icon

Je toto podľa vás v poriadku?

23. sep 2023

Dnes som na instagrame zahliadla tento obrázok…
Je podľa Vás v poriadku toto dávať do tých malých hlavičiek našich detí? Podľa mňa určite nie. Maternicu majú väčšinou ženy? Ozaj väčšinou? A niektoré osoby s maternicou sa považujú za mužov?
Chorá doba. Nesúhlasím s tým.
Voľte rozumne!!

Je toto podľa vás v poriadku?
Strana
z5
autor
23. sep 2023

Napíšem už len jedno - nevedia mi homosexuáli, celkovo LGBTI komunita. Nech si robia čo chcú, hlavne nech to netlačia do hláv našim deťom. Jedného dňa príde aj to, že tieto veci začnú prezentovať deťom v školách a škôlkach. To sa mi nepáči. Je to choré.

autor
23. sep 2023

@viestta ty už nepíš nič, ja mam pocit že na mňa vyskočíš už aj z chladničky, v každej diskusii máš čo povedať 😂
Máš prehľad ale odtiaľ potiaľ

anonymanonym
23. sep 2023

Autorka, aktualne sa na niektorych skolach na nabozenstve uci, ze homosexual je chory, pojde za to do pekla, prirovnavaju sa k pedofilom a podobne... To ti nevadi, ze sa toto prezentuje na skolach? Ze si to vypocuje aj mlady homosexualny clovek, ktory na tej hodine sedi a moze to skoncit tragicky?? To je OK? Toto je aktualna vec! To co si tu ty odfotila je nieco co na skolach a uz vobec nie v skolkach NIE JE, a je nad slnko jasne, ze tak skoro ani nebude, ak vobec.

viestta
23. sep 2023

😝

walentina7
Odpoveď bola odstránená
walentina7
Odpoveď bola odstránená
viestta
23. sep 2023

@walentina7 lenze v testamente nemoze porucitel opomenut zakonnych dedicov, takze ten testament im aj tak situaciu nevyriesi.
K zdravotnemu stavu, nie kazdy pacient je pri vedomi. Niekedy o potrebnych ukoboch nemoze rozhodovat sam, musia ho dat najblizsi. V pripade nezosobasenych parov ho davaju pribuzni, nie ten najblizsi clovek, s ktorym zdielaju zivot, domacnost a maju spolocne deti.

anonymanonym
23. sep 2023

@walentina7 vies co, ja ti uprimne napisem, ze co sa tyka povinneho niecoho (cohokolvek, tak celkovo) nemam uceleny nazor, a uplne v pohode si to priznam, ze NEVIEM 🙂 Ja som za slobodu. Vo vsetkom. Za riadne odborne informovanie a nasledne slobodne individualne rozhodnutie. Toto si tak vnutorne prajem. Na druhu stranu si ale velmi dobre uvedomujem, ze su nejake spolocenske temy (nespecifikujem lebo naozaj to myslim vo vseobecnosti), kde je rizikove priam az nebezpecne pre vsetkych nechat slobodne rozhodnut kazdeho občana individualne. Takze zhrniem to asi tak, ze ja som plne za slobodu, ale tvrdit tu co ma a co nema byt povinne si netrufam, a preto sa ani k tym jednotlivym veciam, ktore si tu napisala z hladiska ne/povinnosti nebudem vyjadrovat.

iwesska
23. sep 2023

A tato kniha vas nepoburila? 😯🤭 Hovna idu vtlkat detom do hlavy 🙉🙈😄Tu ma ktora strana na svedomi?

guudy
23. sep 2023

@walentina7 ad nabozenstvo v skole. Nie je to uplne dobrovolne rozhodnutie dietata, kedze zvycajne rodicia rozhoduju za dieta….takisto ako ho daju pokrstit, atd.
My sme nechali volbu viery na deti, tak isto ako to na mna aj muza nechali nasi rodicia.

