icon

Je poplatok za pridanie inzerátu na Bazoš podvod?

1. apr 2026

Ahojte chcem pridať inzerát ale pyta odo mna zaplatiť 0,01€ za pridanie inzerátu. Je to podozrivé, podľa mna ide o podvod. Ako inak mám pridať inzerát?

anonym_06c1a2
1. apr 2026

@anonym_autor 😂 nevieš rozoznať podvod a si strašne pozadu so sledovaním informácii
A inak inzerát nepridáš

anonym_c66375
1. apr 2026

Bez toho nepridas. Toto zaviedli prave kvoli podvodom.

anonym_17a75f
1. apr 2026

Práve toto je ochrana pred podvodníkmi.

anonym_3a91f2
1. apr 2026

Keď pošleš na účet 1 cent ako sa dá s tým urobiť podvod?

madeincssr
1. apr 2026

@anonym_autor neboj sa, je to identifikovanie sa pomocou bankovej identity. Eliminuje sa tak drviva vacsina bazosovych podvodnikov. Aj citatelia inzeratov, ak si chcu zobrazit kontakt na inzerujuceho (telefonne cislo) sa musia identifikovat tym poslanim 1 centu (identifikacia potom plati 1 rok). Do spravy pre prijimatela platby musis uviest telefonne cislo (421......), aby ta system "sparoval".

unbeholfen
Včera o 00:01

Íha jaké novinky… Bazoš som už dlho nepoužil. Tak sa takéto veci dozvedám.

rembura
Včera o 06:29

Uz sa to aj tu riesilo viackrat. Citala som o tom aj inde. Je to overenie, ak nie si ochotna zaplatit cent, co nic nie je v podstate...

simca06022011
Včera o 06:32

@anonym_autor precitaj si co to na nete, a nepanikar.

anonym_3a91f2
Včera o 06:51

Hlavne podvodníci z Nigérie ktorí hneď po vložení inzerátu posielali kuriéra s peniazmi teraz plačú a hľadajú ako to obídu.

Ako overenie cez bankový účet pomáha proti podvodníkom?
Predtým mohli podvodníci vďaka anonymným SIM kartám overovať veľké množstvo telefónnych čísel a zneužívať ich na podvody. Overenie cez bankový účet nám umožňuje rýchlejšie odhaliť a blokovať podvodné účty, čo pomáha chrániť ostatných užívateľov servera. Počet sim kariet je pre podvodníkov takmer neobmedzený, počet účtov čo sú schopní si registrovať je oveľa obmedzenejší.

anonym_7844e2
Včera o 06:58

Podvod to nie je . Keď to zaplatíš máš na jeden rok pokoj . Zobrazí ti aj kvôli tomu telefóne čísla iných inzerátov

anonym_b1c494
Včera o 12:49

Chápem autorka nejde o ten jeden cent. Ide o bezpečnosť. Keď zadáš údaje z karty aby ti stiahli ten jeden cent tak sa bojíš ze samovoľne ti budu odchádzať z účtu peniaze. Podľa mňa opodstatnené obavy. Mám preto revolut účet a pri platbách ktoré sa mi nezdajú dôveryhodne zadávam číslo karty revolut, tam si vždy pošlem len toľko peňazí koľko potrebujem na transakciu. Tým pádom nemajú čo ťahať a vidím keď sa o to nejaká stránka /aplikácia pokúša

anonym_a139b1
Včera o 12:55
@anonym_b1c494

Chápem autorka nejde o ten jeden cent. Ide o bezpečnosť. Keď zadáš údaje z karty aby ti stiahli ten jeden cent tak sa bojíš ze samovoľne ti budu odchádzať z účtu peniaze. Podľa mňa opodstatnené obavy. Mám preto revolut účet a pri platbách ktoré sa mi nezdajú dôveryhodne zadávam číslo karty revolut, tam si vždy pošlem len toľko peňazí koľko potrebujem na transakciu. Tým pádom nemajú čo ťahať a vidím keď sa o to nejaká stránka /aplikácia pokúša

