Kde je hranica šikany vo virtuálnom svete?
Poniektoré ste tu niektoré také hnusoby hnusne že je hanba že ste ženami! Žijete len preto aby ste napísali hnusný komentár a čakáte lajky od podobných ako ste vy. Hnusne zákerné neprajne. Tak by som vedela vypísať niki, ale predpokladám,že sa to nemôže lebo šikana. Si zapamätajte, že sa nemusíte na silu zakaždým vyjadriť len aby ste si honili lajk. Proste niekedy je mlčať zlato. Chudák vaši muži aj deti, keď ovšem niekto pri vás vydrží. Otras aké ženy tu sú v poslednej dobe . Niekedy to tu bolo super
@alica110 Nie som príšera, aké lezieš mi na nervy a to menenie nickov je trápne. Nie som taká hlúpa, aby som ťa neodhalila. Veď si stoj za svojím a nehanbi sa za svoje názory. Vytypovala si si ma v diskusii, kde som napísala, že plodiť deti ako bez rozumu, keď ľudia na ne nemajú peniaze a vláčiť ich potom kade-tade po podnájmoch je zo strany rodičov absolútne nezodpovedné a odvtedy si ako posadnutá a navážaš sa do mňa pri každej príležitosti. Ja si za tým názorom stojím dodnes, nevidím na ňom nič zlé a ak tebe vadí, máš nejaký nespracovaný problém.
@alica110 Nie som príšera, aké lezieš mi na nervy a to menenie nickov je trápne. Nie som taká hlúpa, aby som ťa neodhalila. Veď si stoj za svojím a nehanbi sa za svoje názory. Vytypovala si si ma v diskusii, kde som napísala, že plodiť deti ako bez rozumu, keď ľudia na ne nemajú peniaze a vláčiť ich potom kade-tade po podnájmoch je zo strany rodičov absolútne nezodpovedné a odvtedy si ako posadnutá a navážaš sa do mňa pri každej príležitosti. Ja si za tým názorom stojím dodnes, nevidím na ňom nič zlé a ak tebe vadí, máš nejaký nespracovaný problém.
@heleninamama ty napísať nič nemôžeš, lebo ich sikanujes, ale ony môžu 👌 vivat MK 👍🤣
@heleninamama ty napísať nič nemôžeš, lebo ich sikanujes, ale ony môžu 👌 vivat MK 👍🤣
@lienka.7 už len ty si tu chýbala, ale je reč o šikane - to na teba sedí
@heleninamama Sama si trapna. Nejde o to, ze nieco napises, ide o to ako to napises. Vyjarovat sa o ludoch ako o odpade, to je presne tvoje. Bez citu, bez empatie.
@lienka.7 už len ty si tu chýbala, ale je reč o šikane - to na teba sedí
@anonym_8d9767 jasne, ja tu sikanujem ceeeeely MK. 🤣🤣🤣
Si precitaj príspevky od @heleninamama , vysvetlila ti to v nich po lopate, cize mala by si to aj ty pochopiť 😉
@nyusika ty kks stará si, plastiky máš, ešte aj zlatokopka si 🤣 hamba ti
@lucia13022023 a ani muza nema, to iba kecaaaa 🤣🤣🤣
Preco mam pocit, ze po tejto debate bude par nickov "preriedenych"?
@viestta snáď to bude na strane dobrých, nie medzi nami zlými, nechce sa ni robiť nový 🤣
@anonym_autor Tiez som si vsimla taky nesvar, ze pochopenia ci povzbudenia sa malokedy dockas. Typicka tema - praca a peniaze. Anonym napise, ze ju trapia peniaze, ze malo zaraba. Okamzite odpovede typu "zmen pracu, najdi si dalsiu, snaz sa, makaj na sebe, co si doteraz robila?" Vobec ziadna empatia, ze teda kazdy sme iny, nebude z kazdeho odbornik. Ale tak ok, anonym si tada vezme rady k srdcu, ide si urobit kurz dajme tomu uctovnictva a vzapeti vysmech, ze "co si myslis, ze budes s kurzom hned uctovnicka?" Ani tak dobre, ani tak. 😂
Veru, ked nas trapi slaby prijem, radit makat na sebe je nehorazne. 😀 😀 😀
Proste treba to odoslat do vermíru a ráno pod vankúšom kufrík 😉
@zmrzlinka2021 Presne tak 😉
@zmrzlinka2021 vieš čo ale to som si veľa krát všimla, a teraz na nikoho konkrétneho nenarazam - píšem všeobecne - ze ľudia chcú viac ale nič tomu nechcú obetovať. Čakajú na rôzne dávky od štátu, čakajú na pomoc od rodiny, čakajú na dedenie, zvyšovanie platu ale aby si oni chytili ich život do vlastných rúk, to nie. Aby pre seba niečo urobili...