guudy
23. sep 2023

@iwesska na tu som uz aj zabudla. Mali sme doma😂😂😂

walentina7
Odpoveď bola odstránená
guudy
23. sep 2023

@walentina7
Reagovala som na tvoje tvrdenie, ze nabozenstvo je dobrovolna hodina.
Nevidim dovod, preco by dieta nemalo mat pravo na vlastne rozhodnutie ohladom viery. Viera je dobrovolne rozhodnutie, nema byt nikomu vnucovana bez jeho suhlasu. Takze pockat, kym bude dieta zrele na rozhodnutie a nechat ho slobodne vybrat si.

hortenziaj
23. sep 2023

@walentina7 však sexuálna výchova nech je povinná, si myslíš ze co by tam tie deti preberali? Akože to ze sa môžu rozhodnúť aké pohlavie budú a tak? Normálne také veci, co niektorí rodičia s deťmi o tom nehovoria, napr ako sa chrániť pred otehotnenia, ako sa chrániť pred pohlavné prenosnými ochoreniami, o menštruácii, lebo proste tie deti nemajú informácie o tom.
Ale keby si videla aké dokumenty nám púšťala učiteľka na etike, že ako napr sa liečiť na rakovinu vysokými dávkami vitamínu C a nie chem, ozarovanim, a operáciou, ale proste sme to brali ako hlúposť co nám vtlkala do hláv, takže nauč dieťa používať rozum, nech vie selektovat. A úprimne, skôr by som sa bála toho co moje dieťa uvudj na sociálnych sieťach, k čomu sa dostane, ako niekde v škole, ale dnešné deti majú väčšinou neobmedzený prístup na internet.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
guudy
24. sep 2023

@walentina7 na internete najdu deti najma kopec sprostosti. Aj o vztahoch, menzese, tehotenstve, atd. Takze tam, kde chyba spravne info od skoly alebo od rodicov, tam sa zvysuje riziko toxickych vztahov, neplanovaneho tehotenstva, nakazenie sa pohl.prenosnymi chorobami, atd.

guudy
24. sep 2023
hortenziaj
24. sep 2023

@walentina7 ináč aby si vedela, my ako baby a chalani (jázd, oddenele) sme mali na gympli jednu hodinu kde nám rozprávali tieto veci, o menzese prevažne nam babam, o antikoncepcii a aj sme dostavali také balíčky s vzorkami vloziek, a chalanom neviem co rozprávali, ale pravdepodobne tiež niečo so sexom. A ta hodina bola miesto normálneho vyučovania, asi presne preto, aby deťom bolo vysvetlene aspoň základy v tejto oblasti, keďže nie každý dáva deťom potrebné informácie, pre niektorych rodičov je to tabu, ďalší sú poznačeny nabozenskou ideológiou v tejto veci.

hortenziaj
24. sep 2023

@walentina7 takže ber deti, nikdy nevieš kedy príde ta hodina, že toto budú deťom vravieť, lebo toK chodila externá teta-mimo školu. A bolo to cca pred 8rokmi?

kristiii
24. sep 2023

@hortenziaj toto sme aj my mávali a to viac než 20 rokov dozadu. Rovnako nás všetkých bez informovania rodičov pobrali všetkých k zubarke alebo prišli hromadne do školy zaočkovať. By ma zaujímalo, či aj v tomto by sa niektoré chceli vrátiť k zlatým starým časom, kedy sa podľa nich lgbt tak "v pohodičke" žilo.

mira0611
24. sep 2023

@guudy ?? V case Lincolna este internet neexistoval, ale mala by si ho pocuvnut 😉

guudy
24. sep 2023

@mira0611 ved to bola pointa, preco som to sem dala…ehm. Ja to chapem, vela ludi nie🤪

guudy
24. sep 2023

@mira0611 si precitaj prispevok od walentina7 (00:17) o tom, ze staci, ked deti budu ziskavat info len z internetu…lincoln bola odpoved pre nu🤪

Strana
z5