Ženy sa mi nevedia pozerať do očí. Prečo?
Ahojte, všimla som si, že sa mi ženy nevedia pozerať do očí pri rozhovore F2F. Nie som žiadny zazerací typ, ani si nejdem oči vyočiť, len keď komunikujem s niekým, pozerám mu do očí. A všimla som si, že ženám ako keby to bolo nepríjemné a uhýbajú stále pohľadom. Následne aj ja sa snažím potom pohľadom uhýbať, keďže vidím, že druhej strane je to nepríjemné a nechcem ich privádzať do rozpakov. Neviem ako s tým mám naložiť. Nechcem, aby môj pohľad bol nepríjemný. S mužmi tento problém nemám, práve naopak. Robím s ľuďmi, denno - denne sa rozprávam s ľuďmi, tvárou v tvár, čiže musím nejako s týmto pracovať.
@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.
@anonym_12150e presne, citlivý človek vycíti, keď ho niekto skúmavo analyzuje a presvecuje očami a je mu to nepríjemné.
@anonym_autor 61.
@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.
@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.
@anonym_autor ahá, takže čitaš ľuďom všetko z oči, ženám to vadí a muži sú čistí ako ľalie, tí sú s tým ok.
Nie si trošku domýšľavá? Keby si písala všeobecne, že ľudia, tak tomu trebárs aj uverím, ale len ženy?! 🤣 No jasné a teraz tú O červenej čiapočke…
Už si sa spýtala vlastnej sestri, prečo sa ti pri rozhovore nedíva do oči?
Ak máš jedno na východ a druhé na západ je im to nepríjemne
@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦♀️
@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦♀️
@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.
@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.
@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.
@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.
@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.
Ja neviem čo je toto za "chorobu" ale mám ju tiež, extrémne neznášam pozerať ľuďom do očí dlhšie ako pár sekúnd, mám pocit akoby mi ťahali energiu
@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.
@anonym_autor ale vieš, že uprený pohľad je nevhodný 🙂 udržiavať očný kontakt je základ prejavu záujmu, ale v zdravej miere. Druhá vec je celková mimika, kamenný výraz tváre a uprený pohľad patrí na inkvizíciu
@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.
@anonym_autor nemán dôvod chápať nejaké vordingy, som Slovenka, žijem na Slovensku, hovorím aj píšem slovensky.
Ani sa nečudujem, že sa ti nepozerajú do očí lebo ti ani nerozumejú 😁😋
A keďže chlapom to je jedno,tak im to je jedno
@anonym_autor bože dalsia co si domysla 🙈😂😂

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.
@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.