Ako odstrániť Facebook účet zosnulého človeka?
Ahojte, len sa tak zamýšľam... Práve som bola na FB a predo mnou vedľa seba dve fotky... Dve žienky, ktoré už medzi nami nie sú, boli to moje známe, obidvom som bola na pohrebe...jedna 48 ročná, druhá 53🥹
Zomreli veľmi mladé...ich deti sú vo veku mojich detí...😭
Pod fotkami je napísané- ľudia, ktorých možno poznáte.
Nemala som ich medzi priateľmi, nakoľko ja tam mám len asi 30 priateľov,FB mám len kvôli príspevkom jedného človeka, na svojom profile nemám nič, ani foto, ani komentáre, statusy, proste nič a ani nikoho nežiadam o priateľstvo. Tých pár ľudí, čo mám medzi priateľmi, požiadali o priateľstvo mňa. To len pre info.
Len ma tak zaujíma, ako je to s profilmi zosnulých ľudí? Mažú sa nejako po čase alebo niekto za nich musí požiadať o zmazanie účtu? Ako to je keď nikto iný okrem zosnulého nevedel prístupové heslá? Neviete náhodou?
Ďakujem
@anonym_autor musia požiadať o zmazanie alebo spraviť z profilu memoriál
@anonym_6c447f a požiadať na základe čoho? Úmrtného listu?
@anonym_6c447f a požiadať na základe čoho? Úmrtného listu?
@anonym_autor ... Áno, na základe úmrtného listu
@doriiis ďakujem
@anonym_autor ... Takýto je postup.
1. Nahlásenie a žiadosť o odstránenie
Blízki členovia rodiny alebo zástupcovia zosnulého môžu požiadať o trvalé odstránenie účtu.
Prejdite na formulár Žiadosť o odstránenie účtu zosnulej osoby.
Vyplňte svoje meno a e-mailovú adresu.
Vyplňte meno a odkaz (URL) na profil zosnulej osoby.
Uveďte informácie potvrdizujúce úmrtie (napr. odkaz na nekrológ alebo úmrtný list, ak ho máte k dispozícii).
@anonym_autor ... Takýto je postup.
1. Nahlásenie a žiadosť o odstránenie
Blízki členovia rodiny alebo zástupcovia zosnulého môžu požiadať o trvalé odstránenie účtu.
Prejdite na formulár Žiadosť o odstránenie účtu zosnulej osoby.
Vyplňte svoje meno a e-mailovú adresu.
Vyplňte meno a odkaz (URL) na profil zosnulej osoby.
Uveďte informácie potvrdizujúce úmrtie (napr. odkaz na nekrológ alebo úmrtný list, ak ho máte k dispozícii).
@doriiis ďakujem
Ja mám na FB štyroch ľudí, 3 kamarátky a jedného kamaráta, čo zomreli. Tá posledná minulý rok vo veku 38 rokov 🥺😭, ...no občas idem na ich profil, pozriem fotky, veľa máme spoločných, zaspomínam...možno pre niekoho morbídne 🤔, no pre mňa nie😚
@anonym_autor Je to dosť problematické. Niektoré účty sú tam takto mnoho rokov.
@bloger Vôbec to nie je problematické.

@anonym_autor musia požiadať o zmazanie alebo spraviť z profilu memoriál