Zneužívajú niektoré ženy materstvo?
Posledné dni nad niečím rozmýšľam a možno ma za to niektoré odsúdite... Prečo sa stále automaticky berie ako samozrejmosť, že po rozvode je dieťa najlepšie u mamy? Naozaj je materstvo samo osebe zárukou, že je žena lepším rodičom? Poznám prípady, kde sa mama o dieťa takmer nezaujímala a otec preň urobil doslova všetko a napriek tomu okolie stále hovorilo, že dieťa patrí k mame. Prečo?? Len preto, že je žena??? A ešte jedna vec, ktorá mi možno príde ešte kontroverznejšia. Nemáte niekedy pocit, že niektoré ženy si z materstva po rozvode urobia akýsi univerzálny argument na všetko? Že dieťa používajú ako vysvetlenie, prečo niečo nedokázali, nestihli, nemôžu pracovať, nechcú na sebe pracovať alebo sa neposunuli ďalej? Alebo dokonca, že pri rozvode sa z boja o dieťa stane aj boj o peniaze a výhody, pričom záujem dieťaťa ide niekedy bokom? Je to podľa vás výnimočné, alebo sa o tom len bojíme otvorene hovoriť? Nemáme tým vlastne samy ženy vytvorený obraz, že muž nikdy nemôže byť rovnako dobrý, alebo dokonca lepší rodič? Nie je to voči otcom nespravodlivé a voči deťom niekedy aj hlúoe? Naozaj ma zaujíma, či by ste vedeli prijať predstavu, že v niektorých prípadoch by malo byť dieťa zverené otcovi, aj keď mama neurobila nič vyslovene zlé.. Alebo si stále myslíte, že mama by mala mať prednosť takmer vždy? Najviac mi vŕta hlavou jedna žena, ktorá by svojou prácou aj počtom detí mala byť vzorom materstva. Namiesto toho však ukazuje skôr tú najhoršiu stránku celej situácie, po súde sa smeje, že deti ‚vysúdila‘ ona, no pritom im nedokáže zabezpečiť ani dostatočné podmienky.
Prosím, skúste odpovedať vecne. Nehovorím, že to platí o všetkých ženách. Zaujíma ma len, či sa o týchto témach podľa vás hovorí dostatočne otvorene.
Vo vacsine pripadov je to tak, ze zena ostava na materskej, o to dieta sa stara den, noc. Ak teda naozaj neurobila nic zle, preco by nemala ostat s dietatom ona? Ano je vela otcov, ktori sa staraju ukazkovo. Ale aj tak je to dieta drvivu vacsinu s mamou. Tak preco by malo v pripade rozvodu zrazu zit s otcom?
Odkual beries, ze je to samozrejmost, ze dieta pripadne matke pri rozvode? Ja teda z minimalne mojej niekolko rocnej praxe by som to ako samozrejmost urcite nenazvala preto ma zaujima, ci mas realne skusenosti s tym alebo tento nazor si si vyvodila ako laik tu z doskusii alebo uzkeho okolia.
Moja sestra po rozvode dieťa nedostala, dôvod? Ten asi nevie nikto dodnes, prečo sa to stalo. Švagriná dieťa dostala a väčšinu času dieťa trávi niekde inde, ako s mamou, lebo nieto času nanu, skrz povolania. Celkovo je aj rozdiel v rozvodoch, či je premyslený a či je zbrkly, či sa mstis, alebo chces dieťaťu dopriať to naj, ak teda už je na svete. Každé dieťa má dvoch rodičov a za mňa len nedozreti rodičia si robia napriek.
Poznám osobne minimálne 3 ženy ( takto z hlavy mi napadli) ktoré pri rozvode nedostali deti do starostlivosti. Slušné, pracujúce ženy. Žiadne alkoholicky a socky
Odkual beries, ze je to samozrejmost, ze dieta pripadne matke pri rozvode? Ja teda z minimalne mojej niekolko rocnej praxe by som to ako samozrejmost urcite nenazvala preto ma zaujima, ci mas realne skusenosti s tym alebo tento nazor si si vyvodila ako laik tu z doskusii alebo uzkeho okolia.
@anonym_7d5737 Nie, môj názor vychádza skôr z toho, ako to podľa mňa vníma veľa ľudí. Akoby sa už dopredu automaticky očakávalo, že deti budú zverené mame.
