Čo sa oplatí nakupovať z Temu?
Baby rieši sa tu dnes téma nákupov z Temu a mne napadlo čo vy tam nakupujete vlastne, čo sa oplatí? S čím máte dobré skúsenosti? Lebo ja som sa už dávnejšie dala nalákať na také jednorazové čiapky na vlasy ale došli mi také.nalicke že viac som odtiaľ nič neobjednavala.
ja napríklad kupujem všetko skoro a spokojna som, pozrite si blog pepepeter ma tam o Číne kokos tam robia ešte aj suveníry co vidíte keď idete niekde na dovolenku poháriky Praha slovenské vlajky vsetko vyrábajú v Číne sa budete čudovať... navyše raz som kupila takú korytnačku deckam do vody a došiel mi email ze korytnačku stiahli z predaja a ze mi v plnej výške vracajú sumu co som za ňu zaplatila...a hneď mi aj poslali... a co je zara? Drahy obchod a na veciach ma napísané made in china... 🙈 a jasne niekedy prídu aj horšie veci ale keď človek sleduje aj recenzie tak málo kedy ma vec sklame 🙂
A inak nič proti sekacom ale raz ako v správach ukazovali ze v uk vyzliekali mŕtvoly a práve tie veci skončili v sekaci, vždy si na to spomeniem 🙈
@oblecenie99 a zloženie majú aké? Môjmu synovi kúpila otcova priateľka fľašu na vodu do školy. Ked mi syn povedal ze to je z Temu, okamžite som to odložila. To zloženie musí byť hrozne
@gerrwie_girl Neviem, vystrihujem, ale tak tipujem elastan, bavlna a pod. Čo sa ďalších látok, farbív a inej chémie, no žiaľ, nemám laboratórium na rozbor, aj keď ilúzie si nerobím. Na druhej strane, manžel sa mi sťažoval na rifle z Lidl, že mu smrdia a to všetko periem, čo kúpime, rovno dávam do práčky. Minule som prala tie rifle opäť, a skutočne smrdeli, nie že celá práčka, ale ešte aj sušička.. čiže áno, keď si toto dovolia taky Lidl (a tu ešte mám šancu, že to kontroluje niekto), tak to bude aj v tých veciach zo Sheinu. Opakujem, ja tam nenakuoujem, lebo mňa to nejak neláka, ale reagovala som na pojem "handra", lebo čo do výdrže tých veci, a celkovo vzhľadu, dotyku, tak na to sa nechytá žiadne Pepco ani KiK, či Sinsay, ale ani Lidl. Naposledy mi takto držali len veci z tých lepších obchodov typu Lindex a pod.
A inak nič proti sekacom ale raz ako v správach ukazovali ze v uk vyzliekali mŕtvoly a práve tie veci skončili v sekaci, vždy si na to spomeniem 🙈
@fiirsttiime ja som pracovala v sekaci kde nám chodil tovar zo škandinávskych krajín a občas prišla zásielka - tepláky, pyžamá s nažehlenym štítkom priamo z nejakého sanatória aj s menom 😀 predpokladám že to nezodrali priamo z nebožtíka ale aj tak divný pocit
@procrastique
@gerrwie_girl ...tak snáď dievčatá chodíte všade peso,na bicykli alebo na koni.Nakupujete len slovenské výrobky a šaty si sijete samé z látky,ktorú si tkate samé.💪🏻
@doriiis Nie nechodím všade mhd, dokonca jazdím na suv čiže moja eko stopa je vysoká avšak, nepotrebujem ušetriť 10e a následne používať napríklad tuhu do pera a šúchať si ruku o atrament, o ktorom neviem absolútne nič o jeho nezávädnosti a pod.
Ale kľudne si tam kupuj, ja s tým fakt nemám problém, len ma zaujímalo, že či si to fakt nemôžeš dovoliť, alebo tam proste len chceš ušetriť aby si mohla minúť na inú hlúposť zas inde. Toť vše čo ma zaujímalo 🙂
@procrastique
@gerrwie_girl ...tak snáď dievčatá chodíte všade peso,na bicykli alebo na koni.Nakupujete len slovenské výrobky a šaty si sijete samé z látky,ktorú si tkate samé.💪🏻
@doriiis Čo sa ale oblečenia týka, tak áno, nosím slowfashion a považujem to za moju psiu povinnosť, nakoľko si to dovoliť môžem...
