Čo si kompenzujete tým, že sa tu snažíte súťažiť ohľadom výšky platov?
Neviem, kde sa v babach berie tato tuzba, neustale sutazit ohladne platov a vytahovat prijmy. Jedna nevie vyzit z 4500, druhej je 2600 malo, tretia nejde na dovolenku pod 8000, stvrtej vadi, ze ma len dva investicne byty, an nie tri plus sukromny ostrov pomaly, piata chce ist robit do Lidlu za kasu, ale nie za menej, nez 2000. Ako keby sme boli nejaky Kuvajt, nie Slovensko, kde priemerny obcan zarobi tisicku a nejake drobne, a veci stoja pomaly tolko, co vo Svajciarsku. Baby, co si tym preboha kompenzujeme? Akoze urcite tu su vynimky, ale nie je mozne, aby 90% MK bralo zapadoeuropske manazerske platy. A najhorsie je na tom to neustale sutazenie, ktora ma viac. Zivo si spominam na baby, co v jednej diskusii povedia, ze beru nad 3000, potom na to zabudnu, a o 2 tyzdne inde napisu, ze 2000. A k tomu sa viete dohadat jak besne, ako keby vsetko, co kto kedy napisal anonymne na net, bola pravda. Nehnevajte sa na mna, ale strasne to tu ide dole vodou, ked vidim, ake na seba baby vedia byt zle. Kedysi sme sa handrkovali pre nevernych chlapov, dnes si zavidime vymyslene prijmy a majetky, smutne...
@andrejka2424 tak aj my chodine do hotov minimalne 4* a ak je hodnotenie nizsie ako 4,3, tak nie. Nepojdeme tam… a to teda nezarabame 3000€ mesacne kazdy (ja ani 2000€, ani 1800€ 😁)…. Neviem co je akoze chvalenkarske na tom, ze mam nejake poziadavky na dovolenku 🤷♀️ zas tu sa fakt boji cokolvek clovek uz napisat
@ktobytobolpovedal neber si to osobne. Ved aj ku kadernícke sa da chodit za 30€ 2x do roka. A tu sa z toho robi prdel, lebo zeny na MK vyhadzuju kazdy mesiac za uces 250€. Je to ironia.
Inak, v dnesnej dobe uz tie hviezdy na hodnoteni hotelov nemaju ziadnu vahu, myslim ze si ich davaju iba tak z brucha. 3* hotel, pozriem fotky a des. Mnohe 2* su lepsie. Takze by som to az tak v uvahu nebrala.
@ktobytobolpovedal neber si to osobne. Ved aj ku kadernícke sa da chodit za 30€ 2x do roka. A tu sa z toho robi prdel, lebo zeny na MK vyhadzuju kazdy mesiac za uces 250€. Je to ironia.
Inak, v dnesnej dobe uz tie hviezdy na hodnoteni hotelov nemaju ziadnu vahu, myslim ze si ich davaju iba tak z brucha. 3* hotel, pozriem fotky a des. Mnohe 2* su lepsie. Takze by som to az tak v uvahu nebrala.
@hankab vies co, neberiem to osobne… len mi to uz pride zvlastne, ze kazdy sa pomaly pozastavi nad dovolenkou…a ako pisem, to co kto sem vycapi ohladne platu a kolko ma/nema ide akosi mimo mna… ja som spokojna, preco by ma mal vyhodit komntar nejakej zuzky z MK, ktora tvrdi, ze by za 1500€ ani z postele nevstala
@andrejka2424 tak aj my chodine do hotov minimalne 4* a ak je hodnotenie nizsie ako 4,3, tak nie. Nepojdeme tam… a to teda nezarabame 3000€ mesacne kazdy (ja ani 2000€, ani 1800€ 😁)…. Neviem co je akoze chvalenkarske na tom, ze mam nejake poziadavky na dovolenku 🤷♀️ zas tu sa fakt boji cokolvek clovek uz napisat
@ktobytobolpovedal myslím,že tu vôbec nejde o 5* ale o to akým štýlom tu ženy píšu. Jedna strana ma na 5* ,ale tá druha naškriabe ledabolo na 3 a tá strana ktorá ma na 5* píše,že pre boha 3???? A s deťmi ? Tam ja by som nikdy nešla a obdobne pizdoviny. To,že ja mám neznamená,že mám urážať tu čo nemá. Aspoň ja som to takto pochopila.
