icon

Je dvojfaktorové overenie cez aplikáciu bezpečnejšie než SMS?

Včera o 18:49

Prosím vás, používate niekto dvojfaktorové overenie cez aplikáciu namiesto SMS?

Doteraz som mala pri účtoch nastavené overenie cez SMS kód. Prišlo mi to najjednoduchšie - príde správa, opíšem číslo a hotovo. Len posledné dni čítam, že bezpečnejšie je používať aplikáciu typu Authenticator, lebo SMS vraj nie sú úplne ideálne.

Lenže ja mám z toho trochu rešpekt. Bojím sa, čo sa stane, keď stratím mobil, pokazí sa mi alebo si kúpim nový. Nechcem sa dostať do situácie, že sa kvôli „vyššej bezpečnosti“ nebudem vedieť prihlásiť do vlastného účtu.

Je pre bežného človeka lepšia overovacia aplikácia, alebo SMS stále stačí, keď človek nerobí nič špeciálne?

patrike
Včera o 19:08

Ano, apka je bezpecnejsia ako sms. Kazda banka ma postup, ako aktivujes apku na novom mobile, pri strate alebo kradezi alebo poruche.

jblheart
Včera o 19:32

Ak máš mobil s Androidom tak už by si mala mať Google Authenticator aplikáciu v mobile ak nie tak stiahni v Play Store. Appka je jednoduchá dole máš + keď chceš pridať Aplikáciu/web etc tam tak buď cez QR kód alebo cez vygenerovaný kľúč. Aplikácia funguje na systéme že generuje 6 miestny kód ktorý sa v nejakom časovom limite mení. Keď sa budeš prihlasovať tak si to od teba ten 6 miestny kód bude pýtať tak zapneš tú apku a pozrieš si ten kód a hotovo. Len to musíš stihnúť pokiaľ sa znova zmení. Môžeš tam mať viac aplikácií.. ja ich tam mám niekoľko nakoľko 2 verifikácia je síce otravná no určite menej ako keď som musel v minulosti vypisovať na podpory a riešiť vrátenie účtov o ktoré som vlastnou neopatrnosťou prišiel.

anonym_c349e0
Včera o 19:38

Používam Aegis Authenticator - 2FA App https://play.google.com/store/apps/details?id=c... ten má funkciu lokálnej zálohy a si ju vieš nahrať do iného mobilu, PC alebo na USB kľúč.
Funguje nezávisle od Google účtu.
Tiež má funkciu zobrazovania nasledujúceho kódu ak vidíš že o pár sekúnd končí tak môžeš písať ten nasledujúci a počkať kým nabehne.