icon

Žije sa na Slovensku skutočne zle?

30. mar 2026

Vsade čítam, ako sa tu na svk žije zle, aka je tu chudoba, potom idem na pobyt na Oravu a tam v kazdej dedine vystavané chalupy, to iste Liptov, Kysuce. Na cestách uz pomaly každé druhe auto SUV, alebo nove auto. V domácnostiach uz nie jedno auto, ale rovno 2,3. Decko ma 18 rokov a uz šoféruje na aute, ktore je jeho. Idem do obchodného domu, tam vkuse ludia, bývala šéfka otvára uz asi 10ty obchod so znackovymi handrami, ktore nakupis bežne v 40% zľave na webe a ona to predava v plnej cene a ludia to očividne kupujú :D idem do tesca,lidlu a ludia take preplnené kose, ze si vystojim pekny cas v rade. Potom otvorim MK a tu tiež kazdy druhy nick sa rozhorcuje, ze ako moze chlap zarobit len 1500€? Alebo je to len ukážka pred druhými a ludia su tak zadlzeni? A este spomeniem dovolenky. Skoro kazdy druhy clovek ide s celou rodinou na dovolenku k moru a to nestojí 500€. Tak mi Povedzte, žije sa na Slovensku zle?:D

Strana
z7
anonym_984b28
7. apr 2026
@anonym_9fb7ff

Žije sa tu stále dobre. Ak človek pracuje, má všetko, čo potrebuje - časom, nie hneď. Politiku neriešim, nevidím zmysel v kuse tu nadávať na Fica a neverím, že po ňom prídu lepší. Ani v jednom štáte v zahraničí sa mi nepáčilo a nežili by sme si tak dobre ako tu. Máme tu dom, byt na prenájom, auto, deti majú školy stále zadarmo a aj k lekárom sa dostaneme. Dlhy nemáme, len menšiu hypotéku. V Anglicku to bolo oveľa horšie. Sme tu spokojní. A vyhovuje nám aj mentalita Slovákov.
A netreba tu stále omieľať ako žijú slobodné matky, invalidi a ľudia, ktorí opatrujú a podobne. Slobodné matky si svoj život zariadili samé a invalidi a opatrovatelia neprodukujú nič pre spoločnosť, tak nevidím dôvod, aby z nej nadštandardne profitovali. Stále im je dobre a poberajú peniaze za nič. Prv nech sa začnú sťažovať, nech sa zamyslia, kde by im štát toľko platil celý život.

@anonym_9fb7ff uff,trochu pokory...

bykaterina
7. apr 2026
@anonym_6ae441

@bykaterina Aj to sa stáva, keďže seniori sú dôverčivi.Vyrastali v inom svete.Casto robia ešte jednu chybu.Aj za cenu odriekania sa snažia dotovať svoje deti a dospelé vnúčatá.S tým súvisí aj to, že neraz žijú vo veľkých domoch, bytoch,na údržbu a réžiu nestačia ani finančne, ani telesne ale predať to nechcú a kúpiť byt/dom primeranej veľkosti, lebo chcú majetok zanechať dedičom

@anonym_6ae441 my slovaci vsetci sme tak vychovavany ze sa neradi stahujeme a ideme mimo svoje pohodlie. Nie len seniori.
A co sa tyka toho vyhadzovania penazi tu nejde tak o dovercivoct, ale vacsinou zahladit pruser niekoho zo svojej rodiny. Sorry ale vyhodit par desiatok tisic aby mi vnuka nenahlasili na policii ze niekoho napriklad zranil ?