@ktobytobolpovedal myslím,že tu vôbec nejde o 5* ale o to akým štýlom tu ženy píšu. Jedna strana ma na 5* ,ale tá druha naškriabe ledabolo na 3 a tá strana ktorá ma na 5* píše,že pre boha 3???? A s deťmi ? Tam ja by som nikdy nešla a obdobne pizdoviny. To,že ja mám neznamená,že mám urážať tu čo nemá. Aspoň ja som to takto pochopila.
@lenkasarka aha, tak urazat isto nie… ale to som si tu veru nevsimla take nieco… ale napr.ja som pouzila vetu, ze to by som ja veru s detmi neriskla, ked bol odporucany hotel s 2,7 hodnotenim 😁
Ono je to v podstate jedno… len ja uz mam fakt pocit, ze tu cokolvek napisat, tak sa to otoci… zarabas viac? Vymyslas si, zarabas malo? Tak s tym nieco rob, si doma s detmi do 3 rokov? Vyciciavas stat.. Ides od rocneho dietata do prace? Krkavcia mater, Ides na lacnu dovolenku? To ako vazne? Ides na drahu dovolenku? Vymyslas si a este sa aj chvalis?
A pritom o com je tato tema? Zas len niekeho zhodit, aby som si mohol poklepat po ramene, ze som lepsia ako mariky, sona, bozena 🤷♀️
Ja som za kazdu srandu, tu si viem urobit aj zo seba, milujem ironiu, ale zas vsetko by malo mat svoje hranice si myslim…
@lenkakravcova suhlasim. Staci mat nejaku zakladnu matematicku gramotnost a zamysliet sa, ze kedze priemerna mzda je niekde na urovni kusok nad 1500€, a mame na SK coraz viac milionarov, tak asi nemoze kazda druha zena na MK zarobit 2500 v cistom a jej muz 6000. Potom by musela aj ta zvysna “luza” mimo MK zarabat 400€ mesacne, aby ten priemer bol priemerom.
Plus si staci otvorit profesiu a pozriet si ponuku platov. Ano jasne, freelanceri tam nie su. A skusenosti robia + 30% k platu. No stale na prstoch par ruk spocitame ponuky nad 4k v hrubom. Tak sa tu nehrajme, ze kazda ma pred menom aj za menom 3 tituly, zjedla encyklopediu, popri 3 detoch si urobila 6x VS a nevypadla z fachu na dlshie ako 3 mesiace.
Ale ved internety znesu a MK obzvlast. A potom tu ma polovica osadenstva depku, ze zarobi “len smiesnych 800 v cistom”, ked ostatne maju minimalne trojnásobok”.
@hankab Podiely zamestnancov v pásmach priemernej hrubej nominálnej mesačnej mzdy podľa pracovného času a pohlavia
https://datacube.statistics.sk/;#!/view/sk/VBD_...
Len tak pre zaujimavost - nad 1500 zaraba cca 40% ludi.
"Plus si staci otvorit profesiu a pozriet si ponuku platov. Ano jasne, freelanceri tam nie su. A skusenosti robia + 30% k platu. No stale na prstoch par ruk spocitame ponuky nad 4k v hrubom."
No, dal som si tu profesiu a nad 4k je tam cez 1000 ponuk.
A statisticky urad ukazuje (v tej tabulke hore) ze nad 3500€ zaraba 4% zamestnancov - co je pri 2,5 mil zamestnancoch rovnych 100 tisic ludi.
@hankab Podiely zamestnancov v pásmach priemernej hrubej nominálnej mesačnej mzdy podľa pracovného času a pohlavia
"Plus si staci otvorit profesiu a pozriet si ponuku platov. Ano jasne, freelanceri tam nie su. A skusenosti robia + 30% k platu. No stale na prstoch par ruk spocitame ponuky nad 4k v hrubom."
A statisticky urad ukazuje (v tej tabulke hore) ze nad 3500€ zaraba 4% zamestnancov - co je pri 2,5 mil zamestnancoch rovnych 100 tisic ludi.
