Je žiadanie peňazí na fórach podvod?
Ako to vnímate? Samozrejme, že to nemôžeme presne vedieť, ale každá máme nejakú intuíciu, ktorá nám veľa napovie.
Nikdy v živote som neprispela nikomu a ničomu, kde som nevidela konkrétne komu a načo prispievam.
Kruté? Možno. Ale svoje peniaze si vážim viac, ako cudzích ludi
Pre mňa podvod. ľahká cesta k peniazom od dôverčivých ľudí
Ahoj no ja sa pamätám tu na MK mi jedna osoba poslala súkromnú spravu a pýtala ma aby som jej poslal na jej účet 700 eur bez vysvetlenia,prečo chce 700 eur neposlal som nič a nereagoval som na tu spravu...a ešte ako drzo ma pýtala
Ja som raz mala spolubývajúcu, ktorá mi stále rozprávala, ako je na tom objektívne zle, že jej dochádzajú peniaze a nebude mať z čoho vyplatiť nájom na najbližšie dva mesiace. Nariekala, že si nemá za čo kúpiť bezlepkové a bezlaktózové veci, ktoré sú vraj veľmi drahé. Nepriamo mi navrhla, aby som platila väčšiu časť nájmu, lebo ona je na tom fakt zle.
Potom som si nechtiac vypočula jednu jej telefonickú konverzáciu ( v našom byte sme cez stenu počuli všetko, aj keď sme nechceli). To bolo o pár mesiacov neskôr. Nielenže ten nájom v pohode zaplatila, ale ešte aj bola niekde na leteckej dovolenke. Mne, samozrejme, nič nepovedala, ale s kamarátkou sa cez telefón rozprávala, ako sa na tej dovolenke mala super a ako spolu pôjdu budúci rok do Španielska.
Nájomné za izbu pritom v pohode platila minimálne ďalších 10 mesiacov. Ako dopadla, to neviem, lebo som sa z tohto bytu o pár mesiacov vysťahovala.
Ja som raz mala spolubývajúcu, ktorá mi stále rozprávala, ako je na tom objektívne zle, že jej dochádzajú peniaze a nebude mať z čoho vyplatiť nájom na najbližšie dva mesiace. Nariekala, že si nemá za čo kúpiť bezlepkové a bezlaktózové veci, ktoré sú vraj veľmi drahé. Nepriamo mi navrhla, aby som platila väčšiu časť nájmu, lebo ona je na tom fakt zle.
Potom som si nechtiac vypočula jednu jej telefonickú konverzáciu ( v našom byte sme cez stenu počuli všetko, aj keď sme nechceli). To bolo o pár mesiacov neskôr. Nielenže ten nájom v pohode zaplatila, ale ešte aj bola niekde na leteckej dovolenke. Mne, samozrejme, nič nepovedala, ale s kamarátkou sa cez telefón rozprávala, ako sa na tej dovolenke mala super a ako spolu pôjdu budúci rok do Španielska.
Nájomné za izbu pritom v pohode platila minimálne ďalších 10 mesiacov. Ako dopadla, to neviem, lebo som sa z tohto bytu o pár mesiacov vysťahovala.
@anonym_autor a platila si ten najom ?
@anonym_autor a platila si ten najom ?
@anonym_9c188f Nie.
@anonym_9c188f Nie.
@anonym_autor Ja som jej radila, nech si nájde lepšie platenú prácu, keď to nezvláda platiť. Na to na mňa vysypala 10 dôvodov, prečo sa to nedá. Ani iná práca, ani brigáda na víkendy, či po večeroch. Sama mám pritom hlavnú prácu a brigádu, takže je až neuveriteľné, koľko sa toho dá zvládnuť, keď sa trocha chce. A vďaka tomu už nie som odkázaná na žiadnych spolubývajúcich.
Aj aj, väčšinou podľa mňa ľudia síce naozaj v zlej situácii, ale vlastným zavinením a s prifarbeným alebo úplne vymysleným príbehom
Tak ten pan co pytal peniaze na ebike a letenku na filipiny posobil velmi doveryhodne - neviem, preco by mali byt zbierky na forach podvody

Áno..aj tu aj ...na FB ..tam už s človekom komunikujú štýlom buď navaľ prachy alebo čuš
Nikdy v živote som neprispela nikomu a ničomu, kde som nevidela konkrétne komu a načo prispievam.
Kruté? Možno. Ale svoje peniaze si vážim viac, ako cudzích ludi
@anonym_88381b ver, že aj to je naivne. Vo Viedni máš kopu vozíčkarov (bez nohy atd), ale sú to biele kone pre mafiu, aby takýmto spôsobom zarábali.
Ja som poslala mikulášsky balik pre 5 detí, sladkosti, nejaké oblečenie a hračky a pani mi poslala fotku vysmiatych detí, mali poobliekané čo som poslala a držali si tie sladkosti v ruke, rozplakalo ma to a dodnes hreje.
Nevychádzali im peniaze na Mikuláša koli manželovej PN, verím tomu že stať sa to reálne mohlo

Podvod. Rátajú s tým že matky sú tu z nich namäkko a len sa budú predbehovať ktorá viac pošle.