beronsche
7. apr 2026
@anonym_9fb7ff

Žije sa tu stále dobre. Ak človek pracuje, má všetko, čo potrebuje - časom, nie hneď. Politiku neriešim, nevidím zmysel v kuse tu nadávať na Fica a neverím, že po ňom prídu lepší. Ani v jednom štáte v zahraničí sa mi nepáčilo a nežili by sme si tak dobre ako tu. Máme tu dom, byt na prenájom, auto, deti majú školy stále zadarmo a aj k lekárom sa dostaneme. Dlhy nemáme, len menšiu hypotéku. V Anglicku to bolo oveľa horšie. Sme tu spokojní. A vyhovuje nám aj mentalita Slovákov.
A netreba tu stále omieľať ako žijú slobodné matky, invalidi a ľudia, ktorí opatrujú a podobne. Slobodné matky si svoj život zariadili samé a invalidi a opatrovatelia neprodukujú nič pre spoločnosť, tak nevidím dôvod, aby z nej nadštandardne profitovali. Stále im je dobre a poberajú peniaze za nič. Prv nech sa začnú sťažovať, nech sa zamyslia, kde by im štát toľko platil celý život.

@anonym_9fb7ff ak ti nevadí úpadok školstva, zdravotnictva, súdnictva, infraštruktúry atď. atď., môžeš byť spokojná/y.
Takže áno, ZATIAL to ide. Uvidíme ako dlho, kým sa to všetko zosype..
A nie, nikto už Fica a jeho mafiu neprekoná.. jediné, že by sa k moci dostal vyslovene šialený diktátor. Ja nechápem, že to ľudia nevidia.

anonym_6ae441
7. apr 2026
@bykaterina

@anonym_6ae441 my slovaci vsetci sme tak vychovavany ze sa neradi stahujeme a ideme mimo svoje pohodlie. Nie len seniori.
A co sa tyka toho vyhadzovania penazi tu nejde tak o dovercivoct, ale vacsinou zahladit pruser niekoho zo svojej rodiny. Sorry ale vyhodit par desiatok tisic aby mi vnuka nenahlasili na policii ze niekoho napriklad zranil ?

@bykaterina V súčasnosti to vidíme inak, ale kto vie, ako to bude o niekoľko rokov.Mozno,ze za záchranu svojich blízkych budeme ochotné zriecť sa aj vlastného bývania.Ohladom ochoty sťahovať sa.Je to podmienené mentalitou, ale aj možnosťami.V zahraničí veľká časť občanov býva v prenajatých domoch/bytoch,a tak nie je zložité zbaliť si osobné veci a ísť bývať inam kvôli práci, kvôli výške nájmu, kvôli životnej úrovni a bezpečnosti.Slovak chce vlastniť nehnuteľnosť a tento fakt často robí sťahovanie zložitejším.Viem, že seniori sú často ako strom, keď presadís starý strom, chradne, lenže niekedy si treba uvedomiť, že inak to nejde, keď to chcem utiahnuť z dôchodku.Ja mám svoj "krízový,, plán.Akonahle bude mať syn stabilnú spolubývajúcu, manželku, dieťa,ja sa sťahujem do garzónky.Ked už to nebudem zvládať ani tam, prichádza na rad zariadenia pre seniorov.Syn vie, že buď bude doplacat a garzónka mu ostáva,ak nie, predá sa, aby bolo na platenie slušného zariadenia.

anonym_a4bc5a
7. apr 2026
@anonym_a1584e

@anonym_d89655 hm rodinkarstvo vo vlastnej firme, no to mi je výhra ti poviem.
Pracovala som vo firme všetko bolo ok, fungovalo to, až do času kedy dostal prácu rodinný príslušník majiteľa firmi. A začalo to ísť dole vodou, si nevieš predstaviť ako ničil morálku na firme ako kazil kolegov. Tak prešlo pár rokov, firma je v trape a majiteľ je zamestnancom v inej firme.
Cize nie je rozdiel nekompetentným zamestnancom vo vlastnej firme a nekompetentnym vo verejnej správe. Bohužiaľ.
A to nie je jeden príklad, z rodiny tiež pracovali vo firme všetko super firma sa rozvíjala zamestnanci pribúdali a keď došlo k zamestnaniu vlastného dieťaťa vo firme, tak to decko si ani neuvedomovalo ako ohovára rodičov a vlastne firmu rodičov. Poprichádzali o zakaznikov. Rodinkarstvo nikde nie je dobre, hlavne ak iný vidia, že je to zle a majiteľ nepočúva nezávislých ľudí, ktorý mu hovoria aby sa rodinného príslušníka zbavil.