A nepoznám žiadnu ženu, ktorá by vyšla zo súdu smutná z toho, že bude musieť zabezpečovať deti. Skôr mám pocit, že mnohé odchádzajú s pocitom, akoby vyhrali nejakú cenu , vyhrala som, deti sú moje a peniaze budú chodiť od neho mne.
Pritom sa neraz dostanú do situácie, keď samy , ak si to dokážu reálne zhodnotiť, musia vedieť, že to bez pomoci finančne ani časovo neutiahnu.
@anonym_7d5737 Nie, môj názor vychádza skôr z toho, ako to podľa mňa vníma veľa ľudí. Akoby sa už dopredu automaticky očakávalo, že deti budú zverené mame.
A nepoznám žiadnu ženu, ktorá by vyšla zo súdu smutná z toho, že bude musieť zabezpečovať deti. Skôr mám pocit, že mnohé odchádzajú s pocitom, akoby vyhrali nejakú cenu , vyhrala som, deti sú moje a peniaze budú chodiť od neho mne.
Pritom sa neraz dostanú do situácie, keď samy , ak si to dokážu reálne zhodnotiť, musia vedieť, že to bez pomoci finančne ani časovo neutiahnu.
@anonym_autor “ A nepoznám žiadnu ženu, ktorá by vyšla zo súdu smutná z toho, že bude musieť zabezpečovať deti. Skôr mám pocit, že mnohé odchádzajú s pocitom, akoby vyhrali nejakú cenu , vyhrala som, deti sú moje a peniaze budú chodiť od neho mne.”
Ty nemas deti ze? Inak by si toto nenapisala
@anonym_autor ja taký pocit nemám. Poznám prípady, kedy žena o deti nejavila záujem a boli zverené otcovi. Aj ak sú dvaja dobrí rodičia tak úplne dáva logiku, prečo sa prevažne dieťa zveruje do starostlivosti mamy a nie otca. Úprimne, koľko rodín poznáš kde matka išla po pôrode do práce a doma bol 3 roky otec, rodiny kde otec vedel všetky termíny u lekára lepšie ako mama, kedy vedel dávkovania liekov lepšie ako mama, rodiny, kedy si deti pýtali skôr otca ako mamu. Takých rodín je ozaj málo oproti opačnému prípadu kedy je doma mama a veci okolo detí rieši skôr ona. A pri starších deťoch sa často prihliada aj na to, čo chcú ony.
@anonym_autor vyber si takeho partnera, aby si to nemusela riesit, alebo potom povec, ze dieta patri k otcovi.
@anonym_autor rodi zena a tym je to dane. nebudeme menit tradicie lebo sa objavilo 1% muzov ktore by to zvladlo lepsie. A kolko % muzov chce po rozvode deti do svojej starostlivosti? 0.00001? Ti najodvaznejsi maju striedavu starostlivost. A teraz si na chvilu predstame muza s dvoma detmi do 10 rokov sameho a mamicka plati alimenty....
Autor nema deti a nevie co je to byt jednorodic. Ja to viem a mozem ti garantovat ze si to neuzivam. Stastne tie co maju schopneho exmanzela.
Samozrejme, že sa mnohé ženy bijú, aby bolo dieťa/deti prisúdené im.
Prečo Kollárove konkubíny berú dieťa k sebe?!
Lebo výživné...!
Čo sú peniaze určené PREDOVŠETKÝM na potreby a výchovu maloletého dieťaťa. Ibaže už nikto nekontroluje ako boli tieto peniaze použité.
A tak možno vidieť veľa matiek s napichanými ústami sedieť v nákupných centrách a vo wellnessoch, ale starostlivosť o seba a o dieťa radšej neporovnávať.
deti asi nemáš že? Takú blbosť napísať, to sa často nevidí.
Lebo výživné...!
Čo sú peniaze určené PREDOVŠETKÝM na potreby a výchovu maloletého dieťaťa. Ibaže už nikto nekontroluje ako boli tieto peniaze použité.
A tak možno vidieť veľa matiek s napichanými ústami sedieť v nákupných centrách a vo wellnessoch, ale starostlivosť o seba a o dieťa radšej neporovnávať.
@orisker som myslela že sa bavíme o NORMALNYCH ženách, nie trub*ách ktoré ľahnú pod Kollára.
@anonym_autor kolko takych zien vychadzajucich zo sudu si videla? Jednoducho tento cely tvoj prispevok ma daleko od reality je skor na urovni "jedna babka povedala".