@anonym_b1c494 ale keď to platíš bankovým prevodom (predvyplní ti ho načítanie QR kódu) s dvojfaktorovou autentifikáciou, tak to hádam nie je také rizikové.

anonym_3a91f2
Včera o 12:56
@anonym_b1c494

@anonym_b1c494 dokážeš čítať s porozumením?
kde na bazoši zadávaš údaje z karty aby si stiahli 1 cent?

nikde tam nechcú od teba žiadne číslo karty, ani heslá, ani kódy do bankovníctva
platíš normálne prevodom na účet tak ako platíš daň za smeti, faktúru za elektrinu, mobil alebo stravu do škôlky

anonym_636084
Včera o 13:00

Chcu tym vyradit podvodnikov. Lebo v eu nie je jednoduche (podvodom) zalozit ucet v banke, musis cez OP dokladovat meno, bydlisko. Takto si je bazos isty, ze si realna osoba overena bankou a nie podvodnik. Posles 1 cent, prevod je zdarma a bazos vidi tvoje meno aj ucet odkial 1 cent prisiel.7
Podvody sa tykaju hlavne bankomatovych kariet a pristupov na bankovy ucet. Preto podvodnici chcu od teba cislo bankomatovej karty, alebo aby si vlozila cislo karty a cvc alebo sa prihlasila do bankovnictva cez nimi poslanu fejkovu url. Tam si odchytia tvoje udaje a mozu zacat stahovat peniaze.

unbeholfen
Včera o 20:55
@anonym_636084

Chcu tym vyradit podvodnikov. Lebo v eu nie je jednoduche (podvodom) zalozit ucet v banke, musis cez OP dokladovat meno, bydlisko. Takto si je bazos isty, ze si realna osoba overena bankou a nie podvodnik. Posles 1 cent, prevod je zdarma a bazos vidi tvoje meno aj ucet odkial 1 cent prisiel.7
Podvody sa tykaju hlavne bankomatovych kariet a pristupov na bankovy ucet. Preto podvodnici chcu od teba cislo bankomatovej karty, alebo aby si vlozila cislo karty a cvc alebo sa prihlasila do bankovnictva cez nimi poslanu fejkovu url. Tam si odchytia tvoje udaje a mozu zacat stahovat peniaze.

@anonym_636084 ja som snimi raz vybabral. Tiez mi poslali fejkovu webstranku, ze mi zaplatia za tovar na ucet. a ze sa mam prihlasit do bankingu, jak som zadal ja, tak aj sa prihlasili lebo mi v aplikacii vyhodilo ze alcatel pixi (takym telefonom sa niekto prihlasil) lebo mne ukazuje cez ake zariadenia bol pristup. Lenze ten ucet nepouzivam a mam tam nulu. Dig a odpisali mi ze tato banka sa neda pouzit dajte inu. Tak som ich odhalil lebo ved na tu banku tak isto vies poslat prachy ako na hocktoru inu.

anonym_b1c494
Dnes o 06:18
@anonym_a139b1

@anonym_b1c494 ale keď to platíš bankovým prevodom (predvyplní ti ho načítanie QR kódu) s dvojfaktorovou autentifikáciou, tak to hádam nie je také rizikové.

@anonym_a139b1 neviem ospravedlňujem sa. Sama som tam nič v poslednom čase nepridávala a kdekoľvek inde som platila "symbolicky" poplatok napr za 7 dňovu free verziu pýtali číslo karty 🙂 pritom nešlo o podvodné stránky ale tiež som mala rešpekt zaplatiť to mojim bežným účtom. Preto ten revolut. Moja chyba. Myslela som ze každá stránka ide cez kartu

anonym_a139b1
Dnes o 07:20
@anonym_b1c494

@anonym_a139b1 neviem ospravedlňujem sa. Sama som tam nič v poslednom čase nepridávala a kdekoľvek inde som platila "symbolicky" poplatok napr za 7 dňovu free verziu pýtali číslo karty 🙂 pritom nešlo o podvodné stránky ale tiež som mala rešpekt zaplatiť to mojim bežným účtom. Preto ten revolut. Moja chyba. Myslela som ze každá stránka ide cez kartu