@anonym_a1584e Toto presne poznam. Doslo decko (s nedokoncenym vzdelanim), este istu dobu zilo z rozbehnutych zakaziek svojho rodica a momentalne mlady "sefko" prepusta, lebo nie je schopny ziskavat nove ksefty. A este sa vyhovara na krizu (haha asi taku, ze mu ksefty vyfukuju vsetci schopni naokolo). A rodic na dochodku este polutuje. A to, ze medzitym prezral vsetky prachy vsetci prehliadaju.

dora281
7. apr 2026
@beronsche

@anonym_9fb7ff ak ti nevadí úpadok školstva, zdravotnictva, súdnictva, infraštruktúry atď. atď., môžeš byť spokojná/y.
A nie, nikto už Fica a jeho mafiu neprekoná.. jediné, že by sa k moci dostal vyslovene šialený diktátor. Ja nechápem, že to ľudia nevidia.

@beronsche To nevidia iba voliči Fica. A koľkože mal hlasov v parlamentných voľbách v r. 2023 ? Smer 23% . Tým 23% ( a samozrejme aj voličom SNS a Hlasu ) môžeme ruky nohy bozkávať, že sa máme , ako sa máme.... Hlas ľudu, hlas boží..

romino
7. apr 2026
@a0

@romino Len si treba uvedomiť, že cestovanie je teraz aj o dosť dostupnejšie cenovo, oproti minulosti, takže za rovnakú cenu ti vyjdú aj 2 dovolenky, keď sa uskromníš, kúpiš letenky skôr a ubytko z tých lacnejších. To, prečo majú ľudia viac peňazí na cestovanie je vec priorít. Pozri sa koľko 30 ročných býva u rodičov, nemá deti a začne ti to dávať zmysel, prečo precestujú za rok pol zemegule… spotrebaky si brali na to ľudia vždy, pár takých exotiov poznám. Ja som tu dala len jeden pohľad na vec, prečo na to ľudia majú, komplexný a dátovo podložený si môžeš vygoogliť aj sám.

@a0 no ja som uviedol porovnanie s obdobim pred 10 rokmi. Oproti tomu obdobiu praveze cestovanie vyrazne zdrazelo, aj voci platom ... hlavne ze posledne 3-4 roky, nie ? Kdeze tu tie casy vyhodnych last minutes.
Alebo uz ani tie nizkonakladovky nie je to co byvalo. Nech skladam, ako skladam .. casto vidim vyslednu cenu okolo 100e .. predtym bezne trebars 30e.
Ale v tom mas asi pravdu .. ze stale viac ludi zije solo, rodiny nezakladaju ... a tak si "uzivaju" inak tie peniaze co zostanu .. cestovanie, auta, posedenia v meste .. a preto je taky vysledny efekt.

a0
7. apr 2026
@romino

@a0 no ja som uviedol porovnanie s obdobim pred 10 rokmi. Oproti tomu obdobiu praveze cestovanie vyrazne zdrazelo, aj voci platom ... hlavne ze posledne 3-4 roky, nie ? Kdeze tu tie casy vyhodnych last minutes.
Alebo uz ani tie nizkonakladovky nie je to co byvalo. Nech skladam, ako skladam .. casto vidim vyslednu cenu okolo 100e .. predtym bezne trebars 30e.
Ale v tom mas asi pravdu .. ze stale viac ludi zije solo, rodiny nezakladaju ... a tak si "uzivaju" inak tie peniaze co zostanu .. cestovanie, auta, posedenia v meste .. a preto je taky vysledny efekt.