Lebo výživné...!
@orisker si si istý, že "lebo výživné"?? Nie je to skôr preto, že on na tie deti nemá čas, pretože potrebuje kefovať ďalšiu duck face, aby vyrobil ďalšie?🤔
@anonym_autor skús zobrať mláďa tigrice, mačke... vyškriabe ti oči. Je to prirodzené, že dieťa zostane s matkou, ale tým nemyslím, že otec nemá právo na dieťa. Keď je dieťa staršie malo by sa samé rozhodnúť s kým chce bývať, alebo si vyberie striedavku...
@orisker si si istý, že "lebo výživné"?? Nie je to skôr preto, že on na tie deti nemá čas, pretože potrebuje kefovať ďalšiu duck face, aby vyrobil ďalšie?🤔
@tiezjedna ,
v tom prípade by bolo veľmi jednoduché všetko výživné odložiť/uložiť deťom a sebe nenechať nič.
Veď ona je predsa samostatná dospelá žena, s platným občianskym preukazom, ktorá sa predsa dokáže o seba postarať.
@tiezjedna ,
v tom prípade by bolo veľmi jednoduché všetko výživné odložiť/uložiť deťom a sebe nenechať nič.
Veď ona je predsa samostatná dospelá žena, s platným občianskym preukazom, ktorá sa predsa dokáže o seba postarať.
@orisker prepáč ale si mimo, aj keď má žena občiansky preukaz a vie sa o seba postarať, neznamená to, že o dieťa sa už otec finančne starať nemusí. Dieťa je spoločné a obaja rodičia sa majú primerane finančne aj nefinančne podieľať na jeho výchove. Dieťa potrebuje jesť dnes, tu a teraz, nie o 18rokov, keď výživné vyberie dieťa z banky. Sa zobuď.
@orisker prepáč ale si mimo, aj keď má žena občiansky preukaz a vie sa o seba postarať, neznamená to, že o dieťa sa už otec finančne starať nemusí. Dieťa je spoločné a obaja rodičia sa majú primerane finančne aj nefinančne podieľať na jeho výchove. Dieťa potrebuje jesť dnes, tu a teraz, nie o 18rokov, keď výživné vyberie dieťa z banky. Sa zobuď.
@anonym_4a8bc0 ,
súhlasím.
O dieťa by sa mali starať obaja rodičia a poslaním peňazí na účet matky povinnosti otca nekončia.
Prečo teda niektoré ženy (typu Kollárových matiek) tak bojujú o výživné, ale samé už potom nijaké zamestnanie nehľadajú?
Kto im ako matkám kedy dokáže, že na potreby detí prispievajú rovnakou - alebo vôbec nejakou - čiastkou?
@anonym_autor pokym mama nie je alkoholicka, gamblerka, zavisla a totalne mimo, tak ano, je pre dieta ta najlepsia volba. Tu ani nie je o com diskutovat viac.
@anonym_autor ano vyhrali cenu, ostavaju jej vlastne deti. A napriek vyzivnemu, drviva vacsina zien musi zarabat a pracovat a veeeelakrat prispieva realne viac ako otec na tie deti. Okrem casu aj financne.
@anonym_4a8bc0 ,
súhlasím.
O dieťa by sa mali starať obaja rodičia a poslaním peňazí na účet matky povinnosti otca nekončia.
Prečo teda niektoré ženy (typu Kollárových matiek) tak bojujú o výživné, ale samé už potom nijaké zamestnanie nehľadajú?
Kto im ako matkám kedy dokáže, že na potreby detí prispievajú rovnakou - alebo vôbec nejakou - čiastkou?
@orisker Myslím, že matky Borisovych detí jednak nie sú príkladom bežnej ženy,Borisove otcovstvo nie je bežné ,ale sériové a pravdepodobne,Boris nemá potrebu handrkovat sa s matkou/matkami jeho detí o to, či prispievajú na starostlivosť rovnako ako on
@anonym_4a8bc0 ,
súhlasím.
@orisker prečo by mali prispievať rovnakou čiastkou?? A teraz nemyslím Kollárovice. Všeobecne, ak mužova starostlivosť spočíva iba v tom, že posiela peniaze na účet a raz za 14 dní sa cez víkend zahrá na otca, tak neexistuje, aby matka mala mať rovnaký finančný podiel. Kde sa vzal tento nezmysel?? Ona je dieťaťom limitovaná, na rozdiel od otca. Rolu kuchárky, upratovačky, nonstop chuvy, šoférky, nákupčí, učiteľky, šéfky logistiky.......treba tiež vyčísliť, aby si pán otec čísla dal do rovnováhy.
