Kontrola dieťaťa počas neprítomnosti rodičov - technické vybavenie
Zdravim...chcela by som vas poprosit o radu.nemame uz k dispozicii starych rodicov a do buducnosti planujeme nase dieta viest k ciastocnej samostatnosti s primeranou mierou kontroly.vedeli by ste mi prosim poradit dake technicke vybavenie na kontrolu?mam na mysli daky jednoduchy sposob ako mozeme byt v audio a vizualnom kontakte
Web kamera? Totálna strata súkromia, to dieťa bude sko zvieratko v ZOO. Nestačí nejaká apka/program v mobile?
myslím, že dieťa vedené k samostatnosti a zodpovednosti, môže zostať doma samé od cca 6 rokov najprv na chvíľu a postupne na dlhšie ...aj bez permanentného dozoru - stáleho kontaktu s rodičmi ...stačí obyčajný mobil
@patka06 dakujem za odpoved...tiez som tak uvazovala,ze tak od 6 az 7 rokov by sme ju na hodku mohli nechat samu...zvazovala som kameru a daky sposob automatickeho prepojenia na reproduktor.....nech sa dobre pocujeme....mam z toho obavy ale viem,ze sa v blizkej buducnosti nevyhnem tejto krajnej moznosti
@patka06 mladsi syn ma 6r a neviem si predstavit ho nechat sameho doma na hodinu 😳
@veronikaszabova môj ma 8 A tiež si to neviem predstaviť😀 výstraja somariny aj keď sme doma, stále jo musím upozorňovať, je ako z divých vajec.
mam 6 ronu a neviem si predstavit ju nechat hodinu samu ... moze sa stat hocico - si matka a mas za nu zodpovednost ak nevies sediet doma na zadku najmi si opatrovatelku,ale dieta ma mat staly dohlad ..
@syslik81 dakujem za prispevok aj ked si myslim,ze arogantna odpoved v zmysle ostan na zadku nie je prave vhodna odpoved na prosbu o radu.Pracujem...a samozrejme riesim aj opatrovatelky ale nie vzdy su k dispozicii....a tak hladam mozne alternativy do buducnosti...samozrejme po dokladnom zvazeni jej psychickych schopnosti a moznosti
@pribinak tak je to na ochranu dietata.....zvazujem online pristup....a online kontrolu...aspon na urcitu dobu...
zalezi od dietata. moj 6-7 rocny uplne v pohode ostal sam doma hocikolko. teraz ma 9, mladsi brat ma 7. ked potrebujem ist napr nakupit a im sa nechce ist so mnou, tak dostanu zoznam domacich prac co maju urobit kym som prec a ked to stihnu, mozu sa hrat 😀 ale oni su rozumni, nemaju problem byt aj pol dna zatvoreni v izbe a hrat sa. plus maju mobil a babku 100 metrov od nas. ked treba dokazu chvilu postrazit aj mensich surodencov -4 a 1,5 roka.
najstarsi ide v pohode aj sam na nakup do obchodu co mame 1km od domu
deti treba viest k samostatnosti a zodpovednosti, ale treba vzdy prihliadat aj na povahu a schopnosti dietata.
Pomoze mobil, ale do 10 rokov by som nenechavala samostatne hoci co sa moze stat
@ada7777777777 su normalne web kamery, ktore si prepojis aplikaciou na mobile. nie je to ziadna veda a ani to nestoji extra peniaze 🙂 zvuk netreba, keby nieco zavolas na mobil 🙂
@soldi dakujem za odpoved..urcite planujem poprosit susedu,aby v pripade potreby skocila k nam....riesim fakt krajnu alternativu...
Mam 9 a 11r dcéru. Museli byť samé, počas korony. Ja aj muž sme pracovali. Ale treba postupne. Aby si aj ty vedela, či dieťa je schopné zostat doma a môžeš mu veriť. Mobili majú zapnuté,nabite. jedlo nachystané,len si ohreju. Sporák majú zakaz púšťať. Tak isto, nôž chytať a podobne.
Našťastie je všetko zatiaľ ôk. Von, až keď prídeme z prace.
@soldi hlas by tiez pomohol.....ale hadam mob bude stacit....este prelustrujem viac alternativ
@zuzi0911 dakujem.....hadam nam to pojde dobre...urcite na to pojdem postupne.....
@ada7777777777 dá sa to aj inak ako takto. Rozoravat s dieťaťom, naučiť ho sko riešiť problémové situacie, koho kontaktovať v prípade ohrozujúcej situacie.
