icon

Ženy sa mi nevedia pozerať do očí. Prečo?

Včera o 19:54

Ahojte, všimla som si, že sa mi ženy nevedia pozerať do očí pri rozhovore F2F. Nie som žiadny zazerací typ, ani si nejdem oči vyočiť, len keď komunikujem s niekým, pozerám mu do očí. A všimla som si, že ženám ako keby to bolo nepríjemné a uhýbajú stále pohľadom. Následne aj ja sa snažím potom pohľadom uhýbať, keďže vidím, že druhej strane je to nepríjemné a nechcem ich privádzať do rozpakov. Neviem ako s tým mám naložiť. Nechcem, aby môj pohľad bol nepríjemný. S mužmi tento problém nemám, práve naopak. Robím s ľuďmi, denno - denne sa rozprávam s ľuďmi, tvárou v tvár, čiže musím nejako s týmto pracovať.

Strana
z2
anonym_12150e
Dnes o 10:43
@anonym_autor

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.

anonym_20d0c1
Dnes o 11:07
@anonym_12150e

@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.

@anonym_12150e presne, citlivý človek vycíti, keď ho niekto skúmavo analyzuje a presvecuje očami a je mu to nepríjemné.

cacianka
Dnes o 12:07
@anonym_autor

@cacianka 48 🙂

@anonym_autor 61.

autor
Dnes o 12:16
@cacianka

@anonym_autor 61.

@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.

anonym_c0f070
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

@anonym_autor ahá, takže čitaš ľuďom všetko z oči, ženám to vadí a muži sú čistí ako ľalie, tí sú s tým ok.
Nie si trošku domýšľavá? Keby si písala všeobecne, že ľudia, tak tomu trebárs aj uverím, ale len ženy?! 🤣 No jasné a teraz tú O červenej čiapočke…
Už si sa spýtala vlastnej sestri, prečo sa ti pri rozhovore nedíva do oči?

anonym_c0f070
Dnes o 12:23
@anonym_a01c63

Ak máš jedno na východ a druhé na západ je im to nepríjemne

@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦‍♀️

autor
Dnes o 12:29
@anonym_c0f070

@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦‍♀️

@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.

misiak7777
Dnes o 12:43
@anonym_autor

@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.

@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.

autor
Dnes o 12:47
@misiak7777

@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.

@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.

viktoriaandrascik
Dnes o 12:53

Ja neviem čo je toto za "chorobu" ale mám ju tiež, extrémne neznášam pozerať ľuďom do očí dlhšie ako pár sekúnd, mám pocit akoby mi ťahali energiu

misiak7777
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.

@anonym_autor ale vieš, že uprený pohľad je nevhodný 🙂 udržiavať očný kontakt je základ prejavu záujmu, ale v zdravej miere. Druhá vec je celková mimika, kamenný výraz tváre a uprený pohľad patrí na inkvizíciu

cacianka
Dnes o 13:38
@anonym_autor

@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.

@anonym_autor nemán dôvod chápať nejaké vordingy, som Slovenka, žijem na Slovensku, hovorím aj píšem slovensky.

anonym_a77caf
Dnes o 14:25

Ani sa nečudujem, že sa ti nepozerajú do očí lebo ti ani nerozumejú 😁😋
A keďže chlapom to je jedno,tak im to je jedno

anonym_b6c5cf
Dnes o 15:43

@anonym_autor bože dalsia co si domysla 🙈😂😂

Strana
z2