@anonym_b1c494 veď v pohode. Tento "QR spôsob" (automaticky "naťukaný" rýchly, bezpečný bankový prevod) je relatívne novinka, ktorá sa stala možnou (praktickou) až po zavedení okamžitých SEPA platieb pri európskych platbách.

basska_b
Dnes o 09:37

Hej no, tiež ma to prekvapilo, muz musel zaplatiť 1 cent aj keď chcel na bazosi kontaktovať predajcu, ale práve to eliminuje kadejakých nepreberačov a podvodníkov, dobu kešu, ktorí majú účet v exekúcii atd

unbeholfen
Dnes o 11:16

v Revolute vytvoríte jednorazovú kartu a vybavené. Na Revolute nezačína IBAN tak že SK ale že LT tak by si mysleli že som z Litvy a báli by sa ma, lebo Litva bola súčasťou Ruska tak by si mysleli že pôjde po nich Ruská mafia.

anonym_5d26cc
Dnes o 12:25

preco sa tam uz neda odpovedat na inzerat emailom?Nieje tam uz taka moznost,iba zavolat?

unbeholfen
Dnes o 12:30

Prejdeme na ten fejsbukový bazár. Aj keď kupujem veci v záložni, bazári, na blšáku, repasované, stále je tam nejaká marža sprostredkovateľa. Najlacnejšie sa kupuje priamo od ludí, preto je sú inzercie dobré.

unbeholfen
Dnes o 12:33

Ludia sú pohodlní, chcú sa preklikať na inzerát, rovno zavolať. A keď ich zastaví nejaká vec typu registrácia, vytvorenie profilu atď. Tak ich to odradí.

anonym_3a91f2
Dnes o 13:45
@anonym_5d26cc

preco sa tam uz neda odpovedat na inzerat emailom?Nieje tam uz taka moznost,iba zavolat?

@anonym_5d26cc ak predávajúci nedal email tak mu nemôžeš odpovedať emailom, inak je tam taký formulár "Kontaktovať inzerenta"

anonym_5d26cc
Dnes o 13:50
@anonym_3a91f2

@anonym_5d26cc ak predávajúci nedal email tak mu nemôžeš odpovedať emailom, inak je tam taký formulár "Kontaktovať inzerenta"

@anonym_3a91f2 ja viem ze ak neda email ze sa mu neda napisat.a formular kontaktovat inzerenta mi neukazuje.Predpokladam ze mi to ukaze az ked sa zaregistrujem a zaplatim

anonym_3a91f2
Dnes o 13:57
@anonym_5d26cc

@anonym_3a91f2 ja viem ze ak neda email ze sa mu neda napisat.a formular kontaktovat inzerenta mi neukazuje.Predpokladam ze mi to ukaze az ked sa zaregistrujem a zaplatim

@anonym_5d26cc zneužívali to Nigérijský "kuriéri" každému automaticky vypisovali že pošlú kuriéra s peniazmi. Preto musíš najprv zaplatiť jeden cent až tak môžeš niekomu napísať.

anonym_5d26cc
Dnes o 14:00
@anonym_3a91f2

@anonym_5d26cc zneužívali to Nigérijský "kuriéri" každému automaticky vypisovali že pošlú kuriéra s peniazmi. Preto musíš najprv zaplatiť jeden cent až tak môžeš niekomu napísať.

@anonym_3a91f2 Noo toto som potreboval vediet.Ze musim zaplatit a potom mozem kontaktovat inzerenta.Myslel som,ze musim zaplatit iba ked chcem podat inzerat ja.Dakujem.