonym_autor uz by nebol moj partner. Deti nedeti, ja sa vo vztahu potrebujem citit dobre a byt si vazena partnerom. Toto je ucta level 0.
Tak mu skus vysvetliť, ze tej druhej žene takým správaním dava najavo, ze je viac ako ty. V tej chvíli nemysli na tvoje pocity. Vyhladava očný flirt s inou ženou a dáva jej najavo, ze mu nezáleží na tom, ze teba to ponižuje. Ak ani toto nepomôže, tak rozmýšľaj nad stopnutim seba jemu.
Tak mu skus vysvetliť, ze tej druhej žene takým správaním dava najavo, ze je viac ako ty. V tej chvíli nemysli na tvoje pocity. Vyhladava očný flirt s inou ženou a dáva jej najavo, ze mu nezáleží na tom, ze teba to ponižuje. Ak ani toto nepomôže, tak rozmýšľaj nad stopnutim seba jemu.
@kikush182329 viem,že nevyhĺadáva to aby ma podviedol,ale ako píšeš,očný flirt. A je to veĺmi ponižujúce pre mňa. Skúsim vysvetliť ešte raz 🙃
Váš partner si očami (a telom) priebežne pýta potvrdzovanie svojej príťažlivosti vonku, čím vo vás nevedomky vysiela signál, že nie ste v bezpečnom priestore. Vy na to prirodzene reagujete stiahnutím sa, fyzickým odstupom a stratou chuti na intimitu. On následne žiada viac fyzického kontaktu, lebo cíti váš odstup, ale odmieta vidieť, že dvere k nemu si zatvára sám svojím správaním. Vzniká tak bludný kruh, čím viac on očami „pätkuje“ po okolí, tým viac vy cúvate. Čím viac vy cúvate, tým viac sa on cíti neuznaný a o to viac vyhľadáva potvrdzovanie zosúladením pohľadov s cudzími ženami. Skôr mám pocit, že už dlhší čas žijete v situácii, kde vaše telo prestalo cítiť bezpečie. A keď sa človek necíti vo vzťahu bezpečne a rešpektovane, prirodzene sa prestáva približovať. Nie preto, že by partnera nemal rád, ale preto, že v ňom zostáva pocit poníženia a neistoty. Prestaňte hrať jeho hru na „nič sa nedeje“. Keď vám hovorí, že to tak nie je, nepriečte sa s ním o faktikách („videla som to“ vs. „nevidela si to“). Tým len strácate energiu. Presuňte pozornosť z jeho očných pohybov na váš pocit ponižovania a stratu bezpečia. Pomenujte hranicu bez výčitiek, ale s plnou zodpovednosťou za svoje správanie. Partner nemôže zároveň vyžadovať vašu blízkosť a zároveň vytvárať prostredie, v ktorom sa cítite ponížená. Vráťte sa k sebe. Tým, že chodíte krok za ním alebo pred ním, ste sa sama dobrovoľne stavali do roly obete jeho pohľadov. Znovu si prevezmite kontrolu nad svojou dôstojnosťou. Skúste pomenovať dôsledok namiesto obviňovania. Koľko zo svojej blízkosti ste ochotná ešte odovzdávať človeku, pri ktorom opakovane potláčate vlastný pocit, len aby ste sama sebe dokázali, že možno problém nie je vo vás? Niekedy totiž netrpíme preto, že nepoznáme odpoveď. Trpíme preto, že ju už dávno cítime, ale stále dúfame, že sa zmení bez toho, aby sme museli jasne postaviť hranicu. Práve tam sa často rozhoduje o kvalite vzťahu.
@anonym_autor uz by nebol moj partner. Deti nedeti, ja sa vo vztahu potrebujem citit dobre a byt si vazena partnerom. Toto je ucta level 0.
@anonym_6e497c ja sa veru kvôly tomuto ani necítim v našom vzťahu dobre. Pritom sa rada túlim,ale takto mi nejde.
Zrkadli ho. Teatralne pred nim ocumuj cudzich chlapov. Sem tam okomentuj zadok.
@anonym_autor Začni pozerať po iných mužoch.
@grimnir Robenie si naprieky vo vzťahu, to ho posunie vpred určite.
@anonym_autor Porozprávaj sa s ním, možno ho už po takom čase tak veľmi nepriťahuješ. Napríklad ja sa po inej nepozriem, aj keď vyzerá ako modelka. Moje oči sú len pre moju ženu. Určite by som ju nezhadzoval tým, že by som sa obzeral po inej niekde vonku, ak sme spolu. A popravde nepozerám sa ani keď som sám. Môžete si myslieť, že som divný, no mám doma ženu, ktorú milujem a iná mi ju nenahradí. Rád sa pozerám na ňu, aj keď ju poznám už X rokov.
Spýtaj sa ho, čo na nich vidí, alebo čo ho na inej zaujme, keď sa obzrie.
