Kontrola dieťaťa počas neprítomnosti rodičov - technické vybavenie
Zdravim...chcela by som vas poprosit o radu.nemame uz k dispozicii starych rodicov a do buducnosti planujeme nase dieta viest k ciastocnej samostatnosti s primeranou mierou kontroly.vedeli by ste mi prosim poradit dake technicke vybavenie na kontrolu?mam na mysli daky jednoduchy sposob ako mozeme byt v audio a vizualnom kontakte
@ajka0207 ano viem a prave preto tvrdim,ze sa moze stat hocico a ak tam nikto nebue tak zodpovedny a do basy pojdu rodicia a to nehovorim o tom,ako by si to neodpustili do konca zivota ... je ine ak sa nieco stane a pritomnosti a ine ak je dieta uplne same lebo sak musi byt zodpovedne
@ada7777777777
Žiaden zákon neupravuje to, ako staré dieťa a na ako dlho je možné nechať samé doma, to len k tomu vycucu z nejakeho paragrafu co tu niekto nazdielal.
Kusok od nas je vietnamska vecierka, ktoru vlastnia dvaja manzelia a rodicia styroch malych deti. A vsimla som si, ze rodicia su cely den v kontakte z obchodu s detmi cez skype cez videohovor. Maju za pultom schovany notebook ale ja s tym majitelom obcas prehodim par slov mimo nakup a vidim, ze tam maji v zabere celu miestnost, obyvacku s kuchynou alebo inu miestnost. Rodicia su vo vecierke 13 hodin denne a byvaju 30m od obchodu. Viem, ze ten najstarsi ma odhadom 9-10 rokov a zo skoly chodi domov s mladsim 6-7 rocnym. Doma maju este jedneho skolkara (predskolaka) a este najmladsie dieta asi 4 roky. Pre nasu sucasnu slovensku kulturu je toto nieco nemyslitelne ale pre ich kulturu uplna samozrejmost. Deti su absolutne samostatne. Viac pisat nebudem aby to nevyvolalo negativne emocie. Ale vidis, ze riesenia existuju.

6 rocne dieta nema co byt doma same ... stat sa moze hocico a zrovna vo chvily ked nebude na mobile ... moze byt skrat vypadnut z okna hocico s cim clovek nerata a vtedy policiu nebude zaujimat ci bola sueda doma alebo nabity mobil a nie nebola som mame zavesena na krku do 18 ale v 6 isto nie sama doma ...