icon

Prenos dát do nového mobilu: Dokážem to sama?

14. júl 2026

Kúpila som si nový mobil a čaká ma prenos dát zo starého.
Fotky, kontakty, WhatsApp, aplikácie, bankovníctvo... trochu sa bojím, že niečo stratím alebo pokazím. V predajni mi ponúkli, že mi to spravia za poplatok, ale neviem, či to nie je zbytočné.
Prenášali ste si dáta do nového mobilu sami, alebo ste si to dali spraviť v predajni? Nie som technicky zdatná :-/

anonym_fef42b
14. júl 2026

@anonym_autor jasné že sami, stiahneš aplikáciu na prenos dát a mobil si to urobí sám.

anonym_e353b5
14. júl 2026

Vzdy robim sama, len polozim mobily vedla seba a idem podla instrukcii na novom mobile. Nikdy sa mi nic nestratilo ani nepokazilo

anonym_cb8272
14. júl 2026

ak ich prepojíš káblom podľa pokynov, prenesie sa to rýchlejšie
sprievodca ťa bude navigovať

autor
14. júl 2026
@anonym_fef42b

@anonym_autor jasné že sami, stiahneš aplikáciu na prenos dát a mobil si to urobí sám.

@anonym_fef42b Ešte som to nerobila :-/ Teda zvládnem to, aj keď tomu moc nerozumiem?

martinka17
14. júl 2026

Aký mobil? Xiaomi ti stačí zapnúť nový mobil, spustiť import a všetko sa prenesie samé.

rachel36a
14. júl 2026

Jasne ze zvládneš sama..cez víkend si to robil 11 ročný syn, lebo dostal kovy mobil

ivka225
14. júl 2026

Presnejšie by bolo povedať, že sama to nezvládneš. Sám to zvládne telefón.

biba_18
14. júl 2026

neviem aký máš mobil, ale tieto nové to robia už fakt samé ...

rozculena
14. júl 2026
@anonym_cb8272

ak ich prepojíš káblom podľa pokynov, prenesie sa to rýchlejšie
sprievodca ťa bude navigovať

@anonym_cb8272 ani kábel netreba

januska12323
14. júl 2026

Keď sa bojíš zavolaj si k tomu nejakú kamosku/kamoša. Ale tipujem, že stačí vedieť čítať a občas na niečo kliknúť.

anonym_161ae2
14. júl 2026

Tie nové to už majú zabudované. Len zapneš a oni sa spárujú. Stačí len čítať pokyny. Len sa budeš musieť potom poprihlasovať do účtov a aps. Tak na to mysli, lebo ja som niektoré heslá pozabúdala 😃...

ivka225
14. júl 2026
@anonym_161ae2

Tie nové to už majú zabudované. Len zapneš a oni sa spárujú. Stačí len čítať pokyny. Len sa budeš musieť potom poprihlasovať do účtov a aps. Tak na to mysli, lebo ja som niektoré heslá pozabúdala 😃...

@anonym_161ae2 neviem, ako iné značky, ale iPhone prenesie aj heslá

anonym_161ae2
14. júl 2026
@ivka225

@anonym_161ae2 neviem, ako iné značky, ale iPhone prenesie aj heslá

@ivka225 Samsung. Nepamatám či všetky, ale do george som si musela zadávať nové.

anonym_d9d796
14. júl 2026

dobrá informácia, ani som netušila, že niečo také funguje. plánujem kúpiť Samsung. Teraz mám 5-ročný Xiaomi. bude aj tento prenos fungovať? Ďakujem za info.

rozculena
14. júl 2026
@anonym_d9d796

dobrá informácia, ani som netušila, že niečo také funguje. plánujem kúpiť Samsung. Teraz mám 5-ročný Xiaomi. bude aj tento prenos fungovať? Ďakujem za info.

Ak prechádzaš z Xiaomi na Samsung, použi pri prvom zapnutí nového telefónu aplikáciu **Samsung Smart Switch**. Tá prenesie kontakty, SMS, históriu hovorov, fotky, videá, hudbu, dokumenty, kalendár, Wi-Fi nastavenia a väčšinu aplikácií. Niektoré aplikácie budú po prenose vyžadovať nové prihlásenie (napríklad bankové aplikácie). Najspoľahlivejší je prenos pomocou USB kábla, ale funguje aj cez Wi-Fi.

rozculena
14. júl 2026
@anonym_161ae2

@ivka225 Samsung. Nepamatám či všetky, ale do george som si musela zadávať nové.

@anonym_161ae2 áno,bankové aplikácie vyžadujú spárovanie nového zariadenia