Je to hrozné,zazila som to z oboch strán
Ale asi horšie je ked som na druhej strane a je mi blbo a ľúto za babu/teda bolo to dávnejšie a dosť často
Aj u môjho ex som zažila ale tomu som.hned vysvetlila, že hanbit sa za neho nebudem ani za.seba čo to mám pri sebe a pochopil
@anonym_autor každú dovolnku ti pokazil týmto správaním a teda ešte kolko dovoleniek si necháš pokaziť?
Tak ale keď si neprizná chybu a robí z teba blbca ťažko niečo riesit.Zaklad je priznať si chybu ale on to hodi radšej na teba
Manipulator
Asi môj názor nebude veľmi populárny, ale:
1. pokukuje prakticky každý muž, len niektorí to vedia lepšie maskovať
2. ak je pokukovanie (pokiaľ nikdy neprechádza do flirtovania či ničoho ďalšieho) najväčšou chybou autorkinho chlapa, tak si môže vcelku gratulovať...
2. ak je pokukovanie (pokiaľ nikdy neprechádza do flirtovania či ničoho ďalšieho) najväčšou chybou autorkinho chlapa, tak si môže vcelku gratulovať...
@hefo preco je u muzov tolerovane buranske spravanie? A este si ho muzi obhajuju? Vies ako sa partnerka takehoto burana musi citit? Ako chudera😏😒
@hefo asi tak ...
@anonym_autor inak fungujete normalne?
@domkakvet áno,okrem tohto áno. Preto už ani nerada chodím s ním medzi ĺudí. Doma je všetko v poriadku.
Moj muz bol taky isty. Tiez to stale zapieral, ze si namyslam. Pritom som neni blba a nic som si nenamyslala. Doma bol v pohode, ale ako nahle sme isli niekam ci sami, ci s detmi, sa otacal za inymi zenami. Si pamatam, ze som bola tehotna a este aj vtedy mi to robil. Ja som si to potom prestala vsimat.
@grimnir Robenie si naprieky vo vzťahu, to ho posunie vpred určite.
@anonym_autor Porozprávaj sa s ním, možno ho už po takom čase tak veľmi nepriťahuješ. Napríklad ja sa po inej nepozriem, aj keď vyzerá ako modelka. Moje oči sú len pre moju ženu. Určite by som ju nezhadzoval tým, že by som sa obzeral po inej niekde vonku, ak sme spolu. A popravde nepozerám sa ani keď som sám. Môžete si myslieť, že som divný, no mám doma ženu, ktorú milujem a iná mi ju nenahradí. Rád sa pozerám na ňu, aj keď ju poznám už X rokov.
Spýtaj sa ho, čo na nich vidí, alebo čo ho na inej zaujme, keď sa obzrie.
@anonym_ee9d6b Teba by chcela mať každá po svojom boku..🙂
@anonym_autor Mal by stretnut mna. Tak by som ho poslala kade lahsie. Raz som jednemu takemuto vynadala,ktory vkuse po mne cumel a vedla neho zena s dietatom...
@anonym_autor treba ho s tým konfrontovat v tom momente ako sa to deje. A nie že doma, jasne ze to poprie. No a tiež by som mu dala pocítiť ako ti je keď to robí, pokukuj rovnako po mužoch, keď ste niekde spolu. Nech si to skúsi na vlastnej koži.
Inak môj názor, toto je presne ten typ chlapa, ktorý si bez problémov vrzne aj mimo domu...
@anonym_ee9d6b Teba by chcela mať každá po svojom boku..🙂
@nikoletta1712 každá nie, iba jedna vyvolená 😝
@anonym_autor mna by zaujmalo,ze co si od toho slubuje a kam by to az nechal zajst (povedzme,ze ta dotycna sa chyti a opetuje mu pohlady atd.)to akoze v takom pripade by tam rovno pred tebou s nou flirtoval?!alebo by jej povedal,ze ty si jeho sestra?je ine nenapadne sa pozriet,mozno aj napadne,ze to vidime,neklamme si,aj zena sa rada pozrie po druhom,kludne aj po zene (nie preto,ze je lesba,no skratka ju uputa,obzrie sa)no aby niekto priamo pred svojou zenou a dietatom vyhladaval ocny kontakt a daval najavo,haloooo,pacis sa mi,tak to je konecna
@anonym_autor Mal by stretnut mna. Tak by som ho poslala kade lahsie. Raz som jednemu takemuto vynadala,ktory vkuse po mne cumel a vedla neho zena s dietatom...
@marca12 presne toto som spravila aj ja.Normalne som vybliakla,ze co cumi,ze ci si mysli,ze na neho skocim?na plne gule,nech to vsetci pocuju.Dokonca raz a to som nemusela ani ceknut,jedneho zena priamo vyfackala,na to nikdy nezabudnem.

Diskretne sa pozriet, to je ok. Ale ocividne ocumovat ine zeny do takej miery, ze si to vsimne partnerka, navyse v jej pritomnosti, este aj potom co sa ona vyjadrila ze jej to vadi, je naozaj za ciarou