@hiro To su vsetko hrube mzdy. Ludia s mzdou 3500€ (a to uz je slovenska spicka) si kazdy mesiac nosia domov cca 2500€ (co je tu na MK povazovane za nejaku samozrejmost) a 1500€ znamena nejakych 1100€ na ucet.
V roku mal priemerny platca dani na Slovensku 24%-nu dan (https://www.euronews.com/business/2025/05/16/pe...), co je relativne vela vzhladom na hrubu mzdu.
Neries, ved je to jedno
@ktobytobolpovedal Poviem ti čo.Keď si niekto naškrabe napr.2500 na dovolenku a vypýta si radu, kde ísť,lebo nemá skúsenosť,tak sa jej tu často dostane výsmechu,že za tie peniaze nikde.Pritom skoro v každej cestovke sa nájde aj 20 hotelov, kde by to šlo. Normálne hotely,do ktorých chodia každý rok ĺudia, ktorí nemajú síce veĺký rozpočet, ale nemajú problém urobiť aj kompromis, nemajú problém ,že je starý nábytok v izbe,lebo možno o nič lepší nemajú ani doma a pod.Mňa starká brala na dovolenky ako decko do Talianska do stanu napr.Zážitky ostali pekné napriek tomu, že to bolo všetko ,len nie luxusné.
@ktobytobolpovedal Poviem ti čo.Keď si niekto naškrabe napr.2500 na dovolenku a vypýta si radu, kde ísť,lebo nemá skúsenosť,tak sa jej tu často dostane výsmechu,že za tie peniaze nikde.Pritom skoro v každej cestovke sa nájde aj 20 hotelov, kde by to šlo. Normálne hotely,do ktorých chodia každý rok ĺudia, ktorí nemajú síce veĺký rozpočet, ale nemajú problém urobiť aj kompromis, nemajú problém ,že je starý nábytok v izbe,lebo možno o nič lepší nemajú ani doma a pod.Mňa starká brala na dovolenky ako decko do Talianska do stanu napr.Zážitky ostali pekné napriek tomu, že to bolo všetko ,len nie luxusné.
@andrejka2424 tak ked niekto “naskrabe” na dovolenku, duplom by som si dala na tie recenzie pozor. Kedze je to vytuzena dovolenka, tak asi by niekto nebol spokojny keby dosiel do plesniveho hnusneho hotela…
Len tolko k tomu… a budem trvat na to , ze vysmech, nech sa tyka koholvek nie je na mieste. A vy robite presne to iste. Ty sa vysmievas zas z ludi, co by nesli do menej ako 4* hotela. O co si potom lepsia? Tieto temy su absolutne zbytocne
@lenkakravcova presne tak, ako píšeš. Na živnosť mas v pohode toľko, ale pri platení najnizsich odvodov im ostáva celkom slušný "balik". 3000€ v čistom je cca. 4150€ v hrubom. A nie, nemajú to bezne ani ti "slavni" ITckari.
A potom tu máme zase otázky, ako môže živnostník dosiahnuť max.matersku, vsak?
@lienka.7 S tou max materskou to je iná vec, lebo bežne živnostník nemusí mať príjem 3000 Eur (čo je asi 2000 Eur v čistom, možno menej podľa toho aké má náklady - ak 50%, tak samozrejme tá čistá mzda je potom okolo 1200 Eur). Ale teda.. max materská je iná vec, lebo tá sa dá dosiahnúť aj u živnostníka a aj u takého, ktorý dokonca nemá povinnosť platenia odvodov - a to práve z platenia dobrovoľných odvodov. Kopa ľudí, ktorí sú SZČO si takto na materskú šetrí pár mesiacov, potom si zaplatia 3 mes min. odvodov, potom 6,5 mes max odvodov (okolo 700 Eur - to sa ešte ako tak dá keď sa na to človek pripraví) a potom majú nárok na max. materskú. Ale teda je za tým ročná príprava, plánovanie potomka a celého toho okolo aby to vôbec vyšlo. Bežne keď žena zistí, že je neplánovane tehotná, tak je rada, ak je SZČO, že nejakú tú materskú má keď si platila aspoň min. odvody 🙂 //aspoň teda ja to stále tak mám :D stále si hovorím, že raz by som si tú max. zaplatila a nejako to furt nevýjde a otehotniem skôr a mám potom len tú minimálnu// 😀 Ale tak hlavne, že sme zdraví 🙂
@andrejka2424 tak ked niekto “naskrabe” na dovolenku, duplom by som si dala na tie recenzie pozor. Kedze je to vytuzena dovolenka, tak asi by niekto nebol spokojny keby dosiel do plesniveho hnusneho hotela…
Len tolko k tomu… a budem trvat na to , ze vysmech, nech sa tyka koholvek nie je na mieste. A vy robite presne to iste. Ty sa vysmievas zas z ludi, co by nesli do menej ako 4* hotela. O co si potom lepsia? Tieto temy su absolutne zbytocne
@ktobytobolpovedal Si na omyle.Chodíme do 4* a keď vidím,že má niekto nereálne predstavy,čo si za svoje peniaze môže dovoliť, tak buď poradím,že si majú vyberať na jeseň a nie 2 mesiace vopred a vždy sa nájdu aj lacné hotely nie každý má katastrofálne recenzie..
