icon

Je bezpečné platiť 0,01 € za overenie na Bazoši?

nadijaeren
17. apr 2026

ahojte,
chcela som si dnes upravit inzerat na bazosi, a napisalo mi, ze najprv musim zaplatit istemu panovi tam 0,01 e. na overenie bankoveho uctu. Uprimne, prvykrat sa s tym stretavam-
dakujem za informácie.

jujala
17. apr 2026

ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...

anonym_f71e1b
17. apr 2026

ano, je to kvôli podvodníkom čo posielaju podvodné smsky že majú záujem o tovar. Predtym než sa ti zobrazi cislo, musis zaplatiť 0,01€.. ALE ak maš appku neplatíš nič pokiaľ viem a ani za zobrazenie čísla

anonym_8a88e1
17. apr 2026

Áno, portál Bazoš.sk zaviedol povinnú overovaciu platbu vo výške 0,01 € (jeden cent) z bankového účtu. Táto zmena sa týka overenia používateľov s cieľom zvýšiť bezpečnosť a znížiť počet podvodov na inzertnom portáli.

Tu sú kľúčové informácie o tejto novinke:
- Účel platby: Ide o overenie bankového účtu, aby sa zamedzilo anonymným podvodníkom, ktorí často zneužívajú inzertné portály.
- Kedy sa platí: Platba sa vyžaduje pred odoslaním e-mailu na inzerát alebo pri určitých úkonoch (napr. pri vkladaní prvého inzerátu), pričom ide o dvojstupňové overenie (SMS kód + platba).
- Platnosť overenia: Po zaplatení 0,01 € je overenie platné po dobu jedného roka.
Spôsob platby: Platba prebieha cez internet banking alebo pomocou QR kódu.
- Nevratnosť: Poplatok 0,01 € je nevratný.

Táto zmena prichádza ako reakcia na narastajúci počet podvodov na bazos.sk. Okrem toho platí povinnosť pre podnikateľské subjekty uvádzať svoje IČO na konci inzerátu.

anonym_75e774
17. apr 2026

akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.

muzula
17. apr 2026
@jujala

ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...

v com je to "nefér"?

anonym_a4d4b0
Odpoveď bola odstránená
anonym_8a88e1
17. apr 2026
@anonym_75e774

akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.

@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php

anonym_75e774
17. apr 2026

@anonym_8a88e1 tak teda to nie je žiaden náhodilý pán. ale prevádzkovateľ bazoša, všakže.

anonym_75e774
17. apr 2026
@anonym_8a88e1

@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php

@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.

anonym_8a88e1
17. apr 2026
@anonym_75e774

@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.

@anonym_75e774 Iste, ale pokiaľ ideš platiť a v rámci bankingu sa ti objaví takéto meno, asi nie každý musí byť tak extrémne znalý, že pán je prevádzkovateľ a vlastník bazoša. Či? 😉

madeincssr
17. apr 2026

@nadijaeren uz sa to tu detailne preberalo. V pohode zaplat ten 1 cent (pan je majitel prevadzkujuci bazos) a to overenie ti bude platit 1 rok.

monicka144
17. apr 2026

@anonym_8a88e1 To nemusí, ale ak idem niečo platiť, niečo neznáme, tak je zase najmenej si to preveriť. Veď internet funguje 😉

nadijaeren
autor
17. apr 2026

aha cize v pohode to mam zaplatit, nevybieli mi to ucet ano?

madeincssr
17. apr 2026
@nadijaeren

@nadijaeren to neplatis kartou cez internet, ale beznym bankovym prevodom (prikaz na uhradu cez tvoj mobil/internet banking), kde mas, predpokladam, dvojfaktorovu autorizaciu. Slovak to plati na slovensky IBAN, cize okamzita platba.

maranco
17. apr 2026
@nadijaeren

@nadijaeren keď platíš obci daň za smeti, poistku, internet, stravné v škôlke je to bezpečné? môže ti škôlka alebo obecný úrad vybieliť účet ak im zaplatíš poplatok?
akým spôsobom by ti mohla škôlka vybieliť tvoj účet?

katkazatka
17. apr 2026

To je v dnešnej dobe problém vygoogliť si danu informáciu? Google ti to vypľuje za 3 sekundy a tu namodrom koníku je minimálne 10 týchto istých tém. Ja už neviem či ľudstvo hlúpne, alebo je len lenivé.

nadijaeren
autor
18. apr 2026
@maranco

@nadijaeren keď platíš obci daň za smeti, poistku, internet, stravné v škôlke je to bezpečné? môže ti škôlka alebo obecný úrad vybieliť účet ak im zaplatíš poplatok?
akým spôsobom by ti mohla škôlka vybieliť tvoj účet?

@maranco len mi je divne, ze chcu overenie uctu, ved to je na mne ci mam ucet alebo nie normalny nie, nechapemm to,a nic tam nepredavam praveze

maranco
18. apr 2026
@nadijaeren

@maranco len mi je divne, ze chcu overenie uctu, ved to je na mne ci mam ucet alebo nie normalny nie, nechapemm to,a nic tam nepredavam praveze

@nadijaeren potrebujú overiť že si živá osoba z Európy a nie robot ani podvodný brigádnik z Afriky
aby si nevypisovala ľuďom na inzeráty že im pošleš kuriéra s peniazmi ktorý všetko zabalí a vyzdvihne

anonym_c13add
18. apr 2026

Nuž majú to aj zahraničné spoločnosti, ja som napríklad Microsoftu musela dať overiť ucet, stiahli 1e a potom vrátili. Potrebovala som tam jednu službu a bez toho to nešlo .

weggie
18. apr 2026

Nie je to bezpecne. Bazos neochrani udaje, on ich doslova zbiera. Takto udaje sa predavaju za miliony na zapade (meno IBAN telefon mail). Kto chce podporit majitela bazosu pre jeho milinovy sen, tak tam ten cent posle. Podvody to absolutne neeliminuje, pretoze podvodnik posle ten cent z virtualneho uctu tak ako doteraz pouzil virtualne SIM karty.

maranco
18. apr 2026
@weggie

Nie je to bezpecne. Bazos neochrani udaje, on ich doslova zbiera. Takto udaje sa predavaju za miliony na zapade (meno IBAN telefon mail). Kto chce podporit majitela bazosu pre jeho milinovy sen, tak tam ten cent posle. Podvody to absolutne neeliminuje, pretoze podvodnik posle ten cent z virtualneho uctu tak ako doteraz pouzil virtualne SIM karty.

@weggie aký bezpečnejší spôsob overenia človeka navrhuješ? táto platba vie odfiltrovať afrických podvodníkov
chceš posielať fotku občianskeho preukazu a urobiť videohovor s dokladom že si to ty a zaplatiť čas človeka ktorý ťa overí cez video?
ako si v banke zriadiš virtuálny anonymný účet?

prečo nepočítaš aj cenu za SMS ktorú ti pošle? tá stojí aspoň 4 centy ak zaplatíš 1 cent, tak z teba bude 3 centy v strate, aký je to miliónový sen?

Predám ti 340 000 slovenských IBAN s menami a adresami ľudí, koľko mi za to zaplatíš?