...nehovoriac o tom, že už samotná starostlivosť ju obmedzuje v pracovných možnostiach, pretože musí mať "svoje hodiny" nastavené tak, aby pokryla potreby dieťaťa. Na rozdiel od otca.
@tiezjedna ,
@orisker lenze tym, ze zena sa stara o dieta, nestara sa len o seba, ale musi zabezpecit komplet starostlivost, a to nielen financnu, ale aj casovu. Moja znama na 4 deti dostava vyzivne 400 eur. Myslis, ze 100 eur mesacne je dost na pokrytie vsetkeho, co dieta potrebuje? Deti maju 18, 16, 12 a 4. A ano, ti starsi brigaduju, takze mame uz pomozu, ale priorita je stale skola. Popritom, zena riesi vsetky OCR, choroby deti...takze "postarat sa o seba" az tak celkom bez obmedzeni nevie, kedze kazdy vypadok v praci jej krati prijem. Nemoze len tak si zmysliet, ze ostanem robit nadcas alebo si zoberiem dalsiu brigadu, to dieta treba vyzdvihnut z MS, skoly, ucit sa s nim a takto.
@orisker lenze tym, ze zena sa stara o dieta, nestara sa len o seba, ale musi zabezpecit komplet starostlivost, a to nielen financnu, ale aj casovu. Moja znama na 4 deti dostava vyzivne 400 eur. Myslis, ze 100 eur mesacne je dost na pokrytie vsetkeho, co dieta potrebuje? Deti maju 18, 16, 12 a 4. A ano, ti starsi brigaduju, takze mame uz pomozu, ale priorita je stale skola. Popritom, zena riesi vsetky OCR, choroby deti...takze "postarat sa o seba" az tak celkom bez obmedzeni nevie, kedze kazdy vypadok v praci jej krati prijem. Nemoze len tak si zmysliet, ze ostanem robit nadcas alebo si zoberiem dalsiu brigadu, to dieta treba vyzdvihnut z MS, skoly, ucit sa s nim a takto.
@anonym_fa96a2 a presne toto niektorým zadubencom nevysvetlíš. Nie preto, že by nechápali. Oni chápať nechcú, nehodí sa im to do krámu😠Mňa táto téma teraz obzvlášť dráždi, pretože blízka kamarátka prechádza podobnou sra*kou. A presne, ten jej výkvet nemá v hube nič iné, len to, že rodičia sa majú finančne podieľať 50:50. Ale nechať jej decká na krku mu nevadí, tam už tých 50:50 vidieť nechce... Nehovoriac o tom, že by tých svojich "50" ani nebol schopný splniť pretože nerozozná ani pračku od sušičky a prihorí mu aj čaj😖
@anonym_autor to je ako so všetkým… nedá sa paušalizovať, sú kreteni otcovia, ale sú aj skvelí otcovia, sú aj krkavcie matky a sú aj skvele a obetavé mamy. Najhoršie je hádzať všetkých do jedného vreca.

Ty asi nemaas deti ze... dieta pod 6 rokov potrebuje prakticky 100% pozornost ked je doma, to pod tri roky doslova, aby sa neobarilo, nevypadlo z okna, nezrubalo, najedlo, napilo a slo na zachod... nie je to "univerzalny argument na vsetko", ale to su proste vyvojove stupne u ludi... v dnesnej dobe sa situacia meni a coraz castejsie je "povolena" striedava starostlivost, viac dni otcovi alebo dokonca starostlivost otca? A vies s cim to ma nieco spolocne? S postavenim spolocnosti k tomu, ked ide manzel na rodicovsku, ked si berie OCR a veci tomu podobne... pozeraju na neho ako na aliena... u zien je to "normal chapeme", u muza zamestnavatel pretoci oci... a ano aj to sa meni, ale je to velmi pomaly proces... dieta patri evolucne k matke, tisice roky nezapries... je to maly cicavec... ziadne preco tam nehladaj... rastie v nej, dojci sa, je jej sucastou.... muz da jednu bunku.. "je to nespravodlive a voci detom hlupe" - ano je kopa zien, ktore to privilegium "mama" ani dostat nemali... rozchody bolia vsetkych okolo a fer je to malokedy...