Trénovať po kratších časových intervaloch, naučiť používať mobil - volať záchranku, rodičov, ...
ahojko kedze pises do buducna planujete predpokladam ze bud dieta este nemate alebo je natolko male ze nemate odhad o tom co a ako bude... je zbytocne o tom teraz polemizovat keby medved. nic v zlom. kazde dieta je ine. inak vyspele, inak zdatne a hlavne inak socialne, mentalne a psychicky schopne. uz len mat take dieta s adhd vam absolutne nedovoluje nechat dieta same, lebo neviete co by povystrajal ak nie je vedene v ramci pravidiel a rezimu. mam starsie aj mladsie deti a skolopovinne som mohla nechat same iba to mladsie, tie starsie to nedokazali, neboli na to zrele. nech som robila co som robila. zato mladsiu mozem nechat bez problemou je absolutne zodpovedna s telefonom keby daco ozve sa a poriesime. je to individualne. dnes existuje uz napr. vocap (ach jaj moja anj 🙂 ) kde sa da s dietatom komunikovat aj cez obraz nie len zvuk, no o par rokov budu zasa ine technicke vymozenosti tak ako pred 10timi rokmi neboli a nevedeli sme ich pri detoch pouzivat. takze zbytocne riesite nieco dopredu. treba hlavne dieta ucit k samostatnosti, zodpovednosti od malicka drzim palceky
@ada7777777777 a to ze pracujes neznamena e mozes ohrozit dieta/// ked uvidis na kamere ze na seba prevrhne vriacu vodu,vypadne okna porezer sa etc co spravis??? natocis si to??? si myslis ze si jedina pracujuca matka.. ja som v zahranici bez akejkolvek rodiny ci kamaratov a mala nikdy nebola sama vzdy som si to vedela zariadit tak,aby nebola.. a ano arogantna odpoved je to jedine co si zasluzis,pretoze aj ked sa obhajujes tym,ze ucis dieta samostatnosti-totot o tom teda rozhodne nieje nie u 6 rocneho dietata
Opustenie dieťaťa
(1) Kto opustí dieťa, o ktoré má povinnosť starať sa a ktoré si nemôže zadovážiť pomoc, a vystaví ho tým nebezpečenstvu smrti alebo ublíženia na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
(2) Odňatím slobody na tri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania, alebo
b) na dieťati mladšom ako šesť rokov.
(3) Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
Zodpovednosť je teda na Vašich pleciach, legislatívne nie je možné nechať maloleté deti doma osamote počas vašej neprítomnosti dlhší čas, jedine pod dozorom osoby staršej ako 18 rokov.
Netreba to nič. Normálne doma mat telefón a zavoláte/zavolá. To ci necháte dieťa doma alebo nie je na vašom zvážení... Sú deti co ani 5 minút sa nedajú spustiť z očí a také co v pohode. Ja tiež malú nechávam samu od cca 6r sem tam, teraz už častejšie samozrejme.ved už školáčka nemá prečo ne vydržat sama.
@ada7777777777 nikdy som neriešila žiadnu inú techniku než mobil, popravde ma to ani nenapadlo. Malého som nechávala tiež cca od tých 6-7 rokov, najprv na polhodinku-hodinku, kým som vybavila obchod alebo niečo. Teraz má 10, vychysta sa sám do školy, počká kým prídem z práce alebo na babku, keď mám poobednú aj niekoľko hodín ak treba. Viem, že by zvládol aj celý deň v prípade potreby, ako spomínala napríklad @zuzi0911
@kacena4 dakujem..momentalne ma 5.5 rokov a planujem pockat aspon 2 roky kym zacnem postupne skusat na chvilku odist....je velmi rozumna.....hadam z toho nevyrastie😀
@syslik81 preboha...apokalypticky scenar...nie si v dakej sekte pre pana jana
Jamam 5 a 6 rocneho chalana. Zatial si neviem predstavit ich nechat doma samych na dlhsie bez dozoru. Max ze som pod barakom. Viem ze nejaku neplechu ako vyskok z okna zapnutie plynu a take nehrozi na to rozumny su ale...
Ja sa skor bojim situacie ze ak by sa nieco stalo v baraku nebodaj poziar unik plynu alebo tak nevedeli by ako sa zachovat.
Na jednej strane ich ucim nikomu dvere neotvarat ale nikdy nemam istotu ci by neotvorili zo zvedavosti. A zas mozno by nastal pripad ze naozaj tie dvere otvorit treba a oni by to neurobili. Nerozoznaju este mieru rizika v takychto situaciach.
Nepamatam si zeby mna rodicia v takomto veku nechali samu doma. Vzdy sme boli ak tak u susedov alebo susedka u nas.