Je poplatok za pridanie inzerátu na Bazoš podvod?
Ahojte chcem pridať inzerát ale pyta odo mna zaplatiť 0,01€ za pridanie inzerátu. Je to podozrivé, podľa mna ide o podvod. Ako inak mám pridať inzerát?
@rembura
@anonym_5d26cc
@anonym_3a91f2 prosim vas ten kód ja riesit nechcem neviem ten ciernobiely qr ci aký kod
Otazka znie
Mozem poslat riadnym prevodom z mojho uctu
Peniaz z tym cislom asi to bude variabilny tomu panovi co chce ten 0,1 cent? Ze urobím prevod? Riadne z uctu mojho na jeho účet?
Urobili ste to niekto tak?
Ci musim niečo iné na ten kôd ciernobiely spraviť overiť.....v zivote som to nerobila :(
@anonym_86a254 veď všetky údaje tam máš uvedené...
@yellowunicorn lenze ako zisti ten pan ze ten cent je práve odomna ja som bud slabomyslená alebo neviem.. bez toho kodu cierneho.. ja to riadne chcem dat z uctu mna - na jeho. Ale neviem co mu mam dat do poznamky ani nic ziadny variabilny. Ci to musim len mobilom volaco overovat? Tu qr platbu?
@yellowunicorn lenze ako zisti ten pan ze ten cent je práve odomna ja som bud slabomyslená alebo neviem.. bez toho kodu cierneho.. ja to riadne chcem dat z uctu mna - na jeho. Ale neviem co mu mam dat do poznamky ani nic ziadny variabilny. Ci to musim len mobilom volaco overovat? Tu qr platbu?
@anonym_86a254 ten čierny kod je QR platba - keď to oscanuješ v banke tak nemusíš ručne vypisovať údaje. Takýto QR sa nachádza v predajniach, faktúrach, pri online nákupe, keď si posielaš platby medzi inými ľuďmi, atď. Je to absolútne bežný spôsob pre zadavánie údajov bez ich vypisovania ručne v IB.
V tej správe pre príjemcu je tvoje telefonne číslo - tak zistí, že ten cent je od teba
@rembura
@anonym_5d26cc
@anonym_3a91f2 prosim vas ten kód ja riesit nechcem neviem ten ciernobiely qr ci aký kod
Otazka znie
Peniaz z tym cislom asi to bude variabilny tomu panovi co chce ten 0,1 cent? Ze urobím prevod? Riadne z uctu mojho na jeho účet?
Ci musim niečo iné na ten kôd ciernobiely spraviť overiť.....v zivote som to nerobila :(
@anonym_86a254 Správa pre príjemcu musí obsahovať vaše telefónne číslo vrátane predvoľby 421xxxxxxxxx
https://www.bazos.sk/pomoc.php
@anonym_autor neboj sa, je to identifikovanie sa pomocou bankovej identity. Eliminuje sa tak drviva vacsina bazosovych podvodnikov. Aj citatelia inzeratov, ak si chcu zobrazit kontakt na inzerujuceho (telefonne cislo) sa musia identifikovat tym poslanim 1 centu (identifikacia potom plati 1 rok). Do spravy pre prijimatela platby musis uviest telefonne cislo (421......), aby ta system "sparoval".
@madeincssr mne to vobec nejde
@madeincssr mne to vobec nejde
@martincekmartinko a napisala si do "Sprava pre prijimatela" svoje telefonne cislo v medzinarodnom tvare presne podla pokynov, ake Bazos uvadza? Ono este nejaky cas trva, kym ti to "zaberie" (kym sparuju tvoju platbu). Myslim, ze aj to uvadzaju v pokynoch pre tu platbu.

Hlavne podvodníci z Nigérie ktorí hneď po vložení inzerátu posielali kuriéra s peniazmi teraz plačú a hľadajú ako to obídu.
Ako overenie cez bankový účet pomáha proti podvodníkom?
Predtým mohli podvodníci vďaka anonymným SIM kartám overovať veľké množstvo telefónnych čísel a zneužívať ich na podvody. Overenie cez bankový účet nám umožňuje rýchlejšie odhaliť a blokovať podvodné účty, čo pomáha chrániť ostatných užívateľov servera. Počet sim kariet je pre podvodníkov takmer neobmedzený, počet účtov čo sú schopní si registrovať je oveľa obmedzenejší.
@rembura
@anonym_5d26cc
Otazka znie