Depresívne influencerky
Čaute, neviem, či len ja som si všimla, taký trend toho, no myslím konkrétne jednu osobu, som zvedava kto spozna, ale aj tak všeobecne, Mam pocit, že mamičky influncerky, ktoré ostanú doma, aj napriek tomu, že majú deti v inštitúciách, tak majú depky, úzkosti, Panické ataky, nič nestíhajú, doma maju bordel..a kopec vyhovoriek, prečo musia oddychovat nemôžu upratať, musia predýchať. A potom sme tu my, pracujúce matky, ktoré stíhame, čo stíhame, plátame veci a deti, aby všetko fachčilo a na úzkosti nemáme čas mať. Nie je úzkosť taká výhovorka z nudy? Nechcem zľahčovať reálne uzkosti, ktoré su na papieri.. ale toto? Dajte názory.
Mne sa niekedy zdá, že sa len vyhovára na tie úzkosti, aby nemusela ísť do poriadnej práce. Prítom je vyštudovaná učiteľka, aj bola minulý rok na nejakom pohovore, ale zahovorila to, že ju nevzali. Tak mohla skúsiť inú školu, veď učiteľov je nedostatok. Zakladá si influencerstvo na tých úzkostiach, pritom stačilo by navštíviť dobrého psychológa a nasadiť liečbu a hneď by mala aj viac chuti do života. Aj z toho podnájmu by možno konečne vypadla do niečoho vlastného.
@baskustek Mnoho ľudí tieto diagnózy, ktoré sa nikto nerozhodne mať presne ako rakovinu, zneuzíva a zvlášť vo verejnom priestore. Potom tu vyvstáva názor, že super matky na to čas nemajú...asi ako ta mamička, čo skočila s malým dieťatkom pod vlak. Ta bola v tak hlbokej depresii, a nikto jej nepomohol.
@baskustek Mnoho ľudí tieto diagnózy, ktoré sa nikto nerozhodne mať presne ako rakovinu, zneuzíva a zvlášť vo verejnom priestore. Potom tu vyvstáva názor, že super matky na to čas nemajú...asi ako ta mamička, čo skočila s malým dieťatkom pod vlak. Ta bola v tak hlbokej depresii, a nikto jej nepomohol.
@enmery tak to už je na lekároch, aby to posúdili. Ak by to bolo také vážne, môže ísť na polovičný invalidný, riešiť to, sú mnohé lieky, antidepresíva, ktoré by jej vedeli pomôcť fungovať lepšie. Ale ona to vôbec nerieši, len sa sťažuje a vyplakáva.
Ja sana trpim stredne tazkou panickou poruchou . Som bez liekov ,resp lieky som nikdy nechcela .
Teraz som na MD a veru mam take dni ,ze len sedim a nie som schopna nicoho . Akoze ja si poviem ,ze som hnida zhnita a uz som si povedala ,ze si normalne zacnem pisat .
Povysavam,umyjem riad ,zacvicim si a dam si k tomu "hotovo" a verim,ze ma to bude motivovat . Znie to blaznivo ,ale nieledy su tie dni naozaj nemožne .
Ale,mne praca velmi pomahala aj prve 2 roky na MD,boli uplne skvele a potom sa zas ta potvora ozvala .
No nepaci sa mi normalizovanie ,ze mat v pazi domacnost je ok....ja sice mavam bordel ,ale sa zan hanbim a netvarim sa,ze je to ok.
Mňa vie vždy najviac rozosmiať ako sa ženy porovnávajú, predbiehajú a dokazujú si ktorá je lepšia matka 🤣
Závidíš, že teba nikto neľutuje, koľko "veľa" toho zvládaš?
Baby, veď ja nezlahčujem. Ako píšem, som si vedomá, že je to choroba a treba sa tomu venovať.. skôr mi to príde, že už každý na sebe hľadá uzkosti a dovod, prečo nejsť do roboty, prečo si neupratat.. veď podľa mna práve to vypnutie v práci ma udržiava pri zmysloch, vypadnúť spomedzi 4 stien medzi ľudí. Nie natáčať videá a premýšľať. A mat kopec času.