@romino kupovala som dnes letenky do Londona 20€ ma stála jedna, teda 30 aj s batožinou navyše, takže je to stále hodne lacné a v porovnaní s 10r dozadu, tých 30€ je dnes veľké nič, rovnako pred 3 mes. Rím za 200€ pre 4 ľudí, ubytko na airbnb vieš zohnať tiež slušné, za dobré peniaze, konkurencia tam je už obrovská, takže ja osobne nemám pocit, že cestovanie extra zdraželo v porovnaní s rastom platu, to zdražie až teraz vďaka politickým konfliktom 🙂🙂.

romino
7. apr 2026
@a0

@romino kupovala som dnes letenky do Londona 20€ ma stála jedna, teda 30 aj s batožinou navyše, takže je to stále hodne lacné a v porovnaní s 10r dozadu, tých 30€ je dnes veľké nič, rovnako pred 3 mes. Rím za 200€ pre 4 ľudí, ubytko na airbnb vieš zohnať tiež slušné, za dobré peniaze, konkurencia tam je už obrovská, takže ja osobne nemám pocit, že cestovanie extra zdraželo v porovnaní s rastom platu, to zdražie až teraz vďaka politickým konfliktom 🙂🙂.

@a0 ja potom furt dako zle hladam. Vsak aj ten Londyn som prednedavnom hladal .. mne vyskakuju ovela vyssie ceny. Ako daleko dopredu hladas ? Mozno to je ten moj problem .. ze ja neviem planovat mesiace dopredu. A ked pozeram daco na o 2-3 tyzdne dopredu .. tak uz su ceny ake su. Alebo sa riadime viacmenej kadejakymi prazdninami - a teda aj vtedy su ceny predsa ovela vyssie.
.. no ale stale zostava ze ake su uz ceny klasickych dovoleniek cez cestovky (typu lezat v dakom all incl letovisku). To uz pre rodinu ide fakt do tisicov. A predsa prepisuju rekordy.

a0
7. apr 2026
@romino

@a0 ja potom furt dako zle hladam. Vsak aj ten Londyn som prednedavnom hladal .. mne vyskakuju ovela vyssie ceny. Ako daleko dopredu hladas ? Mozno to je ten moj problem .. ze ja neviem planovat mesiace dopredu. A ked pozeram daco na o 2-3 tyzdne dopredu .. tak uz su ceny ake su. Alebo sa riadime viacmenej kadejakymi prazdninami - a teda aj vtedy su ceny predsa ovela vyssie.
.. no ale stale zostava ze ake su uz ceny klasickych dovoleniek cez cestovky (typu lezat v dakom all incl letovisku). To uz pre rodinu ide fakt do tisicov. A predsa prepisuju rekordy.

@romino pozri cez google flights, ja vyberám krajinu podľa ceny, kde práve vyjde najlepšie 😂. Takže občas sme tam, kde by sme inak ani nešli, lebo by mi to nenapadlo. Kým sú deti menšie, tak chodíme len po Európe. Ale podotknem, nie sme typy, čo ležia 10 dní niekde ako mrože, mám rada aktívne dovolenky, takže u nás max polpenzia a "ušetrené" miniem na výlety, lode, vstupy,... Rím som kupovala naposledy tak, že sme o 2 týždne na to odlietali. Ja zvyčajne nezadávam dátum ani konečnú krajinu (na tom google flights), takže vyskakujú fakt dobré ponuky. London som bookla na budúci rok (marec) ale teda vyzeráme ako multimilionári, lebo chodíme na 4-5 dovoleniek ročne, len ma vyjdu cenovo to, čo niektorých jedna v rovnakej kvalite. 🙂

romino
7. apr 2026
@a0

@romino pozri cez google flights, ja vyberám krajinu podľa ceny, kde práve vyjde najlepšie 😂. Takže občas sme tam, kde by sme inak ani nešli, lebo by mi to nenapadlo. Kým sú deti menšie, tak chodíme len po Európe. Ale podotknem, nie sme typy, čo ležia 10 dní niekde ako mrože, mám rada aktívne dovolenky, takže u nás max polpenzia a "ušetrené" miniem na výlety, lode, vstupy,... Rím som kupovala naposledy tak, že sme o 2 týždne na to odlietali. Ja zvyčajne nezadávam dátum ani konečnú krajinu (na tom google flights), takže vyskakujú fakt dobré ponuky. London som bookla na budúci rok (marec) ale teda vyzeráme ako multimilionári, lebo chodíme na 4-5 dovoleniek ročne, len ma vyjdu cenovo to, čo niektorých jedna v rovnakej kvalite. 🙂