@ktobytobolpovedal Si na omyle.Chodíme do 4* a keď vidím,že má niekto nereálne predstavy,čo si za svoje peniaze môže dovoliť, tak buď poradím,že si majú vyberať na jeseň a nie 2 mesiace vopred a vždy sa nájdu aj lacné hotely nie každý má katastrofálne recenzie..
@andrejka2424 samozrejme, ze nema. Ja som narazala na tvoj uplne prvy vysmesny koment…
Ja proste povazujem tieto temy za zbytocne rozprudenie vasni. A vlastne nerozumiem ako moze niekoho rozladit, ked nejaky anonymny nick napise, ze zaraba 4500€. Ved nech si aj vymysla… to je jeho svedomie… len ako som pisala, stale sa najde nieco, preco treba inych zhejtovat 🤷♀️
Mne prídu aj tie platy okolo 3000€ ako bežné nereálne. Ani v IT toľko bežní programátori nemajú. Jedine tak na živnosť a to zase nie je plat, ale súper hrubá mzda (mínus z toho dane, odvody..). Pár jedincov na vyšších pozíciách možno takú mzdu má, ale bude to možno 1-3% celej populácie.
@lenkakravcova tak zasa nie je IT ako IT. Doteraz si pamätám, ako som riešila jeden úver v 2014 - mladý chalan, 21 rokov, zamestnaný u slovenského IT zamestnávateľa známeho po celom svete, vtedy príjem overený cez SP na úrovni 3,5tis. Eur. Ale teda ako píšem, IT a IT je rozdiel a nemusí ísť len o manažérske pozície.
Mňa by skôr zaujímalo, ako to je reálne s tým príjmom, koľko z toho je legálne/oficiálne, či je naozaj všetko priznané…
@hiro dala som si tu namahu, lebo som presne vedela, ze sa toho niekto chyti a pojde to po mne preratat 🤣
Nenasla som filter “od 4000€”, takze v zozname ráta aj ponuky uvedene ako “od 2000€”, alebo “2000-6000€”, pripadne take, kde je uvedeny hodinovy plat “35-45€/h). Vo filtri som takisto nenasla moznost vybrat iba ponuky prace na Slovensku, takze v zozname je aj zahranicie. Ale ano no, mas pravdu, je ich tam spolu po hrubom vytriedeni mozno 250-300.
@andrejka2424 samozrejme, ze nema. Ja som narazala na tvoj uplne prvy vysmesny koment…
Ja proste povazujem tieto temy za zbytocne rozprudenie vasni. A vlastne nerozumiem ako moze niekoho rozladit, ked nejaky anonymny nick napise, ze zaraba 4500€. Ved nech si aj vymysla… to je jeho svedomie… len ako som pisala, stale sa najde nieco, preco treba inych zhejtovat 🤷♀️
@ktobytobolpovedal Mrkla som na Tripadvisor tie hotely, kde sme zatiaľ boli-všetky mali hod. 4 a menej. Na plesne a šváby sme šťastie nemali nikdy , dokonca aj postele boli pohodlné. Ja by som im kľudne dala hod. 4 ,5 .Teraz ideme do hotela s hod.3,6. Nemám obavy. Chápem, že ten kto chce dať kopec peňazí za kvalitný hotel, tak dá, ale rozumiem rovnako aj tým, čo niekam chcú cestovať a nemajú na to 4 ,alebo 5000, alebo im to proste príde veľa bez ohľadu na to, či na to majú, alebo nie.