@anonym_autor načo ich pozeráš?Väčšina z nich hrá divadlo a potrebujú pozornosť a pritakavanie, ktorá to má horšie.Kolke z vás povedia, že nestíhajú ani ten seriál pozerať a mená tu píšete, takže sledujete xy ľudí na IG
Mne sa niekedy zdá, že sa len vyhovára na tie úzkosti, aby nemusela ísť do poriadnej práce. Prítom je vyštudovaná učiteľka, aj bola minulý rok na nejakom pohovore, ale zahovorila to, že ju nevzali. Tak mohla skúsiť inú školu, veď učiteľov je nedostatok. Zakladá si influencerstvo na tých úzkostiach, pritom stačilo by navštíviť dobrého psychológa a nasadiť liečbu a hneď by mala aj viac chuti do života. Aj z toho podnájmu by možno konečne vypadla do niečoho vlastného.
@baskustek tak ist ucit, to by jej velmi enpomohlo, to by bola na tom este horsie, to by ju uplne zomlelo
Boze. Zase dalsia premudrela matka co vsetko musi, stiha a je perfektna ako hodinky 🙄. Nemusis mat papier na to, aby si mala uzkosti, depresie, alebo ine psychicke choroby. A nemysli si, co nebolo, moze byt. To ze si to doteraz nezazila neznamena, ze sa ti to nemoze stat. Najma ak budes dlhodobo prepracovana, alebo keby ti niekto v rodine ochorel alebo sa stala trgicka udalost. Ale stat sa to moze komukolvek aj bez zjavneho dovodu.
Mimochodom, co ta zablokovala za debilne komentare, tak si tu potrebujes vyhonit ego? Bez ohladu na to aka je ja ju nepoznam, ako by sa ti pacilo keby ta niekto na internete ohovaral? Ved jej to povedz do spravy, alebo maj gule a napis to tu neanonymne ked uz si musela, nech aspon vieme aka … si ty
Mimochodom, co ta zablokovala za debilne komentare, tak si tu potrebujes vyhonit ego? Bez ohladu na to aka je ja ju nepoznam, ako by sa ti pacilo keby ta niekto na internete ohovaral? Ved jej to povedz do spravy, alebo maj gule a napis to tu neanonymne ked uz si musela, nech aspon vieme aka … si ty
@anonym_f49374 nemyslím že som premudrelá, len mi príde, že odkedy je bežné byť influncerka, tak najmä tie mamy majú úzkosti a depresie, pritom sa ani nečudujem, lebo byť zavretá doma xy rokov medzi štyrmi stenami, tiež by som asi mala panické ataky. Ale používať to ako výhovorku, neviem. Nepotrebujem uznanie, ani rešpekt, pracujem na služby pri troch deťoch pod 7 rokov, a vyhovuje mi to, zarábam, mám čas na domácnosť aj na deti, aj na seba. Len ma zaujimalo ako to vnímajú iné ženy. Lebo mne to nepríde úplne normálne, utápať sa takto a nič nezmeniť.
@anonym_f49374 nemyslím že som premudrelá, len mi príde, že odkedy je bežné byť influncerka, tak najmä tie mamy majú úzkosti a depresie, pritom sa ani nečudujem, lebo byť zavretá doma xy rokov medzi štyrmi stenami, tiež by som asi mala panické ataky. Ale používať to ako výhovorku, neviem. Nepotrebujem uznanie, ani rešpekt, pracujem na služby pri troch deťoch pod 7 rokov, a vyhovuje mi to, zarábam, mám čas na domácnosť aj na deti, aj na seba. Len ma zaujimalo ako to vnímajú iné ženy. Lebo mne to nepríde úplne normálne, utápať sa takto a nič nezmeniť.
@anonym_autor mala som rozpisany komentar a vxmazalo sa to, uz sa mi nechce znova. Je to rovnake akoby si cloveku s rakovinou povedala nech si nevymysla a nech sa vzchopi, alebo so zlomenou nohou, ze nerobi dost, aby mohol chodit. Ludia si velakrat sami pomoct nevedia, alebo nevladzu, ale verim ze by dali vsetko za to, aby to nemali/nezazivali. Psychicke problemy nevidis. O to horsie, lebo su velmi podcenovane ludmi ako ty. A potom sa deti zabijaju. Lebo ich nikto nechape. Raz aj teba moze klepnut, proste budes inak hovorit. Alebo tvoje deti. Tieto veci nie su sranda a uz vobec nie na verejnu sikanu. Poziadaj admina o vymazanie tej diskusie, fakt to nie je vhodne.