@a0 ok, dik .. som ani nevedel ze je nejaky google flights 🙂 .. som otvoril, . .. a tam ukazuje dake nahodne moznosti. Ukazalo mi BA - London, dakedy v juni .. a ze od 55e.
Tak ale teda to treba asi dako podrobnejsie monitorovat ... a byt flexibilnejsi ..
no ok .. .. tak skusim preklikavat

dora281
7. apr 2026
@beronsche

@beronsche A čerešnička na torte bude, keď nám EÚ pozastaví fondy a keď budeme aj s Maďarskom ešte viac vyskakovať a vetovať rozhodnutia EÚ, tak nás vykopnú aj s Húnmi na malých koníkoch, 2 darebácke štáty, trójske kone Ruska v EÚ. Ale vidíš, niektorí si tu riešia lacnejšie letenky, politika im môže byť ukradnutá. Východniar by povedal : I tak še da ....

beronsche
7. apr 2026
@dora281

@beronsche A čerešnička na torte bude, keď nám EÚ pozastaví fondy a keď budeme aj s Maďarskom ešte viac vyskakovať a vetovať rozhodnutia EÚ, tak nás vykopnú aj s Húnmi na malých koníkoch, 2 darebácke štáty, trójske kone Ruska v EÚ. Ale vidíš, niektorí si tu riešia lacnejšie letenky, politika im môže byť ukradnutá. Východniar by povedal : I tak še da ....

@dora281 áno, tiež sa mi páči názor, že "ja politiku nesledujem", najmä, ak potom takýto nešťastníci volia pocitovo, napr takého peleho s pekným úsmevom, lebo on "nikoho do vojny nepošle a ako pekne rozpráva..." - ako sme žiaľ krásne videli v posledných prezidentských voľbách...

Myslím, že máme jedno šťastie a to, že eú nechce mať ďalšie ohnisko vojny v strednej Európe..
Vykopnú nás (čo by sme si vďaka Fico mafii aj zaslúzili) a do 24hod sú tu Rusi. A hlúpa časť obyvateľstva by ich ešte vítala..

Ja by som to umožnila , tej časti, ktorá po tomto piští, si to zažiť, keby to tak bolo možné... Úplný krach ekonomiky a následnú nepredstaviteľnú chudobu..
Si spomínam, ako som aj tu videla pár mentálnych atlétok, ktoré hovorili, že dobre, že ti hnusní korejci idú preč, aj tak sa hrozne chovali k ľuďom (na margo odideneho samsungu).
A ako niekomu s takou mentálnou výbavou vysvetlis, aké to má dôsledky? Nuž, nijako.. a takýchto ľudí máme priveľa, sme proste hlúpy národ.

dora281
8. apr 2026
@anonym_26b02d

@anonym_autor vezmi si ti tak. My bývame na ulici kde je 14 domov, my a ešte ďalší dvaja susedia sme na tej úrovni ako píšeš - pekný dom, dovolenky viac krát do roka a pod, makáme na to aby sme sa mali dobre a nie len prežívali. Ale zvyšných 11 domov sú ľudia, čo si toho fakt nemôžu veľa dovoliť - nie že veľa ale koľkokrát ani základ.

@anonym_26b02d Tak vy v 3 domoch nemusíte riešiť politiku, nechodíte vôbec voliť, žije sa vám vynikajúco za každej vlády ( tak si niekedy žil napr. pán továrnik ) . A v tých 11 domoch žijú proletári a tí volia Fica. Tak im treba.

anonym_26b02d
8. apr 2026
@dora281

@anonym_26b02d Tak vy v 3 domoch nemusíte riešiť politiku, nechodíte vôbec voliť, žije sa vám vynikajúco za každej vlády ( tak si niekedy žil napr. pán továrnik ) . A v tých 11 domoch žijú proletári a tí volia Fica. Tak im treba.