@zmrzlinka2021 vieš čo ale to som si veľa krát všimla, a teraz na nikoho konkrétneho nenarazam - píšem všeobecne - ze ľudia chcú viac ale nič tomu nechcú obetovať. Čakajú na rôzne dávky od štátu, čakajú na pomoc od rodiny, čakajú na dedenie, zvyšovanie platu ale aby si oni chytili ich život do vlastných rúk, to nie. Aby pre seba niečo urobili...
@lucia13022023 s týmto extrémne súhlasím, normálne som musela pár ľudí zo života odstrihnúť pre to.
@anonym_autor mna vzdy fascinuje, ako si niektore myslite, ze vy ste tie "dobre, mile, spravodlive". Ked niekto da prispevok na net, musi ocakavat aj ine ako pritakavajuce odpovede. Mne skor vadia anonymne prispevky, naco kvoli tomu menit nick? Ja mam nick, vie niekto, ake je v realnom zivote moje meno a kto som? Nie. Tak naco umoznovat este aj anonym 35, anonym 254... Rovnako ako na FB, odkedy je moznost pridavat anonymne, nic nevidiet, len fotky zle zaparkovanych aut, kydanie na to alebo na to...
@viestta Ale dúfam, že ty medzi nimi nebudeš. Myslím to úprimne. Teba som si veľmi obľúbila. Si taký náš centrálny mozog. Veľa veciam rozumieš a máš všeobecný prehľad.
Keď niečo nevieš, spýtaj sa Viesty 🙂
Tebe by tu mali za to platiť.
@lucia13022023 a ani muza nema, to iba kecaaaa 🤣🤣🤣
@lucia13022023
@lienka.7
Kozy 😂😂😂
Ano, a presne to je ich problem. Mnohi z nich maju aj potencial, ale to nastavenie mysle je proste dost blbe. Značnú časť zivota robia blbe rozhodnutia, a aj ked pridu tie neprijemne dosledky, namiesto toho, aby si zanalyzovali to co urobili a co mohli ovplyvnit a poucili sa z toho a pravdaze prijali napravu v com sa da, tak uz len piskuju do nemoty. V pripade MK na minialne 20 stran.
Nehovoriac aj o temach, ze dievča si s muzom kupia chalupu niekde, kde niet prace a potrebuju auta a potom "zistia" - ups... z coho to financovat. A pravdaze v ziadnom pripade nie do mesta, do bytu, to je pod ich uroven a pravdaze dve auta musia byt... no tak co na to napisat? 😉
Moj názor:
dosť zien a celkovo ludi nehlada riesenia, hladaju len niekoho, kto ich polutuje, bude im pritakavat. Preto mnoho ludi nenavstivi ani tu psychologicku, lebo na sedeni "musia pracovat", nie len nariekat a lutovat sa. Skrátene - ich spravanie je toxické v tomto smere/probleme. Upozornujem, nie automaticky clovek, ale jeho spravanie sa. A myslim si, ze aj mnoho ludi tu na MK su z takych ludi unveni a ano, nikto nie je povinny reagovat. V realnom zivote, tak ako pisala @heleninamama sa vacsina ludi tymto osobam vyhyba, a ano, teraz to vyznie drsne, ale mnohi z nich zial ostavaju luzrami cely zivot. Nejako ho preziju, pretrpia a to co najlepsie sa im moze stat je to, ze ich deti nepojdu v ich slapajach ale budu na sebe pracovat, budu mat urcitu mieru sebareflexie, nebudu zacykleni vo svojom zivote.
Proste MK nie je prostredie odbornikov, ktori sa budu tymto osobam venovat. Na to su bud psychologovia, ktori su za to plateni, alebo jedinci, ktori na to maju nervy a su ochotni mat na seba priviazanu osobu, ktora cely zivot len trpi a lutuje sa.
A mimo misu: Ale to uz je moj problem, a ja si ho musim v sebe riesit. Zijem v prostredi, kde su fakt sikovni, inspirativni ludia a je pre mna sokom, ked vidim tu, ze existuju proste aj hlupe zeny, ktore si nevedia vygooglit vec, co trva 3 sekundy, ktore ked vidia na tehot. teste 2 ciarky, pytaju sa, čo to je? 😀 A to teraz nie je dehonestovanie, taketo osoby vzdy boli, aj budu, len v realnom zivote ich napr. ja mam malu sancu spoznat. Najdesivejsie, co pre mna je, je to, ze vychovaaju deti. Mudre zeny ostaaju pri jednom/dvoch detoch, a zeny, co nechapu dvom ciarkam na teste a ich zivot je o materskych, RD, PN, .... sa mnozia.