@anonym_autor mala som rozpisany komentar a vxmazalo sa to, uz sa mi nechce znova. Je to rovnake akoby si cloveku s rakovinou povedala nech si nevymysla a nech sa vzchopi, alebo so zlomenou nohou, ze nerobi dost, aby mohol chodit. Ludia si velakrat sami pomoct nevedia, alebo nevladzu, ale verim ze by dali vsetko za to, aby to nemali/nezazivali. Psychicke problemy nevidis. O to horsie, lebo su velmi podcenovane ludmi ako ty. A potom sa deti zabijaju. Lebo ich nikto nechape. Raz aj teba moze klepnut, proste budes inak hovorit. Alebo tvoje deti. Tieto veci nie su sranda a uz vobec nie na verejnu sikanu. Poziadaj admina o vymazanie tej diskusie, fakt to nie je vhodne.
@anonym_f49374 keby si si pozrela jej profil, pochopila by si.. nezlahcujem psychické choroby.
@anonym_56a083 akoze ona bola na MK?
@anonym_216a17 áno určite tu bude zachvíľku… 🥲
A o čo ti ide?
A o čo ti ide?
@darius_a je to diskusné fórum, pýtala som sa ako to vnímajú iné mamy. Je tu xy tém, keď nemáš názor, nemusíš odpovedať. O nič mi nejde.
@anonym_f49374 keby si si pozrela jej profil, pochopila by si.. nezlahcujem psychické choroby.
@anonym_autor pozrela som jej par prispevkov a v pohode. Nic zvlastne
@anonym_autor vnímam ju tak, že by mala navštíviť terapeuta, čo ísto robí a žiť mimo sociálnych sietí
@darius_a v tomto súhlasím.
@darius_a je to diskusné fórum, pýtala som sa ako to vnímajú iné mamy. Je tu xy tém, keď nemáš názor, nemusíš odpovedať. O nič mi nejde.
@anonym_autor Nedala si len otázky, ako to vnímajú iné mamy. Napísala si aj pár pichlavých slov, hejty na ňu a to je už osobnejšie. Si proti nej zaujatá a nepáči sa ti ako žije, chceš aby žila inak. Podľa teba. Máš iné predstavy o jej živote.
Vieš čo, staraj sa radšej o svoj život.
Nech si každý so svojím životom naloží, ako chce. A keď sa ti nepáči, je ti nesympatická a lezie ti na nervy, tak ju prestaň sledovať.
Ja som ju zazrela v nejakých reelskach a hovorim si, konecne niekto autentický, kto sa nehrá na dokonalú domacnost a život, ale z očí jej ide taky smútok... neviem, prečo človek s úzkosťou vstupuje do kalných vód internetu. To je podľa mňa jedna z najhorších veci, aku môže spraviť.
Jedna taka ceska blogerka Mamou mezi bágry zas písala o tom, že ma 3 deti za sebou, ten stredný bol dosť divoky a dosť ju to cele valcovalo, a zrazu sa zmazala odvšadiaľ a už nikdy neviem, čo s ňou je...
@anonym_autor Nedala si len otázky, ako to vnímajú iné mamy. Napísala si aj pár pichlavých slov, hejty na ňu a to je už osobnejšie. Si proti nej zaujatá a nepáči sa ti ako žije, chceš aby žila inak. Podľa teba. Máš iné predstavy o jej živote.
Vieš čo, staraj sa radšej o svoj život.
Nech si každý so svojím životom naloží, ako chce. A keď sa ti nepáči, je ti nesympatická a lezie ti na nervy, tak ju prestaň sledovať.
@anonym_9691af v poriadku. Ja jej prajem aby bola šťastnejšia, ale zjavne touto cestou to nedosiahne.