@dora281 netuším o čom točíš a prečo do toho pletieš politiku ale fajn.
Voliť chodím ale máš pravdu, neovplyvňuje ma to až tak ako ľudí čo sú zamestnaný, nakoľko keď sa mi dvihnú náklady na podnikanie - logicky zdvihnem ceny za služby či tovar. Koho volili susedia neviem a po pravde ma to ani nezaujíma, pretože za to, kto sa ako ma veľa krát nemôže len politika.

dora281
8. apr 2026
@anonym_26b02d

@dora281 netuším o čom točíš a prečo do toho pletieš politiku ale fajn.
Voliť chodím ale máš pravdu, neovplyvňuje ma to až tak ako ľudí čo sú zamestnaný, nakoľko keď sa mi dvihnú náklady na podnikanie - logicky zdvihnem ceny za služby či tovar. Koho volili susedia neviem a po pravde ma to ani nezaujíma, pretože za to, kto sa ako ma veľa krát nemôže len politika.

@anonym_26b02d Politiku pletiem do toho z jediného dôvodu. Fico nás dostal na chvost únie. Mali by sme mu za tento úctyhodný výkon stavať pomníky? Teba to nemusí trápiť, žiješ si na úrovni. Ale nesúhlasím s tebou, že politika nemôže za to, ako si kto žije. To by potom boli politici a parlamenty a vlády úplne zbytočné, načo vlastne v parlamentnej demokracií volíme?

anonym_26b02d
8. apr 2026
@dora281

@anonym_26b02d Politiku pletiem do toho z jediného dôvodu. Fico nás dostal na chvost únie. Mali by sme mu za tento úctyhodný výkon stavať pomníky? Teba to nemusí trápiť, žiješ si na úrovni. Ale nesúhlasím s tebou, že politika nemôže za to, ako si kto žije. To by potom boli politici a parlamenty a vlády úplne zbytočné, načo vlastne v parlamentnej demokracií volíme?

@dora281 ale čo mám ja spoločne s politikou, resp prečo si práve na môj komentár reagoval s politickym zameraním?
Ja som bola spokojná za fica ale aj za matovica, to neznamená že som s Ficovou vládou spokojná, to nie som ale nemám chuť tu zatahovat svoje politické názory a presvedčenie (nakoľko môj názor na všetkých voličov fica je, že nie sú úplne v poriadku a hlavne sa ich o tom, že to nie je ok nikdy nepodarí presvedčiť).
A kľudne so mnou nesúhlas. Vidím ľudí ako žijú, každý ma možnosti, nie každý ma ale odvahu. Ja som s mužom v živote veľa krát zariskovala a veľa krát padla na hubu až tak, že sme pomaly nemali kde bývať (doslova, bývali sme u kamaráta) finančná kríza 2009/10 nas položila úplne na lopatky a ak by sme sa boli v tej dobe vzdali a začali sa sťažovať na systém a politiku a zvaľovať vinu na niekoho asi by sme skončili ako bezdomovci alebo ako ti naši susedia v polorozpadnutych domoch, zatrpknutý a vecne sa sťažujúci na systém, ale namiesto toho sme začali od nuly s chtíčom znova niečo vybudovať a chvála Bohu to vyšlo. Vtedy keby sme skončili áno mohla by za to politika a nastavenie aktuálneho systému ale od vtedy preslo 16 rokov a ak by sme sa v tom čase ,,zosypali” boli by sme obeťami politiky podľa teba doteraz? Ved preslo 16 rokov, za takú dobu som stihla pracovať, zarobiť a začať podnikať, porodiť dieťa, rozšíriť podnikanie, kúpiť dom, auto, rozšíriť podnikanie atd atd …. Čiže nie, za veľa veci politika nemôže, len hlavne slovaci sa na to veľmi radi sťažujú a vyhovárajú, lebo je to jednoduchšie ako prijať pravdu že sú neschopný.

