Je poplatok za pridanie inzerátu na Bazoš podvod?
Ahojte chcem pridať inzerát ale pyta odo mna zaplatiť 0,01€ za pridanie inzerátu. Je to podozrivé, podľa mna ide o podvod. Ako inak mám pridať inzerát?
@rembura
@anonym_5d26cc
@anonym_3a91f2 prosim vas ten kód ja riesit nechcem neviem ten ciernobiely qr ci aký kod
Otazka znie
Mozem poslat riadnym prevodom z mojho uctu
Peniaz z tym cislom asi to bude variabilny tomu panovi co chce ten 0,1 cent? Ze urobím prevod? Riadne z uctu mojho na jeho účet?
Urobili ste to niekto tak?
Ci musim niečo iné na ten kôd ciernobiely spraviť overiť.....v zivote som to nerobila :(
@anonym_86a254 veď všetky údaje tam máš uvedené...
@yellowunicorn lenze ako zisti ten pan ze ten cent je práve odomna ja som bud slabomyslená alebo neviem.. bez toho kodu cierneho.. ja to riadne chcem dat z uctu mna - na jeho. Ale neviem co mu mam dat do poznamky ani nic ziadny variabilny. Ci to musim len mobilom volaco overovat? Tu qr platbu?
@yellowunicorn lenze ako zisti ten pan ze ten cent je práve odomna ja som bud slabomyslená alebo neviem.. bez toho kodu cierneho.. ja to riadne chcem dat z uctu mna - na jeho. Ale neviem co mu mam dat do poznamky ani nic ziadny variabilny. Ci to musim len mobilom volaco overovat? Tu qr platbu?
@anonym_86a254 ten čierny kod je QR platba - keď to oscanuješ v banke tak nemusíš ručne vypisovať údaje. Takýto QR sa nachádza v predajniach, faktúrach, pri online nákupe, keď si posielaš platby medzi inými ľuďmi, atď. Je to absolútne bežný spôsob pre zadavánie údajov bez ich vypisovania ručne v IB.
V tej správe pre príjemcu je tvoje telefonne číslo - tak zistí, že ten cent je od teba
@rembura
@anonym_5d26cc
@anonym_3a91f2 prosim vas ten kód ja riesit nechcem neviem ten ciernobiely qr ci aký kod
Otazka znie
Peniaz z tym cislom asi to bude variabilny tomu panovi co chce ten 0,1 cent? Ze urobím prevod? Riadne z uctu mojho na jeho účet?
Ci musim niečo iné na ten kôd ciernobiely spraviť overiť.....v zivote som to nerobila :(
@anonym_86a254 Správa pre príjemcu musí obsahovať vaše telefónne číslo vrátane predvoľby 421xxxxxxxxx
https://www.bazos.sk/pomoc.php

Hlavne podvodníci z Nigérie ktorí hneď po vložení inzerátu posielali kuriéra s peniazmi teraz plačú a hľadajú ako to obídu.
Ako overenie cez bankový účet pomáha proti podvodníkom?
Predtým mohli podvodníci vďaka anonymným SIM kartám overovať veľké množstvo telefónnych čísel a zneužívať ich na podvody. Overenie cez bankový účet nám umožňuje rýchlejšie odhaliť a blokovať podvodné účty, čo pomáha chrániť ostatných užívateľov servera. Počet sim kariet je pre podvodníkov takmer neobmedzený, počet účtov čo sú schopní si registrovať je oveľa obmedzenejší.
@rembura
@anonym_5d26cc
Otazka znie