@anonym_autor mne zas vadi jedna co ma iniciály L.C. nemôžem ju ani citit vkuse mi vyskakuje na IG, nerozumiem prečo. Preafektovana nesympaticka namyslená žena, uz neviem ako to mam urobiť aby mi tam vkuse nevyskakovala, normalne mi je z nej fyzicky zle ked ju vidim 🤢
@anonym_9691af v poriadku. Ja jej prajem aby bola šťastnejšia, ale zjavne touto cestou to nedosiahne.
@anonym_autor Áno, dosiahne to, keď jej bude niekto diktovať na nete, ako má žiť.
@anonym_autor Áno, dosiahne to, keď jej bude niekto diktovať na nete, ako má žiť.
@anonym_9691af nediktujem, konštatujem. Možno sa inšpiruje a bude jej lepšie, keď predsa len zmení uhol pohľadu.
@anonym_9691af nediktujem, konštatujem. Možno sa inšpiruje a bude jej lepšie, keď predsa len zmení uhol pohľadu.
@anonym_autor lenze pre nu to neni len zmenit uhol pohladu. Tebe sa to lahko povie. Ale ona ma ocividne nejaký problem. Ved o tom aj otvorene hovori, ze ma ataky. Pre ludi, co maju psychicke problemy je to ovela viac ako zmenit uhol pohladu a dvihnut sa z gauca. Pre nich je niekedy problem sa zdvihnut aj z postele a fungovat. Su dni kedy je dobre a dni alebo situacie co ich zomelu. Nam sa lahko radi a mudruje, ked to nezazivame. A to, ze by mala so sebou nieco robit. Ved mozno aj robi. Co my vieme. Vidime len to, co da na net ale za tym je mozno ovela viac. To, ze to riesila/riesi aj priznala. Neviem sice ako ci s terapeutom alebo nie. Ale lahostajna k tomu nie je.Suhlasim vsak, ze v jej pripade to influncerstvo skor skodi a ze pauza by jej mohla pomoct ale je to jej zivot. Aspon o tom otvorene hovori. Ak sa ti nepaci nesleduj ju. Za mna aspon dakto kto sa nehra na dokonaleho a prizna aj negativne veci. Nie stale najstalovana domacnost, namalovana vyskerena ako vsetko zvlada vsetko vie. Ja som zazila depky, ked mal syn problemy zdravotne a nikomu to neprajem. A velmi malo ludi to dokaze pochopit co je smutne...pre nich su tie matky lenive a nedavaju bezny zivot a dieta. No realita je inde. A nenyslim, ze kazda matka co je influ ma zrazu depky. Je vela takych co nema. Mozno je toho viac ale to preto lebo ludia o tom zacinaju hovorit
@anonym_autor mne zas vadi jedna co ma iniciály L.C. nemôžem ju ani citit vkuse mi vyskakuje na IG, nerozumiem prečo. Preafektovana nesympaticka namyslená žena, uz neviem ako to mam urobiť aby mi tam vkuse nevyskakovala, normalne mi je z nej fyzicky zle ked ju vidim 🤢
@aprilowka co ma muz teraz tu drogis kauzu?
Ja sana trpim stredne tazkou panickou poruchou . Som bez liekov ,resp lieky som nikdy nechcela .
Teraz som na MD a veru mam take dni ,ze len sedim a nie som schopna nicoho . Akoze ja si poviem ,ze som hnida zhnita a uz som si povedala ,ze si normalne zacnem pisat .
Povysavam,umyjem riad ,zacvicim si a dam si k tomu "hotovo" a verim,ze ma to bude motivovat . Znie to blaznivo ,ale nieledy su tie dni naozaj nemožne .
Ale,mne praca velmi pomahala aj prve 2 roky na MD,boli uplne skvele a potom sa zas ta potvora ozvala .
No nepaci sa mi normalizovanie ,ze mat v pazi domacnost je ok....ja sice mavam bordel ,ale sa zan hanbim a netvarim sa,ze je to ok.
@anonym_01280f A ked ta to pochyti....mas energiu tocit videa a davat ich na IG? Nerypem, pytam sa zo zvedavosti lebo ty vies povedat ake to je.