@doriiis Nie nechodím všade mhd, dokonca jazdím na suv čiže moja eko stopa je vysoká avšak, nepotrebujem ušetriť 10e a následne používať napríklad tuhu do pera a šúchať si ruku o atrament, o ktorom neviem absolútne nič o jeho nezávädnosti a pod.
Ale kľudne si tam kupuj, ja s tým fakt nemám problém, len ma zaujímalo, že či si to fakt nemôžeš dovoliť, alebo tam proste len chceš ušetriť aby si mohla minúť na inú hlúposť zas inde. Toť vše čo ma zaujímalo 🙂
@procrastique .....kľudne nechajme jedna na druhú na aké blbosti míňame naše peniaze a o čo si suchame ruky.Tieto tvoje detinské argumenty sú zvláštne.
Fakt nevidím nič zle na tom,keď chce niekto ušetriť
@doriiis čiže si odkázaná na toto šetrenie hej?
@procrastique prečo by na tom nemohla ušetriť? Zvlášť keď je to to isté a je to tu zbytočne predražené 🤷
Kupovala som nejaké veci do chatky a na záhradku. Závesy, záclony, vešiaky, úchytky do kuchyne, háčiky, držiaky, samolepiace tapety, plagátiky + magnetické rámy. Super bezšnúrové led lampy, lepiace, magnetické, bez vŕtania. Svetelnú reťaz vonkajšiu... Potom nejaké veci na záhradu, medené ochrany proti slizniakom, miniplotik pre záhradku, ktorú si založili deti 😃 a potom nejaké drobnosti, čelenka, peňaženky pre deti, sadu na gumičkovanie a tiež tam kupujem gumu na oblečenie ( normálne gumu do gatí).. oblečenie a kozmetiku nekupujem. Ale s tým čo som kúpila som spokojná a naozaj to využívam. Snažím sa nekupovať blbosti,.temu nehrá fér a nikdy nebude, ale priznám sa, že nie som silná na absolútny bojkot.
@procrastique
@doriiis co to ma spoločne s bikom, chodenim peso alebo kupovanim slovenských potravín? 😀. Ja tu píšem o tom, ze nechápem ako si na seba môže niekto dat niečo co obsahuje toľko chemikalii. A hlavne ked je na výber z tolkeho množstva kvalitnych veci ktore sú dnes na trhu.
ja napríklad kupujem všetko skoro a spokojna som, pozrite si blog pepepeter ma tam o Číne kokos tam robia ešte aj suveníry co vidíte keď idete niekde na dovolenku poháriky Praha slovenské vlajky vsetko vyrábajú v Číne sa budete čudovať... navyše raz som kupila takú korytnačku deckam do vody a došiel mi email ze korytnačku stiahli z predaja a ze mi v plnej výške vracajú sumu co som za ňu zaplatila...a hneď mi aj poslali... a co je zara? Drahy obchod a na veciach ma napísané made in china... 🙈 a jasne niekedy prídu aj horšie veci ale keď človek sleduje aj recenzie tak málo kedy ma vec sklame 🙂
@fiirsttiime lenže made in Čína neznamená ze veci sú nekvalitné to by ste dievčatá mohli vedieť 🙂. Číňania dokážu vyrobit všetko. Ini nerobia nekvalitne. Oni robia adekvátne k tomu, kolko im objednávateľ zaplatí. Takže ano, vyrábajú sa tam aj totálne shity, ale aj tie najluxusnejšie značky aké poznas. Cize made in China nehovorí o výrobku vôbec nic.
@fiirsttiime ja kupujem od overených žien na MK 🙂. A veľmi kvalitné kúsky. Veľa krát este aj s visačkou.
@fiirsttiime ja kupujem od overených žien na MK 🙂. A veľmi kvalitné kúsky. Veľa krát este aj s visačkou.
@gerrwie_girl ty co furt rypeš?
@gerrwie_girl ty co furt rypeš?
@bielasovicka ved tebe nic nepíšem 😀. A ak to, že niekomu vysvetlím že Made in china neznamená to co si mysli, je podla teba rypanie, tak je to dosť smutne. Podľa mna je to dosť zaujimava informácia a vhodná k tejto téme.
@gerrwie_girl tak ženy z modrého koníka nepovažujem za sekac 😁
@bielasovicka ved tebe nic nepíšem 😀. A ak to, že niekomu vysvetlím že Made in china neznamená to co si mysli, je podla teba rypanie, tak je to dosť smutne. Podľa mna je to dosť zaujimava informácia a vhodná k tejto téme.