dora281
8. apr 2026
@anonym_26b02d

@dora281 ale čo mám ja spoločne s politikou, resp prečo si práve na môj komentár reagoval s politickym zameraním?
Ja som bola spokojná za fica ale aj za matovica, to neznamená že som s Ficovou vládou spokojná, to nie som ale nemám chuť tu zatahovat svoje politické názory a presvedčenie (nakoľko môj názor na všetkých voličov fica je, že nie sú úplne v poriadku a hlavne sa ich o tom, že to nie je ok nikdy nepodarí presvedčiť).
A kľudne so mnou nesúhlas. Vidím ľudí ako žijú, každý ma možnosti, nie každý ma ale odvahu. Ja som s mužom v živote veľa krát zariskovala a veľa krát padla na hubu až tak, že sme pomaly nemali kde bývať (doslova, bývali sme u kamaráta) finančná kríza 2009/10 nas položila úplne na lopatky a ak by sme sa boli v tej dobe vzdali a začali sa sťažovať na systém a politiku a zvaľovať vinu na niekoho asi by sme skončili ako bezdomovci alebo ako ti naši susedia v polorozpadnutych domoch, zatrpknutý a vecne sa sťažujúci na systém, ale namiesto toho sme začali od nuly s chtíčom znova niečo vybudovať a chvála Bohu to vyšlo. Vtedy keby sme skončili áno mohla by za to politika a nastavenie aktuálneho systému ale od vtedy preslo 16 rokov a ak by sme sa v tom čase ,,zosypali” boli by sme obeťami politiky podľa teba doteraz? Ved preslo 16 rokov, za takú dobu som stihla pracovať, zarobiť a začať podnikať, porodiť dieťa, rozšíriť podnikanie, kúpiť dom, auto, rozšíriť podnikanie atd atd …. Čiže nie, za veľa veci politika nemôže, len hlavne slovaci sa na to veľmi radi sťažujú a vyhovárajú, lebo je to jednoduchšie ako prijať pravdu že sú neschopný.

@anonym_26b02d No nechcel som ťa vytočiť, ja som dôchodca, síce už tu veľa vody nenamútim, ale mám na politiku čas. Z tvojej odpovede mi vyplýva, že aj keby, bez irónie a urážky, nám tu prišli vládnuť hoc aj mimozemské bytosti, vy úspešní podnikatelia máte guráž a odvahu a podnikali by ste bez alebo s problémami naďalej. Takže chápem, vlády sa menia, podmienky pre podnikanie nie až tak veľmi. To vysvetľuje, že si taká háklivá na zaťahovanie politiky do debaty o kvalite života na Slovensku. Vy podnikatelia na politiku proste nemáte čas, vám šichta nekončí o 15,00 hod , je to nonstop záväzok. Niečo za niečo. V trhovej ekonomike nikto nikomu nedá nič zadarmo ( iba Fico vlaky dôchodcom a 13. dôchodky, ktoré budú splácať ešte naši vnuci , veď sme "sociálny štát"..) .No každý je strojcom svojho šťastia. Mňa teší aspoň to, že na ficovoličov máš rovnaký názor ako ja, aspoň v tom sa zhodneme. Inak mám 76 r. a pamätám, že keď skončil socializmus, a ľudia si u nás vyštrngali trhové hospodárstvo, prišla zo západu štatistika o podnikaní, ktorá varovala, že "nadšenie máva často veľké oči" a podnikanie zvládnu z 10-tich ľudí 4 - ria . Inak povedané na podnikanie má predpoklady 40 % odvážlivcov. Ste medzi nimi, tak nech sa vám darí. Na záver jedna židovská ekonomická múdrosť : Ak sa problém dá vyriešiť pomocou peňazí, v takom prípade sa nejedná o problém, ale o nákladovú položku.... Pekný večer.

sara07
8. apr 2026

teraz zrovna čitam v inej diskusii ohladne opatrovacich prispevkoch pri detoch po novom ako schvaluju
tak sk je v peknej p...li , zázračne vyliečené deti ... .. kde to inde maju...
ja tie baby obidvujem, mali by tie deti pobalit zaviest na OURAd soc. veci a nech predvedu ako je všetko OK totálos ...

Strana
z7