Je platenie mobilom bezpečné? Skúsenosti s G Pay.
Je bezpečné nahodiť kartu cez G pay a platiť priloženim mobilu ? Nenaburali vám účet?
@martinka17 to nie je pravda,že pri každej platbe mobilom sa overuje totožnosť.
Je to asi tak často,ako pri plastovej karte.
@rozculena ja musim overit kazdu platbu tvarovou biometriou. Inak nezaplatím
@rozculena aj pri platbe za 0,5 centov si pýta overenie cez odtlačok prsta. Netaraj prosím ta. A to je len základné overenie ktoré som mala automaticky. Okrem toho sa tam dá nastaviť aj viacstupňove overenie.
@rozculena ak si to tak nastaviš v Gpay peňaženke,áno pri každej platbe sa overuje totožnosť,bud PIN alebo odtlačok prsta..alebo tvárou
@rozculena aj pri platbe za 0,5 centov si pýta overenie cez odtlačok prsta. Netaraj prosím ta. A to je len základné overenie ktoré som mala automaticky. Okrem toho sa tam dá nastaviť aj viacstupňove overenie.
@anonym_b55ae4 presne tak.. môj manžel si to vypol lebo ho to otravovalo a ja mám nastavené odomknúť obrazovku a potom este otvoriť peňaženku buď odtlačok alebo PINom
@rozculena ja mám nastavené že bez overenia totožnosti nezaplatim. Takže neklamem. Pri každej platbe buď cez odtlačok odblokujm mobil alebo ak odblokujem cez hodinky alebo face tak pri platení ziada odtlačok.
@martinka17 suhlasim. Ja som mala predtym nastaveny odtlacok, teraz mam dvojklik zboku a cita moj ksicht. Telefon mam zablokovany pinom, takze sa mi hocikto donho nedostane. Este pridavam info, ze si viete nastavit aj denne limity, takze aj keby vam ukradli kartu, bezkontaktne vyberie len kolko pusti a push notifikacia oznami zbehnutie z uctu, tak hned blokujete. Viac prachov treba mat na poducte a na beznom tolko, co nezaboli. Su rozne sposoby, ako sa co najlepsie ochranit, napriklad pri platbe kartou online si zakazdym generujem virtualnu jednorazovu kartu, nedavam udaje zo svojej plastovej. Treba sa chranit, ale nema zmysel byt paranoidny, vsetko tu uz baby napisali🙂
@rozculena ak si to tak nastaviš v Gpay peňaženke,áno pri každej platbe sa overuje totožnosť,bud PIN alebo odtlačok prsta..alebo tvárou
@gabrielkaa
@anonym_b55ae4
@anonym_981638
nepresviedčajte ma,že musím overovať,ani neotváram peňaženku.
Ja mám zamknutý len mobil ako taký,keď ho odomknem,tak len priložím mobil k terminálu a nie,neoverujem každú platbu.Overujem odtlačkom len ak platím viac platieb v jeden deň.
@gabrielkaa
@anonym_b55ae4
@anonym_981638
nepresviedčajte ma,že musím overovať,ani neotváram peňaženku.
Ja mám zamknutý len mobil ako taký,keď ho odomknem,tak len priložím mobil k terminálu a nie,neoverujem každú platbu.Overujem odtlačkom len ak platím viac platieb v jeden deň.
@rozculena tak to je tvoje rozhodnutie že sa nechrániš. Ale nepíš tvrdenie že sa overuje náhodne ak Google poskytuje niekoľko stupňov ochrany, ktoré tvoja banka na karte nedá.
@rozculena tak to je tvoje rozhodnutie že sa nechrániš. Ale nepíš tvrdenie že sa overuje náhodne ak Google poskytuje niekoľko stupňov ochrany, ktoré tvoja banka na karte nedá.
@martinka17 Ja píšem,ako to mám ja.
@martinka17 presne tak. Platenie mobilom je z tohto pohľadu bezpečnejšie ako platenie kartou. Karta veľakrát do určitého obnosu nepýta pin kód. Telefón vždy
No tak ja overujem pri kazdej

@anonym_31d962 zvládam to aj v zahraničí, aj bez plastovej kartičky, v tomto sa nestratim 😄
@anonym_b55ae4 a ako vyberieš hotovosť bez plastovej karty? daj tip ako sa to dá
Nosiť zo sebou na dovolenku hotovosť je nepraktické ani meniť si ju v lokálnej zmenárni s nevýhodným kurzom sa neoplatí.
Preto radšej vyberiem hotovosť z miestneho bankomatu aj keď nie sú bezkontaktné.
Plastové karty sú v tomto smere stále spoľahlivejšie, môžeš ich mať viac, uložiť ich na rôzne miesta v batožine a nespoliehať sa na to, že mobil nepadne na zem alebo že ti ho niekto neukradne.