@gerrwie_girl a vsak ty tvrdíš ze tému je shit... predstav si ze su tam aj drahšie kúsky dokonca sú tam overené obchody mne to príde ako naša heuréka obcas.. takze mne vysvetľovať nemusíš 😁 ale dakujem
@fiirsttiime ja som pracovala v sekaci kde nám chodil tovar zo škandinávskych krajín a občas prišla zásielka - tepláky, pyžamá s nažehlenym štítkom priamo z nejakého sanatória aj s menom 😀 predpokladám že to nezodrali priamo z nebožtíka ale aj tak divný pocit
@oliviakatka no kurnik 🙈😁
@gerrwie_girl tak ženy z modrého koníka nepovažujem za sekac 😁
@fiirsttiime prečo? Ved second hand znamená oblečenie z druhej ruky.
@fiirsttiime prečo? Ved second hand znamená oblečenie z druhej ruky.
@gerrwie_girl lebo keď niekto povie ze nakupuje cez sekac predstavím si humanu 😁 a nie modry konik a v..ted kde vela nakupujem aj ja ale to sú už slovné hracky 🙂
@gerrwie_girl lebo keď niekto povie ze nakupuje cez sekac predstavím si humanu 😁 a nie modry konik a v..ted kde vela nakupujem aj ja ale to sú už slovné hracky 🙂
@fiirsttiime no každopádne ide o oblečenie, ktore uz predtým niekto nosil 🙂. Mne to problém nerobí ak viem, že je kvalitné a je v top stave. Ale viem ze veľa ludi ma predsudky.
tak ako z aliexpressu... ja objednavam zvacsa nabijacie kable, mobilove prislusenstvo (sklo, obaly...), usb kluce, potom rozne vychytavky do domacnosti (spongie, vrecka na pranie - akurat na tenisky som si objednala uz druhy kus, a skusila som si objednat kosiky, tak uvidim ako pridu, vešiaky do skrine, kadejake speci drziaky, rohozku mam z tade), davno objednavam veci kancelarske / pera, ceruzky, obaly, dcere napr fixy) a veci na tvorenie, malovanie/vysivanie aj do zahrady sa tam daju super kupit... (vysivanie mam zatial len z ali), kozmetike neverim z tade = ale objednala som si japonsku manikuru, kedze som videla na eshopoch u nas, ze aj tak je to z tade :D
Pre psa napr kefu na kupanie, rukavice na vycesavanie (tu mam este z ali) a voditka maju perfektne za super ceny (potrebujem dlhe, co sa nezamotava a tu stoji cely majland obycajny pasik plastovy)
Oblecenie nekupujem, kupili sme si teraz siltovky, obrus na stol mam fajn a dcera si vybrala teraz kratasy a topy nejake, ale som zvedava co pride. Oblecko nerada objednavam, chodia umeliny.
Do firmy som si napr nakupila cenovky, drziaky na cenovky, haciyk na vesanie tovaru...
Inak vzdy objednavam vela naraz, cize mne nechodi nic ze jedna mini obalocka :D
A je pravda, že temu sú aj drahšie a kvalitné kúsky. Napr police z masívu, regály, chodí to z európskych skladov...
Baby a platite klasicky kartou ? Neobavate sa že vam strhnu peniaze ???
Baby a platite klasicky kartou ? Neobavate sa že vam strhnu peniaze ???
@hanastaruchova kartou, nikdy mi ziadne peniaze nestrhli nikde, ani z temu ani z ali, ani nikde. A to tam dokonca mam kartu ulozenu. Ak sa bojis, je mozne pouzit vzdy virtualnu kartu, ak to tvoja banka ponuka, iba na tu jednu platbu.
Obliečky na terasu, svetielka ledkove za bagatel do záhrady, na bicykel svetlá, obal na mobil, stojan na terasu na kvety, šatku na krk
Ja som tam našim objednala dvierka pre kury na kurin majú ich 3 mesiace a fungujú perfektne .také čo namontujes a oni sa samé otvoria a zavrú v čase ktorý nastavis 😀
@pikachu999 Ahoj, presne toto by sme potrebovali. Môžem ťa poprosiť o link?
a este sacky do vysavaca :DD miele zase dvihlo cenu, tak som sa na to vykaslala a objednala za par eur z temu

@oblecenie99 a zloženie majú aké? Môjmu synovi kúpila otcova priateľka fľašu na vodu do školy. Ked mi syn povedal ze to je z Temu, okamžite som to odložila. To zloženie musí byť hrozne
@procrastique