@anonym_autor vieš, čo je zaujímavé?
Že ty síce vyžadujes slušnosť a odsudzujes útoky vo virtuálnom svete, ale robíš to úplne rovnakým primitívnym a agresívnym spôsobom, aký sa snazis odsúdiť.
Prezradím to tajomstvo - dá sa to aj inak, bez agresivity.
@anonym_autor vieš, čo je zaujímavé?
Že ty síce vyžadujes slušnosť a odsudzujes útoky vo virtuálnom svete, ale robíš to úplne rovnakým primitívnym a agresívnym spôsobom, aký sa snazis odsúdiť.
Prezradím to tajomstvo - dá sa to aj inak, bez agresivity.
@beronsche kde som prosím ťa agresívna?
@anonym_autor zartujes, však?
Ako inak ako verbalnou agresivitou , sa dá označiť to, ak niekoho nazývas hnusnymi hnusobami, ktoré je hanba, že su ženami?
To bežné takto komunikujes?
Alebo len ak je možnosť sa skryť za anonym?
@beronsche ulej si vínko a oddychuj ❤️
@anonym_autor zartujes, však?
Ako inak ako verbalnou agresivitou , sa dá označiť to, ak niekoho nazývas hnusnymi hnusobami, ktoré je hanba, že su ženami?
To bežné takto komunikujes?
Alebo len ak je možnosť sa skryť za anonym?
@beronsche
Prave preto nepise prispevky v tejto teme pod vlastnym nickom.
Moj názor:
dosť zien a celkovo ludi nehlada riesenia, hladaju len niekoho, kto ich polutuje, bude im pritakavat. Preto mnoho ludi nenavstivi ani tu psychologicku, lebo na sedeni "musia pracovat", nie len nariekat a lutovat sa. Skrátene - ich spravanie je toxické v tomto smere/probleme. Upozornujem, nie automaticky clovek, ale jeho spravanie sa. A myslim si, ze aj mnoho ludi tu na MK su z takych ludi unveni a ano, nikto nie je povinny reagovat. V realnom zivote, tak ako pisala @heleninamama sa vacsina ludi tymto osobam vyhyba, a ano, teraz to vyznie drsne, ale mnohi z nich zial ostavaju luzrami cely zivot. Nejako ho preziju, pretrpia a to co najlepsie sa im moze stat je to, ze ich deti nepojdu v ich slapajach ale budu na sebe pracovat, budu mat urcitu mieru sebareflexie, nebudu zacykleni vo svojom zivote.
Proste MK nie je prostredie odbornikov, ktori sa budu tymto osobam venovat. Na to su bud psychologovia, ktori su za to plateni, alebo jedinci, ktori na to maju nervy a su ochotni mat na seba priviazanu osobu, ktora cely zivot len trpi a lutuje sa.
A mimo misu: Ale to uz je moj problem, a ja si ho musim v sebe riesit. Zijem v prostredi, kde su fakt sikovni, inspirativni ludia a je pre mna sokom, ked vidim tu, ze existuju proste aj hlupe zeny, ktore si nevedia vygooglit vec, co trva 3 sekundy, ktore ked vidia na tehot. teste 2 ciarky, pytaju sa, čo to je? 😀 A to teraz nie je dehonestovanie, taketo osoby vzdy boli, aj budu, len v realnom zivote ich napr. ja mam malu sancu spoznat. Najdesivejsie, co pre mna je, je to, ze vychovaaju deti. Mudre zeny ostaaju pri jednom/dvoch detoch, a zeny, co nechapu dvom ciarkam na teste a ich zivot je o materskych, RD, PN, .... sa mnozia.
@zmrzlinka2021 si kameňa vytesat tento komentár 🙏
Kým múdry premýšľa, silný sa množi
Je to svätá pravda

Ja tu straším cez 20 rokov a áno, kedysi, keď nás tu bolo málo, sme boli k sebe milšie. Možno preto, že sme sa viaceré osobne poznali a neboli sme anonymné, poznali sme osobne aj adminov a majiteľov, ktorí si vtedy tiež zakladali rodiny.
Teraz tu vnímam pár kočiek, ktoré síce aj majú pravdu, ale občas sa dajú veci povedať aj inak. Niekedy sa inak nedá a treba to napísať natvrdo, aby autorka pochopila, ale väčšinou sa dá. Aj tak by som to nenazvala šikanou.