@lenkakravcova tak zasa nie je IT ako IT. Doteraz si pamätám, ako som riešila jeden úver v 2014 - mladý chalan, 21 rokov, zamestnaný u slovenského IT zamestnávateľa známeho po celom svete, vtedy príjem overený cez SP na úrovni 3,5tis. Eur. Ale teda ako píšem, IT a IT je rozdiel a nemusí ísť len o manažérske pozície.
Mňa by skôr zaujímalo, ako to je reálne s tým príjmom, koľko z toho je legálne/oficiálne, či je naozaj všetko priznané…
@gab1sol Hej no, záleží od pozície. Také špeciálne sú asi viac platené alebo tie, ktoré sú určené pre bankový a finančný sektor. Ale ak sa chce niekto vyhnúť práci s úrokom, kasínami, alebo alkoholom, tak sa to rapídne znižuje kľudne aj tak na polovicu a to aj pre programátorov mediorov 😀
@ktobytobolpovedal Mrkla som na Tripadvisor tie hotely, kde sme zatiaľ boli-všetky mali hod. 4 a menej. Na plesne a šváby sme šťastie nemali nikdy , dokonca aj postele boli pohodlné. Ja by som im kľudne dala hod. 4 ,5 .Teraz ideme do hotela s hod.3,6. Nemám obavy. Chápem, že ten kto chce dať kopec peňazí za kvalitný hotel, tak dá, ale rozumiem rovnako aj tým, čo niekam chcú cestovať a nemajú na to 4 ,alebo 5000, alebo im to proste príde veľa bez ohľadu na to, či na to majú, alebo nie.
@andrejka2424 ja s tebou v podstate suhlasim. Len sa mi proste nepaci vysmech ci uz z jednej alebo druhej strany… a netyka sa to len dovoleniek… a velmi vela pri pisomnek komunikacii robi to, ze nevidime mimiku, ton hlasu a celkovo neverbalny prejav… a casto veci vyzneju vdaka tomu inak ako boli myslene
@andrejka2424 ja s tebou v podstate suhlasim. Len sa mi proste nepaci vysmech ci uz z jednej alebo druhej strany… a netyka sa to len dovoleniek… a velmi vela pri pisomnek komunikacii robi to, ze nevidime mimiku, ton hlasu a celkovo neverbalny prejav… a casto veci vyzneju vdaka tomu inak ako boli myslene
@ktobytobolpovedal Asi áno, tie správy niekedy vyznejú povýšenecky a nemusí to tak byť.
@1ryba vidis a pre mna to je luxus, teraz idem ku kadernikovi po roku a na nechty vobec nechodim. U nas je to za casoveho hladiaska dost narocne. Muz je od rana do vecera v praci a decka mi nema kto postrazit, takze ano, pre niektore z nas je to stale luxux 🙂
@ktobytobolpovedal Asi áno, tie správy niekedy vyznejú povýšenecky a nemusí to tak byť.
@andrejka2424 lebo ohladne tych dovoleniek este. S tebou som si to vtedy v tom statuse o tych dovolenkach pisala, ze ja by som nesla do takych hotelov. No nesla. Ale vobec to nebolo myslene povysenecky…
@hiro dala som si tu namahu, lebo som presne vedela, ze sa toho niekto chyti a pojde to po mne preratat 🤣
Nenasla som filter “od 4000€”, takze v zozname ráta aj ponuky uvedene ako “od 2000€”, alebo “2000-6000€”, pripadne take, kde je uvedeny hodinovy plat “35-45€/h). Vo filtri som takisto nenasla moznost vybrat iba ponuky prace na Slovensku, takze v zozname je aj zahranicie. Ale ano no, mas pravdu, je ich tam spolu po hrubom vytriedeni mozno 250-300.
