icon

Môže admin vidieť identitu anonymného prispievateľa na Facebooku?

Dnes o 19:55

Prosím vie mi niekto naisto odpovedať na nasledujúcu otázku
Ak niekto prispeje do fcb skupiny ako anonymný užívateľ, vie si admin tejto skupiny pozrieť jeho identitu?

Len ťažko sa mi verí čo som si pred chvíľou tam prečítala.

anonym_5d3a1c
Dnes o 20:03

@anonym_autor daj sem co konkrétne myslis

anonym_b0d2a5
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Dnes o 20:05

@anonym_autor Odpoved z chat gpt...

Áno, administrátori a moderátori skupiny na Facebooku vidia identitu anonymného prispievateľa.

Keď niekto pridá príspevok anonymne:
pre bežných členov skupiny sa zobrazí ako „Anonymný člen“, administrátori a moderátori však vidia meno autora a môžu si pozrieť jeho profil, Facebook im túto informáciu zobrazuje práve preto, aby mohli riešiť porušovanie pravidiel skupiny.
Ostatní členovia skupiny identitu autora nevidia, pokiaľ ju sám neprezradí v komentároch alebo nepriamo podľa obsahu príspevku.
Takže ak je otázka „vie si admin skupiny pozrieť, kto anonymný príspevok napísal?“, odpoveď je áno.

anonym_0f4f79
Dnes o 20:06

@anonym_autor ano, admin skupiny vidi meno anonymneho prispievatela

autor
Dnes o 20:07
@anonym_5d3a1c

@anonym_autor daj sem co konkrétne myslis

@anonym_5d3a1c do jednej fcb skupiny niekto napísal nepekné veci o mojej rodine. O niečo neskôr admin tej skupiny pridal screenshot kde vidno kto je anonymný užívateľ xy. A mne sa n chce veriť že daná osoba mohla napísať tie veci

autor
Dnes o 20:08

Ďakujem ale aj tak je to neuveriteľné

anonym_5cf08a
Dnes o 20:10

@anonym_autor ano, admin vidi meno

tetapetra
Dnes o 20:10
@anonym_autor

@anonym_5d3a1c do jednej fcb skupiny niekto napísal nepekné veci o mojej rodine. O niečo neskôr admin tej skupiny pridal screenshot kde vidno kto je anonymný užívateľ xy. A mne sa n chce veriť že daná osoba mohla napísať tie veci

@anonym_autor áno vidí to.

anonym_2cccdf
Dnes o 20:11
@anonym_autor

@anonym_autor tak aspon si spoznala charakter danej osoby

maraba
Dnes o 20:21

@anonym_autor identitu ? a prečo si enzaložiš falošny ucet na fb ? tak nezistia.

autor
Dnes o 20:23
@anonym_2cccdf

@anonym_autor tak aspon si spoznala charakter danej osoby

@anonym_2cccdf mala by byť moja neter, ktorú poznám od narodenia,. má iba 18. Ten text je písaný štítom ako by to písala staršia osoba,nie študentka.

svetlonos
Dnes o 20:24
@anonym_autor

@anonym_2cccdf mala by byť moja neter, ktorú poznám od narodenia,. má iba 18. Ten text je písaný štítom ako by to písala staršia osoba,nie študentka.

@anonym_autor
Možno používa účet ak niekto iný alebo si pohodnotila neter

autor
Dnes o 20:26
@maraba

@anonym_autor identitu ? a prečo si enzaložiš falošny ucet na fb ? tak nezistia.

@maraba nechcem si založiť účet aby som mohla niekoho očierniť, hádzať na niekoho špinu. Čo by som s ním získala?
Nechápem
Moja rodina bola v jednom príspevku ociernená primitívnymi individuami

maraba
Dnes o 20:27
@anonym_autor

@maraba nechcem si založiť účet aby som mohla niekoho očierniť, hádzať na niekoho špinu. Čo by som s ním získala?
Nechápem
Moja rodina bola v jednom príspevku ociernená primitívnymi individuami

@anonym_autor tak to mi je luto. nie nemozes nic ak je anonym.

maddie1711
Dnes o 20:27

Áno a nie len admin ale aj moderátor pri každom príspevku čo pridas si viem pozrieť kto sa skrýva pod prezývkou

doux
Dnes o 20:32

@anonym_autor určite vidí. rovnako, ako aj tu.

maraba
Dnes o 20:36
@maddie1711

Áno a nie len admin ale aj moderátor pri každom príspevku čo pridas si viem pozrieť kto sa skrýva pod prezývkou

@maddie1711 nemáš pravdu.

chrobak7
Dnes o 21:10

@anonym_autor Pod dojmom anonymity sú ľudia schopní napísať neuveriteľné veci, čo by neanonymne, alebo z očí do očí sa nikdy neodvážili povedať alebo napísať.

To, že je príspevok od anonyma, mu ešte nezaručuje úplnú anonymitu. Si myslím, že je to správne, aby takých ľudí, čo zásadne porušujú etické pravidlá, sa anonymita týkať nemala. Mali by niesť plnú zodpovednosť za to, čo napísali.

Pred pár dňami som videl príspevok od Zuzany Vačkovej, kde spomínala, že začala zverejňovať príspevky, ktoré ju urážali, osočovali a pod. Vlastne ani nie zverejňovať, lebo tí ľudia písali verejne a pod svojim užívateľským, niekedy aj skutočným menom. Len začala vo svojich príspevkoch vyťahovať takéto príspevky aj s odkazom, kto to napísal. A viacerí sa ozvali, že porušuje ich práva a podobne bla bla. Neuvedomili si, že oni sami to zverejnili a sú za svoje vyjadrenia zodpovední.

Ak si myslíš, že to nemohla byť tvoja neter, je ešte možnosť, že by pod jej menom niekto z jej domácnosti niečo napísal. Ale keby to aj písal niekto cudzí, pod jej menom, tak by sa predsa nesnažil zverejniť to anonymne. Cudziemu by bolo jedno, že sa to zverejní pod jej menom. Si myslím, že mladá žaba si myslela, že keď to napíše anonymne, tak na to nikdy neprídeš. A preto si dovolila to, čo si dovolila.

anonym_5d3a1c
Dnes o 21:13
@anonym_autor

@anonym_autor za mna admin nema verejné co pridávať mena osôb, ak aj píšu ako anonymný. Jedinému, komu to ma sprístupniť v prípade potreby je polícia

rozculena
Dnes o 21:14

sorry,autorka,že to píšem sem,ale nemám to ako ani kde inde napísať,keďže maraba si diskusiu predstavuje tak,že na normálnu otázku odpovedá blokáciou.
Snáď jej to niekto pretlmočí,môj odkaz pre ňu:gratulujem! Len som sa chcela dozvedieť,ako si mám riešiť vysoký tlak.Ale aj tak dobre,že ma blokla,aspoň neuvidím výplody jej chorého mozgu😀
https://www.modrykonik.sk/forum/nezaradene/fakty-su-jasne-hypertenzia-nie-je-choroba/?page=2#post-90531688