@hankab Je tam text "Rozšírené vyhľadávanie", tam das "Požadovaná výška mzdy" - tych 4000€ a vypluje ich cez 1000 (ano, su tam aj tie ako pises ze 2000-4000 s poznamkou ze podla seniority, tazko povedat kolko treba odfiltrovat, mozno ako pises ze zostane 300 ked by sme nechali iba tie kde je od 4000 nahor - bez moznosti nizsej mzdy), ked das iba pre zahranicie tak myslim ze ich bolo 176:
https://www.profesia.sk/praca/?salary=4000&sala...
Veľmi uštipačná téma toto
Ale prosím ťa, internet znesie veľa. Nedávno tu jedna pridala foto na stenu s popisom, že “naša najpríjemnejšia velkonocna tradícia” a foto z dovolenky. Foto bolo stiahnuté z netu, keď som ju na to upozornila, začala sa vyhovárať a vymazala všetky svoje fotky. Až na tú jednu stiahnutú, vraj aby všetci vedeli prečo sa už nebudú postovať také foto, vraj kvôli ľudom ako som ja 😂 a že naschvál ten svoj príspevok nezmaže. Ešte sa vyhovárala, že počasie im neprialo, preto dala stiahnutu foto. A zmazala nakoniec aj ten príspevok 😅
Ale prosím ťa, internet znesie veľa. Nedávno tu jedna pridala foto na stenu s popisom, že “naša najpríjemnejšia velkonocna tradícia” a foto z dovolenky. Foto bolo stiahnuté z netu, keď som ju na to upozornila, začala sa vyhovárať a vymazala všetky svoje fotky. Až na tú jednu stiahnutú, vraj aby všetci vedeli prečo sa už nebudú postovať také foto, vraj kvôli ľudom ako som ja 😂 a že naschvál ten svoj príspevok nezmaže. Ešte sa vyhovárala, že počasie im neprialo, preto dala stiahnutu foto. A zmazala nakoniec aj ten príspevok 😅
@alica110 to akože toto fakt?!😳🤯
A potom ze tu niektoré nie sú chudery🤦♀️ keď sa musia takto "prezentovat"👎👎👎
Inak na FB mi vyskočil nejaký takýto príspevok s Rasim. Ze bol niekde s rodinkou na túre ci kde. Len podla času by musel vyraziť ráno o 3:30 tusim🙈🤣
Nechce sa mi to hľadať, ak by to niekto našiel, nech to sem pokojne postne...
@alica110 to akože toto fakt?!😳🤯
A potom ze tu niektoré nie sú chudery🤦♀️ keď sa musia takto "prezentovat"👎👎👎
Inak na FB mi vyskočil nejaký takýto príspevok s Rasim. Ze bol niekde s rodinkou na túre ci kde. Len podla času by musel vyraziť ráno o 3:30 tusim🙈🤣
Nechce sa mi to hľadať, ak by to niekto našiel, nech to sem pokojne postne...
@lienka.7 Áno a potom sa priznala veľkoryso akoby sa nechumelilo 😂 Ale tá jej obhajoba, to bolo niečo, smiešne a trápne.
Dve tretiny z nich len kecajú a predstavujú si, čo by bolo, keby bolo... normálni ľudia, ktorí zarábajú 3000 a viac sa s tým určite nechvália na internete. A tí nenormálni o tom píšu na MK aj s pravopisnými chybami a skučia, že nevyžijú...nuž, sme ľudia všelijakí aj chechtáky sa raz minú a potom začne zábava.😆
Aj na nechty chodím, aj na vlasy aj muž na miluje, aj dobre zarobí, aj svokra ma miluje, aj deti, aj všetko stíham, aj dobre sa obliekam, aj kolegyne mám super, aj šéfa skvelého, aj home office mám stále, aj cvičiť chodím, aj inak veľa športujem, aj charitu podporujem, aj celá som fajná...tak vám tu len o tom píšem aby ste aj vy vedeli. 😀
@hopsas 😆😆😆trefa do čierneho.
@1ryba viem ako to myslis, nie nie toto naozaj nie som ja. Ja som rada ze som sa konecne po roku dala ostrihat 😅

A k ostatnemu sa vyjadrit neviem. Mne je tak 4 co kto napise na internet ohladne financii 😁